19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Tikal #13379
    Inkább annyi látszik, hogy a népek bekajálták a látványt. közben meg százszor jobb részek is voltak már, mert ha nem így lenne, akkor nem néztük volna eddig se. Jó rész volt, tényleg remek, hogy ennyire felfejlődött a sorozat, hogy filmes csata jeleneteket láthatunk, DE az ötlet, az ész az most hiányzott :(
  • Jim Morrison
    300-ban volt hullahegy - igaz azt fél napig építette 300 katona :)
  • betyar40
    Látványos jó rész volt ..de!! Nagyon sok filmet láttam ahol különböző emberek s szörnyek különböző csatákban harcoltak de ilyet ahol a film nézése közben az emberben ott van valami hogy szép és jó de valami nagyon nem stimmel. Aztán rájön ott van előtte óriási kérdőjel s utána a felismerés hogy ekkora malört és bugyutaságot rendező nem követhet el ha egy sorsdöntő s egy nagy volumenű csatát akar ábrázolni. Anno sem a Rettenthetetlen sem a Gyűrűk Úrában sem a Mennyei királyságban sorolhatnám nem volt bennem ekkora kérdőjel mint ebben a filmben a csata elött s közben s utána mi is ez a nagy üresség s kérdőjel bennem. Aztán ott van megnézed még egyszer s rájössz ott van előtted ....hullahegyek egy nyilt csatában?!!!! Hogyan milyen módon alakult ez ki?? Láttam én már tömegmészárlást a 2 világháborús filmektől az indiános vagy lovagkori filmekig akár dokumentált változatban de ilyet hogy hullahegy? Nem baj mondom az ember tovább lép majd ott van az a málé" Óriás aki az előző évadban fegyverrel most meg puszta ököllel harcol s nem tud térdmagasságban lévő gyalogosokat bármivel is szétverni mikor körbefogják őket. Hihetetlen bárgyú rendezés talán hasonló nagy ökörség és hiba mint Arya hasbaszúrása volt. Mert egy csatajelenet akkor jó ha az emberben nem merül fel semmi csak nézi s ámul s izgul ki nyer vagy veszit ki hal meg s ki éli túl ...de ez?! Végig ott van az emberben ekkora bakik nem lehetnek egy ilyen sorsdöntő csatában. A kis Stark gyerek futása a nyíl elől is abszurd de hagyjuk ..túl sok rész van ebben a részben ami amatör hibákra vall mintha nem is olyan ember rendezte volna aki konyit is ehhez a témához. Márpedig ez igy nagyon nem jó.
  • Jim Morrison
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    értékeléskből is látszik, hogy jól csinálták a készítők, csináltak egy jó csatajelenetet aztán 10/10..:)
  • Tikal #13375
    ezzel egyet tudok érteni.. jó nagy hülye picsa volt Sansa, hogy nem hagyott üzenetet Jon-nak, hogy: Szia, este elrohantam Little Finger seregérét, sietünk vissza, addig ha lehet ne mészároltasd már le a sereged, puszi.
    Annyira hollywood-i hülyeség volt a rész, már mikor Jon kiszaladt tudni lehetett hogy fog lezajlani az egész... :( Pedig tényleg rohadt jó volt a csata, nagyon élethű meg minden, de ötlet nem sok volt benne, kár érte...
  • molnibalage83
    Igen jobb. Majd visszanézem a csatát. Az óriás talán még ahhoz is elég magas volt, hogy felülről eltapossa a lándzsákat. Egy lépés két lépés vagy egy ugrással több méter szélesen letartolja a lánzsasort. Aztán csak bele kell rúgni egy szép nagyot a pajzsba.

Rengeteg módon tehették volna érdekessé, de sajnos nem tették... :(
  • nearo
    Igen, főleg azért nem számítottak rá, mert nem ez volt a terv, csak Jon kivágtatott, aztán amikor szarban volt, inkább utánamentek...

