19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
suba53 #13820 Biztosan vannak páncélok is, de a kardokat egészen más technológiával készítik, mint a páncélokat.
Van olyan elképzelés is, hogy a kardokat a speciális kovácsolási technológián kívül még más mágikus képességekkel is felvértezték, hasonlóan mint mondjuk a falat, és ezért képesek azok a kardok megölni a másokat.
Vagyis hiába van kardacéljuk, ha a megfelelő mágia nincs meg, akkor az csak egy kard, de nem más-ölő képességgel.
Lehet hogy Samnek lehetősége lesz a megfelelő mágikus tudás megszerzésével a más-ölő kardok gyártásának ismételt beindítására.
Kevés olyan lelkes tanulója volt a könyvtárnak, mint ő lesz.
Az apjától elhozott kard meg mint referencia darab segítheti a kutatásait. -
#13819 most mit lehet velük foglalkozni? majd ideérnek, kapnak egy kis sárkánytüzet, obszidiánt meg valíriai acélt és annyi. szerintem ha kinyírják az Éjkirályt meg a ww-reket akkor a sereg is eldől aztán csak el kell égetni őket. meg lehet nincsenek is olyan rohadt sokan, ha az egyesült házak erejét vesszük ellenpólusként. mióta egyre biztosabbak vagyunk, hogy nem győznek a mások a végén, senki nem idegeskedik miatta. -
#13818 Nem tudom, csak egy megérzés. Van még 2 évad elvileg, szóval addig még jó pár esemény be fog következni, ami akár negatívan is befolyásolhatja Tyriont. -
#13817 Egy kis érdekesség :) -
FartingSquirrel #13816 A Behind the Scenes videóban azt mondták, hogy Jon tényleg ott állt a hatalmas sereg előtt, még a felé meginduló lovasság is valódi volt. Ehhez képest ebben a videóban meg ott van előtte a zöld háttér... -
suba53 #13815 De miért is tenné meg? Miféle gyilkos indulat munkálkodhatna benne ellene? Őt nem érték azok a sokkok, mint Jaime-t. Hogy megvádolta Tyriont Joffrey meggyilkolásával, az logikus lépés volt, de Tyrion az apjára haragudott azért, mert ő vezette a tárgyalást, és adta meg a lehetőséget a halálos ítéletre. A volt nőjét meg ugye az apja ágyában találta.
Tyrionban szerintem nincs gyilkos indulat a nővére iránt, maximum ugyanúgy utálja, mint korábban, de az azért kevés ahhoz, hogy megölje. -
Prof William #13814 Egy érdekes kérdés...
A Valíriai acélfegyverek nagyon ritkák + a többi de vajon anno léteztek más Valíriai acél dolgok? Teszem azt Valíria fénykorában parádézhattak az emberek full páncélszettben? -
Stockbauer33 #13813 -
suba53 #13812 A mások mindaddig csak rémhírek lesznek a délebbre lakóknak, amíg át nem törik a falat, és fagyos viharaikkal nem közelednek szinte feltartóztathatatlanul. Még az olyan bölcs urak is, mint Ned Stark azon a véleményen voltak hogy a mások már ezer éve kihaltak.
Csak páran, akik látták őket valójában, tudják, hogy nem mese. Most övék észak, ők készülni is fognak gondolom, de a mediterrán vidék urainak kell majd egy pár pofon, hogy komolyan vegyék. -
Pares #13811 LoL Wut?!
Az évadzáró előtt csak 99%-ra volt tuti, hogy Jon Rheagar és Lyanna gyereke, az évadzáró után 100%.
A Tyrion Targaryen elmélet viszont sokkal komolyabb, és sokkal több dolog támasztja alá, még igaz is lehet. Röviden arról van szó, hogy az Őrült Királynak nagyon tetszett Tywin felesége, Joanna Lannister, Tywinnal meg utálták egymást, és azt pletykálták, hogy Aerys lefeküdt Joannaval, így született meg Tyrion, aki amúgy sem nagyon hasonlít a Lannisterekre, sokkal inkább a Targaryenekre. Tywin tudott erről és ezért utálta Tyriont. A sárkánynak meg úgy mondják, hogy három feje van... Jon (Vagy eredeti nevén JAEHAERYS?) Targaryen, Daenerys Targaryen, Tyrion Targaryen...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.29. 12:43:52 -
suba53 #13810 Ha rákeresel a gugliban a házak leírására, történeteire, háttérinfókra, térképekre, akkor könyv nélkül is elég sok lényeges információt olvashatsz, amik nincsenek benne a sorozatban, de a novellákból könyvekből vannak összeszedve.
