19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Zozo0122 #13419 Az égő X-eket alapból sem értettem :D Kik voltak azon? Nem voltak foglyok Jon táborából, Deres régi lakossága nagyrészt halott, jó a faluban élnek még Stark hívek, lehet Ramsay fogott 4 random arcot és felpakolta oda őket. -
suba53 #13418 Lovon ment, és a lovon is vágtatott ki az első nyílzápor hatóköréből, előre mert úgy volt esélye.
Aztán a következő nyílzápor kilőtte alóla a lovát, így maradt gyalog a harctér közepén egyedül. -
gombabácsi #13417 öö nem az volt hogy leszállt?
ja lehet hogy aztán visszaszállt
na majd megnézem újra pár év múlva :D -
#13416 Nem tudom mit latsz, de jelenleg 68465 szavazatot latok (mar delutan is 50000 felett volt) -
#13415 őőő lovon ment -
suba53 #13414 A harctéri íjászat gondolom nem a pontlövésekről volt híres. Az íjászok nem azt a parancsot kapták, hogy mindenki nézzen ki egy célt és próbálja lelőni. Az maximum közelharcnál volt hatásos. De ilyen helyzetekben, amikor egy területet kellett elárasztani nyilakkal, akkor a minél sűrűbb nyílzápor volt fontos. Aztán valamit csak eltaláltak.
Szerintem a csata előtt belőtték a terepet, és a vezénylő azt figyelte, hogy az ellenfél mikor ér be egy belőtt zónába, aztán csak a ritmust, esetleg a lövések magasságát kiabálta. Ő volt az analóg tűzvezető rendszer. -
gombabácsi #13413 érdekesebb kérdés lenne hogy havas miért nem lovon ment a gyerekért?
vagy miért nem ordított hogy fuss cikkcakkban? -
gombabácsi #13412 megelőztelek :) -
#13411 Na akkor jöjjön ez a cikkcakk futás, mert itt már páran fizikával jönnek, és hihetetlenül műveltek hozzánk képest.
"A nagy" kérdés: Miért nem futott a kisgyerek olyan útvonalon, ami kiszámíthatatlan, és nem tartalmaz egyenes szakaszokat?
Válasz itt a fórumon: "Mert hülye!" vagy mert "Hülyék a rendezők!" stb... Ez is egy elmélet, hangsúlyoznám ELMÉLET.
Szerintem: Miután Rickont átadták Ramsaynak ő természetesen szórakoztatta Deres egykori lakóját, annak jogos örökösét. Első dolga volt, hogy a vad nőt Oshát, akit almaevés közben döfött agyon, a hajánál fogva lehúzta az udvar közepére majd kifeszítette egy X-fára. Szólt az őröknek, akik már hozták is a kis srácot, majd végignézette egy kisgyerekkel, aki már hónapok óta menekült ezzel a nővel, ahogy szépen, apránként megnyúzza. A nő hátáról letépett bőrt felajánlotta Rickonnak, hogy esténként a párnáját azzal tartsa melegen, persze ez nem kérés volt. Majd ezután több alkalommal is levitte a kutyái közé miközben csendes hangon ecsetelte a kisfiúnak, hogy a kutyái nem azért morognak rá, mert utálják a gyerekeket, hanem mert már nagyon éhesek. De persze ne felejtsük el azt sem, amikor Rickon egyszer visszaszólt és Ramsay jó modorra tanította, és letépte az egyik körmét... Sok ilyen elméletet lehet gyártani, de egy biztos, nem mesét olvasott neki és főleg nem ültek le közösen legozni. A gyerek félt, totál be volt szarva, (láttuk mit csinált Sansával és még rengeteg más szereplővel is) és azon a reggelen ott volt előtte az egyik rokona, akitől csak párszáz méter választotta el. Tényleg marha volt, hogy nem jutott eszébe a fizika órai tanulmányai, ekkora barmot, hogy félhetett ennyire, hogy csak a futásra gondolt? A hülyéje...
