19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#13339 Nem az egészet tekintve. Ezen apróságoknál.
Tényleg rohadt nehéz lett volna azt beletenni, hogy a soha óriást nem látott Ramsey-t az óriás meglepje azzal, hogy kersztúzza számításait?
Tényleg rohadt nehéz lett volna megírni úgy, hogy ne utolsó pillanatban, LoTR és hollywoodi ökörség módon érkezzen meg a felmentő sereg...
...amiről Sansa baszik szólni és az egyenrangú testvéreként kezelt rokonát és EZREKET sodor veszélybe és százakat ölet le kurvára feleslegesen?
N+1 ökörség megoldható lett volna úgy, hogy LOGIKUS és JOBB legyen. Ehelyett választották az ökör megoldást és önismétlést is, mert a Black Water csatánál is ez volt. Csak ott előtte ugye láttuk, hogy Harrenhalt hátrahagyta Tywin és politikai helyezkedés miatt ment vissza Kings Landinban szélesebesen, hogy időben odaérjen, mert felmérte, hogy úgysincs esélye egyelőre a Starkok ellen, a Királyvár eleset esetén viszont game over. Fel volt építve és LOGIKUS volt. Itt ennek teljes hiánya van és 2.0 megoldás + további ökörségek.
Logikusan leírtam, hogy mit és hogyan lehetett volna csinálni. Ez nem trollkodás, konstruktív kritika. Leírtam, hogy mi volt a rész erénye - valóban mozog előre a cselekmény - de a csatajelent magas szintű technikai kivitelezése mellett ordító az ötlettelenség.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.21. 12:55:52 -
Micsu #13338 Az nem volt trollkodas h 0 tapasztalattal jobb ironak titulalod magad mint egy got iro, nembaj jot nevettunk
Igen, bele lehet kotni ebbe a fantasy csatajelenetbe, utobbi reszekbe atment die hardba a sorozat -
Pares #13337 Figyi, legalább nem vagy egyedül, már most is csatlakozhatsz a legokososabb, legszakértőbb 1%-hoz, az 517. trollként. -
#13336 Az ugye megvan, hogy az értékelések nagy része mindig magas először és aztán zuhanni kezd? Volt olyan TOP250-ben bent levő film, aminek a kezdeti átlag 8.8 táján volt, ma meg alig van 7.5 felett... Majd amikor a széria végetér és eltelt 2 év, akkor nézzünk rá a szavazásra. -
Pares #13335 Milyen trollkodásról beszélsz? Tisztában vagy egyáltalán a trollkodás fogalmával? Mert nem úgy néz ki. -
Pares #13334 IMDB BotB 10/10
Legjobbra értékelt GoT epizód.
Votes Percentage Rating
49103 94.0% 10
1635 3.1% 9
481 0.9% 8
221 0.4% 7
104 0.2% 6
72 0.1% 5
37 0.1% 4
28 0.1% 3
35 0.1% 2
516 1.0% 1 -
#13333 A könyvet nem. De az amit a filmmel előadnak röhejes. Pár apróbb változtatással sokkal koherensebb lett volna és ahogy írtam, ez nem pénzkérdés.
Nem értem, hogy mire fel a nagy ováció, gyakorlatialg SEMMI EREDETI nem volt a részben. Egyetlen erénye az, hogy a cselekmény haladt előre, volt karakterábrázolás, de a mai CGI mellett a csatajelenet értékelése az, hogy jó, ezt kell csinálni.
Viszont hol van benne az, ami naggyá tette anno a GoT-ot? Hát, nyomokban is alig...
Az okoskodás része meg epic, amikor az összes topikban, ahol találkoztam veled csak trollkodni láttalak.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.21. 11:39:20 -
Pares #13332 Mást se látni tőled, csak hogy teleokoskodod a topikot a "jó" ötleteiddel. Unalmas. Ha ennyire nem tetszik, ne nézd. Ha meg ennyi jó ötleted van, akkor írj egy könyvet, te úgyis ezerszer jobban megírnád az egészet bárkinél. -
Stockbauer33 #13331 -
#13330 Nem szar, kihagyott lehetőségekkel teli. Egyértelműen látszik a minőségi romlás a sorozaton és a kreativitás hiánya. -
#13329 Vakok között félszemű a király. Mellesleg könnyű volt úgy a legjobbnak lenni, hogy Arya nevetséges szálából hála istennek egy percet sem tettek bele. :) -
#13328 Meg a Hardhome részben is a házból vett szálfával arat az óriás. A felállt tömör falra kétszer rábasz és méteres rés van rajta. Sajnos nagyon látszik sorozaton a kreativitás és kombinálás hiánya, amivel lehetne fokozni a csavarokat és a drámát azzal, hogy "vazz, erre nem gondoltunk"... Ehelyett hollywoodi kliséket kapunk attól a sorozattól, ami valaha igencsak formabontó volt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.21. 11:26:45 -
#13327 Tehát még jobb dráma lehetett volna, ahol az elsőre meglepetéssel bíró haditerv borul. Erről beszélek. Akkora lehetőségeket hagytak ki, hogy az valam hihetetlen. És az nem indok, hogy pénzihány miatt, mert az ötleteim egyik része sem igényelt volna plusz CGI-t vagy színészeket... -
Pares #13326 Hát ez az, hogy az egész sorozat egyik, ha nem a legjobb epizódja volt, aki szerint ez szar volt, az nem értem mi a francért nézi. -
Nirz #13325 Egyet kell hogy értsek nevetséges egyesektől a szőrszárhasogatás ami megy ezzel a résszel kapcsolatban. Az egész 5-6 évad legjobb részéről beszélünk és talán az eddigi legjobbról, de ha nem is mindenképpen benne van a top 5-ben.
