19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Pares
    Sand Snakes, zombi Mountain, Kisujj, Walder Frey és minden Frey aki a Vörös Mennyegzőn részt vett, Cersei, még talán Jaime-t se sajnálnám.
  • Kongy
    Ott van a főveréb akit lehet rühellni. Engem speciel jobban irritál, mint Ramsay. De ha jobban belegondolok Cersei is jobban idegesít, mint szegény megboldogult Ramsay.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.06.23. 17:33:36
  • molnibalage83
    Óóóóóóóóóó, felőlem az összes homoki királygyilkos áruló hülyepicsa szuka megdögölhetne. Walder Frey... Cerseit lehet, hogy szereti Jamie, de egy ekkora hülye és romlott személyért sem sírnék. Egy kicsit sem.
  • Quantumleap
    De amúgy most, hogy Ramsay halott, a sorozatban jelenleg nincs egyetlen utálnivaló, "alig várjuk, hogy megdögöljön"-típusú gonosz sem. Vajon lesz még ilyen, vagy most már a Másokon lesz a hangsúly?
  • Stockbauer33 #13536
  • molnibalage83
    A rész leglényegtelenebb részén csámcsognak, mikor Sansa másik húzása ennél sokkal nagyobb ökörség volt.
  • Quantumleap
    Ahogy lentebb is írtam, többhelyütt is olvastam hozzászólosákat, hogy egyesek ezek vannak kiakadva, sőt valaki ordító szarvashibának tartja. Holott ennyi fantázia tényleg lehet mindenkiben. Jon akkor is elmondhatta Sansának, amikor az be készült menni Ramsay-hez.
  • Prof William
    Adja meg ön is a legjobbat a kutyáinak...

• RatBaG #13532
  • gombabácsi
    hogyvolt: ostoba bulvárszenny
  • Pares
    IMDB: 1, 2
  • Pares
    Trónok Háborúja: Egy új remény
  • Prof William
    Ha a Harry Potter könyveket G.R.R. Martin írta volna...

• suba53
    Úgy, hogy aznap este volt a taktikai megbeszélés, amin ő is részt vett.
    Gondolom érdekelte, hogy miket mondott még Ramsay miután ő faképnél hagyta, és bőven volt idő elmesélni neki.
    Az gondolom nem baj, hogy ezt nem rágták a szánkba.
  • Terawatt
    When you get over your ex
  • trident
    Elnézést, nem értem mire kérdezel rá.
  • bega82
    Hogyvolt blog-ról:
    "És akkor jöjjön a címadó csata, illetve annak felvezetése, az emberkedéssel kevert szájkarate, ami a középkorban oly nagy divat volt. Két sereg áll egymással szemben, a vezetőik meg a mező közepén sértegetik egymást, mint két kibaszott óvodás."
  • kissssss
    hát ez..
  • Zozo0122 #13522
    Mi ez a komment
  • Jim Morrison
    Jaaa, így oké
  • Palinko
    látta, hogy kevés a kutyaszar
  • Jim Morrison
    Néha csak biccentenek, kizártnak tartom, hogy aztán ezt pont elmeséljék neki !!44
  • molnibalage83
    Mármint még újszülöttként?
  • Pares
    Úgy, hogy valaki azok közül aki ott maradt, elmondta neki.
  • Jim Morrison
    Sansa honnan tudta, hogy Ramsay kutyái nem ettek már 7 napja, mikor már rég ellovagolt????
    :ooo
  • trident
    Ugye az a baj, amit Caliph is mond, sőt, én azt mondom, hogy nem fog megvalósulni, én úgy érzem, hogy az éved első részétől végérvényesen külön szakadt a könyv és a sorozat.
    Talán még az is lehet, hogy ez okoz a kritizálókban feszültséget. Jó a sorozat, de igen: találsz benne suta, ostobácska megoldásokat.

A youtube-on meg tudod nézni ezt a videót (címét látod), de úgy érzem, szerintem ez le lesz szűkítve 3 emberre (utalásra). Varys meg nálam még mindig fekete ló, a nyakam rá, hogy nem emberbaráti szeretetből mentette meg Danyt.

Szerintem érdemes lehet boncolgatni, csak én most letiltottam magam a teóriákról. :D :D :D

Más: (nem, nem olyan más)
  • Pares
    Állítólag a sárkányok az embernél is intelligensebbek. Nem hiszem, hogy nagy gond lenne velük megértetni bármit is.
  • Caliph
    Dracarys ra tüzet fújnak,az már igy van kiskoruk óta(bár nem emlékszem honnan jött ez a parancsszó danynek),a sárkány lovaglást a könyvben egy mondóka alapján tanulja meg,de engem még mindig az érdekel hogy hívja magához. valamiféle kapocs lehet közöttük,h ha gondol rá dany akkor jöhet.
    Utánna néztem kicsit,a dracarys high valyrian,dragonfire a jelentése,akkor ez már idomítás lehet :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.22. 21:56:10
  • Prof William
    Tényleg a Targaryanok hogyan irányították anno sárkányaikat?

