19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Shiwo
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

majd Bronn kihúzza.. oké, hogy 20-30 kiló a páncél, Jaime mondjuk 90 kg, olyan, mintha egy mackós 120-ast kellene kihúzni..

vagy Bronn elvágja a pántokat és kihúzza páncél nélkül.. rajta meg amúgy is csak valami könnyebb bőrpáncél volt..

Jamie ha túléli, (és úgy is túl fogja) tiszteletbeli Greyjoy lehet

hisz "Ami halott, nem halhat meg többé, - hanem új életre kel, keményebben és erősebben."

(mondjuk Havas meg pláne..)

• Kongy
    Engem nem lepett meg, hogy aggódott érte, hisz ők tényleg "szeretik" egymást úgymond. Jaime nélkül Tyrion is már valszeg halott lenne.
  • molnibalage83
    Vagy nem vágták a trailerbe, hogy ők is fogságban vannak és esküdni kell...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.08. 09:00:16
  • BreakDown89
    Még szép hogy aggódott érte, hiszen az egyetlen testvére aki valaha is törődött vele. Plusz látni lehetett rajta, hogy őt legalább annyira megrázta a családja sorsa. Ha utált a végére Lannisternek lenni, ha nem, akkor is végignézni, ahogy a házad seregét szénné égetik... Kemény.
    Jaimeről meg annyit: kizárt hogy ezzel neki befellegzett. Egyrészről furcsálnám, hogy ha miután megmentette Bronn a sárkánytűztől, belefulladna a vízbe. Másrészről meg tuti, hogy vagy magától kiúszik nagy nehezen, vagy ami sanszosabb: Bronn felszenvedi a felszínre.
    Az már kérdéses, hogy vajon el tudnak-e iszkolni valahogy. Szerintem valahogy sikerük majd meglépniük, amíg Dany kegyelmet ad a megmaradt seregnek.
  • molnibalage83
    A páncélos sztereotípiákat hagyjuk már.

1. Az a páncél nem nehéz
    2. A valóságban demonstrálták, hogy 20-30 kg-os páncélban is cigánykerekezésre képes egy 175 cm-es 75 kg-os férfi, még úszn is rövid ideig. Aki demózta 40+ os királyi fegyvertáros volt. KB 15 éve láttam a spektromon.
  • Kongy
    Na igen, az bennem is felmerült. Könnyű pofázni sárkányokkal a tarsolyukban....

Tyrion nem csak aggódott, de szorított Jaime-nek, hogy ne csináljon baromságot. Nem lepne meg, ha ő mentette volna meg a sárkánytűzől. Bár jó kérdés, hogy hogyan fog felmerülni egy baromi nehéz páncélban... RIP Jaime?

Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.08.08. 08:21:46
  • Caliph
    Amikor beszólt neki a lovas és láthatóan aggódott jaimeért akinek konkrétan az életét köszönheti,akkor arra gondoltam nehogy tyrion legyen dany egyik árulása,a vérért
  • no_way
    Szuper rész volt.
    Az egyik legszimpatikusabb, legszórakoztatóbb karakter Bronn. Nagyon fogom sajnálni, ha jön érte a kaszás.
    Daenerys skorpió elleni öngyilkos támadásánál fogtam a fejem, de később már arra gondoltam, hogy a túlerő tudatában, a pillanat hevében, talán más is megtenné a helyében. Az biztos, hogy senki nem tanította neki a sárkánylovaglást és skorpió szerű fegyverrel sem találkozott idáig. A nyílzápor simán lepattant Drogon vastag pikkelyes bőréről, azt is gondolhatta, hogy a skorpió is csak rá jelenthet veszélyt. Aegon biztos csóválná a fejét és csak annyit mondana: - Amatőr hiba.
    Drogon érdekében remélem Danny tanul a hibáiból.
    Amiben még szintén tapasztalatlan az a légiharc. Remélem láthatunk majd sárkány vs. zombisárkány, esetleg sárkány vs. jégsárkány légi csatát.
    Tudom, hogy gizike-gőzeke, de most akkor a skorpió dárdahajító vagy nyíllövő gép? Naivan azt gondoltam, ami hosszúkás, elöl hegyes, hátul tollas, az mérettől függetlenül nyílvessző.
  • no_way
    Jó poén volt :)
    Viszonoznám.
    Én pedig emelem poharam a bátor pionírokra, akik mindenkit megelőzve, koszos szélvédővel és lyukas kipufugóval autóztak keresztül egy lenyűgözően látványos tájon :)
  • mijki
  • RatBaG #14932
    a csata forgatása:

Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2017.08.08. 02:54:40
  • molnibalage83
    Egy epic beszólási lehetőséget kihagytak.

