Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Nem mondom hogy Cercei nem érdemli meg, hogy megszívja, de attól még a Verebek nem jó fejek.
Most hogy mondod...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A tündér csajszi vagy az öreg mondta, hogy most, hogy rajta van a kezén a jel, már be tudnak jönni a barlangba, mert eddig egy varázslat védte. És mindtha olvastam volna róla, hogy a legendák szerint Bran (hmmm...) the Builder, aki a falat építette, a gyerekek mágiáját is használta a fal építésénél...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Eddig is tudták hol van, hisz ők űzték be a barlangba... A jel, ahhoz kellett, hogy a virgácsokon át tudjanak jönni, sztem.
Utoljára szerkesztette: Taliga07, 2016.05.25. 10:55:44
[NST]Cifu
Hmm... Lehet nekem is újra kellene néznem azt a részt? <#confused>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Caliph
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
valami varázslatot megtörhetett mert a párbeszéd valami olyasmi volt h de nem tudnak bejönni mire a válasz hogy most már igen

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

nearo
nem tudom, nekem is úgy jött le, hogy volt ott valami védőmágia, ami miatt nem tudott bemenni a főmufti, de így a jellel már igen... és az nem csak egy iránytű branhez... újra kéne néznem a részt

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

[NST]Cifu
Nem tört meg semmiféle varázslatot. A Mark alapján viszont a Night's King tudja már, hogy hol van Bran. Ezt a Három Szemű Holló mondta ugyebár az S6E5-ben Bran-nak, amikor látta a Mark-ot a kezén.

nearo
hmm lehet így fogja bran túlélni a dolgot? nem ölik meg walkerék, hanem csak foglyul ejtik, és elviszik a falhoz

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Bran kezén rajta van a Night's King kezének a nyoma, ami megtörte a barlangot végő varázslatot is. Bran majd szépen elmegy délnek, átmegy a falon, az meg ledől utána.

És mi van, ha Bran átjön a Falon (úgy hogy rajta van a jel)? Amúgy a könyv említi Joramund kürtjét, ami képes ledönteni...
Caliph
oda kellett volna még ilyen karib tenger kalózai jelenet hogy a tengerfenéken mászva közelítik meg a hajókat 😊 Hát nem tudom méreg lehet e...inkább csak elfelejti mindenki hogy ott át lehet menni a falon,a történet miatt 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Én ezt értem, és nyilván hátsó szándékai is vannak a Főverébnek, de engem mindaddig nem zavarnak, amíg a királyvári fejeseket basztatják. Több szempontból is megérdemlik, főleg a Lannisterek (kivéve Tyrion, de ő már messze jár onnan), had igyák meg a szarkeverésük levét. Arra jók lesznek a verebek, hogy Daenerys érkezte előtt szétzúzzák a hatalmasokat, instabilitást keltsenek, polgárháborút szítsanak, amit majd Daenerys jól helyrehozhat... Sokan azért utálják őket szerintem, mert a valós életből átültetik a sorozatba a politikai és világnézetüket...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.05.25. 10:39:23

[NST]Cifu
A sós tenger valamiért méreg lehet a Másoknak, hiszen a sorozatban is csak bambán nézte a Night King, ahogy Jon Snow szépen elhajózik...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.05.25. 10:33:15

Caliph
ráadásul valami mágiával,mert-könyv spoiler-
branékat a könyvben egy élőhalott varjú segíti aki egy szarvason lovagol,és még ő sem tudott átmenni az alagúton ahol a könyvben sam és szegfű átmentek
. viszont a fal megkerülhető,keleten nyugaton csak a tenger van,nem is értem a vadak is miért másztak falat ,ráadásul akkor azok az őrségek üresek is voltak.

[NST]Cifu
Ezzel van egy kis gond. Ott a Fal. A Fal, amely évszázadok, év ezredek óta állja az ostromot, és északon tartja a Másokat.

