Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tyrionban szerintem nincs gyilkos indulat a nővére iránt, maximum ugyanúgy utálja, mint korábban, de az azért kevés ahhoz, hogy megölje.
A Valíriai acélfegyverek nagyon ritkák + a többi de vajon anno léteztek más Valíriai acél dolgok? Teszem azt Valíria fénykorában parádézhattak az emberek full páncélszettben?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Csak páran, akik látták őket valójában, tudják, hogy nem mese. Most övék észak, ők készülni is fognak gondolom, de a mediterrán vidék urainak kell majd egy pár pofon, hogy komolyan vegyék.
Az évadzáró előtt csak 99%-ra volt tuti, hogy Jon Rheagar és Lyanna gyereke, az évadzáró után 100%.
A Tyrion Targaryen elmélet viszont sokkal komolyabb, és sokkal több dolog támasztja alá, még igaz is lehet. Röviden arról van szó, hogy az Őrült Királynak nagyon tetszett Tywin felesége, Joanna Lannister, Tywinnal meg utálták egymást, és azt pletykálták, hogy Aerys lefeküdt Joannaval, így született meg Tyrion, aki amúgy sem nagyon hasonlít a Lannisterekre, sokkal inkább a Targaryenekre. Tywin tudott erről és ezért utálta Tyriont. A sárkánynak meg úgy mondják, hogy három feje van... Jon (Vagy eredeti nevén JAEHAERYS?) Targaryen, Daenerys Targaryen, Tyrion Targaryen...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.29. 12:43:52
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Érdekesek azok is.
😊
De nekem csak mondták ezt; én nem vágom, mert nem olvastam a könyveket.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.06.29. 12:32:13
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Nem érdemes ezt már tovább csavargatni, mert értelmetlen. Annak még lehet esélye, hogy Tyrion is egy házasságon kívüli kapcsolat gyümölcse, és benne is folyik Targaryan vér, de ez már nem lényegi, hacsak nem azért hogy meg tudja ő is szelidíteni a sárkányokat.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
1. Jon valójában nem Targaryen, hanem Benjen fia, és Lyanna gyereke, aki a legutóbbi részben is volt, az Daenerys.
Én nem olvastam a könyveket, szóval annyira nem látom át, de valami olyasmi volt, hogy Dorne-ban kicserélték a két gyereket, mert Ned nem akart hazavinni egy szőke/szürke hajú gyereket azzal, hogy az ő fattya. És asszem Benjennek volt egy porontya valami Dorne-i nőtől. Lyanna gyerekét pedig otthagyták Dorne-ban - Dany ott nőtt fel. Szóval Dany félig Stark, Jon meg még nagyobb fattyú. 😄
2. Tyrion valójában nem is Lannister, hanem Targaryen. Erre már nem emlékszem pontosan, de talán az volt, hogy a Tywin nejét kúrogatta valami Targaryen. És Tyrion is ezért lett törpe (sőt, születésekor farka is volt ...mármint hátul), mert a Targaryeneknél ez értelemszerűen gyakori volt. Így Tyrion Dany rokona lenne. 😊
Illetve még az is lehet, hogy Jon meg Sansa jönnek össze, hiszen maximum unokatesók lehetnek, ami pedig már jogilag is elfogadható... (Tywin felesége is az unokatesója volt.)
Más.Szerintetek ezután Jamie viszonya nem fog megváltozni Cercei-el? Mármint, végül is az ő bosszúszomjának köszönhetően meghalt az utolsó gyerekük is. Egyébként így a végén az jutott eszembe, hogy a film története kezd olyasmire hasonlítani ahonnan az egész sztori elindult. Az őrült király helyett most lett egy őrült királynő és én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a végén Tirion fogja kinyírni a saját nővérét vagy akár maga Jamie.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.29. 09:36:23
nekem is Jon a kedvencem Arya mellett, de Jonnal nem történt semmi, ja csak feléledt, megbosszulta a gyilkosait, átadta a vár parancsnokságát, ja és mintha megnyert volna valami csatát is amit után valami vár urává választották. semmiség... mégis hova fért volna el több Jon szál, a 10 rész nem olyan sok ám.
sztem nem azért vagy troll, mert nem isteníted, hanem a csendes jelző erre az évadra nem illik egyáltalán. mert egyértelműen ez a legsokkolóbb, minden 2. részben olyan dolgok történtek amire előzőleg egy évadot kellett várnunk, itt meg megkaptunk szinte 3 évadra elég történést 1 évadban. el tudták volna húzni hidd el, de nem tették. meg úgy érzem az emberek már mindent fillernek éreznek, viszont töltelék nélkül nincs torta, a fillerek is pont annyira fontosak a sorozat szempontjából mint a fő rész.
Én 6 évada a másokra várok, de még mindig csak menetelnek.
Én egy n+1. résznek éreztem ezt, nem pedig évadzárónak.(Ez mondjuk az én saram)
Amúgy korrekt rész volt, de szinte minden fronton nálam valami lerontotta az összképet vagy csak számomra nem adta be azt a hangulatot.
Bár ennek inkább a szálak érdektelensége az okozója, gondolok itt arra, hogy számomra pl szinte nulla érzelmi reakciót váltott ki a királyvárban történt eseménysorozat.(picit más az amikor lefejezik nedet vagy megmérgezik jofreyt vagy tyrion megszökik és közben kivégzi a fatert, mert ott még vannak szereplők akik miatt feszültséget okoznak ezek, illetve kicsit erősebbek voltak ettől a veréb vonaltól szvsz.)
Ez a veréb vonal így utólag ilyen placeholder jelleget sugároz, mert kb kiherélték az egész történet szálat királyvárba és kellet valami ami kitölti az űrt.
