19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Pares
    Szerintem nem is lesz semmilyen csata Királyvárért... Jaime kinyírja Cerseit, aztán meg okosan megadja magát és feladja Királyvárt. Szerintem Tyrion fogja elintézni, beszél Jaimevel.
  • suba53
    Azt ne felejtsük el, hogy Tyrion tisztában van ezzel a lehetőséggel, és ő most Daenerys segítője.
    Valamint eljutott hozzájuk a hír, hogy egy nagy tűzjátékot már rendezett Cersei.
    Úgyhogy nem fognak csak úgy besétálni az aknamezőre.
  • akdestroyer
    Csak hogy mást ne mondjak: Megrohamozza a csapat kingslandinget, mikor már jó sokan bementek, vagy Cersei alágyújt az egész városnak, vagy a sárkánytüztől jön majd az instant multikill, a dorhraki-makulátlan sereg 80%-a megy a lecsóba, azt helyreáll hamar az az egyensúly.
  • UUUU
    Szerintem nem kell annyira felni Daenerys erejetol. Emlekezzunk csak a vadakra, hogyan tunt el a szazezres sereg egyik pillanatrol a masikra. Megfogjak talalni a modjat az eroegyensulynak.
  • RatBaG #13936
    game-of-thrones-memes-season-six-finale-game-of-lulz

• BreakDown89
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    NEEEE[spoiler]NEEEEEEE[spoiler]:D
    [/spoiler][/spoiler]
    Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2016.07.03. 19:17:48
  • Pares
    Westeros Skydiving Team
  • BoneDragon
  • Lópikula
    She will never become a queen.
  • Lópikula
    "This scene is very symbolic and it's a big spoiler. Cersei will probably burn King's Landing with wildfire, that's why in Dany's vision the room is empty and with a destroyed roof. When she arrives there, KL will be destroyed. Then Dany will go to the wall, meet her fate and die fighting the Others, finally going to reunite with her sun and stars."

Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.07.03. 12:04:48
  • Lópikula
    spoiler a következő évadból

• Lópikula
  • BoneDragon
  • suba53
    Nézd meg tüzetesen a záró képsorokat Daenerys flottájáról. Négy különféle vitorlát láthatsz. Az egyiken kraken, vagyis polip van, a másikon a targaryenek sárkány címere, a harmadik fajta narancssárga, benne a Martellek címere a nap, a negyedik fajta meg zöld háttérben arany rózsa, a Tyrellek címere.
    Vagyis miután Varys segítségével, jelenlétében szövetséget kötött a Martell, és Tyrell ház, és gondolom elfogadták Daenerys trónigényét, a két flotta áthajózott Varyssal a fedélzeten és csatlakozott a már meglévő Greyjoy flotta mellé, Daenerys flottája meg a mesterektől zsákmányolt hajókból áll. Azok vitorláit festették át Targaryan címeresre.
  • DantszEE
    A dorne-iakkal ment, és átszállt.:D
  • Maak
    Sracok, most neztem evadzarot, Varis hogy a banatba kerult a hajora?
  • gombabácsi
    amúgy mindenki azon izél hogy ki ül majd a vastrónra
    hát pedig tök egyértelmű hogy az sárkánytűzben fog elolvadni :)
  • Prof William
    Olyan sok dolgot nem veszíthetett. Esetleg majd következő évadban megemlíti hogy mit felejtett de ez sem valószínű.
  • BreakDown89
    Ezt írtam én is. ;)
  • ddany7
    1 napot tuti halott volt, ha jól emlékszem. első rész végén ment aludni Melissandre este amikor levette a nyakláncot, és csak másnap jött a feltámasztás.
  • Palinko
    áh Hodort szinte biztos, bár már ellőtték ezt az érzelmi dolgot, de nem hagyják ki újra.
  • DantszEE
    Csak nekem van olyan érzésem, hogy Hodort, netalán Summert is viszontlátjuk még?
    Úgy értem, mint átalakult másokat.
    Elvégre a mások nyírták ki őket, méghozzá jó nagy hidegben.
  • Pares
    Gondolom van különbség a között, hogy valakit egyszer hoznak vissza, valakit meg hétszer...
  • BreakDown89
    Szerintem nem fújják fel a dolgot.

