19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Pares #13980 Euron úgy keverheti meg a történetet, ha nála van és használja a Dragonbindert... -
#13979 -
#13978 ja igen, szerencse, végig kéne olvasnom a kommentet rendesen -
akdestroyer #13977 Gondolom ő is tolt egy Khaleseeit, és egyhelyben állva jampizott amigcsaknem jött a tekegolyó... D: -
Prof William #13976 Ha jól rémlik az egyiket éppen egy katapultlövedék ölte meg a lovasával együtt. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.07.06. 12:53:25 -
gombabácsi #13975 a régi sárkányokat hogy ölték meg?
olvastam a könyvet, de nem emlékszem -
#13974 láthattuk a hobbitban, hogy egyébként is van esély:) -
#13973 hát mozgó sárkányt tényleg csak szerencsével, de láttad a hajók ellen hogy viselkedtek egy helyben lebegtek mikor fújták a tüzet. akkor lenne esély ballistával meglőni. -
#13972 Euron szerintem súlytalan lesz, pont amiért írod. Csak egy újabb elhulló nagyravágyó karakter lesz. -
#13971 A városnál az egyik sárkány intelligens volt és nem egy helyben lebegve okádta a tüzet. Amit Danny csinált az szimplán megint a film ökörsége volt.
1. Egy helyben lebegni borzalmasan energiaigényes a siklás helyett. Ezért nem is csinálja hosszan szinte semelyik madár.
2. Álló célpont vagy.
Ez megint az a pont, ahol a dramatugria oltárán feláldozátak azt, hogy a sárkány mit csinálna jól... -
#13970 ja mégse
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
akdestroyer #13969 Ezt az Euron dolgot sokan túlgondolják szerintem, mert itt mindenki azt várja hogy majd 1000 hajó meg stb. Vagy ha nem is annyi hajó de valami szerepe lesz.
Szerintem kurvára nem lesz. Az ő szerepe annyi volt hogy Yara és Theon el tudjon jutni Dannyhez. Megkaptuk a kellő indokot az utazáshoz mert az Euron vonallal ez az egyetlen lehetöségük marad az életbenmaradáshoz, a történet koherens marad nincs plot hole. Biztos mást is ki tudtak volna zalálni arra, hogy a 2 vas szigeti fenegyerek vasszigeteki mentalitással, miért ajánlja fel a flottáját a sárkányok anyja láncok letöröje drogo farkán pörgő stb számára de az dramaturgiailag elég gyenge lábakon állt volna, kb barátok közt színvonal.
Ez így ahogy most van nekem hiteles és ez lehetett a cél is kb. Nem hiába nem lett Victarion szál se, sztem ez az egész vasszigeteki vonal el lesz szépen varrva oszt kész.
Arra számitok max hogy ha lement a fő fight, Yara majd visszamegy az örökségéért azt leszámol Euronnal meg az addig elkészült 12 csatahajóval. -
#13968 ja, mer a sárkánynak van annyi esze, hogy cikkcakkban repül -
#13967 A valóságot nézve azzal te sárkány méretű mozgó célt soha a büdös életben nem találsz el... -
Pares #13966 Szerintem már Drogon egymagában is képes akkora pusztítást és megfélemlítést véghezvinni, hogy az ellenségnek sok esélye ne legyen. -
#13965 sztem ezek a sárkányok még messze vannak a felnőtt kortól és mérettől,elég csak Balerionra és Harrenhalra gondolni.
Ez meg az a koponya amit arya talált királyvárban,akkor a szemfoga mint arya
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.07.06. 11:15:46 -
#13964 -
#13963 Euron majd megidézi Cthulhu-t. -
Pares #13962 Hódító Aegon demonstrálta, hogy három felnőtt sárkány ellen kb. senkinek sincs semmi esélye. Ezt Torrhen Stark is nagyon okosan belátta. -
suba53 #13961 Elvileg hajókra is telepíthetőek olyan dárdavetők, amikkel a sárkányok ellen lehetne érdemben harcolni.
Ahogy a katapultok is a hajókon voltak a piramisok bombázásánál. Azokat valószínűleg magukkal is vitték Királyvár ostromához. -
gombabácsi #13960 nem tudom bármiféle hajóhad mit tudna tenni 3 sárkány ellen...
még a szárazföldi sárkány-ellenes harcban van valamiféle esély, de vizen, fa hajókkal... -
suba53 #13959 A mesterektől zsákmányolt hajókat a tengerészekkel együtt einstandolta. A Greyjoy hajók jeles tengerészekkel érkeztek. Ugyanúgy a Martell, és Tyrell hajók sem sétahajók voltak lánykorukban.