Miért nem volt benne valami hasonló a filmben? Passz, gondolom jópár dolog idő hiányában kimaradt, vagy csak rábízzák a néző fantáziájára. -
gombabácsi #13410 ja hát én lehet hogy be lennék tojva, de egy "középkorban", harcok között felnövő fiatal, aki ráadásul egy nagy uralkodóház gyereke, hát...
na persze lehet hogy mindent megmagyaráz, hogy ramsay teljesen megfélemlítette -
Prof William #13409 Én kérek elnézést. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#13408 Ajánlom megnézésra az Apocalyptico film egy jelenetét. Meg a fizika alaposabb tanulmányozását...
A tűzvezető analóg számítógépek korában is azok a "balfasz" hajósok minek is cikcakkoztak úgy, hogy a sebességük állandó volt.
Egy változó sebességgel és iránnyal futó embert szélcsendes időben 60 méteres táv felett senki nem talál el. Már eleve a sebességét is csak saccra tudja az ember a célnak és nem tűzvezető számítógép van a fejedben.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.21. 22:31:33 -
#13407 Rickon olimpiai csúcskísérlete: a cikkcakkban futás is hülyeség.
Ezt a kommentet remélem viccnek szántad. A modern lőfegyverek korában sem értelmetlen. Az nyílra a szél jóval erősebben hat és másodperc nagyságrendű repülési idő van. Cikkakban random futó célpontot szélcsendben sem találsz el, mert nem tudsz előretartást számolni. -
betyar40 #13406 pont ez a lényege az egésznek ha cikkcakkban futsz nem sok esélyük van eltalálni . de ezt te is tudod. -
#13405 Szeretem az olyanokat mint te. Legszívesebben beraknálak egy csata közepére az összes többi megmondó emberkével együtt, aztán hadd lássam azt a cikkcakk futást. Ja hogy nem menne mert be lennél tojva?! Vágom én. -
gombabácsi #13404 nem az ő halála volt béna hanem ramsay lett az egész jelenettől egy fokozattal gagyibb -
#13403 és arra mit szólsz, hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rickon miért nem keresett fedezéket az égő X-eknél? mármint azon a nyilvánvaló okon kívül, hogy meg kellett halnia a részben Rickonnak, mert nyilván ha akarják megmentik. mert odáig simán elért, nem életbiztosítás, de addig kitartott volna még Jon odaér egy pajzsal.
bár szerintem ez sem túl gáz, Rickon eddig se szerepelt sokat, meg eddig sem hiányzott, jobban fájt volna ha számomra fontosabb karakter kap ilyen béna halált. -
gombabácsi #13402 random cikkcakk futás is elég, a mesében lehet lelőni olyan távolról valakit nyíllal, bármilyen jó lövő valaki
persze a háttal futás is jó -
Zozo0122 #13401 Egyébként sok oka lehet.
Ha reggel ébresztenek, akkor az azonnal rád törő adrenalintól nem lesz időd félni sem, máris a csatatéren állsz. Éjjel még utoljára lehet kicsit inni, kurvázni(táborkísérők, bár Jonéknak pont nem voltak:D), haverokkal kártyázni stb. Olyan nincs, hogy reggel még be vagy rúgva, ránézel az ellenségre és kijózanodsz :D Ha reggeltől délig, kora délutánig megy a csata akkor este már lehet lakomázni :D -
#13400 Akkor még frissek, kedvük van ölni, délután már inkább mennének lazulni. -
Zozo0122 #13399 Nincs egy órával később, hajnalban kell támadni, mert ööö...így menő, na :D Felkel a nap és mehet a bunyó :D Westeroson minden hadvezér tudja ezt, csak a vadak támadnak éjszaka :D Stannis, Tywin, Renly, mindenki reggel akart harcolni állandóan. -
Zozo0122 #13398 Na, vegyük át az összes negatív kommentet :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!(MIIIVAN NEGATÍV?)