Nemtom, elképzelem, ahogy derekamig érő törpék 10-15 db másfél méteres hegyes szarral hadonásznak felém, megpróbálok egyet kiemelni, közben három másikkal átszúrják a kézfejem... a hulladobálás már inkább jobb megoldás.
  • Prof William
    Az biztos hogy érdekes fejlemény lenne... :)
  • DasIsFuck
    Volt egy jelenet ahol felkap egy katonát és kettétépi, nem kellett volna mást csinálnia csak fogni a hullákat és beledobálni az ellenség soraiba.
    Ezzel önmagában megnyerték volna a csatát.
  • Zozo0122 #13370
    Pár év múlva a pasija elcsesz valamit és ez a fej fogja otthon várni :DDDDDDDDDDDDDD Majd mondja neki, hogy van még udvarlóm rajtad kívül, ha felidegelsz...62 :D
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.06.21. 15:53:11
  • Pares
    Annak ellenére, hogy óriás, nem tudom meddig bírta volna, ha egy fát kellett volna cipelnie, sőt hadonásznia vele. Akár vihetett is volna, de erre a lándzás bekerítősdire kötve hiszem, hogy számított bármelyikőjük is.
  • molnibalage83
    Vagy csak hozzávág a pajzsfalhoz egy döglött lovat. Abból is volt elég.
  • molnibalage83
    Az óriás arra is képes lett volna, amire ember nem. Megfogja a dárda végét és szimplán kitépi sorban az emberek kezéből... Ha az ember mégis elég erősen fogja, akkor meg gyakorlatilag kihúzza a sorból és megbontja azt.
  • Pares
    Legalább 3 sor lándzsás volt ott, amikor megpróbálta megtörni a pajzsfalat, rögtön a képébe nyomták a lándzsákat. A többi jelenetnél is legalább 10 lándzsát az arcába tartottak, az egyiknél látszik ahogy az egyik lándzsa oldalba is szúrja. Ha át is tör, akkora túlerőben voltak, hogy agyonszúrják.
  • nearo
    Állt ki jópár dárda az óriásból, ami szerintem pont annak a következménye, hogy a saját testével próbált utat törni. Attól, hogy kurvanagy, még nem lesz sérthetetlen, nekimegy egy betámasztott dárdának, az még ugyanúgy beleáll.
    A fegyver rész... jó legyen. Legegyszerűbb, ha kivágnak egy fát, lecsupaszítják, és a kezébe nyomják. Esetleg szereznek pár sziklát, amit eldobál a csata elején. Az adott helyzetben ezt érzem a legtöbbnek, amit megtehettek volna. Egy láncosbuzogány kezelése ennél már jóval bonyolultabb, amihez ha nincs hozzászokva, akkor saját magában is simán kárt okoz vele.
    Íj-lándzsa nemtom, legegyszerűbb magyarázat, hogy amikor elindultak, nem jutott eszükbe magukkal vinni, vagy hogy egyáltalán ott heverhetnek a környéken.
  • molnibalage83
    Egyébként akkor a Bolton házzal most mi van? Technikailag Sansa felesége volt a Boltonnak, most özvegy. Akkor ő az összes Bolton "kintlevőség" örököse?
  • molnibalage83
    A végén kihasználták, hiszen nem volt ostrom, menetből betört.
  • Prof William
    Ez nekem is eszembe jutott...

A fal ostrománál látszott hogy van fegyver az óriásoknál. Pl az egyiknél valami nagy lándzsa volt a másiknál meg egy hatalmas íj. Azokat igazán elhozhatta volna.

Ha elkezdett volna akkor ménkű nagy nyílvesszőket lődözni a pajzsfalba, akkor nem tudom, hogy meddig bírta volna az ellen. Lehet hogy már csak a csökkenő morál meg a rombolás miatt is megfutottak volna úgy a 4-5 -ik lövés magasságában.

Vagy az eltelt időben csinálhatott volna magának fegyvert. Teszem azt szerez valami nagy gerendát és körbetekeri a végét valami nagy lánccal, vagy ráerősít valami bazi nagy követ... Azzal rendesen irthatott volna.

Véső esetben akár a saját testét is használhatta volna faltörő kosként belerohanva a tömegbe. Azzal is komoly pusztítást érhetett volna el.

Jó volt a csata így is csak én arra számítottam hogy az óriást jobban ki fogják hasnzálni.
  • molnibalage83
    Látom te is csak flémre vagy képes...
  • molnibalage83
    Kisujj játékideje mennyi volt a teljes 6 évadban? Van olyan fanatikus vagy oldal, ahol van ilyen statisztika? Mennyi volt az 5. évadban?
  • BoneDragon
    Minek irtok még ennek a jómadárnak? Szereti ha foglalkoztok vele. Ő itt a király, pont.
  • Pares
    Hm? Most néztem meg megint:

988406 IMDb users have given a weighted average vote of 9.5 / 10

Demographic breakdowns are shown below.

Votes Percentage Rating
    676269 68.4% 10
    187489 19.0% 9
    61528 6.2% 8
    20314 2.1% 7
    7983 0.8% 6
    4963 0.5% 5
    2697 0.3% 4
    2363 0.2% 3
    2207 0.2% 2
    22593 2.3% 1

