19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#13860 jaja, nagyon élvezném, de asszem én is, hogy sajna tényleg lefelejtették már. bár épp mostanában csinált egy régi szereplő egy nagy comebacket ugye. de a farkasokra nem annyira koncentrálnak sajna, pedig sokkal több lehetőség lenne bennük. -
Stockbauer33 #13859 -
Pares #13858 Dettó. Már pont írni akartam... Többször is le volt írva, de magyarázás nélkül is egyértelműnek kéne lennie, ennek ellenére folyamatosan látom, hogy valaki "teleportált"-ozik... -
bega82 #13857 Pontosan. Amikor a Dorne-i rész volt a királyvári rész után nem sokkal, akkor a csajok Lady Olennával már a bosszúról beszélgettek, tehát tudtak a királyvári eseményekről. És hát teló meg net nem nagyon van Westeroson, meg gondolom a holló sem 10-20 perc alatt repült oda a hírrel.
Szóval valóban, ezekbe a "teleportálásokba" meg "villámgyors utazásokba" szerintem sem érdemes belekötni. -
#13856 Én is sokszor ezt érzem. Csak azért, mert egy jelenet adott sorrenben jön, egyiken sincs időbélyegző sőt, még sorrendiségre utalás is. Két jelent között hetek is eltelhetnek. -
#13855 Még talán aznap. -
#13854 Azért, mert Pycelle csak érdekből volt a 2. évad táján is Cersei szövetségese. Az új nem mester, de most már mester Cerseit tökéletesen kiszolgája minden téren. Így ő kísérletezgethetett és Cersi meg kapott egy brutál zombit. -
#13853 nincsenek villámgyors utazások. falra mászok ettől, akárhányszor olvasom...
attól, hogy nem írják ki, mennyi idő telt el, még nem teleportálgatnak ide-oda. legyen már egy kis képzelőerőtök! annyira fafejűek a sorozat nézői... -
gombabácsi #13852 marha sok ember meghalt ott, egy csomó nemes is. valóságban cersei másnap halott lenne... -
#13851 egyébként a grand maestert mér kellett kinyírni? meg a verőlegény verébcsávót is, meg miért épp így? -
#13850 Végérvényesen külön vált a könyv és a sorozat, eddig is sok minden meg volt nyírbálva vagy átírva, összevonva. Nem is lehet tökéletesen adaptálni (meg nincsenek is kész a könyvek :D ). Szerintem ez legjobban ebben az évadban volt érezhető.
Innentől a sorozat íróin múlik minden, én arra számolok, hogy még több hasonló bukfenc lesz a következő évadban, mint a hasbaszúrás, villámgyors utazások, egy karakter hirtelen megváltozása, kisebb logikai bukfencek.
Mondom ezt úgy, hogy élveztem a hatodik évadot. Nem panaszkodom. Az évadzárót még egyszer meg fogom nézni, amit írtok meg elolvasom, kíváncsi vagyok rá (furmányos lenne a Cersei -> éjkirálynő, de szerintem nem fog összejönni).
re gombabácsi: neeeeemmm! :D Ennyire nem akarják megcsavarni, még a népek nem fogják érteni! :D Szerintem nem fogják túlbonyolítani. Már a könyv se köti őket. Nézd meg kisujj is milyen egyszerű lett és néz meg Varys is színt vallott, Tyrion is milyen egyszerű lett.
Én asztata mondom:
talán az Éjkirály érintése nem csak egyoldalú. Lehet Bran rájön, hogy ez kapocs, és akár tudást szerez az éjkirálytól, akár irányítani is próbálhatja...
Talán borzalmas árat kell fizetni a mások legyőzéséhez. Netán Brannak kell éjkirálynak lennie, hogy örökre kordában tartsa a holtakat, netán el kell pusztulnia az utolsó erdő gyermekének is, hogy az általuk létrehozott mágia megszűnjön... Megkockáztatom, hogy Dany is elhalálozhat, netán így térhet meg Drogohoz, így valósul meg a maegi jóslata / átka.
-
DantesHUN #13849 Az el van már felejtve. -
#13848 Arya farkasa a falkával még ütős lehet :) -
#13847 másra kellett a pénz, én is hiányolom, azt se bánnám Arya farkasa is visszatalálna már hozzá, mert a többi már biztosan nem él :( -
Stockbauer33 #13846 -
#13845 biztos én maradtam le valahol, de szellem, john farkasa hova lett? a feltámasztásakor élt, de utolsó pár részben meg ha jól emlékszek nem szerepelt. -
Prof William #13844 Ned Stark pedig kijön a zuhanyzóból ahol eddig Dannyval tusolt. -
#13843 és a sorozat utolsó részében felcsendül a dallas zene... -
#13842 Vagy az ágyában tér magához az orvosi marihónajljazás után. -
#13841 Bran magához tér a torony tövében mert már 1 méterről leesett és csak behaluzta az egészet:D -
gombabácsi #13840 meg is van mi lesz!