[NST]Cifu
"Sansa", izé Eline Powell

Szimpátiát... szerintem épp hogy ez a sorozat nem arról szól hogy szimpatikus pozitív karakterek vannak benne. Tywin , amíg élt Tyrion. Pók, Kisúj, Starkok közül Ayra korábban érdekes volt, Jamie a kézlevágása óta lett érdekesebb , színesebb karakter, bár az ebben az évadban annyira nem villogott , eddig.
Jon is az végülis, de a Starkok már eléggé megfogyatkoztak. Robb halott. Ned halott. Az asszony halott. Rickon nem csinált semmit, nem is láttuk. Ki? Sansa?
Nem. Vagyis, az olyan csoportok mint a Verebek a valóságban is mindig arra igyekeztek apellálni ,hogy óh, hát ők a szegények mellet vannak a gazdagok ellen...de ez hazugság. Csak ezzel a módszerrel verik át a csórókat és a tudatlanokat. Nem a szegények segítése érdekli őket, hanem pusztán a hatalom. A hatalom meg nem feltétlenül pénz, az is hatalom ha sok ezer ember urgik a szavamra mert elhiszi a vallásos halandzsát.
A baj pedig a fanatizmussal van. Egyrészt a fanatimzus sose jó. Másrészt: miért, az tetszene ha jönne egy fanatikus csapat ember, és megmondaná hogy éld az életed, mit szeress mit ne, mindenbe beleszólnának a szexuális életedtől kezdve mindenbe. És ha nem azt teszed amit ők mondanak , jól megbüntetnek Hát én annyira nem örülnék.
Terawatt
Szép kis tenyésztés lenne. <#idiota> Mini Mountain babák

Nem lenne egy kicsit op úgy a vargolás? Nerf pls

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

A vargolásnak van távolsági limite? Mert ha nem és Bran profi lesz a vargolásban, akár a falon túról is belevargolhat a másik kontinensen lévő sárkányba.

Mellesleg van egy olyan érzésem, hogy az óriások faja hamarosan átesik némi vérfrissítésen Tortmund és Brienne által. 😊
Lópikula
a Skynet már elszabadult, tekintet nélkül pusztít minden élőlényt

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Lópikula
olvass könyvet

Az a gyanús, ami nem gyanús!

DasIsFuck
Brannék szerintem úgy fognak megmenekülni a mások elől, hogy Danny sárkánya időközben elrepült westeros felé és Brann bele fog vargolni😊

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

DasIsFuck
Szerintem lényegtelen, hogy a másokat miként tekintik.
Legyőzni nem győzhetik le őket, túlélni nem élhetik túl.

Westeros már annyira lezűllöt, hogy itt egyszerűen törvényszerűen el kell pusztulnia.
Tűz(Sárkányok) vagy Jég(Mások) által.

Bár többféleképpen lehetne ezt értelmezni, de itt szerintem inkább az emberek birodalmáról van szó, amibe westeros egésze beletartozik.
Itt a másoknak mindenképp el kell törölni az emberiséget westerosról, kell egy megváltó hős(azor ahai) aki szembeszállhat velük és legyőzheti, de ha ez az illető nem találja meg magát akkor nem lehet olyan végkifejletről beszélni ahol westerosnak bármilyen esélye is lenne a megmaradásra.

DasIsFuck
Akkor te pl kivel szimptizálsz a történetben?
Mármint házak közül, ha a starkok nem azok?

Tudsz nekem mondani a starkokon kívül olyan házat ahol kellő mennyiségű karakter felvonult, be lett mutatva és ezáltal megismerhette a néző egy kicsit a házat is és mindezek tetejében még szimpátiát is képesek kiváltani?

DasIsFuck
Igen is meg nem is.
Én azt mondanám addig nem lenne ezekkel baj amíg nem öncélúan nyomják a képünkbe a buziságot.

Másrészről meg a csöcsökkel igenis kiszolgálnak egy elég nagy réteget, no nem fapping miatt, de azért egy férfit mindig boldogít két szép mell látványa.
Ugyan ezek egy faszról vagy két férfi buzulásáról nem mondható el.
Azzal vagy csak öncélúan akarnak még nagyobb megbotránkoztatást elérni vagy ami még rosszabb megfelelni a pc elvnek.