Másrészről meg Lady Stoneheartal ellentétben nem rohadt sokáig a teste a vízparton, sem máshol. Egyik este Jont leszúrták, másnap este feltámasztották. Hajnalban kijött köszönni a vadaknak. Gondolom jóval több idő kell, mire valakinek jelentősen sérül a személyisége/memóriája. Bár ha belegondolunk azért Jonon is van egész évad alatt egy búskomor hangulat. Hogy ez még mindig a sokk miatt van, vagy ez már így marad... ki tudja.
  • Quantumleap

Én amt furcsállok és hiányolok az évad egészét nézve:

Azt többször is említették még Jon feltámadása előtt, és az előző évadban is, hogy minél később támad fel valaki, annál többet felejt a korábbi énjéből, valamennyit szinte mindig elfelejt. Na most, Jonnál egyszerűen kivételes esettel van dolgunk, vagy esetleg a következő évadra tartogatnak valamit evvel kapcsolatban?
  • suba53
    Hogy tudná vele zsarolni? Csak egy zombi a sok közül. Ygritte-vel talán, de őt meg Jon égette el.
  • Prof William
    Majd az Éjkirály elcsábítja és ezzel zsarolja Jont a 7-ik évadban.
  • trident
    A mások nem most pénteken vonulnak...

Bocs a szar poénért.
  • Rockynhooo
    Lady Mormont csak ad most már többet mint 62
  • Palinko
    meg lelépett, de lesz még Sam Deresben, vagy ahol Jon lesz, mielőtt visszatér a falra.

szerintetek mi Jon terve? szinte két sereg is kéne neki. egy ugye északra a házának, meg egy a falra a mások ellen. most sztem nem éri el a 2-3 ezres létszámot, bár nem mondták és hülyeség találgatni, de reálisan beláthatjuk, hogy a felesküdött házak seregeinek nagy része Robb mellett elesett, Deres elfoglalásából sem maradt sok, a völgy lovagjait meg kétlem, hogy elkapnák úgy állandóra
  • Master91
    Az Éjjeli őrségbe tartozik Sam, a parancsnok parancsot adott. Közbe a parancsnok meghalt.
  • Quantumleap
    Én amúgy érzek némi párhuzamot Sam és a Gyűrűk ura Samuja között. Legalábbis ahogy tiszteli Jont, és egyenesen rajong érte, az meglehetősen hasonló amaz illető "Frodó úrért bármit megteszek!"-mentalitásához. Vagy evvel nem mondtam újdonságot?
    Utoljára szerkesztette: Quantumleap, 2016.07.01. 17:39:11
  • Vata111
    Mi multinál dolgozunk, itt nem az Éjkirály a főnök.
    Annyi közös azért van egy amcsi multiban és az Éjkirályban, hogy mindegyik alulfizetett zombikkal végezteti a piszkos munkát miközben pozitivan diszkriminálja a másokat.
  • Terawatt
    Azt hittem "azok egész évben meredten néznek előre a hóba és várják a telet, hogy mehetnek" -tudjaatökömkimondtaitt :) még szerintem beteg szabit se kapnak.

Szása elég betegen nézel ki, de azért holnap is bejössz ugye?
  • kissssss
  • Prof William
    Péntek van. Ilyenkor már a Éjkirály is elengedi Másokat 2 óra körül. :)
  • Kmarha
    hát elintézted a munka morált mára :D
  • Jim Morrison
  • Prof William
    Én kérek elnézést... avagy Sam a nagy mókamester.

Annyit előrebocsájtok, hogy ha én lennék Robb, akinek a szeme előtt ölték meg a terhes feleségét + családját és őt magát is...

Ezt olvasni akkor is jobban fájna. :)

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.07.01. 12:25:48
  • Pares
    A jelenlegi helyzetben egyedül akkor kerülhet még közelebb a trónhoz, ha Cersei közelébe férkőzik... neki meg tudjuk, hogy mit ígért...