19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
suba53 #13900 Már az első évadban, amikor beszélgettek Varyssal a trónteremben, kiderült hogy titkos vágya maga a trón.
Csak akkor még olyan távol állt tőle, hogy senki nem vehette komolyabban egy álmodozásnál.
Aztán szép lassan, az események úgy alakultak, hogy most már kicsit nagyobb a reális esélye. -
DantesHUN #13899 Pedig ő nagy spíler, az hogy nem szerepel...az egy dolog. Szimpatikusnak se az. De nagy játékos. -
Prof William #13898 Hmm ettől most úgy megéheztem... Ti nem?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.07.01. 08:58:32 -
#13897 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Meddőnek érzem ezt a vitát.Kezdjük ott, hogx én egy büdös szót nem ejtettem az évadról, csak az évadzáról.
Ha már Jon-t hozod fel.Én egy szóval nem írtam, hogy az évad során nem történt vele semmi.
Ami történt vele az viszont nekem hatalmas csalódás, a csatát például lehet megnyerte és lehet volt egy gecijó jelenet vele, de a jelenléte gyenge a számomra, ez az ami unalmassá teszi a karakterét és kár, hogy ez azután sem fejlődött miután visszahozták.
A csendes jelző pedig azért írtam, mert az a "hűűű" meg "hááá" faktor amiket évadzárónál megcéloznak teljesen elmaradt a számomra.Értettem én, hogy mely jeleneteknél kellene jönnie ezeknek az érzéseknek csak nem jöttek.
Egyébként mondjátok már meg nekem, hogy miért imádja mindenki annyira kisujj-t?
Ő illetve Ramsey az akiket soha nem értettem miért.
Engem kifejezetten irritál kisujj.Főleg, hogy alig szerepel a sorozatban, pedig ha akkora nagy spíler akkor pont az lenne az érdekes amiket csinál a háttérben. -
Pares #13896 Családfa:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #13895 Érdekes... nagyon érdekes... -
Pares #13894
Stockbauer33 #13893 -
#13892 azért ez nálunk sem így van, hogy kapcsoló, itt a tél, leesik a hó, hideg van. pl mostanában igen csak úgy van még karácsonykor meg újévkor is, hogy az ember rövidujjúban is szaladgálhat nap közben, de még este sem kell kabát ha jól bírja a hűvösebbet. itt meg nem 3 hónap alatt zajlik, hanem évtizedekig fog tartani a tél az első évek biztosan, hogy a leglazábbak.
ezzel sztem nem érdemes foglalkozni, majd megmutatják, a havas királyvárat amikor akarják. bár horvátországba lehet trükközni kell mert még télen sem biztos, hogy esik hó... majd meglátjuk. az biztos, hogy az éjkirály mögött havazni fog és látunk havas királyvárat. majd ha ideje lesz. a tengeren túlra meg nem biztos, hogy átterjed a tél, mert sztem majd olyasmi is lesz a sztoriban, hogy az éjkirály megölésével elérik, hogy enyhébb telek következnek, könnyebb és elviselhetőbb lesz az élet stb -
#13891 előreállítja az óráját mindenki egy órával:D -
#13890 eljött a tél, de a jó kis sereg így is csak kövi évad végén ér a falhoz.... deresben több hó fog esni.. kb ennyi :c -
Prof William #13889 Amúgy most hogy végre hivatalosan is itt a nagybetűs TÉL ez miben nyilvánul meg?
Csak mert igaz hogy Deresben már havazott, de pl Királyvárban még mindig jó idő volt Dorneről meg már nem is beszélve...
Vagy ezek majd később hűlnek le? Mert amíg nincs fagypont gondolom a Éjkirály oda se szagol... -
#13888 ja az erőszakot választja mikor testőrök védik meg ráadásul a hegy is... Arya itt a legharciasabb mind közül :D -
#13887 Jóképp:)
Zozo0122 #13886 A legtöbb egyébként elzárt/befalazott zugokba van rejtve. Azt nem találod meg csak úgy. Meg azt se, amikor a ház alapjai alá beásnak alulról egy kicsit, stb. Aerys alápakolt mindent, Jaime jól tette, hogy megölte, egyszerűen meg kellett neki. Bár kiállna egyszer Királyvár elé és a képükbe ordítaná az igazságot, ez van barmok, jó éjszakát a futótűz fölött :D Ez meg nem romlik meg és nem is nagyon bomlik el, évtizedekig legalább megmarad... -
#13885 itt nézhetőbb. -
Janika022 #13884 WESTEROS TELJES TÉRKÉPE+világ: https://www.youtube.com/watch?v=pNSFngmFCDg
(nem tudom, h belinkelte-e valaki) Ha leállítjátok a videót az egész Trónok harca világa látható 360 fokban, a falon túli területek is és egy hatalmas földrész Essostól keletre. Érdekes, hogy Sothoryos Essoshoz kapcsolódik, az a nagy fehér/jeges/talán homokdűnés rész pedig Ulthos lehet. A térképeken inkább Délre van Ulthos Essoshoz képest, de itt inkább Keletre van. -
#13883 benőmenő #13641 -
#13882 Dettó. -
Prof William #13881 Mint ahogy nekem is. :) -
#13880 szeretem én Jont is, de a fehér farkasról mindig Geralt fog beugrani -
Prof William #13879 Annak aki ismeri a Witchert. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.30. 12:10:55 -
#13878 igen csak vicceske vagy igen -
#13877 "Oh, shut up let the grown women talk."
