19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Pares
    Kb.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Arya meg sajátkezűleg kiirtotta a Freyeket. DE HOGYAN!
  • benőmenő
    Ez a záró rész!
    De rohadt sokára jön az a hetedik évad.
  • Pares
  • Pares
    Még mindig az epizód sokkhatása alatt vagyok, csak most kezdem megemészteni, hogy

R+L=J CONFIRMED

+ Jont választották meg észak királyának.
    + Daenerys végre elindította a felszabadító hadsereget, ahogy korábban gondoltam, a Tyrellekel és Dorne-al szövetkezve. Gyakorlatilag nincs, aki megállíthatná...
    + Daenerys érdekházasságot akar kötni valakivel Westerosban. A történtek után ki mással, mint Jonnal, észak királyával...
    + Cersei egy csapásra kiiktatta szinte az összes ellenségét, valljuk be, zseniális húzás volt. Persze a következményeket nem beleszámítva. Egyébként szerintem ha Daenerys megérkezik, valami hasonló fog lejátszódni Jaime és Cersei között, mint amikor Jaime leszúrta az Őrült Királyt... Lehet, hogy Cersei fel fogja akarni robbantani az egész várost (ugye az őrült király nem csak a templom alá rakatott napalmot), és Jaime lesz, aki ismét megállítja az őrült uralkodót, és megfojtja Cerseit?
    + Badass Lady Mormont.
    + Oldtown

Azt kijelenthetjük, hogy Kisujj nem fog trónra ülni, akár mennyire is szeretné. Ezzel, hogy Jont választották meg észak királyának, és nem Sansát, Kisujj hirtelen eléggé kedvezőtlen helyzetbe került. Nem tudom mit tervez, de ahogy egymásra néztek a végén Sansával, nem sok jót sejtet. Szerintem Kisujj nem fog sokáig élni...

10/10
  • suba53
    Bejött amire számítottam. Daenerys nagyon komoly szövetségeseket kapott. A hajók vitorláin látszanak a szövetséges házak címerei is. Kraken, sárkány, nap, rózsa, plusz a fedélközben a dothraki lovak. Lenyűgöző armada. És igen, a sárkányok átrepülik a keskeny tengert simán. Szerintem Jamie meghasonlása lesz a következő részek központjában. Szeretett nővére megtette azt, ami miatt megölte a királyt, akire felesküdött. Cersei mögött nem lesz komoly támogatás, amikor Dany bekopog.
  • Rage47
    le a kalappal, nagyon jó rész volt :)
    várhatunk 1 évet megint :(
  • Pares
    Woah, egyelőre nem nagyon találok szavakat, annyi minden történt, eszméletlen jó évadzáró epizód volt. Hihetetlen volt ez a 6. évad, szerintem eddig messze ez volt a legjobb.
  • szabii98
    Dany flottájában ottvoltak a Martell és a Tyrell hajók, Varys azokkal ment.
  • Flecsy
    Én Varyssal vigyáznék szerintem képes teleportálni :D
  • hawkie22
    Azért a vége ütött. :D Messze még a 7. évad.
  • Prof William
    Kiderül hogy az Éjkirály valójakban csak a Vasbank behajtója. :)

Az utolsó évad tetőpontján, amikor már minden veszni látszik átutalják pénzt a Vasbank számlájára, amire a Mások sarkon fordulnak és visszamennek a fal mögé.
  • ToCsEk
    első 19perc azt a kurva, könyvtár whoo, Arya hangosan tapsoltam :D,Jamie mosolya nem volt őszinte végén, mi darkos volt már az egész, de hát Cersei nem sokáig örülhet majd mert ugye könyves spoiler [spoiler]“Queen you shall be… until there comes another, younger and more beautiful, to cast you down and take all that you hold dear.”
    vége nem volt rossz, jó kis hajóhad, másokat hiányoltam[/spoiler]
  • molnibalage83
    Végülis, jó behajtó. Leölnek mindenkit, aztán lehet vinni a ház/vár négy sarkát is. XD
  • Caliph
    felfogadták az éjkirályt :)
  • nearo
    meg a másik:D
  • molnibalage83
    Hát igen. Stannis meghalt, pénz ablakon kibaszva. A Királyság lóg egy rakás pénzzel. Valamit ideje lenne lassan behajtani. Vagy ők pénzelik a Verebet? :)
    Vagy pont ők nyírják majd ki őket? :)
  • Caliph
    amúgy nem is nagyon emlékszem , de a bravoosi vasbank megjelent a sorozatban? mert a könyvben sokkkal tartozik neki királyvár aztán az a hír járja hogy velük nem lehet packázni,aztán jól eltűntek :D
  • nearo
    újrész
  • Flecsy
    Remélem nem csak nekem ugrott be ez az ominózus jelenet:

