19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• nearo
    nadefújmá, jon és danny uncsitesók vagymi
  • homeless
    Szerintem Cersei fogja megölni vagy megöletni Jaimet. Most, hogy Ramsey meghalt kell egy új főgeci és nagy valószínűséggel Cersei lesz az. Lehet, hogy kisujj is mellé fog állni.
  • Zozo0122 #13778
    Van megoldás. Ez lebeg Westeros fölött, csak még nem tudják, innen jön a jel a holtakba. Bronn egy válogatott különítménnyel kinyomja a vezérlőt, és win. Ez 7. évados kép, látható, hogy a bolygón már minden tiszta hó :D

• Pares
    GRRM azt mondta, hogy keserédes befejezése lesz a sorozatnak. Szerintem sokan meg fognak halni a győzelemért... Szerintem Daenerys látomása is valóra fog válni, hogy Királyvár is romokban fog heverni, és hó fogja ellepni... Bár azt el sem tudom képzelni, hogy hogyan fogják megállítani a másokat. Minden egyes elesett ember az ellenséget erősíti, a csatamezőn meg nem lehet mindenkit azonnal elégetni... Tuti, hogy nem puszta erővel fogják lenyomni a másokat, képtelenség. Szerintem valakinek el fog kelleni utaznia a távoli, felfedezetlen északra, hogy ott valamit csináljon...
  • trident
    Nagyon élveztem az évadzárót. Ha még gyermetegebb lelkem lenne, talán még tapsikoltam is volna a közepéig. De azért azt csak nem. Na. :D
    Üdítő volt a zenei háttér, meredeken más mint az eddig megszokott, nekem nagyot dobott a hangulaton. Nagyot.

Feltűnt nektek az intróban Dorne? Az utolsó előttibe nincs, csak nekem újdonság, mert áttekertem mindig? :D

A történések is majd' száz százalékban bejöttek (Tyrion féle érzelmi reakcióra nem számítottam, de elő volt készítve, elfogadom, hogy erre az útra lépett, elfogadom, hogy már nem pusztán cinikus, hanem valamiféle magasztosabb célt lát az életében... illetve.... Kisujjban csak annyiban csalódtam, hogy úgy érzem, azzal, hogy leleplezte magát, csupasz maradt, innen a lejtő jut mert nagyon maximum csak Robin mögé bújhat, nem érzem, hogy Havas ellen tud innen már titokban ármánykodni... Sansa már nincs rászorulva, Cerseit sem tudja megvezetni, szerintem itt maradt igazán magára és elkezdtek fogyni a lehetőségei.)

Cersei húzása nekem nagyon tetszett, jól jellemzi a lelkivilágát, nem gondoltam volna, hogy ilyen durvát gurít (annak minden következményével).

Még Sam jelenete is tetszett, pedig tényleg hidegen szokott hagyni. Nem tudom ez a kűrt-e az, de ő talált egyet:

Arya 10/10; Davos+John 10/10; északi filing 10/10; Miss medve 100/10. :D
    Sansa: na végre! Dany: ehhh.... oké...értem én.... Visszafoglalja, meg új világ, meg szabadság, meg mittomén.... Jól van eljátszva, jó a karakter, rendben, hogy a Targaryian-eknél a zseni meg az őrült néha hajszálnyira volt, én picit már unom a kacsaszáján kijövő fellengzős dumát. Elnézést. :)

Remélem nincs spoilerezve semmi, a lényeg, hogy ez egy remek évadzáró volt, egy szép keretet adott az eddigieknek, ez az évad több ponton is nagyon erős volt. :)

re: Palinko: Tommen volt aki felmentette a királyi testőrségből, lényegében száműzte. De igen, elvileg ha nem a testőrség tagja, akkor Tyvin legközelebbi leszármazotta, első számú örököse, a Kaszter hegy birtokosa és az első számú Lannister.
  • Prof William
    A végén majd Jon szenvedélyes csókot vált Dannyval miközben a lemészárolt mások hullahegyein állnak Királyvár füstölgő romjai között. miközben mögöttük Drogon fújja teátrálisan a lángot.