Hiába jó hajósok a vas szigetekiek, Euron nem rúg labdába ez ellen a flotta ellen.
A Martell, meg Tyrell szárazföldi csapatokról meg még nem is tudunk. Azok sem piskóták, és szerintem össze lesz hangolva az érkezésük a hajóhaddal. -
suba53 #13958 De ha létezne is. A vas szigetek népességéből képtelenség annyi harcost toborozni, amivel akár csak megközelítenék Dany szövetséges haderejét. Az ezer hajó meg csak Euron vágyálma. Bármilyen ügyes favágók, meg hajósok, évtizedek alatt jött össze az a párszáz hajó is, aminek nagy részét Theonék elvitték.
Euron kavarhat egy kis szart, de nem számottevő erő. -
Pares #13957 Az idő relatív... :D Míg Theonék elmentek Daenerysért, Varys meg szövetséget kötött a Tyrellekkel és Dorne-al és összeszedték a hadsereget, az nem egy-két hét lehetett... De Euron nagyon egyedül lesz, a történtek után nem tudom, hogy kivel szövetkezhetne. Ráadásul elméletileg a Starkok is haragszanak a Greyjoyokra Theon miatt. Vagy Euron pont Theon miatt tudna szövetkezni a Starkokkal? Mind a két fél meg akarja ölni... -
#13956 Egy a probléma, az 1000 hajós flotta nem létezik (még). -
#13955 Van ott mas is, az 1000 hajos vasflotta.
Az igencsak megtudna ritkitani a nem hajozasra termett Daenerys flottat, amiben ugyebar csak par igazi hajos van. -
#13954 Ez egy masfel honapos cucc, ujrahosztolva, jo szar minosegben. Mondjuk az eredeti nem nezheto az orszagban.. -
Pares #13953 A való életben sem működik a demokrácia, nem hogy a GoT világában, nem is csoda, hogy senkinek se jut eszébe, akár milyen jószívű is...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.07.05. 22:21:42 -
gombabácsi #13952 rossz kifejezést használtam... -
Sequoyah #13951 Dany sehol nem demokrata, o egy teljesen szabalyos diktator. Hol hallottad te ot kikerni a nep velemenyet barmirol? Arra is nehez volt ravenni, hogy a kozvetlen tanacsadoinak a velemenyet megfogadja.
Dany fejeben egy percig sem fordult meg az autokrata diktatura feladasa, nyiltan kimondta, hogy a tron kell neki, es uralkodni akar. A szemelyi rabszolgasag eltorlese es a bekesebb vilag megteremtese az ettol fuggetlen dolog.
.
Mondjuk a bekesebb vilag meg mindig ellentetben fog allni a dothraki eletfelfogassal. -
gombabácsi #13950 mi a bajod? -
Stockbauer33 #13949 http://www.gamestar.hu/masvilag/tronok-harca-interaktiv-terkep-213139.html -
Pares #13948 Sehogy, de úgy se lesz sokáig nyugalom, a dothrakiknak valószínűleg sok ideje nem lesz a saját életmódjukat folytatni a mások miatt. -
kissssss #13947 jaj ne kezd már itt is... -
gombabácsi #13946 amúgy valamit nem értek. a dothrakik hogy passzolnak össze danyval a nagy demokratával?
a vas csajnak is megmondta hogy vége a rablóhadjáratnak, öldöklésnek, erőszakolásnak. nem emlékszem hogy a dothrakiknak megmondta volna ugyanezt -
Stockbauer33 #13945 http://tv.24.hu/hirek/20160705/a-tronok-harca-ramsay-boltonja-dalban-mondja-el-hogy-o-valojaban-nem-is-akkora-rohadek/ -
#13944 Ha már Szamárnak sikerült :D -
#13943 háááát, ha belegondolunk hogy még így is rakás dologra kéne költeni és egy csatát tudnának spórolni... nem is olyan elképzelhetetlen. de szerintem lesz valamekkora csata biztosan. -
Prof William #13942 Szóval miért is voltak olyan kezesek azok a sárkányok? Ősi Valíriai titok!
-
#13941 Mindenki felrobban és boldogan éltek amíg cafatok nem lettek. *Terrorists win hang effekt*