Kicsi a rakás: két nehézlovas sereg rohant egymásnak és a sok egymásra roskadó hulla, haldokló és ló volt a hullahegy alapja, majd aki leestek a lóról folytatták, ott helyben, és erre érkezett a Bolton nyílzápor, egymás után többször. Helyváltoztatásra nem nagyon volt hely meg idő. Aztán a gyalogság a dárdákkal félkör alakban odaszorította a maradék csurom vér túlélőt, akik olyan harci lázban égtek, hogy azt sem tudták, merre van előre. Jó, gyenge magyarázat, de erre tellett, tény, hogy túl magas volt a hullahegy :D De Jon meg alacsony, ha Brienne lett volna ott a csatában, akkor lehet máshogy nézett volna ki az egész felülről :DD
Az óriás: kihagyott ziccer, nyilván. Szerintem egész egyszerűen az óriás felfegyverzésére már nem volt pénz (Szellem sem volt...),így is drága volt az epizód, hát még olyan jelenetekhez, hogy egy ütésétől 5-6 ember egyszerre elszáll... bár tény, legalább egy farönköt kaphatott volna. A komolyabb felpáncélozását hagyjuk, arra se volt idejük, hogy ostromgépeket csináljanak, de amúgy se győzték volna kajával az ostromot...
A beszorítós gruppen: az nem úgy megy, hogy lecsapom a lándzsa hegyét. Jon seregének több mint a felét vadak alkották, az ő gyenge minőségű, meg rabolt és kicsorbult fegyvereikkel ez máris lehetetlen, fokossal meg baltával szintén. Karddal megy, Jonnak vagy egy lovagnak, aki kis kora óta vív és tudja, milyen erőt kell belevinni és hogyan kell megütni. Nem gyenge fából készül egy ilyen dárda, komoly erő kéne ahhoz is, hogy a földön heverve szabályosan kettévágd, meg jó minőségű fegyver. Ha gyenge vagy, akkor félig átvágod, a kardod meg beleszorul. Ha rosszul ütsz, mondjuk lapjával találod el, akkor elcsúszik rajta, még a kardot is elejtheted, úgy lezsibbad a kezed. (nem viccelek) Bár ha elejted a kardod egy csatában, akkor egész nyugodtan bele lehet sétálni a nyílzáporba, mert az az életed, akkor is szorítod, ha közben egy vérfarkas marcangolja a felkarodat...szerintem ahhoz, hogy egyik kezeddel megragadd, a másikkal meg lecsapd a dárda fejét legalább egy hosszúkard, vagy fattyúkard kell, a súlya miatt. Egyébként amikor Karstark bekerítette őket, akkor nem támadtak azonnal és egy pillanatig azt hittem, hogy játszotta az agyát és most elárulja Ramsayt...aztán sajnos nem. Talán a vadak sem érették, hogy most mi van.
Rickon olimpiai csúcskísérlete: a cikkcakkban futás is hülyeség. Ramsay kiskora óta vadászik, meg egyébként is, hosszabb idő alatt teszel meg kisebb távot, ki kell érni a lőtávolságából. Én azt csináltam volna, hogy tiszta erőből elrohanok egy ideig (persze hátra-hátranézve), ott pedig megfordulok és hátrafelé futok, látva a felém érkező vesszőket.
Sansa: buta, de benne akar lenni a dolgokban. Egyébként sem tudhatta, hogy Kisujj eljön e (választ nem kapott), plusz nem is bízott benne, de félt a vereségtől. Ő nyilván a táborban maradt, Kisujj megjött, és elindultak. Tényleg nem a legjobb megoldás volt ez se :D De ha Ramsay látta volna jönni őket, akkor ki sem megy...
-
#13397 Vagy egy órával később vonulnak fel és megvárják Sansát? :) -
#13396 ja, Óvd jól. -
-
#13394 az se lett volna rossz ha parancsra előbb sansát eszik meg -
bega82 #13393 Jóvanna, nem mondtam, hogy köze volt, csak valamiért úgy rémlett, hogy ott is így szólt. :) -
Stockbauer33 #13392 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][/spoiler][spoiler][spoiler]https://www.facebook.com/GameofThronesLAT/videos/1281511518525766/ -
Pares #13391 Alternatív befejezés
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#13390 Fansubnak semmi köze a szinkronhoz. "Óvd jól" lett. -
#13389 1 2 oldalt nezz vissza, leirtam. Arra keress hogy "javit". Eloszor emlekezetbol irtam le, de ujra megneztem es kijavitottam, leortam pontosan hogy mondtak. -
bega82 #13388 Tán ott is maradt a "Holtodig óvd!", asszem. -
Quantumleap #13387 Valaki látta innen szinkronosan a 6x05-öt? Végül hogy oldották meg a "Hold the door! --> Hodor!"-dolgot? -
#13386 Ez komoly? Kitörlöd a kommentemet, mert megvédem magam, de a felbujtó kommentjét meg bent hagyod?:D -
Pares #13385 Ja, bevárják a Völgy lovagjait, Ramsay meg okosan bent marad a várban, ostromgépek nélkül meg baszhatják. -
#13384 jah, hogy az utolsó jelenetre gondolsz. hát igen ott folyt a vér, én úgy értettem tegnap, hogy a csatára is gondoltál, ott láttam a beleset. -
Mirk #13383 Nagyon jó rész volt.
