Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Fal és Jon. Én simán elhiszem egyébként, hogy nem éleszik fel. Ez lenne ám az igaz trollkodás. Bár tudom, elvileg az előzetesben látni lehetett, hogy feltámadt. Nem mintha kedvencem lett volna Jon, de ha halott ki lesz az érdekes a falon? Davos? A Vadak? Vörösszakáll? Jó karakterek, de kevesek ahhoz, hogy húzókarakterek legyenek.
Az is érdekes az őrség lassan elfogy. Teljesen. 50-en alig vannak azok se egységesek. Még egy kis csetepaté és gyakorlatilag nem lesznek. Ez gond lehet. Ja, meg hát ha Sansaék észak felé ,mennek de Jon hulla marad akkor...szívás. Mint két évaddal ezelőtt amikor Ayra a Vérebbel csámborgott, és mire odaért egy rokonhoz az pont meghalt.
Jó volt, hogy kiderült milyen a Vörös Asszonyság valójában, kis cukorfalat.
Királyvár...hát...a jelenet nem volt túl érdekes, jaj Cersei aggódik hogy bekövetkezik a jóslat, a ifjú királynét szívatják. De hol van Tommen? Ő a király...okél hogy szinte gyerek...de...még csak meg se említik! Már az előző évadban is utáltam a Verebeket. Szerencsére úgy tűnik a előzetesek alapján végre odabasznak nekik. Akármennyire is sokan támogatják őket, akármennyire is támogatta őket a hatalom eleinte. És bármennyire gyenge kezű Tommen és töketlen, csak oda kéne nekik csapni. Legalább két nagy nemesi ház, fegyveresei és pénze +plusz a király személyes testőrei állnak szemben csuhás botos alakokkal.
Dorne. Fura, hogy ennyire könnyen leszámoltak a herceggel. Viszont, felvet ez is pár kérdést. Mi lesz, polgárháború dorne-ban? Vagy a megvadult nőket követi majd Dorne népe? Értenek a hadsereg vezetéshez? Egy tartomány irányításához? Újabb sokadik szakadás lesz a országban és Dorne hadseregével is meg kell küzdeni?
Úgy ,hogy a fővárosban egy rakás csuhás ellen se tudtak eddig erőt felmutatni? Érdekes helyzet.
Egyrészt tetszik , mert sokasodnak a gondok Lannisterek felett, végre nem csak nyernek.
Másrészt az a baj, hogy egyre nő a káosz. Minden szál és minden cselekedet csak újabb és nagyobb bonyodalmat okoz, és nem arra vezet, hogy a helyzet megszilárduljon. Persze, hogy lehetne rend? Tywin halott például. Egy olyan kaliberű vezető rendet tudna hozni, kérdés milyen áron, de rend lenne. A Mások közelednek, a káosz egyre nagyobb...és három élvad van összesen még ez alatt be kell fejezni a történetet, tehát valaki csak győzni fog, és létre hoz valamilyen egységet és rendet. De kérdés ki?
Na majd kiderül, hogy évad során merre kanyarítják a történetet. Egyelőre bizakodom. Amúgy a jóslat szerint ha meghal mindhárom Cersei gyerek, kié a trón?
Tommen után ki következne? Cersei nem , ő csak az anyja. Jamei? Jó azon túl hogy az apja, hivatalosan nagybácsi. Lannister ház oldalágról rokon. Vagy egy másik Lannister? Stannis hulla, ő nem. Más rokon onnan nincs. Margaery tyrell ? Igaz ő csak feleség, nem közvetlen vérrokon, de mégis csak rokon. A történelemben volt példa ilyen rokonság alapján történő trónkövetelésre. Plusz ügye Dany...máshonnan nézve Tommen halála után neki van csak joga a trónhoz. Ha tényledg igaz a jóslat, és ügye a jelenetben ezt hangsúlyozza Cersei akkor ez lesz az egyik fontos kérdés lesz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
- Bloodraven anyját Melissanak hívták
- Bloodraven szeretője a Shiera nevű féltestvére volt, aki értett a fekete mágiához. Ezt mondták róla:
Dunk: You've known queens and princesses. Did they dance with demons and practice the black arts?
Egg: Lady Shiera does. Lord Bloodraven's paramour. She bathes in blood to keep her beauty.
- Úgy tűnik, hogy külsőre is hasonlítanak:
Shiera:
“She was the greatest beauty(1) of her age, a slender(2) and elegant(3) woman, slim of waist(4) and full of breast(5);… She had a heart-shaped face(6); full lips, and her mismatched eyes were strangely large and full of mischief”
Melisandre:
“Slender(2) she was, graceful(3), taller than most knights, with full breasts(5) and narrow waist(4) and a heart-shaped face(6). Men’s eyes that once found her did not quickly look away, not even a maester’s eyes. Many called her beautiful(1).”
Vagy legalább lezárták volna de nem mert most majd kell menni bosszulni meg minden, szóval nemhogy végetért volna de tovább tekeredik ez a teljesen érdektelen szál.
Semmi baj nincsa az általatok teleportálásnak hívott dolgokkal.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A teleportálásokat leszámítva szerintem egy korrekt nyitás volt.
Na jó, amikor a boltonok utolérik Sansáékat az egy kicsit Monthy Pyhtonosra sikerült. 😄
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.04.26. 07:05:47

