Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.05.10. 12:05:24
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Félreértés ne essék, nem a szívem csücske a Sam-es rész, és én is meglettem volna nélküle, de mint írtam szerintem kell vele foglalkozni (2-3 perc 2-3 részenként), mert ha jól sejtem meghatározóvá fog válni a későbbiekben, hiszen rá vár a feladat, hogy olyan mesterré váljon, akinek a falon a megfelelő tanácsokkal kell ellátnia az őrség tagjait. Fog még kapni szerepet szerintem az idei évadban, mert Óváros a könyvben is fontos szerepet töltött be, hiszen ahogy azt a könyvben is írták a mesterek azok, akik valóban irányítják a világ sorsát, nem a királyok.
Ehhez képest a legnagyobb szarkavaró Kisujj sem jelent meg sehol és sehol a tamtam... 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az meg véletlenül se zavarjon, hogy ez amit Te írtál: "Mert csak mertemegmondod." visszafelé tökéletesen igaz. Töltelék, mert Te úgy döntöttél? Ne legyünk már álszentek, ez egy fórum, ahol Te is leírhatod, hogy mi a véleményed, én is leírhatom, de az ilyen fanboy dumát tartogasd máshova, mert totál hidegen hagy engem.
Ha már hibát keresel, akkor a pl Jon-os részt kellett volna kiemelned, abból azt, hogy "lejárt a munkaidőm" sokkal jobban meg lehetett volna csinálni.
Nem töltelék, kétségtelenül nem izgalmas, kétségtelenül nem fontos, de KELL. Szóval az, hogy töltelék, az óriási tévedés részedről, nem több, csak tévedés.
-Csináljunk már valamit a Verebek ellen.
-Csináljunk.
Majd nem történik semmi. Nem készítenek terveket, nem szervezkednek, semmi.
Majd a következő részben:
-Csináljunk már valamit a Verebek ellen
-Csináljunk
És ismét semmi.
Egy olyan jelenet sokkal jobb lett volna, ahol teszem azt, látjuk amint a Kistanács tagjai ötleteket vetnek fel, hogy lehetne a Verebekkel leszámolni. Mégha konrkét lépés nem is történik, legalább látnánk ,hogy beszélnek róla, ötleteket vetnek fel.
Királyvárban meg csak az időt húzzák a sorozat készítői. Értem én hogy egy szállnak az évadvégére kell nagyot szólnia. Minden sorozat így működik.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Vajon az északi házak közül hányan fordulnak Bolton ellen ha kiderül a legkisebb Stark-ot elfogta?
Az megvan, hogy a két legnagyobb ház, az Umber és a Karstark támogatja a Bolton-okat. Ramsay azzal, hogy nála van Rickon, máris rendelkezik egy igencsak értékes fogollyal...
Úfy értem ,majd akkor ha megjött Jon a felmentő sereggel.
Várj még azzal...
Dany...az lesz szerintem majd jól meggyőzi valahogy a lovasokat mégse zárják be hanem adjanak neki sereget. Csak ezt húzzák még vagy sok sok részen át
Nézd meg az előzetesét az S06E04-nek, szerinted Jorah-ék mi a francért caplatnak utána?
Törp uram...jó ez a szál, de már szeretném látni mit találnak ki a hárpiák ellen.
Pont most derült ki, hogy ki támogatja őket, és szembesült Tyrion azzal, hogy eléggé egyesélyesnek néz ki a helyzet, hiszen a három másik rabszolgatartó város erőforrásaival szemben maximum a 2 sárkányt tudja felmutatni.
Az is érdekes, hogy szóba került, hogy üzenni akar nekik...
Királyvár. Na ezt már nagyon unom.
Pedig nem kéne. Kiderült, hogy a kistanács meglehetősen kellemetlen felállásban van. Kevan Lannister a király segítője, és bár ezt nem emelték ki, de neki is hatása van a királyra. Ne feledjük, hogy a Lannister és a Tyrell ház jelenlegi vezetői ülnek az asztal túloldalán, akikkel szemben Cersei és Jamie (meg Qyburn) együtt sem rendelkezik elég erőforrással - pont ezért kulcsfontosságú Cersei és Jamie számára Tommen támogatásának megszerzése.
Tommen...hű aki egy résszel ezelőtt de kemény akart lenni...eh. Erélytelen, töketlen, nem királynak való.