Ez a lezárás kb tükrözi is ezt😄(szerintem gyenge volt, de úgy en block az egész veréb vonalra igaz ez)
Egyébként a véleményemen is jól klátszik, hogy nálam ez a sorozat eléggé lecsúszott érdeklődési szinten.
Tényleg az a bajom, hogy nem találom meg, hogy miért érdekeljen a sorozat.
Számomra vannak a mások és van jon.A trónvitás része már régóta a lesazrom kategóriába csúszott és már nem is tudja ezt a részt a sorozat elég hitelesen fenntartani(szigorúan nem a valós,realitás szintjén értem a hitelességet)
A másokat most hagyjuk.
Viszont Jon:
Számomra ő a sorozat MC-je.Csakis az ő szemszögéből tudom azt mondani, hogy érdekel a történet.
És itt a nagy probléma, hogy ami vele történik az kevés,a karaktere elég unalmas és kicsit vontatott.
pl itt is amikor Sansa befutott hozzá segítségért egész idő alatt a jelenléte jonnak olyan volt mint a lepkefing.
Én tényleg azt szerettem volna, ha átveszi a stafétabotot,élére áll a dolgoknak, kicsit érdekesebbé tennék azt ami vele szokott történni, de helyette hozta a szokásos unalmas jont..
Mindezek ellenére ő az egyetlen karakter akiért tudok szorítani.
A többiekkel úgy vagyok, hogy nézem őket, de sok feszültséget nem nagyon váltanak ki belőlem.
Azért az továbbra is üdítő, hogy aki nem isteníteni jön ide a sorozatot az már rögtön troll.(főleg, hogy negatív dolgot sem írtam róla)<#integet2>#integet2>
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.29. 06:23:17
Nem igazán történt semmi olyan igazán durva,sokkoló vagy felcsigázó esemény ami miatt annyira várnánk a következő évadot.
a Netflixnek meg ahogy írod, mindegy ki hogy nézi, csak fentlegyen az oldalán és nézze. mert elég magabiztos, hogy nem csak 1 sorozat miatt jön vissza az előfizető, hanem így is úgy is befizeti a havidíjat.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Üdítő volt a zenei háttér, meredeken más mint az eddig megszokott, nekem nagyot dobott a hangulaton. Nagyot.
Feltűnt nektek az intróban Dorne? Az utolsó előttibe nincs, csak nekem újdonság, mert áttekertem mindig? 😄
A történések is majd' száz százalékban bejöttek (Tyrion féle érzelmi reakcióra nem számítottam, de elő volt készítve, elfogadom, hogy erre az útra lépett, elfogadom, hogy már nem pusztán cinikus, hanem valamiféle magasztosabb célt lát az életében... illetve.... Kisujjban csak annyiban csalódtam, hogy úgy érzem, azzal, hogy leleplezte magát, csupasz maradt, innen a lejtő jut mert nagyon maximum csak Robin mögé bújhat, nem érzem, hogy Havas ellen tud innen már titokban ármánykodni... Sansa már nincs rászorulva, Cerseit sem tudja megvezetni, szerintem itt maradt igazán magára és elkezdtek fogyni a lehetőségei.)
Cersei húzása nekem nagyon tetszett, jól jellemzi a lelkivilágát, nem gondoltam volna, hogy ilyen durvát gurít (annak minden következményével).
Még Sam jelenete is tetszett, pedig tényleg hidegen szokott hagyni. Nem tudom ez a kűrt-e az, de ő talált egyet:
Arya 10/10; Davos+John 10/10; északi filing 10/10; Miss medve 100/10. 😄
Sansa: na végre! Dany: ehhh.... oké...értem én.... Visszafoglalja, meg új világ, meg szabadság, meg mittomén.... Jól van eljátszva, jó a karakter, rendben, hogy a Targaryian-eknél a zseni meg az őrült néha hajszálnyira volt, én picit már unom a kacsaszáján kijövő fellengzős dumát. Elnézést. 😊
Remélem nincs spoilerezve semmi, a lényeg, hogy ez egy remek évadzáró volt, egy szép keretet adott az eddigieknek, ez az évad több ponton is nagyon erős volt. 😊
re: Palinko: Tommen volt aki felmentette a királyi testőrségből, lényegében száműzte. De igen, elvileg ha nem a testőrség tagja, akkor Tyvin legközelebbi leszármazotta, első számú örököse, a Kaszter hegy birtokosa és az első számú Lannister.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
de bármi történik, marha nehéz olyan lezárást kitalálni, ami nem sablonos.
nem a királyvárba mennek. előbb a kaszter hegy. akkor nem lesz gáz ha csak az évad végére ér oda a királyvárt elfoglalni. akkor az uccsó évad lesz a másoké. a 7-ben átjutnak a falon, de a lényegi az uccsóban lesz talán.
valaki felhozta, hogy miért a trónra koncentrálunk, mikor ott vannak a mások, régen én is gondoltam, lehet bevállalják, hogy a mások győzzenek 😄 viszont ez az évad után én azt gondolom ezt nem merik meglépni, szóval csak az a kérdés max, hogy melyik főbb karakter esik el ellenük, meg ki lesz a végén a király-királyné, sztem ott is fan service megy, Jon-Dany
szerk: ja látom másnak is beugrott a komment további része
az előző hozzászólásodhoz, hogy mintha derengene olyan, hogy Tommen (vagy még Joffrey?) elküldte Jaimet a királyi testőrségből. de ezt meg kéne még valakinek erősíteni, mert lehet ismét rosszul emlékszem. viszont ha elküldték akkor lehet hogy visszaszálltak a rangjai.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.28. 22:10:43
http://www.origo.hu/teve/20160628-rekordot-dontott-a-tronok-harca.html