19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• cylonflatus
    Most néztem meg az évadzárót az előzővel együtt, direkt kihagytam a múlt héten. Bár nem volt rá szükség, -volt ugye többször, hogy az ucsó előtti rész nagyobbat szólt, mint az évadzáró- enyhén szólva mozgalmas volt a finálé, elég nagyot ütött a két rész egymás után. Ezekért a pillanatokért megérte az év közbeni lassabban csordogálás, még mindig csak pislogok, meg kapkodom a levegőt. Megvolt a libabőr is, többször.
  • Palinko
    jaja, gurított még egy utolsó nagyot, de ezzel sztem már ő is tudja, hogy vége, ezzel is többet vesztett mint nyert.
  • gombabácsi
    "Kiderül hogy az Éjkirály valójakban csak a Vasbank behajtója. :)"

ez mondjuk tök eredeti lenne :)
  • sempronius18
    Cerseinek kb annyi, nincs legitimitása, az egész világ ellene, a családi kassza kiürült kb van Ser Gregor és annyi, ha Jaime nem áll ki mellette akkor még a saját háza és serege sem támogatja.
    Szerintem az S0701-ben meghal.
  • molnibalage83
    Minden korábbi bűn megbocsátba és az egész 5. évad. Ez kurvajó volt. Cerseit viszont lassan ellepi a szar...
  • Garga Pitic #13655
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    No more half measures, Walder
  • benőmenő

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.06.27. 20:07:02
  • Stockbauer33 #13653
  • BoneDragon
    Ráadásul ugyan ott van neki a vágás a szeménél.
    Ez a rész meg...ahw, nem találok szavakat. Jöhetne már a kövi évad!
  • Terawatt
  • Zozo0122 #13650
    Kizárt. Aryát jelenleg még Jon sem ismerné fel, hacsak ő maga nem akarná. (világ életében Jonnal volt a legjobb viszonyban még Deresben)
  • Terawatt
    Elég nagy arca volt a Freynek és Jaime jól helyre is rakta, de gondoltam hátha előre látta [Arya beszélt vele esetleg.]

Nem hiszem de na... Érdekes lenne, ha tudná...főleg, hogy Cercei így meghülyült és már kétlem, hogy azt a nőt látja benne ezek után mint régen. Az Őrült királyt se csak jó kedvében ölte meg.
  • ToCsEk
    tuti nem, honnan tudta volna? van valami képessége amin átlát a felvett arcokon?
  • Terawatt
    Szerintetek Jaime tudott Arya-ról?
  • ToCsEk
    "You cannot give up on the gravy. No gravy, no pie - Simple as that."
    Hot Pie, s4e7
  • Terawatt
    Zombi húst kapott
  • Terawatt
    most hogy mondod

Hát srácok....meg fogunk dögleni jövő áprilisig....
  • szabii98
    Gyönyörű volt ez a szám.
  • Count Adyn
    tudom csak fura érzés látni a világ 2 felén 10 perc különbséggel:) és bölcsen ugy döntöttek hogy nem irjak ki soha hogy xy nappal később mert az egész timeline tarthatatlan lenne alapbol:)
  • benőmenő
    Más is ismer egy "White Wolf-ot, akit leszúrtak, majd visszatért? Sőt, a bodycount is megvan már. :D
  • Palinko
    ez aztán hatalmas rész volt, évadzáróhoz méltó. az egész sorozathoz méltó. tényleg nagyon eltalálták
    sztem cerseinek következő évadban vége, bár igazán lehetett volna öngyilkos most is, de attól pszichopatább, meg hát nem nyírhatnak ki mindenkit van még 2 évad :D ne tévesszenek meg minket, a Lannister háznak annyi, nem annyira erősek és most kihívták maguk ellen a sorsot 3 komoly erővel áll szemben amik magában is veszélyesek lennének rá nézve, de így szövetkezve KO

a papnő elküldése, hát nem tudom. szerintem Jon okos volt, mert tudta, ha a másik két lehetőséget választja meghal a papnő, ha fellógatja nyilvánvaló miért, ha viszont megkegyelmez, Davos nem 100, hogy elnézi ezt.

Arya fuck yeah, végre megmutatkozott miért volt sokunk titkos favoritja, hagyjuk hogy került ide, innentől beindul.

azt is fontosnak tartom, hogy láttuk a varsafa megvan még, jöhet Bronn hallucinálni :D
  • Pares
    Az állítólagos teleportálásokkal kapcsolatban...

