19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Stockbauer33 #13460 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Taliga07 #13459 Ezt a cikkcakkos bacakodást kár erőltetni, dramaturgia szempontból semmi jelentősége volt (most őszintén, hogy nézett volna ki, plusz röhögünk egyet a béna kacsázáson, és nem Ramsay nyírja ki, hanem egy sortűz végez vele). Arya parkour-ös szála sokkal gázabb volt, mert az egy misztikus orgyilkos klán egész imázsát vágta haza. -
homeless #13458 De nem érted, hogy egyenesen futott Rickon? NEM ÉRTED? EGYENESEN!!!!!!!!44 Nem ismered a fizikát? -
DantesHUN #13457 Most ki Észak Őrzője?
Hivatalosan a király álltal kinevezve a Bolton-ok voltak. De nekik annyi. Sansa a Stak ház feje? elvileg ő a legidősebb Stark , de nő.
Férfi Stark nincs több-Bran eltűnt, Jon fattyű. Bár Jont ki lehetne nevezni szintén hivatalos Stark-nak, de nem valószínű hogy a király megtenné.
Tehát Sansa.
No de, ezzel ők árulók, lázadók ismételten, hiszen a Boltonékat nevezte ki a király. Csakhát nem úgy néz ki, hogy a király sereget tudna küldeni Északra, hogy leváltsa Sark-ékat. Van a Lannister-eknek egyéb bajuk is. Rózsa nagyi meg nem hiszem hogy adna katonát Észak ellen.
Plusz a Völgy lovagjai elvileg segítették a Stark-okat, tehát kisúj és Völgy is áruló hiszen a király által támogatott házat támadták. Nem túl valószínű hogy visszatérhetne Királyvárba.
Most kezdődik ismét egy Észak vs Királypártiak háború? Vajon Tommen esetleg legitimálja a Stark házat? A logikus lépés ez lenne, de...egyrészt Tommen nem logikus, másrészt szerintem a forgatókönyv írók nem gondolkoznak ezen a problémán, így szóba se fog kerülni....
Ja és hol vannak a Martellek? Elvileg egy évad óta elindultak...vagy akarnak. Vagy valami. Meg bosszút állni. És seregük is csak van. Vagy ennyi volt a nagy bosszúállás? Azt hittem a végére mondjuk egy Lannister birtikon vagy királyi birtokon megjelennek a Martell seregek.
-
#13456 Miről hazudok? Hogy irritáló vagy és még anyázol is? :-D -
#13455 Ez sem igaz. Arya hasbaszúrós résznél is csak magát a hasbaszúrást írtam. Ja, hogy azon a fél internet és itt a fórum is röhögött? Aztán jött az, hogy a pengeváltás után semmit sem láttunk. Ezt nem én hoztem fel, más.
Mindig is "imádtam" azokat, akik olyanokat kommentelnek rólam amit soha nem tettem meg. Mondjuk ki, hazudozol... -
#13454 Ezzel nem is lenne semmi baj, nem tetszhet mindenkinek minden rész. De te minden alkalommal ezt csinálod, keresed a hibát a sorozatban ráadásul több oldalon keresztül leírod ugyan azt 30x míg meg nem jelenik a következő rész. Ez így megy állandóan... Nagyon fárasztó olvasni, mondjuk már ott tartok, hogy meglátom a neved és lapozok is tovább. Sok fórumos trollal találkoztam már meg egyéb állatfajjal, de te a top 5-ben benne vagy. A múltkori anyázásodról ne is beszéljünk. Néha hiányzik innen az a tiltás gomb.
Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2016.06.22. 09:57:24 -
#13453 Most akkor soroljam fel, hogy mi tetszik és mi nem? Írhatok pro és kontra listát is. Egyébként leírtam, hogy mi volt az utolsó rész legnagyobb erénye.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.22. 09:53:03 -
#13452 De ez fordítva rád is igaz, minden héten ide kell tolni hogy mi nem tetszik, mennyire, miközben mi csak ülünk és rajongunk -
#13451 Ez amit előadtok, a vak hit és rajongás kategória. Képtelenek vagytok elviselni, ha valakinek nem tetszenek egyes igen blőd megoldások az általatok annyira dédelgetet sorozatban. A 2-3-4 évad részeire jellemzően 8-10 pontokat adtam volna. Az 5. és 6. évad átlagminősége kb. 2 ponttal lejebb van. Ennyi. -
#13450 Mostanaban nem szarral dobaloznak a keszitok. Igaz, hogy nem minden resz volt tokeletes, de kb ket reszenkent mindig jon egy jo resz. -
#13449 Huh pont így vagyok veled. Ha kihalnál innen még olvasható is lehetne a topic. -
#13448 A múlt heti részt kb. egy 5/10-es rész volt. -
DantesHUN #13447 És mindez a múlt heti gyomor szúrós rész tekintetében... -
homeless #13446 Én szimplán csak bebasztam a távirányítóval a TV-t. -
Pares #13445 Az érzés kölcsönös. -
#13444 -
Quantumleap #13443 "Óvd jól!-->Hodor!" ?
Ez nem igazán jön ki logikusan. Ilyenkor látszik, hogy jobb lenne ha a sorozatkészítők bizonyos infókról előre értesítenék a szinkronizáló országokat.
Utoljára szerkesztette: Quantumleap, 2016.06.22. 09:07:08 -
Quantumleap #13442 Ha Rickon cikkcakkban fut, és Ramsay eltalálja, akkor meg azon menne a vita, hogy hogy a fenébe tudta eltalálni.
Mások meg azt tartják ordító logikai hibának, hogy Sansa honnan tudja, hogy Ramsay nem etette meg egy hete a kutyáit, amikor azt már nem is hallhatta, mert ellovagolt onnan, mire Ramsay ezt Jonnak mondta. Innen már csak egy lépés eljutni oda, hogy miért nem látjuk sz**ni-h****zni a szereplőket.
Utoljára szerkesztette: Quantumleap, 2016.06.22. 09:02:34 -
Prof William #13441 Jaja. Amikor megláttam hogy az a kis gyökér nem cikcakkban fut rögtön kinyomtam a TV-t, töröltem az eddigi Game of Thrones évadokat a vinyóról, majd elégettem a könyveket is.
Mostantól csakis Barátok Közt-öt fogok nézni, mert az reális, nem úgy mint ez a nem cikcakkban futó kis köcsög.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.22. 08:54:34 -
bega82 #13439 -
homeless #13438 Ez a rész egy hányadékszerű genny volt, mert Rickon nem cikkcakkban futott.
-1/10 -
#13437 Tyrionnal jobban ütne -
#13436 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#13435 Ez az évad magasan a legjobb, úgy hogy az Aryas rész nekem se tetszett, és már rég nem a könyvből építkezik.. Akinek meg nem tetszik nem kell nézni, érdekes az emberek 99% azt mondja, hogy ez volt a sorozat eddigi legjobb része.. biztos jó hülyék... -
#13434 Az 5. és 6. évad minősége messze elmarad a 1-4-től.