Pompás, és mi a Lannister és Tyrell ház, illetve a Boltonok esélye? Tommen. Igen, a Baratheon ház (elviekben) kihalt rajta kívül, a könyvben Stannis úgy rendelkezett, hogy Justin a Braavos-ban felbérelt hadsereg élén lányát, Shireen-t helyezze a vastrónusra. Csakhogy a sorozatban Shireen már halott... Innen kezdve a trónviszály veszélye fenyegeti őket, ami figyelembe véve, hogy a Lannister-ek kasszája üres, nem egy életbiztosítás.
Hozzá kell tenni, hogy a regényben van még egy élő Targaryen fiú...
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Sam fontos szereplő, és lesz még feladata, de időnként meg kell mutatni, hogy mi van vele. Próbál valami családszerűséget összehozni, hánykódik a tengeren, hogy eljusson óvárosba. Majd ott ki fog bontakozni az ő karaktere is.
De ha ezeket nem mutatnák, hanem csak váltanának, hogy odaért, akkor itt meg az menne, hogy: "Mi van, ez tud teleportálni? Hogy tett meg ekkora távot, nem is láttuk, hogy utazna!" stb, stb.
Fogadjuk el, hogy nem létezik olyan ember (főleg nem olyan, aki minden évadban szerepel), akinek mindig minden pillanata izgalmas. De ahhoz, hogy maradandó nyomot hagyjon bennünk, építeni kell ezeket a karaktereket, és ez nem mindig csak öléssel, és akcióval valósul meg, hanem néha "unalmasabb" részekkel. (Számotokra unalmas részekkel.)

Oké ő feltámadt, lemondott
Sam része...áh.
Dany...az lesz szerintem majd jól meggyőzi valahogy a lovasokat mégse zárják be hanem adjanak neki sereget. Csak ezt húzzák még vagy sok sok részen át
Törp uram...jó ez a szál, de már szeretném látni mit találnak ki a hárpiák ellen.
Királyvár. Na ezt már nagyon unom. És megint egy lépéssel se kerültünk közelebb a megoldáshoz. Tommen...hű aki egy résszel ezelőtt de kemény akart lenni...eh. Erélytelen, töketlen, nem királynak való. Ezt is meddig húzzák még, mire leszámolnak ezekkel a idióta verebekkelK Tipp: évad vége.
Itt meg folyamatosan emelik az ingerküszöböt.
Ha most Jamie és a Főveréb közösen megrakta volna Cerseit a saját halott lányuk ravatalán, az is max egy unott sóhajt váltott volna ki a nézőkből. 😊
meg ahogy észrevettem jó néhány embernek már igen csak nagy az inger küszöbe a sorozattal szemben amit nem is csodálok.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Bazinga!
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
I met God. She's black
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-Az egész Cersei / Margery szál sokkal összetettebb volt, Cersei megvádolta Margery-t, hogy henterget szinte mindenkivel, aki csak szembejött, az egyik csatlósát, Osney Kettleback-et rávette hogy hazudjon. A királynét így elvitték a verebek, csakhogy Osney a verebek kínzására bevallotta, hogy Cersei-el henyélt, ezért került végül Cersei is a börtönbe. Innen a Cersei szál kb. stimmel, a Margery szál meg meglátjuk stimmelni fog-e (ahogy most kinéz, nem...).
-Jamie eközben Riverrun (tudja a fene most a magyar nevét, a Tully-k fővárosa) ostrománál van, és a néhai Rob Stark utolsó támogatóit próbálja Tommen király hatalma alá visszaterelni. Eközben megjeleni Brienne, hogy segítséget kérjen tőle Sansa Stark visszaszerzéséhez, aki a Hound-al (Sandor Clegane) van egy napi járóföldre. Ez a száll itt állt meg.
-Sansa Stark eközben valójában még a Vale-ben van, Ő nem is találkozott még a Bolton-okkal.
-Ellenben egykori gyerekkori barátnője, Jeyne Poole mint "Arya Stark" el lett küldve Ramsay Bolton feleségének, hogy megerősítsék az Északi Őrzőjeként. Mivel Ramsay egy Stark-ot vesz feleségül, így az északi uraknak nem lehet semmi kifogásuk a Bolton-ok ellen. A terv a Lannister-ektől jön, és senki sem aggódik, hogy Jayne lebukna, hiszen az általános tudás szerint csak Sansa és Jon Snow tudná azonosítani, de Jon Snow nem jöhet el a Fekete Várból, míg Sansa holléte erősen kérdőjeles, ahogy az is, hogy ki állna mellé, ha a Bolton-ék mellett ott van már "Arya Stark". Theon azonban megszökik Jeyne-vel.
