Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nearo
Fú, ezt nem is vettem észre, hogy Varys is ott van a hajón... na így viszont gáz tényleg, mert bár Dorne közelebb van, mint Iron Islands, de azért nincs közel így se. És ugye Varys Dorne-ban beszélt Olennával, aki nem sokkal a nagy bumm előtt hagyhatta el King's Landinget. Szóval vagy az van, hogy a Danny flotta kb s07e07 végén ér Westerosba, mert ez annyival előrébb tart, vagy ez így egy kicsit furcsára sikerült.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

ja, hülyeséget mondtam 😊

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Egész pofás és hihető térkép.

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.28. 19:38:43
nearo
a gravitáció a tömegtől függ

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

"Nem térhet el sokkal a Földétől, hacsaknem feltételezem, hogy nagyon más a bolygó belső összetétele."

mert ha más anyag van benne akkor más a gravitáció?
😊

Lópikula
A szemében van a válasz....Bármennyi faszságot csinált..szerette Tyriont is tiszta szívéből. És tudjuk jó ember, ezért lett "királyölő". Kedvenc karakterem lett ezzel a nézéssel.
Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.28. 18:44:24

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Lópikula

Nem hiszem, hogy azért ennyire tudományosra kéne venni. Westeros és Essos méreteit sem tudjuk, sőt még az egyes települések közti távolságot se...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Lópikula
Jaime..................SPOILEEEEEEEEEEEEEEEER...

meg fogja ölni Cerseit és ezért marad fenn a Lannister ház.

nearo
Hát a fene tudja... van valami becslés, hogy mennyi lehet az így kapott bolygó kerülete? Kijön 40.000 km környékére? Nem térhet el sokkal a Földétől, hacsaknem feltételezem, hogy nagyon más a bolygó belső összetétele.

Hát nyugatra egy jó darabig valószínűleg nincs is semmi, ha azt vesszük, hogy Westerostól nyugatra és Essostól keletre nincs még egy kontinens, úgy mint Amerikától nézve a Csendes-Óceán. Kelet felé kéne próbálkozniuk...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

vicces ahogy itt beszélgettek arról hogy vajon ki lesz a vastrónon a király vagy királynő, miközben az egész történet lényege az hogy hogyan győzik le a másokat. másodlagos hogy a nagy csata után végül is mi lesz, ha lesz valami egyáltalán 😊

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Én ezt értem, meg el tudom térben képzelni a dolgot, de egyszerűen nehéz így értelmeznem, nem áll nekem ez így össze a könyvek olvasása után. Valószínűleg azért érzem így, mert a Greyjoy meg Nyár-szigeti hajósok rendszeresen jártak nyugatra is, és sosem találtak semmit. Akármennyi ideig mentek, semmi föld nem volt, mindig vissza kellett fordulniuk. De lehet, hogy igaz lesz a dolog, és Euron is egy ilyen világ körüli utazásból ért haza 😄 (amúgy nem, mert dorne-nál látták a hajóját a könyvben, asszem már akkor, amikor még csak hazafelé tartott)
<#hamm>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1,2,3.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.28. 17:01:09

"Viszont a könyvekbe tett hivatalos térképeken, teljesen nyilvánvaló a tájolás és hogy merre van észak, azok alapján ez így nem lehetséges szerintem, azaz hogy Essos kontinense ekkorát hajoljon felfelé...de bármi lehet."

Ennek semmi köze a tájoláshoz, vagy hogy merre van észak, és a térképek alapján teljes mértékben lehetséges. Ha a GoT világa is egy gömb alakú bolygón játszódik, és nem lapos, akkor ha elképzeled a térképet egy gömb felszínén, akkor az északra és keletre nyúló földrészek, ha elég hosszúak, össze fognak érni a bolygó másik felén mindenféle hajlás nélkül. Az, hogy hol érnek össze, csak a bolygó méretétől és Essos és Westeros a térképekről hiányzó további alakjától függ. Mindegy, ez csak egy érdekes elmélet, aminek a történet szempontjából valószínűleg semmi jelentősége nem lesz, de nekem tetszik, Essos legkeletibb régióit valószínűleg úgysem fogjuk látni sohasem.