Amikor a dothraki katona beszól, hogy a "néped nem tud harcolni", akkor ordítlott a helyzet azért, hogy szomorúan visszakérdezzen Tyrion, hogy "sárkánnyal szemben a Dothraki sereg mennyire lenne kemény...? Ja, hogy, ha veled van úgy könnyű...
  • Zozo0122 #14930
    Mindenre vonatkozik amúgy, csak sajnos most nem nagyon van házigazdánk. MaRee február óta nem lépett be. :D
  • Sippie
    Az előzetesekre nem vonatkozik a spoiler szabály?
  • molnibalage83
    3x06 végén mondta. Egy barátommal néztem és mindig kicsit UFO-nak tart, hogy én ilyen dolgokra ennyire pontosan emlékszem évek múltán is.
  • molnibalage83
    A valóságban, a szereplő nem hülye mit csinál? A leegyszerűbb cél pontosan a ballsztia felé repülő jelenti, hiszen elétartás nincs, csak az esését kell komenzáln a dárdának. A sárkány szép köröket ír le és a fejével oldalra fordulva okádja a tüzet. A balliszta meg bekaphatja...
  • molnibalage83
  • DantszEE
    Abszolút jelen.
  • Kissssss0 #14924
    jelen
  • Tsol
    jelen
  • kingtomi
    SPOILER!!!
    Kérdés: Rajtam kívül volt még aki most (kivételesen) a Lannisterek oldalán volt a csatában?:)))))
  • Palinko
    Nem volt idő nagyon rendezkedni, meg hosszú volt az ellátmány vonala is amit védeni kellett
  • Palinko
    Óh azt nem láttam, így már értelmet nyert
  • DantszEE
    Azért Feketevizi Bronn, mert a Stannis ostromlotta Feketevizi csatában ő lőtte ki a gyufát a hajókra.
  • Jim Morrison
  • molnibalage83
    Én még nem láttam...
  • Jim Morrison
    ma már nézhető hivatalosan, már lehet spoiler tag nélkül beszélni róla nem??
  • Taliga07
    Bronn vmiért komoly plot shieldet kapott, én arra tippelnék, hogy ő menti meg a megmaradt homoki viperát.
    Ja, és hogy miért merőlegesen sárkányozott lady, nos Napóleon mondta hogy az áttört vonal, ugyanaz mint a rés a várfalon, aki ezt megcsinálja, győz. A szekereket meg sztem azért gyújtotta fel, hogy lezárja a menekülési utat a Lannister sereg mögött.
  • Caliph
    Na a kövi részben ha jól láttam Jonra morog Drogon,beválhat amit jósoltam hogy a valamelyik sárkány megérezheti hogy Jon egy Targ :)
  • Caliph
    Feketevizen keltek át,Bronn pedig Feketevizi Ser Bronn,szal gondolom ismerheti a környéket és a folyót mint a tenyerét
    Viszont Dany ki fogja csinálni Drogont ha így folytatja...Hopp elrepült egy skorpiódárda,honnan jöhetett?? meg is van,ott van Bronn,épp újratölt,mi legyen a taktika? hát a betárazott skorpióval szembe egyenes vonalú mozgással támadni...
  • molnibalage83
    Spolier tag, hogy szakadna rád az ég....
  • Montanosz
    ahogy láttam az élelmiszer felégetése volt volt a főcél, illetve a lovasok számára réseket ütni
    am kitudja miért nem négyzetekbe álltak hanem vonalba, lovasság ellen )
  • Montanosz
    hát ez zseniális rész volt, a csata megvalosítása remek volt, mondjuk nem díszlépésben szoktak masirozni a katonák de hát az még belefért :-D
  • gsanya21
    Nem hiszem, hogy mérgezett volt; mert az 5. rész előzetesében Drogon morcosabb, mint eddig valaha! ;)

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.07. 15:33:12
  • ddany7
    Na végre ez tényleg jó rész volt, és nem csak a csata miatt,hanem :

Bran kezd szétalázni mindenkit ezekkel az utalásokkal, Arya is megmutatta, hogy számolni kell vele
    Arra lennék kiváncsi, hogy az a dárda amit bekapott a sárkány vajon mérgezett volt-e? Ha igen, akkor érdekes lesz. Illetve Jaime hogy fogja ezt megúszni innen?
  • gsanya21
    A záró zene:
  • gsanya21

• Zozo0122 #14905
    Nem néztetek következő rész előzetest? Dany nem gyilkolni ment, a túlélők mind beállnak hozzá. Ezért nem keresztbe égette fel őket, csak meg akarta mutatni, mit tud. Jaime tippre elsunyul Bronnal,
    és visszaér Királyvárba.
  • Count Adyn
    :DD
  • Sippie
    ugyanmán, páncélt kapnak a sárkányok oszt cső

Utoljára szerkesztette: Sippie, 2017.08.07. 13:03:36