19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Count Adyn
    Ser Davos a mókamester:D
  • Jim Morrison
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az biztos hogy kipróbálják majd, de lehet nem olyan tempóban készítik majd mintha tudnák, hogy mennyire hatásos.
  • Pares
    Vagy lesz, aki ki fogja merni próbálni...
  • Jim Morrison

Ha lesz ember aki visszaer elmondani, hogy hatasos :)
  • Tikal #14898
    Jamie sokkot kapott, látta mire képes egy sárkány, de azt is látta mire képes egy, az az egy darab skorpió. Akkor most legyártanak gyorsan száz skorpiót és ha jönnek a sárkányok akkor össztűz... game over.
  • Vincenzo91
    Csak remélni merem, hogy nem mérgezett az az óriás nyíl, amivel meg sebezték Drogon-t... :S (Akarva akaratlanul kicsit fel derengett bennem a Hegy VS Vipera összecsapása. :S)
  • Pares
    Lehet, hogy nem az egész sereget pusztították el, de egy jelentős részét biztosan, Jaimet és Bronnt meg valószínűleg elfogják (érdekes lesz a Jaime/Tyrion/Bronn találkozó). A látottakból kiindulva különben sincs semmi esélyük, akár hányan is maradtak. És az Unsullied sereget meg a két sárkányt még be sem vetették ellenük. Egészen biztosan híre megy annak, ami történt. Szerinted kinek lesz kedve Cerseiért hamuvá égni? Nem, szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy Cerseinek és Jaimenek ennyi volt a tarsolyában. A Vasbank megkapja az aranyát, de egy ilyen vereség után hülyék lennének, ha Cerseit támogatnák.

Bran meg már nem Bran. És nem is Stark. Vagyis nem érzelmi alapon fog dönteni arról, kinek mit mondjon, vagy mit csináljon.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.07. 12:45:33
  • Sippie
    egyetértek, de az élelemért tényleg kár. Nyilván így kellett lennie, mert egy sárkánnyal az egész sereget porrá égetni, ahhoz a dothrakiak se kellettek volna, de így kaptak ők is egy szerepet. Jó volt látni végre egy Lannister bukást, de elvileg nem az egész sereg pusztult el, nem? Valamit magyaráztak, hogy elnyúltak a vonalaik, egy részük elérte Királyvárat a többi meg hátul kullog, szóval elvileg csak a hátsókat darálták le. Azért jó lett volna ha elpatkol valami nagyágyú is :D
    Bran meg lehetne kevésbé unott, ha Tyrion is tud szurkolni Jamienek, ő benne is lehetne még ennyi Stark, hogy nem engedi az árulókat a családja közelében. Na mind1.
  • Pares
    EP4: K*baszott jó rész volt.

És nem csak a csatajelenet. Az elejétől a végéig.

Mekkora volt már, amikor Bran visszaszólt a káoszt emlegető Kisujjnak, hogy "Chaos is a ladder". Ezt még Kisujj mondta Varysnak egyszer Királyvárban. Bran valószínűleg tudja, hogy mit csinált Kisujj, de már saját elmondása szerint sem érez semmit, teljesen rideg és számító, kíváncsi vagyok, mikor fedi fel az igazságot Sansa és Arya előtt. Vagy Jonra vár? Szorul a hurok Kisujj körül, ezt ő is érzi. Főleg, hogy látta, hogy Aryával sem lehet g*cizni.
    Dragonstone megint érdekes volt, nem gondoltam volna, hogy így fogják meggyőzni Daeneryst, de tetszett. Jon és Daenerys meg mintha egyre közelebb kerülnének egymáshoz... És megint történt pár vicces utalás Jon származására. King Snow? King Jon? :D Hogy fognak nézni, ha valamilyen módon kiderül az igazság :D