Lehet hogy volt benne egy nagy adagnyi természetes adottság? Danny is egészen jól kijön velük. Vagy azért mert ő az anyuka?

Gondolom a múlt nagy sárkánylovasai is úgy kezdték, hogy felnevelték a sárkányokat. De biztos voltak még más trükkök is.
  • Caliph
    na ezt is hogy hozzák majd össze ,mert +könyv spoiler+
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a könyvben van konkrétan griff,a sorozatban meg teljesen kihagyták. A fakó kanca a betegség ami a könyvben tizedeli meren népét,kraken greyjoy,dark flame a tűz papnő akit két résszel ezelőtt láttunk tyrionnal meg varyssal beszélni,tyrion az oroszlán,griff az griff vár örököse,sun's son egy martell örökös aki a könyvben szintén szerepel itt nem.komédiás sárkánya nem tudom ki lehet,ahogy a parfümös udvarnagy is lehet varys vagy akár későbbiekben kisujj is.
  • Palinko
    hmm kik lehetnek ezek a szereplők?
    Dany, Grejoyok közül, a láng lehet Mellisandre vagy Jon, Lannisterek közül valaki, Aegon, a nap fia talán megint a fény urához kapcsolódik valami papnő a komédiás sárkánya meg talán Tyrion. Varys lehet az udvarnagy.

nem én vagyok az aki minden részletre emlékszik, a fentiek közül ha fele igaz. de jó kis feladvány.
  • trident
    Kisujj biztos nagyot dob még, tényleg zseniális karakter. A legrövidebb útja akkor lenne a hatalomhoz, ha Robint eltenné az útból, elvenné Sansát, de biztos nem így fog történni. Királyvárba szerintem sok értelme nincs visszamennie, kivéve Cerseinek tud valamit ajánlani.
    Gyanítom, fogja még tekerni a szálakat... :D

suba53: 1:40-től.
    Bár ha Bran tudott hurkot csinálni Hodorral, az Őrült királlyal, akkor lehet Ő maga háromszemű holló. :D
    (Ez szerintem már túl meredek teória, de végül is ezt mondták többször ki. :D )

Vargok: elvileg bárki, a könyvben úgy emlékszem az északi népeknél fordult elő.Talán köze lehet, hogy az elsők vérei leszármazottai.
    Danyban biztos van egy képesség, ami a sárkányokkal való kapcsolatra szolgál, Targaryanok ültek csak meg sárkányokat.

A sorozatban nincs hangsúlyozva, de mágiahasználók / misztikusok vannak szép számmal: maegiek, a tűz papjai, zöldlátók (itt nem tudom, hogy az erdő gyermekei ide illenek, vagy külön kategória, erről sokat nem tudunk) és Valyriáról sem tudunk sokat.
    Azért felhívnám egy hölgyre a figyelmet, meg a nyakékére:

• molnibalage83
    Lehet a neve bármi, a térkép alapján több száz mérföld széles.

Ja, hogy alul? Ott Dorne van...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.22. 19:59:11
  • Stockbauer33 #13507
  • Mephike
    Megérdemled, hogy Tiéd legyen az utolsó szó ;)))
  • suba53
    Az öreg három szemű a fában is Stark volt vajon?
    A vargolás lehet hogy nem csak a Starkok képessége, hanem különböző szinten sokaké. A szabad nép között is volt elég sok, akik képesek voltak rá.
    Lehet hogy a Dany féle sárkány távvezérlés is egyfajta hasonló képesség, ami meg a Targaryenek öröksége.
  • suba53
    A keskeny tenger nem az óceán. A nevében is benne van, azt simán átrepülik, plusz van közben egy csomó sziget, amiken pihenhetnek, ehetnek. Nézd meg itt az interaktív térképet például. Azon szépen látszanak a távolságok.
    Ha Vaes Dothrak mellől átrepült simán Meereen-be, akkor a keskeny tenger semmiség.
  • Caliph
    kihagytad a stark féle 40%os unicum vargolást :)
  • Zozo0122 #13502
    Jaja, agyhullámokkal. Dany agyában, az apjáék vérfertőző kapcsolata miatt kialakult egy lebeny, amivel bármikor tud telepatikusan üzenni a sárkányoknak, amennyiben tényleg szert tesz sárkányokra :D Ez Targaryen vonás, úgy mint a Starkoknál a nem fázás még a Falon túl sem, meg a másik képességük a meteorológia, bár egy lágy szellőből is telet jósolnak, szóval annyira nem jók benne, a Lannistereknél az aranyat szarás (Baelishék tudnak hasonlót, ha hozzáérnek egy aranypénzhez, akkor kettő lesz belőle :D) a Greyjoyoknál a vízbe nem fulladás a skill, a Baratheonoknál a keményen nézés, ebben Stannis volt a pro, a Tyrelleknél meg a buziskodás/lezbo :D A Boltonoknál a nyúzás a menő, az arcnélküliek csarnokában az arcok jó része Bolton exportcikk Westerosról. :D
  • Caliph
    egyre jobbak az ötletek :D