Részemről csak annyit fűznék hozzá hogy az Arya féle csodás felépüléshez képest ez a rész totál valósághű volt. -
Pares #13324 Akkor legyél legalább következetes. -
Pares #13323 Most azért megnézném Gloveréket. Kíváncsi vagyok, hogy a winterfelli győzelem egyenlő-e azzal, hogy egyesül észak a Starkok uralma alatt, a Bolton ház megszűnt létezni, meg ugye Smalljon halálával valószínűleg az Umberek is. -
MaRee #13322 Az anyázást meg a személyeskedést hagyjuk, úgyis kitörlöm. -
#13321 "pajzsként simán elhordhatott volna pl egy ajtót :D"
Hold the door! -
#13320 -
#13319 "A páncélt én sem adom meg, senkinek sem volt a vadak közül fém, az óriásra felkapott bőrök is elég masszívnak néztek ki, legalább is úgy tűnt sok nyíl át sem hatolt rajta szerencsére, így kibírta a végéig"
Amikor arról beszélek h miért nem volt az óriásnak páncélja és fegyvere , akkor nem teljes testpáncélra ,meg valyriai acélból készült hosszúkardra gondolok. A bőrök teljesen jók voltak,én igazából a fegyvert hiányoltam a kezéből. és mint mondtam,nem acélkardot,vagy hosszúlándzsát,kovácsolt dolgokat kell ideképzelni. egy vastagabb lánc biztosan akad fekete várban amit Wunwun korbácshoz hasonlóan használhatna,vagy fatörzs amit buzgányként Érdekes módon amikor a vadak a falat támadják az óriásoknak akkora ijaik vannak hogy lándzsa méretű nyilakat lövöldöznek vele,a mamutos óriás kezében is van egy több méteres lándzsaszerűség,youtubeon vissza lehet nézni a jelenetet.
pajzsként simán elhordhatott volna pl egy ajtót :D
képzeljük el a jelenetet amikor a gyűrűk urában minas tirith ostrománál áttörik a kaput és benyomulnak az attack trollok buzogánnyal,mi pusztítást végeznek :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.21. 10:24:40 -
-
DantesHUN #13317 Tegnap. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mit lehet itt elmondani? Theonék végre oda értek. Ők elismerik Danyt ő elismeri Theonéket. Tiszta sor .Mestereknek annyi. Jöhetnek.
Csata...
Sansa rettentő hülye picsa és idegesítő. Ha mondta volna hogy hé lehet jön Kisúj a Völgy Lovagjaival segíteni..az jó lett volna de nem szól semmit. Nem baj Joni fiú hadd fusson bele egy esélytelen csatába.
Na mindegy. A csata nagyon jó és látványos és véres volt. Ilyen ,,szép" csatát, nem is tudom melyik filmben láttam utoljára. Le a kalappal. Szép volt.
Nos, persze hatásvadász. És a jöttemre öt nap múlva számítsatok pirkadatkor kelet felől jelenet...nem rossz, csak ez a dolog aki már látta a Gyűrűk Urát annak nem üt. Látványos volt meg minden, de a hatás azért nem volt akkora HÚHA mint a Gyűrűk uránál, mert egyszerűen ezt a poént ott már elsütötték.
Wun-wun és az ajtó...az is kissé hatásvadász volt.
A mellékszerepplők pl: Hagymalovag és Tormund jók voltak.
Összeségében: bizonyos szempontból jó bizonyos szempontból gyenge rész volt ez. Arra gondolok, ügye utolsó előtti rész: a Vörös Nász sokkal ütősebb volt, a dramaturgia, a történet , a csavar, minden. Ahhoz képest a történet gyengébb .