Érdekesek azok is. -
gombabácsi #13809 jó ez a trónok harca, pontos képet mutat az emberről. ebben a topikban is mindenki azzal van elfoglalva hogy ki kinek a gyereke meg hogy ki lesz a király, miközben közeleg a tél és a mások
:) -
FartingSquirrel #13808 Valamint sárkányokról álmodott gyerekkorában.
De nekem csak mondták ezt; én nem vágom, mert nem olvastam a könyveket. -
#13807 Hááát. Azért csinált ő érdekes dolgokat. Ugye kinyírta a nőt akit szeretett és megpróbált megvédeni azzal, hogy elküldte maga mellől, illetve kinyírta a saját apját (jó lehet, hogy nem az apja de ő ezt, meg mi nézők, nem tudjuk, hogy valóban az apja vagy sem). Szóval én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy megteszi.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.06.29. 12:32:13 -
#13806 hát végülis a sárkányok odaengedték magukhoz, amikor leszedte a láncaikat -
suba53 #13805 Ez azért már túl van csavarva. Daenerys Rhaegar húga, az őrült király lánya, és Viseryssel együtt mentették őket a targaryan házhoz hű nagyurak. Míg Lyanna összekavart Rhaegarral, és az ő közös gyermeküket mentette, bújtatta a bátyja.
Nem érdemes ezt már tovább csavargatni, mert értelmetlen. Annak még lehet esélye, hogy Tyrion is egy házasságon kívüli kapcsolat gyümölcse, és benne is folyik Targaryan vér, de ez már nem lényegi, hacsak nem azért hogy meg tudja ő is szelidíteni a sárkányokat. -
#13804 mint már mondtam, Hodor a night king, ez egyértelmű. -
FartingSquirrel #13803 Hallottam egy-két érdekes elméletet...
1. Jon valójában nem Targaryen, hanem Benjen fia, és Lyanna gyereke, aki a legutóbbi részben is volt, az Daenerys.
Én nem olvastam a könyveket, szóval annyira nem látom át, de valami olyasmi volt, hogy Dorne-ban kicserélték a két gyereket, mert Ned nem akart hazavinni egy szőke/szürke hajú gyereket azzal, hogy az ő fattya. És asszem Benjennek volt egy porontya valami Dorne-i nőtől. Lyanna gyerekét pedig otthagyták Dorne-ban - Dany ott nőtt fel. Szóval Dany félig Stark, Jon meg még nagyobb fattyú. :D
2. Tyrion valójában nem is Lannister, hanem Targaryen. Erre már nem emlékszem pontosan, de talán az volt, hogy a Tywin nejét kúrogatta valami Targaryen. És Tyrion is ezért lett törpe (sőt, születésekor farka is volt ...mármint hátul), mert a Targaryeneknél ez értelemszerűen gyakori volt. Így Tyrion Dany rokona lenne. :)
Illetve még az is lehet, hogy Jon meg Sansa jönnek össze, hiszen maximum unokatesók lehetnek, ami pedig már jogilag is elfogadható... (Tywin felesége is az unokatesója volt.) -
suba53 #13802 Biztos, hogy megváltozik Jamie érzése a nővérével szemben. Ha testvér öli meg, akkor ő lesz az. Tyrion sem szereti Cerseit, de nem gyilkos indulattal. Mint a királynő segítője amúgy sem tehetné meg azt, hogy gyilkolásszon, sokkal okosabb annál. -
#13801 Ja hát végül is meghalt egy rakás olyan karakter akik minimum 2 évadon keresztül (Tomen az elejétől) szerepeltek a filmben, ráadásul egyetlen részben, de amúgy tényleg tök uncsi volt és nem történt semmi....
Más.Szerintetek ezután Jamie viszonya nem fog megváltozni Cercei-el? Mármint, végül is az ő bosszúszomjának köszönhetően meghalt az utolsó gyerekük is. Egyébként így a végén az jutott eszembe, hogy a film története kezd olyasmire hasonlítani ahonnan az egész sztori elindult. Az őrült király helyett most lett egy őrült királynő és én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a végén Tirion fogja kinyírni a saját nővérét vagy akár maga Jamie. -
#13800 mivel 7 részes lesz a következő évad a 9. ben biztos nem fog odaérni. viszont mivel a kaszter hegyhez megy előbb, lehet a 3. részben még nem királyvár falait döntik. viszont nem tudom ezt a rengeteg csatajelenetet hogy oldják meg, remélem nem úgy hogy megállítják a képet, tudjátok egyik kép elhomályosodik, jön a másik, majd így tovább, de csak képek és alatta a narrátor elmeséli mi történt :DDD jó pár filmbe láthattunk ilyet, itt még nem és remélem nem is lesz, de elég nehéz lesz ennyi csatát látványosra megcsinálni, ráadásul kaszter hegyet még nem is láthattuk nagyon oda is ki kell találni valamit... -
#13799 Hát ja. Ehhez képest az 5. évadban gyakorlatilag semmi sem történt a hardhome részt és Sansa kiárusítását leszámítva. Ja, Stannis meg halt és a végén Jon. Ennél összesen több esemény volt a 6. évad záró részében. -
Prof William #13798 Azért remélem hogy Danny is vidám kis csapata majd nem következő évad 9-ik részében ér el a Királyvárhoz, hanem maximum már a 2-3 ik részben döntik a falakat...