RatBaG
imádom ezeket 😄

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG
true love

Per Aspera Ad Inferi.

mert a csöcsökkel nincs bajod? (nekem azokkal is, tádááá prűd vagyok meg vallásos!!! pfej) XD

amúgy nekem szerencsém volt ezzel a fasszal, mert olyan marha nagyban mutatták, hogy mire a szemem "átfókuszált" volna rá, addigra az agyam tudat alatt felfogta mi az, és már máshova néztem 😊

Ráadásul Jon csak félig Stark ugye... <#kacsint>
Kmarha
ez nem emlékszem mennyire spoiler, mert ha el is hangzott a történet, akkor az az első évadban lehetett, de az nem Hodor hangja volt, nézd meg újra, női hangot hallhatsz, aki ráadásul Ned-et hívja.

könyv spoiler!!!:
pontosabban Lyana, Ned húgának a hangját, akit Rhaegar elrabolt, és egy toronyban őrzik valami miatt, amiből csak annyit tudunk, hogy egy véres ágy felett Ned megígérte a húgának, hogy megtartja a titkát örökre. Ez az egyik legnagyobb összeesküvés elmélet, azaz hogy Havas, az pont Ned húga és Rhaegar Targaryen közös gyermeke, ezálltal ő az egyik feje a három sárkánynak, aki a trónra ülhet majd a jövőben

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.05.24. 21:39:45

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Amúgy én sem értem ezt a nagy ellenszenvet a verebek iránt. Nyilván fanatikusok, de a mondandójukból nekem eddig az jött le, hogy főleg a gazdagok gátlástalan, pazarló, aberrált és dölyfös életmódja ellen indítottak támadást, és az egészért gyakorlatilag pont maga az elit a felelős, aki viselkedésével és tetteivel közvetve és közvetlenül is hozzájárult a verebek térnyeréséhez. Lehetne úgy is fogalmazni (legalábbis én így érzem), hogy a szegényeknek elegük lett a gazdagok (nagy családok) játszadozásaiból...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.05.24. 21:32:19

nearo
ha csinálnak még trónokharcás southpark részt, vajon mi lesz timmy sztorija?😄

egyébként volt talán két résszel ezelőtt, amikor az egyik ilyen visszaemlékezésben a fiatal nedet majdnem megölték, és akkor utána volt valami kiabálás abban a toronyban, de az öreg nem engedte be brant, mer hogy még nincs itt az ideje vagy nemtom... az lehet pont a hodor volt? mer akkor viszont az öreg tudta végig az egészet

wantonly
Ez a rész baromi jó lett volna, ha a közepén nem tolnak a képünkbe macro felvétellel egy f*szt. Semmi értelme nem volt, ellenben gusztustalan és értelmetlen. A rendezők gyógyszere nagyon elgurult.
Rockynhooo
Egyébként a vas szigeteki király avatás? vagy belefulladsz a vízbe vagy nem ? <#idiota>

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Palinko
pont ez a mások legnagyobb fegyvere hogy szinte mindenki meseként tekint rájuk, még a falon is lehettek olyanok akik "vadász" sztoriként néztek még nem történt ott is egy s más. szóval a világ még 1%-a sem hisz a másokban. ha valós fenyegetésnek gondolnák nem ilyen lerogyott állapotban lenne az őrség az hét szentség (érdekes hogy most jutott eszembe ez a szólás mondás 😄). a vadakat urakhoz küldeni? kiröhögték volna őket ha egyáltalán beengedik, az óriást meg valami rontásnak nézték volna és legyilkolják. el vannak foglalva a hatalmi harcokkal még a nyakukba nem csorog a fos. nem oldhattad volna még Te sem meg a sorozat fő mozgatórugóját. amit mondasz kb olyan, hogy hülye Titanic minek ment neki a jéghegynek miért nem kerülte ki. az árok meg... ott elég fagyos lehet a föld, nem nagyon haladnának vele, és több száz km hosszan kéne, szinte akkora giga project lenne mint maga a fal, ami így is csak mágiával valósulhatott meg. ráadásul ha nem elég széles simán átdobnak rajta valamit, plusz még ők is mennének majd északra valamikor akkor meg temethetnék be. sztem logikus hogy bíznak a falban, de nyilván nem fog az megállítani senkit már.
Végem 😄DD