• gombabácsi
    biztos, hogy nem győznek a mások, az viszont lehet hogy az emberiségből nem sok marad.
    de bármi történik, marha nehéz olyan lezárást kitalálni, ami nem sablonos.
  • Palinko
    ha a 2. részre nem érnek oda mérges leszek :D
    nem a királyvárba mennek. előbb a kaszter hegy. akkor nem lesz gáz ha csak az évad végére ér oda a királyvárt elfoglalni. akkor az uccsó évad lesz a másoké. a 7-ben átjutnak a falon, de a lényegi az uccsóban lesz talán.

valaki felhozta, hogy miért a trónra koncentrálunk, mikor ott vannak a mások, régen én is gondoltam, lehet bevállalják, hogy a mások győzzenek :D viszont ez az évad után én azt gondolom ezt nem merik meglépni, szóval csak az a kérdés max, hogy melyik főbb karakter esik el ellenük, meg ki lesz a végén a király-királyné, sztem ott is fan service megy, Jon-Dany
  • Palinko
    nem, a Dorne nő, aki megcsókolta Myrcellát.
    szerk: ja látom másnak is beugrott a komment további része
    az előző hozzászólásodhoz, hogy mintha derengene olyan, hogy Tommen (vagy még Joffrey?) elküldte Jaimet a királyi testőrségből. de ezt meg kéne még valakinek erősíteni, mert lehet ismét rosszul emlékszem. viszont ha elküldték akkor lehet hogy visszaszálltak a rangjai.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.28. 22:10:43
  • gombabácsi
    elmegy öregek otthonába :)
  • Pares
    Találkozik Aryaval, ahogy megígérte neki...
  • ddany7
    Mi lesz amúgy Melissandre-val? Hova megy, mit fog csinálni?
  • gombabácsi
    csak? a barátok köztöt naponta nézik 1 millióan XD

http://www.origo.hu/teve/20160628-rekordot-dontott-a-tronok-harca.html
  • Pares

• Pares
  • nearo
    Fú, ezt nem is vettem észre, hogy Varys is ott van a hajón... na így viszont gáz tényleg, mert bár Dorne közelebb van, mint Iron Islands, de azért nincs közel így se. És ugye Varys Dorne-ban beszélt Olennával, aki nem sokkal a nagy bumm előtt hagyhatta el King's Landinget. Szóval vagy az van, hogy a Danny flotta kb s07e07 végén ér Westerosba, mert ez annyival előrébb tart, vagy ez így egy kicsit furcsára sikerült.
  • gombabácsi
    ja, hülyeséget mondtam :)
  • Stockbauer33 #13763
    [/spoiler]
  • Prof William
    Egész pofás és hihető térkép.

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.28. 19:38:43
  • nearo
    a gravitáció a tömegtől függ
  • gombabácsi
    "Nem térhet el sokkal a Földétől, hacsaknem feltételezem, hogy nagyon más a bolygó belső összetétele."

mert ha más anyag van benne akkor más a gravitáció?
    :)
  • Lópikula
    A szemében van a válasz....Bármennyi faszságot csinált..szerette Tyriont is tiszta szívéből. És tudjuk jó ember, ezért lett "királyölő". Kedvenc karakterem lett ezzel a nézéssel.
    Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.28. 18:44:24
  • Lópikula
  • Pares
    Nem hiszem, hogy azért ennyire tudományosra kéne venni. Westeros és Essos méreteit sem tudjuk, sőt még az egyes települések közti távolságot se...
  • Lópikula
    Jaime..................SPOILEEEEEEEEEEEEEEEER...