-bran visszamegy és megakadályozza hogy létrehozzák a másokat
-ennek hatására nem lesznek mások, azaz közös ellenség, és az emberek kiirtják egymást :)
-hirtelen váltás, mindezt csak bran képzelte el. mégse megy vissza, mégis lesznek mások, és az emberek csak azért nem irtják ki egymást, mert össze kellett fogniuk a mások ellen
na? :) -
gombabácsi #13839 mondjuk a hodor sztorihoz hasonló ötlet is lehetne a lezárásban. összeér a múlt és jövő... a múlt megváltoztatja a jelent... amit csak a jelenben élők fognak úgy fel, hogy...
na mindegy, úgyse értené a közönség, úgyhogy nem kockáztatnak meg ilyen befejezést :) -
#13838 Az biztos, hogy keserédes győzelem lesz. Game of Thrones: End Times : The Others -
gombabácsi #13837 Lezárás: az tuti sablonos lenne ha nagy összefogással szépen legyőznék a másokat. De nem látok más lehetőséget.
Egyedül azt tudom elképzelni jó és eredeti lezárásnak, hogy az emberek egymással harcolva majdnem kiirtják egymást, és a legutolsó pillanatban jut eszükbe összefogni. Legyőzik a másokat, de emberből is alig marad.
De azt se mondom hogy ez túl eredeti. -
#13836 Egyébként akárhogy is nézzük, elég "sűrűnek" kell lenni a maradék 7+6résznek, sokmindent kell majd belesűríteni a teljes végkifejletig.
Már ha egyáltalán lesz ilyen. Úgy gondolom nem nagyon lesz több "töltelékrész". -
#13835 Egyelőre nem éhesek a kutyusok. Mondjuk Sansát énis "megkóstolnám" -
DantesHUN #13834 Ja, Sansa-t és Jon-t meg megeszik a kutyák mert ők se adtak nekik enni. -
#13833 Light of the Seven alatt mi? :D
Luke...vedd le kérlek a maszkot
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.29. 14:28:22 -
Zozo0122 #13832 Épp ez a komment jött velem szembe yt-n: Tommen gives another meaning to "king's landing". -
#13831 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#13830 nem húzta le a tökei -
Prof William #13829 Majd a 7-ik évad azzal kezdődik hogy Danny, Tyrion és Varis éppen csuromvizesen jön ki a tengerből és Varys jelenti hogy a hajóhad elsüllyedt a viharban szóval csak ők maradtak meg a 3 sárkány. :) -
DantesHUN #13828 Lesz HBO-s Napóleonos sorozat? -
DantesHUN #13827 +1 pozitívum: most ez az első évad, hogy nem csak szoptak a főbb szereplők. Eddig mindig ez volt, mindenki folyton csak megszívja. Szadista módon. Oké meghalt egy rakás ember a futótűzben. Meg Hodor az évad elején.
De a Starkokat pozitív dolog érte. Jon és Sansa biztonságban, győzelmet arattak. Dany elindult végre. Nem tököl és szarakodik tovább.
Én már untam azt ha van egy szereplő, vagy egy történet szál, egész biztos hogy megszívja, a története rossz véget ér. Nem várok happy end-et, de az se jó ha mindig csak szívás van. Vagy. hogy Dany végre elindult, és nem csak tököl.
És erre az évadra szakítottak végleg a könyvekkel.
Nagyon olyan érzés volt, korábban ,hogy nagyszerű, ennek is rossz vége lett, vagy nagyszerű Dany megint nem csinál semmit...mintha mindez csak az időhúzás miatt lenne. Még ehessen nyújtani a történetet.
De mivel két csonka évad jön már csak, el kell indítani a befejezést és valamerre alakulnia kell a dolgoknak. -
Zozo0122 #13826 Még nem mutattak meg mindent, mondom, hogy a legenda szerint nekik is van legalább egy jégsárkányuk :D -
Zozo0122 #13825 Igeen, én erre kifejezetten számítottam, és figyeltem, hogy átrakják-e a címert. Bejött ez a kis részlet :) -
Zozo0122 #13824 Páncélok talán. Pajzsok is valszeg. Ellenben legalább 150 valyriai acélfegyver van szétszórva a világban, a legtöbbjük hosszúkard vagy pallos, de Joffreynak volt ugye tőre, Nednek pallosa, Sam apjának szintén, Arthur Dayne-nek is az volt a Hajnal nevű kardja (Ned asszem visszavitte a húgának a családi fészkükbe útban hazafelé) de van olyan westerosi nagyúr, akinek valyriai fejszéje van, illetve Essoson van egy zsoldosnak Arakh-ja, ami a dotharki hajlított pengét jelenti. Szóval akadnak. Egyébként az én tippem az, hogy ezek gyártásához az kell, hogy sárkánytűzben edzzék meg a pengét...minden a sárkányokkal függ össze :) Szerintem is erre Sam fog rájönni, és majd szól Danynek, hogy izé, kéne kölcsön egy sárkány a Fellegvárba, de gyorsan :D
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.06.29. 13:53:49 -
#13823 Majd a az HBO Napóleon sorozatánál nézhetjük a csatáknál ezt a CGI orgiát :D -
#13822 Csatajelenet VFX breakdown -
suba53 #13821 Mondjuk mi is azt, amit a bölcs ZEN mesterek: Majd meglátjuk.
Mindenesetre én Jaime-re tippelek, mint Queenslayer.