Persze a csatajelenet volt a fő esemény. Azok után, ami történt, számítottam egy ilyen brutálisan elsöprő győzelemre, a Lannister/Tarly sereg megszűnt létezni... Nagyon brutális jelenetek voltak, a csata előtt ahogy remegtek a rettegéstől a katonák, aztán ahogy egész egyszerűen elporladtak ott helyben, látszott is, hogy Jaimet is sokkolta, kíváncsi vagyok, hogy a csata után hogyan fog az egész konfliktushoz hozzáállni. Saját szemével látta, hogy egy darab sárkány is képes teljesen kiiktatni a hadseregüket. Qyburn szerkezete meg félelmetes volt, de Drogon túlélt már sokkal több lövést is (még Mereenben). Ráadásul elveszették a meglepetés erejét, most már akár mi is lesz, Daenerys tudja, hogy mire számíthat.
    Biztosan elterjed majd a híre annak, hogy mi történt a csatamezőn, kötve hiszem, hogy ezek után sok kedve lesz bárkinek is kiállnia Daeneryssel szemben. Azt láttuk eddig is, hogy a Lannister katonáknak milyen rossz a moráljuk, de ezek után... Nem csodálkoznék, ha Tarly kihátrálna Jaime mögül. És még ugye ott van az Unsullied sereg és még két sárkány. Ez az egy mindent elsöprő győzelem szerintem meg is nyerte a háborút Daenerysnek. Olyan volt, mintha ledobta volna az atomot... ráadásul a fanatikus hadsereg most az ő oldalán áll...

Az aranyat sikerült Királyvárba menekíteni, de a kaját látszólag szándékosan felégette, nagy valószínűséggel azért, hogy Királyvárt kiéheztethesse... Sajnos nem úgy néz ki, hogy felégeti Királyvárt, de a látomásában egy sárkány repült a város felett... lehet, hogy pszichológiai hadviselést fog folytatni Cersei ellen. Blokád alá helyezi a várost és megmutatja a sárkányait. Az emberek nem fognak a közútálatnak örvendő Cersei mellett kiállni.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.07. 12:06:08
  • Kongy
    Amúgy bennem még egy kérdés merült fel a rész kapcsán, bár lehet hülyeség.
    Miért csak 1 sárkánnyal támadt Dany?
  • Palinko
    Szerintem meg Jimnek van igaza
    Azért fentről csak láthatta már hogy állt fel a sereg és ha a vonalra nem merőlegesen támad hanem ráfordul és végig fújja a vonalat tűzzel, sokkal nagyobb lyukat üt.

Abban is igaza van hogy az utolsó jelenet miatt lett felhypolva, mert nekem is bele bizsergett a lábam az igaz, de pont az volt az érzésem a jelenet előtt, hogy ez elég lapos rész lett. Szóval tényleg ez a pár perc csata húzta fel. Persze most nem kezelhetem úgy, mintha nem lenne benne, de érdekes lett volna ha valahogy megnézhettük volna olyan nézők pontozását akik teljes részt kaptak, meg olyanokét akiknek levágták az utolsó jelenetet :D Marginális különbség lenne.
  • argo001
    Megérte várni a hétfőt. :)

Arya pedig továbbra is a kedvencem. :D
  • suba53
    Első támadásnak jó volt így. Eleve nem tudták, hogy hogy áll fel a védekező sereg. Frontálisan támadtak, a lovasság elsöprő erejét kihasználva. Dany sárkánytüze inkább csak demoralizáló volt. Látszott a rémült döbbenet minden arcon.
  • Jim Morrison

azt értem, hogy mit ért el azzal, hogy 4 méteres lyukat ütött a védvonalon. De nem lett volna logikusabb inkább megölni 100 embert, és akkor a lovasság két oldalról jöhetett volna, vagy a domboldalon várják míg Dany fordul egyet.