Az egyik legirritálób személy vagy, akivel csak valaha dolgom volt. -
Pares #13433 Aktuális (főleg 2:34-től)
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.22. 00:40:19 -
Pares #13432 Nem igazán izgat, csak ne sírnátok már tele a topikot, és értelmes témáról lenne végre szó, és nem arról, hogy miért nem cikk-cakkban futott Rickon, vagy hogy miért nem öngyilkos hajlamú Wun Wun. -
Pares #13431 Milyen komoly problémák? Hogyan néztél végig 6 évadot? Vagy csak a felsőbbrendűségi komplexusod nem engedi meg, hogy besorakozz a "buta" tömegbe, akinek nagyon tetszik, és mindenképp okoskodnod kell. Nem hiszem, hogy sokan kíváncsiak arra, hogy te mennyivel jobban megírtad volna a forgatókönyvet. -
#13430 Nem nevetséges szirszarokba kötöttem bele. Érdekes módon rohadt sok embernek feltűntek ezek az elég komoly problémák... -
#13429 7-8 között valahol. 10-et soha a büdös életben. -
#13428 és igazad is lenne de a többségünknek tetszik csak páran fennakadtunk 1-2 dolgon, minden magas minőségű sorozatnak ez a sorsa
Molnibalagetől sem kértél számszerű értékelést rögtön 1-re tetted, pedig én is mondtam dolgokat és én is 8-ra tettem a részt. Molni is tuti 6-7 alá nem adna rá.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.22. 00:17:32 -
Pares #13427 Az aktuális epizódot lehet elemezni minden nevetséges szirszarba való belekötés nélkül, meg anélkül is, hogy minden nagy szakértő leírja, hogy ő mennyire jobban ért mindenhez, és mennyivel jobban meg tudta volna csinálni. Én is mondhatnám, hogy ha nem tetszik az, ami a sorozatban megy, nem muszáj nézni.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.22. 00:11:12 -
#13426 szerintem az nem gáz jelenet, mert megérzik a sárkányok egymást és arra jöttek ki, tök logikus
Paresnek meg ajánlanám, hogy ha nem tetszik ami a topicban folyik, nézhető a sorozat a topic látogatása nélkül is. eddig is ez ment ízekre szedtük, valamit dicsérünk, valamire fújunk, elméleteket gyártunk. állhatna abból a topic hogy minden hétfőn beírjuk de kurva jó volt ez a rész csak épp semmi értelme nem lenne. -
Pares #13425 Gondoljatok bele, hogy Jon az első évad óta nem volt Winterfellben, azóta történt vele néhány dolog...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Most amúgy ki lesz észak királya/királynője? Sansa? Jonnak milyen szerep jut a hatalomban? Kisujj meg gondolom Sansán keresztül akar majd még több hatalomhoz jutni, bár Sansa szerintem átlát rajta, és lehet hogy fordul a kocka, és Sansa fogja Kisujjt használni...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.22. 00:06:24 -
#13424 lol, onnan már csak varys hiányozna:D -
Pares #13423 68465 IMDb users have given a weighted average vote of 10.0 / 10
Votes Percentage Rating
64138 93.7% 10
2095 3.1% 9
658 1.0% 8
314 0.5% 7
151 0.2% 6
99 0.1% 5
54 0.1% 4
48 0.1% 3
52 0.1% 2
856 1.3% 1
#13358 most nézem csak hogy hülyeséget másoltam be, az az egész sorozat értékelése.
Amúgy nem unjátok még ezt az értelmetlen szőrszálhasogatást? Nem értem, hogy egyesek ilyen hozzáállással hogyan tudnak élvezni bármit is. -
Zozo0122 #13422 Biztos volt pár szerencsétlen Bolton katona, akiket Ramsay kijelölt, hogy 2 órával hajnal előtt fölkeljenek és feszítsék ki azokat a szerencsétleneket :D
Amúgy csodálom, hogy abba a hatásvadász jelenetbe még senki sem kötött bele, amikor a sárkányok kitörnek a börtönükből pont akkor, amikor Anyuci elrepül fölöttük :D Tyrion elengedte őket, de nem ki a piramisból, csak a láncokat törte le, ezzel veszélyeztetve Dany "Láncok letörője" titulusát. Mind1, egy nevet igazán adhat Tyrionnak, marad még neki bőven :D
Amúgy fogadjunk, hogy előbb-utóbb lesz Daario-Dany-Yara hármas :DDD Theon meg majd arra jár és hallja a zajokat, és az ajtó előtt őrt álló Szürke Féreggel szomorúan összenéznek...:D -
#13421 jah 4 random ember, megfélemlítés, meg lehet az íjászoknak távolságmérés volt a rejtett funkciója. -
#13420 Tökmindegy, csak jelölőnek voltak :D