Találtam három képet ami jól bemutatja:

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.28. 16:56:47

BoneDragon

Wow, ez komoly, ezt még sosem láttam. Jól néz ki összefűzve a térkép, de nekem valahogy nem áll össze, GRRM ezt NEM tette egyik könyvbe sem, de azt elhiszem, hogy megfordult a fejében és nyilatkozott erről. Viszont a könyvekbe tett hivatalos térképeken, teljesen nyilvánvaló a tájolás és hogy merre van észak, azok alapján ez így nem lehetséges szerintem, azaz hogy Essos kontinense ekkorát hajoljon felfelé...de bármi lehet. Talán még tetszene is 😄 De az még jobban, ha kiderülne, hogy eddig csak néhány mást láttunk és egyetlen más warlordot, az éjkirályt, de lenne még egy nála is erősebb főgóré, aki jégsárkányon lovagol és fagypókokon jönnek a többiek 😄 Bírnám, ha lenne egy legalább akkora fagyott birodalmuk, mint Westeros. A könyvekben ezek meg vannak említve, a pókok többször is, gyakorlatilag aki hisz a másokban az készpénznek veszi azokat is, a jégsárkányt meg konkrétan még a gyerekeknek is mesélik esténként északon, csak kell, hogy legyen legalább 1 😊
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.06.28. 15:29:39
molnibalage83
Cersei totálisan elborult elmével bír már. Végülis a mad king után lehet egy mad queen is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Végül is a
gyújtogatásba már belekóstolt + abba hogy milyen könnyű felrobbantani a város egy szekcióját. Ha minden kötél szakad miért ne jutna eszébe, hogy robbantsa az egészet?
Count Adyn
Jah valahogy látom magam előtt ahogy
az ostromlott kings landing-ban cersei kiabálja hogy burn them all és Ser PTSD legyakja😄 + ugye a prófécia szerint is a "little brother" lesz a végzete 😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

nearo
lesz neki is annyi, mint dannynek?😊

Mit halmozza már a címeket? 😊
Count Adyn
Jaime gyerekből Queenslayer is lesz jó eséllyel😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

nearo
az volt a baj, hogy nem kapta meg a második, gyógyító szúrást

Tikal
A septon srác elég könnyen meghalt egy kés szúrástól, kár hogy nem volt nála egy tál leves, máris jobban lett volna <#vigyor1>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Már nem tagja...de oké közben mások is megírták.
Master91
Basszus tényleg 😄DDD
molnibalage83
Akkor viszont sztornó, ő a család feje.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

de igen.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem pont Tommen rúgta ki Jaimet a királyi testőrségtől mielőtt elküldte hogy segítsen a Freyeknek visszavenni Riverrunt?

molnibalage83
Szajhából királyné az ki? Az öreg mami?

molnibalage83
Lehet a ház feje...? A Kings Guard tagjaként ilyen címe tudtommal nem lehet. A fater is azt akarta, hogy hagyja a fenébe a testőrködést és legyen a család örököse. Szóval csak nő van, aki nem tudom, hogy lehet-e fő.

Master91
Jamie a királyi testőrség tagja, parancsnoka. Papíron nincs címe, se rangja a régi házával kapcsolatba. Papíron!
Igen, a saját házának vezetőjét is megölette. Így most Jamie a Lannister ház feje, de vajon Cersei ellen fordul-e?
benőmenő
"Take all that you hold dear".
Mivel a gyerekeit már elveszetette, lehet Jamie-vel jön össze Dany?
Jim Morrison
Cersei - amit jósoltak neki

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Palinko
Igen ő királynőből lett "selejt", más meg szajhából lett királyné. van itt minden.
A könyveket nem olvastam még, a térképeken és a wikin van fent rengeteg infó, meg a The Lands of Ice and Fire térképgyűjteményben. Five Forts, Grey Waste, Reddit Westeros connects to Essos. Állítólag GRRM valamikor 2002-ben azt nyilatkizta valakinek, hogy nem, de az 14 éve volt, és azért feltűnő a hasonlóság Westeros északi és Essos keleti része között...

Cersei nagybátyja volt a Lannister ház feje, amíg most ki nem nyírta őt is. Úgyhogy a Lannisterek nem nagyon fogják támogatni, és ahogy Jamie tekintetéből sugárzott már ő sem a szeretett nővérkét látja benne. Nem erre számított amikor Edmure Tully-nak ecsetelte a szerelmét.
Gyakorlatilag egy félrecsúszott "mester", és egy zombi testőr akik támogatják. Meg a királyi testőrség kötelesség tudatból, de ezek után nem lepne meg, ha mondjuk Jamie hatására lemondanának a védelméről.
Lehet, hogy Dany harc nélkül kapja meg a trónt, mert Cersei sajátnak hitt emberei adják át neki önként.