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.04.26. 02:50:38
Ez a mondat párba van a dornban elhangzott párbeszéddel, ahol a dorni herceg és az a csaj a kalandozásról beszélget és kijavítja a herceget, hogy oberin bizony a legszebb férfiúkkal is hált ám nem csak nőivel...
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.04.25. 23:17:25
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
<#gonosz1>#gonosz1><#hehe>#hehe>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Érdekel valakit az a Dorne-i liba a vergődésével? Cerceit is gyűlölöm, de Ő legalább kurva jól játssza a köcsögöt, ha még csak 3-4 szál lenne, akkor azt mondom beleférne Dorne, de így, hogy mellette 8-10 szál van ezt elfelejthették volna Myrcella halálával.
#Life is Racing

Ha a személyes érdekességi listámat mondom akkor azon Jon,Tyrion,mások,jaime(so-so).Jon halott,tyriont kikukázták,a mások évadonként maximum egyszer és jaimeben meg egy halovány szikra van csak, hogy valamit kezdenek vele.
Ez a nyitány ezen nem tudott érdemben változtatni.
Nem tudom hogy kezdtem volna.
De azt reméltem, hogy újra be fog vonzani(mert eleve elveszett már nálam a sorozat iránt az a giga hype ami volt), de nem így történt, inkább fentartotta ezt a nézem a neve miatt, de önmagában annyira nem tudom már értékelni.
Érdekesség, hogy ezt én most érzem gottal kapcsolatban először.
Mint mondtam én nem csalódtam, de egy büdös nagy nulla volt ez a rész.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.04.25. 20:15:01
Nem tudom hol olvastam, de igaz, hogy Királyvárból eltűnt minden érdekes karakter és dögunalom az egész ottani szál.
illetve még azt mondanám, hogy mindig mikor más karakterre ugrottunk, akkor úgy éreztem hogy hé nemá, még nézném kicsit😞 lehet tényleg túl sok a szál. Kivéve Dorne, az egyáltalán nem érdekel...és még csak nem is izgalmas.
I met God. She's black
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Valahogy az egész sorozat kapcsán ez jut már az eszembe, hogy kevés.
A története valahogy ellaposodott a rész közben, nem éreztem, hogy annyira érdekelne mi lesz vajon a következő részben,mi fog történni westerossal, a világgal.
A karakterekkel sem történt semmi olyan ami alapján annyira érdekelne, hogy mi lesz velük.
Illetve ott van az is, hogy alig szerepelnek egy-egy részben.
Most már tényleg jöjjenek meg a mások, mert ez már egyre inkább a kínlódás kategóriába fog zuhanni.
Összességében nem csalódtam, de nem lepett meg az epizód.
Mély nyomokat sem hagyott.Egy ilyen kezdés után nagyon kifulladás szagot szimatolnék.
Ne így legyen, de nem tudom mi rázhatná fel.Fontos karkaterek halála már annyira nem felrázó, főleg, hgoy a többségüket nulla érdeklődéssel figyelem.
Ha Tyrionnak innentől ez lesz a szerepe, hogy meerenben trónol és az epizódonként kap pár hasonló jelenetet mint most akkor felőlem ő is lehetne a következő.
Szörnyű, de az egész rész során egyedül a jon körüli nagy kérdés foglalkoztatott és még a rész után is csak ez ami megmaradt mint érdeklődési pont a következő részekben.
Történ dorne-ba ami történt, nem igazán váltott ki belőlem semmit, mondjuk a herceg fiával kapcsolatos résznél legalább egy jót röhögtem magamban😊
Deneris szála ennél érdektelenebbé számomra nem is válhatott volna, Meeren is csak időhúzásra jó, mert nem igazán látom nyomát miért érdekelne ami ott történik, boltonék eddig sem voltak túl érdekfeszítőek, a Lannisterek teljesen kiürültek, ariát hagyjuk is, brannek már a létezését is elfelejtettem, Sansa megint semmi érdekes.
A másokon kívül már tényleg nincs sok érdekes szál ebben a történetben.
Kicsit olyan volt ez a rész mint ahogy a TWD-vel vagyok, hogy néztem mert twd meg got, de egy ilyen rész után amúgy dobnám a francba a sorozatot.
A minőséget azért annyira itt legalább nem fogják leadni mint ott.

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
I met God. She's black
A Witcherben is ott volt az a három boszi, először csak pucér 3 csajt látunk utána meg ezt

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.04.25. 15:08:38
Per Aspera Ad Inferi.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.04.25. 14:52:17
#Life is Racing
Viccet félretéve valahogy most már el kellene kezdeni lezárni/összevonni a szálakat mert különben nemhogy 2 de 12 évad múlva sem lesz vége.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.04.25. 14:14:28
#Life is Racing
A sorozat egyetlen nagy problémája az, hogy túl kevés rész tesz ki egy évadot és rengeteg szálon fut az esemény...ez ütött vissza a mai részben is, hogy minden szálat megakartak mutatni, így kb egy-egy cselekményre jutott 2-3 perc aztán snitt a kövi szál....
Remélem pár szál összefog érni a jövőben, mert ez így elég vontatott lesz, én pl nagyon keveselltem a Tiryon, Davos szálat, talán ezekben van most a legnagyobb potenciál...míg például nem értem ezt a Dorne-i libát minek kell erőltetni, nagyon gyenge erőlködés az a szál.
Na mind1, ettől függetlenül tetszett a rész, remélem a következőben már kicsit több lényeges momentum is kiderül...😊
#Life is Racing