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.29. 09:36:23 -
#13797 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!dehogy... bár a verebek elintézését is várták sokan, cersei hogy lesz királyné és hogy hal meg az összes gyereke ami itt fejeződött be. Margaery sorsa. mikor indul végre Dany a túlsó partra, mikor veszi végre fel Arya a praxist és mikor kezd zsugorodni a listája.... kb a másokon kívül majdnem mindenre választ kaptunk, erre pont a másokkal jössz? ha meg elintéznék a másokat a 7. évadban az nem tetszene, hogy miért nem a végső harcban gyűrik le a legfőbb ellenséget.
nekem is Jon a kedvencem Arya mellett, de Jonnal nem történt semmi, ja csak feléledt, megbosszulta a gyilkosait, átadta a vár parancsnokságát, ja és mintha megnyert volna valami csatát is amit után valami vár urává választották. semmiség... mégis hova fért volna el több Jon szál, a 10 rész nem olyan sok ám.
sztem nem azért vagy troll, mert nem isteníted, hanem a csendes jelző erre az évadra nem illik egyáltalán. mert egyértelműen ez a legsokkolóbb, minden 2. részben olyan dolgok történtek amire előzőleg egy évadot kellett várnunk, itt meg megkaptunk szinte 3 évadra elég történést 1 évadban. el tudták volna húzni hidd el, de nem tették. meg úgy érzem az emberek már mindent fillernek éreznek, viszont töltelék nélkül nincs torta, a fillerek is pont annyira fontosak a sorozat szempontjából mint a fő rész. -
#13796 -
#13795 Baelor szentélyének lerombolására?
Én 6 évada a másokra várok, de még mindig csak menetelnek.
Én egy n+1. résznek éreztem ezt, nem pedig évadzárónak.(Ez mondjuk az én saram)
Amúgy korrekt rész volt, de szinte minden fronton nálam valami lerontotta az összképet vagy csak számomra nem adta be azt a hangulatot.
Bár ennek inkább a szálak érdektelensége az okozója, gondolok itt arra, hogy számomra pl szinte nulla érzelmi reakciót váltott ki a királyvárban történt eseménysorozat.(picit más az amikor lefejezik nedet vagy megmérgezik jofreyt vagy tyrion megszökik és közben kivégzi a fatert, mert ott még vannak szereplők akik miatt feszültséget okoznak ezek, illetve kicsit erősebbek voltak ettől a veréb vonaltól szvsz.)
Ez a veréb vonal így utólag ilyen placeholder jelleget sugároz, mert kb kiherélték az egész történet szálat királyvárba és kellet valami ami kitölti az űrt.
Ez a lezárás kb tükrözi is ezt:D(szerintem gyenge volt, de úgy en block az egész veréb vonalra igaz ez)
Egyébként a véleményemen is jól klátszik, hogy nálam ez a sorozat eléggé lecsúszott érdeklődési szinten.
Tényleg az a bajom, hogy nem találom meg, hogy miért érdekeljen a sorozat.
Számomra vannak a mások és van jon.A trónvitás része már régóta a lesazrom kategóriába csúszott és már nem is tudja ezt a részt a sorozat elég hitelesen fenntartani(szigorúan nem a valós,realitás szintjén értem a hitelességet)
A másokat most hagyjuk.
Viszont Jon:
Számomra ő a sorozat MC-je.Csakis az ő szemszögéből tudom azt mondani, hogy érdekel a történet.
És itt a nagy probléma, hogy ami vele történik az kevés,a karaktere elég unalmas és kicsit vontatott.
pl itt is amikor Sansa befutott hozzá segítségért egész idő alatt a jelenléte jonnak olyan volt mint a lepkefing.