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.21. 15:02:00
  • molnibalage83
    Én azt vártam, hogy ennél a résznél Sansa majd elröhögi magát.
  • Caliph
    jó kis rész volt,szeretem a sorozatot,még jobban a könyveket,de én ilyen vagyok sajna,hogy el tudja rontani az élményt a sok logikai következetlenség és a fejfogós hülyeségek,amik belekerülnek...továbbra is nézni fogom,ott lesz a könyv is a polcon ha kijön,de úgy látszik már abba a korba kerültem hogy a látvány nem minden :D
  • Count Adyn
    Eza kiscsaj nagyon jól tolja btw:D Ilyen fejet bevág mikor Ramsey fölényeskedik hogy megbocsát az áruló házaknak:D
  • nearo
    Ha már valamibe bele kell kötni, én a hullaheggyel tenném azt... valahogy nem tudom elképzelni, hogy ezek a harcosok a holttesteken lépkedve szívesen küzdöttek egymással. Még ha tartani kéne valami pozíciót, esetleg képződhet ilyen, de ez egy nyílt téren zajló csata volt, nehéz kiegyeznem azzal, hogy inkább választották a harcosok a puha, egyenetlen nyeklő-csukló alátámasztáson a harcot, minthogy a földön maradnak, ahol meg tudják vetni rendesen a lábukat.
  • Nirz
    Irreális elvárásaid vannak,az utóbbi idők legjobb fantasy sorozatának egyik legjobb része, kell ennél több? Nekem nem.
  • jazzy
    Tudom 2 év múlva fog számítani, de jelenleg IMDB szerint top5-ben lévő sorozatban az egyik legjobb rész az nekem már elég jó.
  • molnibalage83
    Igen. A többihez képest...
  • jazzy
    Nem tűnik fel, hogy itt senkinek nem tűnik fel semmi és mindig a másik a hülye? Ez egy JÓ RÉSZ VOLT. Az egyik legjobb. Ennyi, nem több.
  • molnibalage83
    Nem kötök bele minden részbe. Ezen felül neked sem tűnik fel, hogy az ötletesség teljes hiánya az, ami zavaró? Az sem érdekelt volna, hogy legyen fizikailag kicsit hihetetlen, de ötletes...
  • jazzy
    Az a baj, hogy kurvára nem csatáztam még hóban óriásokkal, vademberekkel, feltámasztott emberekkel, lovasokkal, ezért rohadtul nem tudom, hogy milyen kéne legyen. Ezért nekem retardált halandónak és még pár embernek ebben a topicban, akikre nem vonatkozik az előző jelző, tetszett a rész.

Nem kívánlak leszólni, beszólni, de a többieknek igazuk van. Ne köss bele légyszi minden részbe és ne magyarázd 3 oldalon keresztül, hogy igazad van. Oké, elhisszük, de nem érdekel. Akkor sem lesz másképp ha 15 oldalon át lesz taglalva.
  • DasIsFuck
    A csata azért fasza jelenet volt, különösen a Jon-os rész:)

Viszont volt egy rész ami zavart.
    Amikor körbezárják őket addig rendben van, hogy onnan nem tudnak kitörni, de volt egy óriásuk.
    Ha ez az óriás fogja azt a sok hullát ami ott tornyosul és belebaxxa az ellenség pofájába máris kínálkozott volna egy pont ahol ki tudnak törni.
    De ha már ez eszünkbe jutott ez akkor kapásból az elejétől is működhetett volna kvázi tankként, pl nem értem miért nem volt fegyvere.
    És itt nem kell nagy dologra gondolni, mert egy kisebb fa is halálos tömegpusztító fegyver egy ilyen kezébe.
  • molnibalage83
    Látom nem sikerült megértened... A csata generális vizuális ábrázolása zseniális, csillagos 5-ös. A baj az, hogy a csatában lezajló ESEMÉNYEK ökörségek, előtte és közben is. Ennek semmi köze a vizális megjelenítés minőséghez... Szezon és fazon...
  • Shiwo
    egyelőre.. de még "csak" ~8000 ember szavazott rá..

Hardhome (5.8) és The Rains of Castamere (3.9) epizódok több, mint 40 000 szavazattal állnak 9.9-en

szóval olyan 20 000 szavazatnál már érdekesebb lesz, hogy még mindig 10/10-en áll-e..
  • skinnyman
    Ez bar igy van, van mar rajta 53840 szavazat, ami egy sorozatresznel nagyon magas. Osszehasonlitasul a Breaking Bad - Ozymandias-an van 75 ezer (nagysagrendileg nem tobb) szavazat, mikozben az ugyanugy top sorozat, es az a resz majd 3 eves - es az egyebkent tartja a 10.0-t a mai napig - ez is szerintem akar meg tarthatja is, de legalabbis nagyon a kozeleben lesz es max 1-2 tizedet esik..
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.06.21. 14:00:48
  • Nirz
    Jó de mondjál már egy fantasy sorozatot ami felér a GoT-tal és jobban vannak megoldva a csaták?
  • RatBaG #13342
  • Zozo0122 #13341
    A dárdával szemben közelharcban, a középkori hadviselésben semmi sem volt előnyben, egyszerűen az a legjobb fegyver, ha csata van. Még a lovasságot is csak az tudja közelharcban leszedni, de akkor már inkább árkot ások karókkal :D Az úgy oké, hogy 1v1-ben egy kardos lenyomhat egy dárdást, ha közel kerül akkor persze, de innentől már egyéni képességek kérdése.

A Gyűrűk Urában a rohírok a halálukba mentek, tudták, hogy nem fognak győzni, Aragorn mentett meg mindenkit :)
  • Jim Morrison
    Ivan jó gyerek :D