Amúgy már megszokhattam volna, hogyha hypeoltok egy részt, akkor az azt jelenti, hogy csatajelenet van benne...^^
  • suba53
    Így kaput nyitott a lovasrohamnak. Azok simán begaloppoztak a résen a sorok mögé, és apríthattak kedvükre.
    Csúnyán szétverték a Lannister sereget. Az arany már a vasbanké, így Cersei-nek lehetősége van pótolni a veszteségeit.
    Pár csata még meg lesz finanszírozva, amíg végleg elbukik. Bár ha híre megy a sárkánytüzes pokolnak, nehezen fog embert találni a seregébe.
  • suba53
    Nem volt okos dolog felégetni az ellátmányt. Simán nyerték a meccset. Remélem azért még maradt annyi, hogy jóllakassák a makulátlanokat is. A korábbi vita megoldódott, egy jól irányzott lövés a skorpióval elég volt ahhoz, hogy földre kényszerítse a sárkányt.
  • Jim Morrison
    Makulatlanokat meg a tobbit eltartami smafu? Igaz is, eleg volt a sarkanyokkal 10 embert megolni a csata elejen...majdnem derekszoget zartak be a vedvonallal, de Dany ahelyett hogy egy sornyit olt volna meg.
    Lehet az a baj, hogy nem ult tanacsado mogotte :(
  • Kongy
    Azért az is benne volt, hogy nehogy meghaljon valami fontosabb szereplő szerintem :D
  • Tam1878
    Cersei Égikertből akarta feltölteni a magtárakat, ha netán Daenerysék egy hosszabb ostromra rendezkednének be ellene. Gondolom ezért támadta elsősorban a rakományt és nem a katonákat.
  • Jim Morrison
    Valaki mondja meg nekem, miért a rakományt támadta elsősorban? :(
  • Nirz
    Plot armor.
  • Selminar
    Zsíros volt nagyon az új rész!
    Samwell szálat is remélem folytatják.
  • Palinko
    szerintem meg igazán jó alkalom lett volna feláldozni valakit, ha nem is Jamiet, de hogy a névtelen szereplőkön kívül mindenki túlélte az is vicces.
  • Count Adyn
  • Stockbauer33 #14878

A sárkány komolyat pusztitott :D Bátor a Dany nagyon bátor

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.08.06. 21:02:33
  • Shiwo
  • Lópikula
    Döbbenetes, hogy ebben a csatában volt az általam legjobban kedvelt 3 karakter, persze ellentétes oldalon, Bron, Tyrion, Jaime. Nehéz volt eldönteni kiért szorítsak, de a záró pár másodperc, és Jaime megmentése hatalmas jelenet volt, reméltem, nem nyírják ki. És igazam lett. Tyrion is hogy szorított érte....hiába azért ő is Lannister. Tetszett.

Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2017.08.06. 20:13:47
  • Stockbauer33 #14875
    [/spoiler][/spoiler][/spoiler]
  • UUUU
    Akkor tuti Sauron atteleportal a Gyuruk urabol ;)
  • suba53
    Pancserek!
  • Pares
    Rosszul értetted, (egyelőre, szerencsére) csak a 4. epizódot lopták el Indiából...
  • Lópikula
    aki még nem látta a 4. részt kösse fel a gatyáját...szerintem ez volt a valaha legjobb GOT epizód
  • Zozo0122 #14870
    Igen, ez sajnos igaz.
  • sempronius18
    A részek tartalma szivárgott ki már tavaly ősszel az első 3/4 részt nézve majdnem 100%-os pontossággal.
  • suba53
    Lehet hogy rosszul értettem? És csak a 4.-et nyúlták le? Mert az 5.-ről semmi hír azóta.
  • Zozo0122 #14867
    Honnan az info? Én nem találok semmit.
  • Zozo0122 #14866
    Végem :DDDDDDDDDDDDDDDDD
  • suba53
    Állítólag kiszivárgott mind.
    Az 5. epizódról valami hír? Link?
  • skinnyman
  • no_way
    OFF - Várni hétfőig
    "benyomtam a 4. részt, és nem bántam meg"
    Szíved joga, egészségedre :)
    "Hétfőn persze ismét megnézem, csak már jobb minőségben."
    Én tudom magamról, hogy megbánnám. Az első megnézés és a lehető legjobb minőség nekem együtt adja a legnagyobb élményt.
    Valaki szerint 480p, van aki szerint 360p és gyenge hang, szóval itt nem arról van szó, hogy 720p vs. 1080p.

Just4You #14861
    "A legjobb szakacs, az ehseg."
    Tehát valaki a hétfőtől péntekig tartó "éhezés" után elfogyasztott egy félig megfőtt ételt és most 7 helyett 10 napig fog "éhezni"
    Két "főétkezés" között, ha megéhezem, ismétlésekkel szoktam "nassolni" :)