Jim Morrison
ja azt én is sajnáltam, még csak nem is mutatták😞

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ó basszus... 😊

Amúgy sajnálom hogy
Margeyt ilyen semmilyenül a többiekhez csapva nyírták ki. Sokkal több lett volna még a karakterében.

De amúgy Cersei mit gondol? Mire számít? Mert ebből jól nem jöhet ki az tuti.

Még ha nem is lenne nyilvánvaló, hogy ő tette nagyjából mindenki szemében... "Milyen furcsa! Éppen Cersei pere volt, amire nem ment el és erre nem felrobban minden haragosa és csak ő éli túl? Micsoda véletlen! 😊 "

De akkor is pályázhat a legkisebb támogatottsággal rendelkező uralkodó címére.

Észak bemutatott neki, Dorne úgyszintén. Még Királyvárban is az emberek 80%-a fúj rá. Nem hinném hogy bárki támogatná a leghűségesebb emberein kívül. Ha Jamie nem lenne még saját háza sem támogatná.

Nem hogy hosszú távon de még rövidtávon sincsen semmi jövője az uralkodásának.

Ja és persze Danny is már félúton van a sárkányokkal. Meglepődnék ha túlélné a következő évadot. De én még a következő 3 részben is kételkedek....😊

molnibalage83
Cersei hihetetlen elégedett magával, pedig a sorozat legostobább karakterei között van.

Anno ugye kisujjnak megmutatta azt, hogy szeritne mi a hatalom. A jelek szerint olyan buta a lelkem, hogy csak az erőből ért. A Verebekkel is úgy számolt le. Semmilyen más elképzelése nincs, mint ölni és pusztítani.

Már az 1. évadban is Ned kivégzésekor nem lépett közbe, Tyrion is a fejéhez vágta, hogy Aryát hagyta megszökni, stb.

Az összes ellenfelével úgy számolt le, hogy valójában csak rontott a helyzeten. Mindig. Az eredmény látható a 6. évad végén. Ellenség minden felől, közben egy kompetens vezető sincs az oldalán, a Lanniser ház szétesett, örököse nem lesz neki, mert már lassan nem szülőképes, de ha szülne is, akkor kitől? Jamietől gyereket senki nem támogatna örökösként. Ellenség minden irányban, egyetlen nagy ház sem támogatja, a Tyrelleket is kinyírta.

Sosem kedveltem a karaktert, de ezek után komolyan mondom vigyorogva nézném, ahogy maga Jamie nyírja ki. Gyakorlata úgyis van királyölésben..
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.28. 11:04:01

Jim Morrison
Play of the game

szabii98
Valószínűleg itt is a másféle idővonallal játszanak, és Sam egy kicsivel a többi dolog előtt történik. Bújja majd a könyveket, mert a "világ összes tudása" rászabadul, de nyilvánvalóan egy dolog fogja érdekelni. A valyrian steel, és a mások. Az egyik klisés megoldás, ha talál valami überfontosat és egyből visszamegy északra, de fogalmam sincs hogy mi lesz a vége a sztori szálának.

I met God. She's black

Palinko
2 év, jövőre 7 rész, 2 év múlva 6 rész. ez a hivatalos

a jövőre uccsó évad, de 13 rész csak az én vágyam.
mondjuk én itt a végén jöttem rá hogy tommen-t alakító színész srác tök jól játszik

Az, hogy a színészek is öregszenek a sorozat közben, az kifejezetten előnyös. Az egész történet nem egy nyár végi, őszi rövidke periódust ölel fel, hanem hosszú éveket, és így lehet megoldani hogy a színészek belenőjenek a megfelelő korba.
Ha csak nem a multiverzum egy másik buborékjában játszódik a történet, úgy az ő világuk is egy golyóbis formájú bolygó, ahol a kontinensek körbe ölelik azt, így simán lehet a keleti kontinens vége a nyugati kezdete.
Az meg, hogy a tél-nyár periódusok nem az évek ritmusát követik, lehet hogy az adott bolygó keringési, forgási jellemzői miatt alakultak így.
Martin mesternek volt elég ideje úgy felépítenie az egész bolygó földrajzi, etnikai környezetét, hogy az a kellő monumentalitást sugallja.