Igazából mindegy. Ebben a világban aki nem az északról jövő fenyegetéssel foglalkozik, az ostoba. Jonnak is (megkéri Tormundot, ő meg beleveri a fejükbe, hogy indulás), még parancsnokként kellett volna vadakat (hogy jobban elfogadják őket, és lássák, hogy nem mindegyikük szörnyeteg, persze legtöbbjükkel elsőre kutyaként bántak volna, de szerencsére nem a gyávaságukról híresek, egy részüket úgyis már a kapunál levágták volna) küldenie az összes nagy és kisebb ház urához, személyes beszélgetésre és emberekért, élelemért és minden egyébért könyörögnie. A nagyobb urakhoz mehettek volna különféle vad nemzetségfők és esetleg óriások is, a nyomaték kedvéért, hogy a mesék egy része azért csak igaz lehet. A fal tetejére tűzvetőket, a Fal túloldalára 5 méter mély árkot kellett volna ásni, az alját telepakolni fával és éghető dolgokkal, kihegyezett karókat állítani, hálót meg mindent, ami csak van. Na mind1, ahhoz hogy készülhessenek az ostromhoz tényleg kelleni fog Deres is, úgyhogy először ki kell füstölni Ramsayt 😄
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.05.24. 20:18:49
Palinko
nekem sem a kedvenceim, meg elég unalmas már, de azért azt becsülöm bennük hogy minden esélytelenség ellenére hogy kiálltak magukért és nyertek, mert nagy befolyást szereztek. meg hogy milyen összetartóak. a vallási fanatizmusuk sem úgy mutatkozik ki, hogy értelmetlenül pusztítanak. erőszakosságuk is csak elég alap ebben a világban ahol a Bolton dolog sem ritkaság, meg a lefejezés és kapura kitűzés is gördülékenyen működik. szerintem itt legtöbben a való életből származó vallás ellenességüket viszik át a sorozat szintjére és azért van herótjuk a verebektől.

de legalább Nirz érzi hogy miről beszélek 😄
cylonflatus
Azt azért nem mondanám, hogy nincs rá utalás, bár ami van az tényleg kevés, és semmi részletes, inkább csak elejtett utalások és azok se konkrétan Brannal kapcsolatban. Igazából ha Bran képességét akarod "megfogni", akkor arra érdemes figyelni, amit a könyvben a wargokról említenek. Hogy ezek a képességek honnan jönnek, "milyen Istentől" azt nem lehet tudni, nem derül ki - de abban mondjuk biztos vagyok, hogy az andalok Hét Hitének istenéhez semmi köze.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Ezt én sem értem, részemről a verebek kifejezetten okésak 😄
Hát...nem tudom. A stark-ok nem épp az éles eszükről és a jó döntéseikről híresek. Nálam max Jon, ha nem lenne mindig búvalbaszott , aki szimpatikus Stark. Meg Ayra régebben.
Mit lehetne rajtuk szeretni? A vallási fanatikusok a legrosszabbak. Csak rossz vége lehet minden fanatizmusnak.
Viszont a verebek semmilyen forradalmat nem akarnak, csak mindenkire ráerőszakolni a fanatizmusukat.
Palinko
benne volt ő is Tywin seregének parancsnokságában, valszeg csinált sok mocskosságot csak nem mutatták. meg mindvégig csak egy "Tywin light"-ot látok benne, aki nem olyan kemény mint a bátyja de szeretne olyan lenni. meg ő is felelős a kialakult helyzetért a királyvárban, ha nem tetszenek a verebek, ő is tanácstag volt és csírájában elfojthatta volna a dolgot.
DasIsFuck
Szerintem a starkokon kívül nem is nagyon lehet mással szimpatizálni.

Mert eleve csak a starkok vannak olyan részletesen bemutatva és csak ők azok akiket tetteik alapján szimpatikusnak lehet ítélni.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.05.24. 18:27:44