De a látvány izgalom szempontjából, ez volt a leglátványosabb rész, ahogy mondtam a csata nagyon jól megkoreografált volt. Mégha beel is lehet kötni hogy mi reális mi nem meg minek a hatásvadászat. Ilyen szempontból nagyon jó rész volt.
Most már remélem jövő héten a Verbeket is lerendezik.
-
#13316 Jó de azt nem veszed figyelembe, hogy 1) Ramsay taktikai érzéke vagy ötször jobb Jonénál 2)ottvolt Davos is, aki adott jó tanácsokat Jonnak, de 3) Jon-t az érzelmei vezették, ezért nekirontott a Boltonoknak. Onnantól kezdve a taktikának mindegy volt. -
Quantumleap #13315 Én csak a véres kezet bírtam kinézni, nem mutatták azt igazán egyértelműen. Például a leharapott álkapocs belefért volna, ilyesmit a Hannibal-sorozatban is megmutattak. -
#13314 hát a belét rezgő kézzel visszagyömöszölni próbáló embertől is több kell, akkor már tényleg telhetetlen vagy :D
inkább örüljünk nem 12 karikásra csinálták a sorozatot, hogy több nézője lehessen. -
Quantumleap #13313 Mindazonáltal kár, hogy a marcangolásnál nem vették egy kicsit gore-osabbra a figurát, mutathattak volna többet. -
#13312 -
#13310 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de a hajókat nem akarta ő elpazarolni, múlt héten is számítottam hogy valszeg 3-4 hajót áldoz csak be, elrettentés céljából, a többit majd megszerzi valahogy. na még ennyit se pazarolt egy hajón ágyúval verébre ment. igen egy sárkánytűztől is meggyulladt volna a fedélzet, ami tele volt gyúlékony anyagokkal, de a félelemkeltés miatt kellett három. annyira berosáltak elfelejtették felgyújtani saját hajójukat, vagy elmenekülni :D meg a parton is kiesett a kezükből a kard :D -
#13308 hólisit ez a rész -.- -
#13307 Amúgy a kedvencem most SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az imp volt. amikor az életben maradt mesternek elmondta, hogy miért is élhet valójában :) -
#13306 Mennyit nőt drogon egy évad alatt!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2016.06.21. 00:46:31 -
#13305 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!És Ramsey szuper felderítői és kémei nem vettek észre egy közeledő lovas sereget a várból. Epic... :)
Bolton mi késztette volna, hogy üldözzön egy gyengébb sereget, ami WF-et ment elfoglalni és éppen elhátrál onnan?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.21. 00:46:27 -
#13304 Látom itt is csak a szokásosra vagy képes. Trollkodni ezerrel. -
Pares #13302 Milyen kár, hogy nem te vagy az író, rendező, producer. Szar lehet neked. -
Pares #13301 Ja, persze. Szerintem meg csata közben, amikor abban a mészárlásban mindenki az életéért küzd - ráadásul nem képzett profi katonákról van szó, hanem Vadakról, akiknek nincs tapasztalatuk ilyen csatákban - nem azt fogják csinálni, amit a fotelből nézve az önjelölt stratégák szerint kéne csinálniuk. És amit láttunk, sokkal reálisabb volt annál, minthogy a Vadak abban a káoszban majd mindenféle manővereket csináltak volna.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.21. 00:29:00 -
#13300 Nem dokumentum filmet várunk el, hanem ötletes megoldást. Hát, abból finoman szóval semmit sem láttnuk.. -
#13299 De pont ez a szomorú. A látványt megőrizve is lehetne sokkal jobb az egész, ötletes, fordulatos. Ehhez képest vicc a csata túlnyomó része és maga az alapfelállás is. Nem igaz, hogy ennyire ötlettelenek és bénák azok, akik elvileg ebből élnek. Ennél sanszosan én jobban írok... -
#13298 A páncélt én sem adom meg, senkinek sem volt a vadak közül fém, az óriásra felkapott bőrök is elég masszívnak néztek ki, legalább is úgy tűnt sok nyíl át sem hatolt rajta szerencsére, így kibírta a végéig.
A lándzsahegy levágás is csak egy kis elem lehetett volna, de igazából a pont Molninál van, hogy a látványért feláldozták a realitást, de mivel ahogy először is írtam ez nem dokumentumfilm, hanem szórakoztató fantasy ez nem is feltétlen baj. De hagy csámcsogjunk már ezen még jön a következő rész. -
#13297 lehetett volna a kezében egy nagyobb farönk, aztán azzal jobbra balra seperve apríthatta volna a népet, ehelyett, láttuk mit csinált.. felkap valakit és kettétépi... :( nem volt kihasználva az óriás ereje sehogysem...