Én tényleg azt szerettem volna, ha átveszi a stafétabotot,élére áll a dolgoknak, kicsit érdekesebbé tennék azt ami vele szokott történni, de helyette hozta a szokásos unalmas jont..
Mindezek ellenére ő az egyetlen karakter akiért tudok szorítani.
A többiekkel úgy vagyok, hogy nézem őket, de sok feszültséget nem nagyon váltanak ki belőlem.
Azért az továbbra is üdítő, hogy aki nem isteníteni jön ide a sorozatot az már rögtön troll.(főleg, hogy negatív dolgot sem írtam róla)
-
#13794 Csendes... :D -
#13793 tényleg olyan csendes lett, csak épp olyan dolgok történtek amire 6 évadon keresztül vártunk :D obv troll is obv
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.29. 06:23:17 -
#13792 Én is annak szurkolok, hogy Jon és Dany a végén összejöjjön. -
#13791 Szerintem ez az évadzáró meglehetősen csendes lett.
Nem igazán történt semmi olyan igazán durva,sokkoló vagy felcsigázó esemény ami miatt annyira várnánk a következő évadot.
-
#13790 ja ezért is írtam, hogy az üzleti modell más. ha a HBO így adná le a GO-n tönkremenne, mert senki se fizetne a kábelcsatornáért :D vagy ha a kábelen leadná napi egy résszel, sokan lehet csak 1 hónapot vállalnának be, ha van olyan opció. így meg lehet előfizetnek egy évet is akár mert jobban kijön az üzlet mint 3 hónapra. sőt lehet ezért lesz még 2 évad az 1 hosszú helyett, hogy 1 helyett 2 év előfizetés. de mindegy mert megérdemlik.
a Netflixnek meg ahogy írod, mindegy ki hogy nézi, csak fentlegyen az oldalán és nézze. mert elég magabiztos, hogy nem csak 1 sorozat miatt jön vissza az előfizető, hanem így is úgy is befizeti a havidíjat. -
#13789 Teljesen más a kettő. A HBO egy kábel csatorna, a Netflix meg egy online szolgáltató, ahonnan streamelsz. Nem is lehet olyat mondani, hogy "leadja" a Netflix. Nem leadja, hanem elérhetővé tesz. Érted, az előző esetben van egy fix időpont, amikor műsorra kerül a show, utóbbiban meg ha akarod, akkor az utolsó epizódtól kezded visszafelé nézni, akkor amikor akarod. -
#13788 Nem tudom hogy dolgozik a Netflix, de ha jól vettem ki a kommentedből, az évadot egészben leadja. Hát igen ez ilyen rajongói kívánság, hogy bele is fulladnánk szívesen annyi perc GoT jöhetne :D Viszont azt is tudjuk, hogy a Netflix üzleti modellje megengedi ezt, a HBO-nak tökön lövés lenne :D -
Micsu #13787 De jo lenne ha a hbo egybe adna le az egeszet mint a netflix, igy megusznank a sok sirast, rivast, fotelbol szakertest nameg a 10 percekent elhangzo ennek a szalnak semmi ertelmet :) -
#13786 csinálnak zöld löttyöt és mondják Danynek hogy "Come on baby light my fire"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Stockbauer33 #13785 http://www.sorozatjunkie.hu/2016/06/28/game-of-thrones-vege-a-6-evadnak/ -
bega82 #13784 Szerintem ebben Óvárosnak meg az ottani mágusoknak meg Sam-nek lesz szerepe. -
#13783 Hát remélem is, hogy úgy lesz, legyen csak siralom meg fogcsikorgatás. Happy endet nem is tudok elképzelni. Happy endinget akkor, ha elvinném Margery testét a falon túlra.
-
#13782 A targaryenek híresen belterjes népség. Szóval csak továbbviszik a hagyományt. -
#13781 Joffrey csak gúnyolódott rajta, hogy milyen testőrparancsnok az, aki félkezű, de nem küldte el. Aztán Jaime ugye felajánlotta az apjának, hogy ha megkíméli Tyriont, cserébe lemond a testőrségbeli tisztjéről (neki ugye az volt a szíve vágya, hogy legendás testőrparancsnokként fognak rá emlékezni), mivel a testőrség tagjaként nem vállalhatna gyereket, amire viszont Tywin vágyott nagyon, hogy Jaime utódja vigye tovább majd a Kaszter boltot - csak aztán, tudjuk mi történt. Végül Tommen zavarta el a testőrségből, mivel szembement a hittel, és azzal küldte el, hogy szolgálja a házát, és a királyát tovább, csak nem Királyvárban. Tehát igen, Jaime most a Lannister birodalom feje.