Az már más kérdés, hogy ha felnő gyakorlatilag lesz egy második Olenna, csak éppen Mormont. :D -
#13876 -
Pares #13875 Igen, nagyon el volt rejtve, a Lannister veréb sem találta volna meg, ha nem követi a gyereket. Kötve hiszem hogy közismert tény lenne Királyvárban, hogy az egész város futótűzön úszik, a lakosok valószínűleg nem lennének olyan nyugodtak... Nehéz úgy megtalálni valamit, aminek a létezéséről nem tudsz, és nem tudod, hogy egyáltalán keresned kéne... a város alatti csatornák és katakombák meg nem úgy néztek ki, mint gyakran látogatott helyek... -
gombabácsi #13874 jaja vicces hogy nem értem
a veréb simán lefutott az ünnepségről oda, nagyon el lehetett dugva
meg nagyon nagy hatalmuk lehetett ha ilyeneket nem tudtak a saját szentélyükben -
Prof William #13873 Inkább várnak és reménykednek hogy a város alatti futótűz tartalékok szépen elrohadnak/használódnak idővel minthogy kockáztassanak egy robbanást.
Amúgy azt sem tartom kizártnak, hogy az őrólt király talán mégsem volt annyira őrült és ahelyett hogy az egész város robbanna ő külön-külön aknázta alá a negyedeket. Teszem azt ha lázadók bejutnak XY negyedbe akkor rájuk robbantják. Ha mennek a következőbe akkor azt is stb...
Lehet hogy ezért robbant csak a templomnegyed. -
#13872 Nagyon úgy néz ki, hogy igen. -
Pares #13871 Vicces, hogy amint valaki nem ért valamit vagy nem tud valamiről, rögtön hibát emleget... Az Őrült Király egész Királyvárat aláaknáztatta, a nyomornegyedtől a templomon keresztül a várig... Maga Jaime mesélte Briennenek. Nyilván nem olyan helyre rejtették, ahol bárki megtalálhatja. Királyvár alatt is lehet olyan útvesztő katakomba és alagút rendszer mint Párizs alatt... -
Zozo0122 #13870 Nem :) Hozzá se mertek nagyon nyúlni, Tirion gyártatott még az alkimistákkal frisset. Minél öregebb, annál szeszélyesebb a futótűz. Amúgy az Aerys által elrejtett készletek jó részét meg sem találták még :D Nem is nagyon mernek kutatni, csak egy hülye katona ejt el egy fáklyát rossz helyen, és búcsúzunk Királyvártól :D -
#13869 Micsoda? A város alatti szétszórt wildfire? Mikor és hol volt ez? Elég nagy ökörség lenne.
1. Gondolom ez a lötyi nem olcsó.
2. Nem tudja akárki csinálni.
3. Élettartama és stabilitása?
Ez kb. olyan, mintha a mai világban működőképes atomfegyvereket vagy hasadóanyagot nem őrizne senki. Elég nagy ökörség lenne,... -
#13868 Nem, nem vitték el. Tyrion is mondta hogy az az őrült király óta ottvan. -
#13867 nagy részét ellőtték stannis támadásánál
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.30. 09:23:18 -
#13866 Ácsi, szerinted azt nem hordták el az őrült király után? Amikor volt az öbölben a harc akkor asszem új kotyvalék volt. Ennyi ideig ott lett volna? -
Zozo0122 #13865 Nem csak a szentély alatt van, hanem egész Királyvár alatt fel van pakolva minden vele. Cersei örülhet, hogy csak ott robbant, ahol kellett. -
#13864 Nem verőlegény volt az, hanem Lancel. -
#13863 csatornarendszer, bárki járkálhatott ott, gondolom senki sem szívesen vállalta volna ott az őrjáratozást és még ebben a világban sem nyilvánvalóak a robbanóanyagok, egyszerűen nem készültek fel erre. -
gombabácsi #13862 mondjuk nekem az furcsa hogy mit keresett annyi robbanóanyag a szentély alatt. azt nem tartották uralmuk alatt a verebek?
de amúgy tökmindegy, a film az ilyen hibák ellenére is nagyon erős. -
#13861 a verőlegény verébcsávó meg egyértelmű sztem. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mikor látta, hogy elszalad a gyerek azt hitte a veréb talán amit én is gondoltam, hogy ez a kisfiú Cersei kéme és megy figyelmeztetni, hogy felkészülhessenek a közeledő verebekre. ezért kezdte el üldözni, hogy lássa tényleg arra megy-e és elkapja, hogy Cersei ne tudjon felkészülni.
igen ám, csak a gyerek észrevette és nem az volt a feladata, hanem hogy begyújtsa az időzítőt. meglátta volna a veréb a gyertyalángot és elfújta volna a gyertyákat, ha nem kapja meg a szúrást. szóval azért kellett megölni, hogy ne akadályozhassa meg a robbanást.
a villámgyors utazásokról meg tudja mindenki, hogy nincsenek, mert ekkora alap hibát nem tennének bele, de ne mondjátok, hogy nem rohadt vicces, hogy valaki egy évad alatt se küzd le x távot más meg 5x távot megy egy részen belül.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.30. 01:04:50