meg fogja ölni Cerseit és ezért marad fenn a Lannister ház.
  • nearo
    Hát a fene tudja... van valami becslés, hogy mennyi lehet az így kapott bolygó kerülete? Kijön 40.000 km környékére? Nem térhet el sokkal a Földétől, hacsaknem feltételezem, hogy nagyon más a bolygó belső összetétele.
  • Pares
    Hát nyugatra egy jó darabig valószínűleg nincs is semmi, ha azt vesszük, hogy Westerostól nyugatra és Essostól keletre nincs még egy kontinens, úgy mint Amerikától nézve a Csendes-Óceán. Kelet felé kéne próbálkozniuk...
  • gombabácsi
    vicces ahogy itt beszélgettek arról hogy vajon ki lesz a vastrónon a király vagy királynő, miközben az egész történet lényege az hogy hogyan győzik le a másokat. másodlagos hogy a nagy csata után végül is mi lesz, ha lesz valami egyáltalán :)
  • Stockbauer33 #13752
  • Zozo0122 #13751
    Én ezt értem, meg el tudom térben képzelni a dolgot, de egyszerűen nehéz így értelmeznem, nem áll nekem ez így össze a könyvek olvasása után. Valószínűleg azért érzem így, mert a Greyjoy meg Nyár-szigeti hajósok rendszeresen jártak nyugatra is, és sosem találtak semmit. Akármennyi ideig mentek, semmi föld nem volt, mindig vissza kellett fordulniuk. De lehet, hogy igaz lesz a dolog, és Euron is egy ilyen világ körüli utazásból ért haza :D (amúgy nem, mert dorne-nál látták a hajóját a könyvben, asszem már akkor, amikor még csak hazafelé tartott)
  • Pares

• Pares
    1,2,3.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.28. 17:01:09
  • Pares
    "Viszont a könyvekbe tett hivatalos térképeken, teljesen nyilvánvaló a tájolás és hogy merre van észak, azok alapján ez így nem lehetséges szerintem, azaz hogy Essos kontinense ekkorát hajoljon felfelé...de bármi lehet."

Ennek semmi köze a tájoláshoz, vagy hogy merre van észak, és a térképek alapján teljes mértékben lehetséges. Ha a GoT világa is egy gömb alakú bolygón játszódik, és nem lapos, akkor ha elképzeled a térképet egy gömb felszínén, akkor az északra és keletre nyúló földrészek, ha elég hosszúak, össze fognak érni a bolygó másik felén mindenféle hajlás nélkül. Az, hogy hol érnek össze, csak a bolygó méretétől és Essos és Westeros a térképekről hiányzó további alakjától függ. Mindegy, ez csak egy érdekes elmélet, aminek a történet szempontjából valószínűleg semmi jelentősége nem lesz, de nekem tetszik, Essos legkeletibb régióit valószínűleg úgysem fogjuk látni sohasem.

Találtam három képet ami jól bemutatja:

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.28. 16:56:47
  • BoneDragon
  • Zozo0122 #13746
    Wow, ez komoly, ezt még sosem láttam. Jól néz ki összefűzve a térkép, de nekem valahogy nem áll össze, GRRM ezt NEM tette egyik könyvbe sem, de azt elhiszem, hogy megfordult a fejében és nyilatkozott erről. Viszont a könyvekbe tett hivatalos térképeken, teljesen nyilvánvaló a tájolás és hogy merre van észak, azok alapján ez így nem lehetséges szerintem, azaz hogy Essos kontinense ekkorát hajoljon felfelé...de bármi lehet. Talán még tetszene is :D De az még jobban, ha kiderülne, hogy eddig csak néhány mást láttunk és egyetlen más warlordot, az éjkirályt, de lenne még egy nála is erősebb főgóré, aki jégsárkányon lovagol és fagypókokon jönnek a többiek :D Bírnám, ha lenne egy legalább akkora fagyott birodalmuk, mint Westeros. A könyvekben ezek meg vannak említve, a pókok többször is, gyakorlatilag aki hisz a másokban az készpénznek veszi azokat is, a jégsárkányt meg konkrétan még a gyerekeknek is mesélik esténként északon, csak kell, hogy legyen legalább 1 :)
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.06.28. 15:29:39
  • molnibalage83
    Cersei totálisan elborult elmével bír már. Végülis a mad king után lehet egy mad queen is.
  • Prof William
    Végül is a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    gyújtogatásba már belekóstolt + abba hogy milyen könnyű felrobbantani a város egy szekcióját. Ha minden kötél szakad miért ne jutna eszébe, hogy robbantsa az egészet?
  • Count Adyn
    Jah valahogy látom magam előtt ahogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az ostromlott kings landing-ban cersei kiabálja hogy burn them all és Ser PTSD legyakja:D + ugye a prófécia szerint is a "little brother" lesz a végzete :)
  • nearo
    lesz neki is annyi, mint dannynek?:)
  • Prof William
    Mit halmozza már a címeket? :)