Nem volt teleportálás, ha jobban megfigyeled, akkor Daenerys flottájában ott vannak a dorni és Tyrell hajók is. Magyarán Varys elment Dorne-ba, és két ház hajóflottájával ment vissza Daenerysért.
    A rendezők elmondták, hogy a sorozatban mutatott jelenetek nincsenek mindig pontos időrendi sorrendben, és a jelenetek közt eltelt idő is rugalmas. Ezért nem teleportáltak Greyjoyék Volantisba és Arya sem Walderhez. Magyarán az egyes jelenetek közt órák, napok, hetek vagy egész hónapok is eltelhetnek, és nem egy azon időben történnek. Máshogy nem is lehetne egy ennyi különböző karakterrel, helyszínnel és történettel rendelkező sorozatot leforgatni.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.27. 17:59:11
  • Caliph
    nincs elspoilerezve semmi az utsó részből , nyugi :) ez már inkább következő évad theorycrafting
  • Count Adyn
    Ez epik volt:D 9.999/10, Varys teleport miatt:D
  • molnibalage83
    Spoiler tag a kurvaistenfáját... Az elejétől. Kellett nekem feljönni....
  • Zozo0122 #13635
    A zöld - Rhaegal illene hozzá, mivel az

apja nevét viseli ugye :D Jó, 1 betűvel eltér, mert sárkányosították a nevét :D

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.06.27. 17:22:23
  • Caliph
    Jon melyik sárkányt választja szerintetek? ha az lesz a végkifejlet amire sokan gondolnak :D illetve kié lesz a harmadik :D tippmix :D

Sztem az arany lesz joné,a zöld meg megpusztul valahol mert kell a dráma is :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.27. 17:15:24
  • TDC Geronimo
    Nem tudom a cinematographyról volt-e szó, de az előző rész is, de ez különösen kiemelkedő volt ezen a téren is. Ahogy 1-1 jelenet be volt állítva, szavak nélkül is elmondott mindent. Ah annyira egyben volt ez a rész, hogy megnézem mindjárt megint :D
  • Kongy
    Libabőr megvolt jó pár jelenetnél. Nagyon bekeményítettek a végére, kár, hogy az évad közepén kicsit visszavettek a tempóból, így azért eléggé várós az a 7. évad.. mint mondjuk minden évben :D

És az a zene... OMG <3
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.06.27. 14:50:00
  • RatBaG #13631
    http://i.imgur.com/D5PhHbJ.jpg
  • kissssss
    " clegane vajon mit csinálhat"

szerintem jobb nem belegondolni...
  • RatBaG #13629
    milyen gyönyörű volt, ahogy a levegőbe repült a templom, ahh.
    egyedül az sajnálom, hogy margery nem jutott ki időben. megnéztem volna, hogy az ő megjátszós álcája később milyen revansba futott volna ki.
    de hát bruteforce cersei ezt is elintézte. viszont neki meg dögös az új szerkója :D
    btw ser clegane vajon mit csinálhat az apácával a délutáni szakkörökön?
  • Pares
    Ramin Djawadi hihetetlen jó zenét írt a sorozathoz, rengeteget hozzátett a hangulathoz.
  • Pares
    Emlékszünk még erre a történetre? Karma is a bitch...

• Pares
  • TDC Geronimo
  • TDC Geronimo
    aki látta érti :D

• TDC Geronimo
    Mi volt ez te jézus isten. Szerintem sorozat legjobb évadzárója volt magasan. Libabőr elejétől a végéig.
  • Zozo0122 #13622
    Ami külön tetszett:

Cersei új ruhája, eléggé olyan "én vagyok a királynő, ha beszóltok felrobbantok kezdő set" hatású volt :D Lyanna hasonlított kicsit Aryára, többször elmondták, hogy Arya rá hasonlít, és ugyanolyan kezelhetetlen is :D Azért pár kék színű rózsaszirom elfért volna a szobában, szerintem belefért volna a büdzsébe az az 500 forint/zacskó :D 3-4 zacskóval elég lett volna... ezzel is Rhaegarra utaltak volna, mint a könyvben. A zene is nagyon jó volt, plusz láttuk cafatokra robbanni a Főverebet :D Amúgy feltűnt nektek, hogy az utóbbi részekben nem volt csöcs? Felpörögtek az események, kaptunk új királyokat/királynőket, van itt minden. Kár, hogy az Éjkirály nem bújt elő ismét, el nem tudom képzelni, hogy azok ilyenkor mit csinálnak :D Gondolom hetekig meredten állnak a hóesésben és keményen néznek előre, várják, hogy ők is kapjanak egy fehér hollót, hogy tudják, hogy na itt a Tél, mehetünk :D
  • Zozo0122 #13621
    Nagyon jó rész volt, minden szál el lett varrva kb :D