Tetszett a csata zűrzavara, mikor Jon körül csak pörögtek az események és csak kapkodta a fejét, itt egy ló, ott egy ember, bármely irányből jöhet bármi és tényleg nem tehetsz semmit, csak reméled, hogy nem kapsz be egy lándzsát a hátadba.
Ki mondta hogy az óriások olyan okosak mint az emberek? Lehet hogy hülyék, Lehet hogy be volt szarva mert látta, hogy az a sok ember bizony megölheti őt is. Attól még hogy nagy nem lesz terminátor. Csak egy buta gyáva óriás aki próbálta elhessegetni a lándzsákat :) -
#13382 mindezek a hülyeségek kb onnantól észrevehetők hogy nem a könyv alapján rendeznek,hanem majd újítunk egyet hollywood módira,aztán itt is az eredmény. Könyvben jól fel volt építve minden,volt is Martin papának soksok ideje hogy próbáljon nem elkövetni sok ilyen marhaságot,de most a könyv nincs ott a sorozat mögött. Én továbbra is várom a végét,hát még a maradék könyveket,remélve hogy kimaradnak a sorozat hülyeségei :D
Persze a könyvek se voltak tökéletesek,de ott nem számít a pénzhiány :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.21. 17:57:28 -
DantesHUN #13381 http://www.origo.hu/teve/20160621-15-egeto-kerdes-a-tronok-harcaval-kapcsolatban.html
Válasz
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
15: Mert a íróknak nem jutott eszébe
14:Rickon egy gyerek, be volt szarva, és nem gondolkodott tisztán
13: Vissza kerültek a börtönbe? Csak a Mesterek követe vagy vezére mondja ezt, de lehet azért ,mert nincs tudomása arról hogy Tyrion elengedte őket
12:Követek útján fehér zászló...üzentek egymásnak
11:Nem lőtték őket a partról, mertnem igazán vannak íjászok Dany seregében a Makulatlanok gyalogosok
10:sansa azért nem szólt, mert hülye picsa
9: A több méteres hulla hegy kissé irreális, de azért egy igen véres csata után, ahol kis területen sok ember hal meg, hullahegyek lesznek Túlzás volt, ennyi
8:Azért nem lesz kócos, mert az a fasza sampont használja mnt minden filmszínész
7: Valaki elmondta neki...msot komolyan minden elhangzó párbeszédet real time kellet volna bemutatni?
6: Nos, Jon se a legélesebb kés a fiókban...elragadták az indulatai és amúgy se tud semmit
5:Mert ő a főszereplő
4: A vadak amúgy se a realitás érzékükről híresek. Ha meg minden katona mindig reálisan gondolkodna...egy csata se lenne. Inkább mindenki hazamenne
3:Nem tudom, szerintem látták. Vagy nem?
2: Amiért Legolas is kinyírta az olifántot, ami Gimli szerint azért csak egynek számít
1: Látható, becélozzák a Havas párti íjászok, de Jon párviadalt vív, és leengedik íjaikat. Mert...mert a hős párvidalt vív az antihőssel ,ahogy a filmekben lenni szokott. Boss fight. Közben mindenki szépen áll és les.
-
gombabácsi #13380 mondjuk a stark gyerek futásába teljesen bele tudom látni azt, hogy a marketingesek vitték keresztül... hatalmas netes komment forgalmat generál ugyanis az ilyesmi
az óriás fegyvertelensége dettó
Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2016.06.21. 17:45:32