-Stannis Baratheon még csak megyegetne a Fekete Vár felől délre, mikor elfogja Theon Greyjoy-t és Jeyne Poole-t, Stannis-t el akarja árulni a Karstark család, de erre figyelmezteti Jon Snow, Stannis ezért elővigyázatosságból elküldi egyik emberét Braavos-ba, hogy további 20 000 zsoldost hozzon neki a Vasbank pénzén. Theon-t ki akarja végeztetni (megégetni), hogy ezzel kedvezzen az északi uraknak (hiszen Theon felelős hivatalosan két Stark gyermek haláláért ugyebár).
-Ser Davos Stannis-tól azt kapta feladatul, hogy támogatógat szerezzen, ezért a Fehér-öbölben a Manderly-ket látogatja meg. Cersei utasítja a Manderly-ket, hogy fogják el Davos-t, mire Manderly azt válaszolja, hogy Davos feje és két keze már a kapuléc tetején van kitűzve (egy imposztort raktak a cellájába, akinek a szájába hagymát tettek, levágták és leöntötték szurokkal). A Manderly-k tehát látszólag a vastrón követői, miközben titokban Stannis-t támogatják, ha cserébe Stannis kiszabadítja Rickon Stark-ot. Davos feladata most az, hogy Rickon-t megtalálja, kicsempéssze és hazavigye Winterfell-be.
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
abban igazad van hogy jóval nagyobb védelmet nyújtottak mint a filmekben látszik, pl ez a vízszintes vágással, pengét húzva levágják... ez elég hülyeség. viszont azzal vitatkoznék, hogy ne támadtak volna gyenge pontokra, lemezek összeillesztésére stb. én is ilyen középkor rajongó youtube csatornákon hallottam.
itt látszik pl. hogy mi történik ha találkozik két páncélozott lovag, bal oldali egyik kezét a pengére téve keresi az említett gyenge pontokat, még a jobb oldali két kézzel fogva a pengét kvázi harci kalapácsként használja a kardját és a keresztvassal próbálja átütni a páncélt. lehet hogy furcsán hat de így ment 😊 képből látszik hogy miért hülyeség az epizódban hogy a pengének az alját élezte a taragryen 😄
kés alatt sem az epizódban használt dolgot kéne elképzelni 😄 az túl széles, inkább egy stiletto szerűséget, ami átmenne a páncélon, meg a sodronying se lenne neki akadály.
A sima emberek begurulnának? Biztos sokan követnek egy vallási fanatikus csoportot, de legalább ugyanennyien nem, mert például lehet valaki szegény vagy gazdag, de paráználkodni szeret, azt meg épp tiltják fanatikusok.
Ha az lenne a helyzet. hogy a Verebek között van sok átállt katona és saját sereget képeznek ki, szerelnek fel, akkor jobban elfogadható lenne, hogy nem bírnak velük. De így? Ugyan.
A páncélréses szurkálás meg filmes marhaság. A valóságban a páncélos embereket igen jól védte a páncél, viszont nagyon kevés embernek volt teljes vértezete, mert drága volt. Nem véletlenül volt szokás a csatamezőn való fosztogatás. Így szedtek össze olyan vértet darabokból a katonák, ami sikerült. Nagyon nehéz úgy lefogni egy embert, hogy te úgy szurkálgass főleg, ha ott vannak a társai...
Arya sincs azt hiszem, még mindig vak.
Dorne-i szál sosem érdekelt különösebben, úgyhogy fogalmam sincs az mennyire stimmel. Areo Hotah (a néger testőr a nagy piszkavassal) pl. asszem még él.
Királyvár kb. stimmel, a verebek az urak, Cersei acsarog, Jamie teszetosza, Tommen még inkább. A Hegy már ott is zombi.
Lady Stoneheart a 3. vagy 4. könyvben van, sorozatban még nem került elő. Van egy szerzetes, aki lehet hogy a Hound.
A könyv végén viszont behoznak egy új szereplőt, aki elég rendesen megkavarhatja a dolgokat.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
valami bépülést kéne és mérgezést vagy egyéb sunyi módot találni.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Szerk: az utolsó könyvet nem olvastam még. Egy pár szót - spoiler mentesen természetesen - mondana valaki arról, hogy amit eddig láttunk az új évadban, az mennyiben tér el a könyvtől? thx
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.05.09. 13:29:00
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
na jó, egyértelmű volt.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
(Lassú a cselekmény, de legalább történnek dolgok, nem úgy mint az előző 2 évadban)