Utoljára szerkesztette: Flecsy, 2016.06.27. 10:57:27
  • Caliph
    hát nagyrészt eltaláltam mi lesz az utolsó részben :)
    8/10,mert egy kicsit vontatottnak éreztem,hiába hosszabb,el is tökölték a plusz időt

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.27. 10:55:28
  • Ainz

Most így jobban belegondolva, Benjen említi, hogy a fal nem csak jég, elég sok mindent rejt.. maybe ice dragons confirmed ? :D
  • szabii98
    Srácok, én meghaltam. Kész, ennyi volt, temessetek el. Ez a rész tényleg 10/10 volt.
  • gattacalg
    a zöld trugyinak Guy Fawkes is hasznát vehette volna
  • MaRee
    MI A FASZ EZ A RÉSZ ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Még úgy is kurva nagyot ütött, hogy tudtam a spoilereket.
    Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.06.27. 09:47:25
  • Prof William
    Nocsak nocsak... Elég csak
    megmutatni ki Jani deresben és az északnak azonnal eszébe jut, hogy nem felejt. :)
  • Terawatt
    Mostani rész spoiler mi? :D rutinból benéztem és megfagyott bennem a vér, hogy nem kéne itt lenni. VESZÉLYES AZ INTERNET MA!
  • Ainz
    Ez hatalmas :D
  • Ainz
    GECI DURVA!!!!!!!!!
  • Pares
    Spoileres gif az évadzáróból:
    [spoiler][spoiler]
    [/spoiler][/spoiler]
  • cylonflatus
    Vagy a Hodor nevet átírni a "tartsd az ajtót"-nak megfelelően. Mondjuk lehetett volna Tartaj, vagy Taraj. Esetleg Tarazaj.

Csak vicceltem.
  • Terawatt
    Remélem a farkas fej is gumicukorból volt. Omnomnom
  • Stockbauer33 #13589
  • Stockbauer33 #13588
  • BoneDragon
    Na kíváncsi vagyok kedvencünk hány napig fog hisztizni, hogy milyen sz*r volt az évadzáró.
  • molnibalage83
    Epic. :)
  • bega82
    A lerágott cikkcakk témához picit visszakanyarodva...
  • Seten
    Nekem az nem jött le, hogy Sansa tudott volna róla, hogy Kisujj és bandája 100%-ra meg fognak érkezni.
  • gombabácsi
    a fordítóknak nem a tarsd az ajtót cselekményre, hanem szabadabban kellett volna gondolkozniuk, pl:
    -maradj hátra
    -védd brant
    -ments meg minket
    -köszönjük neked
    -stb
    ilyenekből több esély lett volna hodor hangzású végeredményt kihozni...
  • trident
    Szenvedő szerkezetet is kivételesen ritkán használunk, mégis létezik. A legtöbb fantasy merít a történelemből, (középkorból gyakran) tehát elfogadható és gyakran kívánatos az archaikusabb nyelvezet. Bruzsy & darkspell szerintem a feliratot zseniálisan oldotta meg, a szinkronossal meg biztos megszenvedtek, szerintem vért izzadtak.... Jobban jártak volna, ha a fenti fordítók ötletét használják.

Nem láttam a szinkronost, valószínűleg én is azt mondanám amit ti, netán ha csak azt nézem, értetlenkedek. :D

A nyelvezet finomsága meg kell, lásd a jelenet végét:
  • RatBaG #13581