Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem csak a szentély alatt van, hanem egész Királyvár alatt fel van pakolva minden vele. Cersei örülhet, hogy csak ott robbant, ahol kellett.
stargatelost
Nem verőlegény volt az, hanem Lancel.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Palinko
csatornarendszer, bárki járkálhatott ott, gondolom senki sem szívesen vállalta volna ott az őrjáratozást és még ebben a világban sem nyilvánvalóak a robbanóanyagok, egyszerűen nem készültek fel erre.
mondjuk nekem az furcsa hogy mit keresett annyi robbanóanyag a szentély alatt. azt nem tartották uralmuk alatt a verebek?

de amúgy tökmindegy, a film az ilyen hibák ellenére is nagyon erős.

Palinko
a verőlegény verébcsávó meg egyértelmű sztem. mikor látta, hogy elszalad a gyerek azt hitte a veréb talán amit én is gondoltam, hogy ez a kisfiú Cersei kéme és megy figyelmeztetni, hogy felkészülhessenek a közeledő verebekre. ezért kezdte el üldözni, hogy lássa tényleg arra megy-e és elkapja, hogy Cersei ne tudjon felkészülni.

igen ám, csak a gyerek észrevette és nem az volt a feladata, hanem hogy begyújtsa az időzítőt. meglátta volna a veréb a gyertyalángot és elfújta volna a gyertyákat, ha nem kapja meg a szúrást. szóval azért kellett megölni, hogy ne akadályozhassa meg a robbanást.

a villámgyors utazásokról meg tudja mindenki, hogy nincsenek, mert ekkora alap hibát nem tennének bele, de ne mondjátok, hogy nem rohadt vicces, hogy valaki egy évad alatt se küzd le x távot más meg 5x távot megy egy részen belül.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.30. 01:04:50
Palinko
jaja, nagyon élvezném, de asszem én is, hogy sajna tényleg lefelejtették már. bár épp mostanában csinált egy régi szereplő egy nagy comebacket ugye. de a farkasokra nem annyira koncentrálnak sajna, pedig sokkal több lehetőség lenne bennük.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Dettó. Már pont írni akartam... Többször is le volt írva, de magyarázás nélkül is egyértelműnek kéne lennie, ennek ellenére folyamatosan látom, hogy valaki "teleportált"-ozik... <#falbav>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Pontosan. Amikor a Dorne-i rész volt a királyvári rész után nem sokkal, akkor a csajok Lady Olennával már a bosszúról beszélgettek, tehát tudtak a királyvári eseményekről. És hát teló meg net nem nagyon van Westeroson, meg gondolom a holló sem 10-20 perc alatt repült oda a hírrel. <#vigyor>
Szóval valóban, ezekbe a "teleportálásokba" meg "villámgyors utazásokba" szerintem sem érdemes belekötni.
molnibalage83
Én is sokszor ezt érzem. Csak azért, mert egy jelenet adott sorrenben jön, egyiken sincs időbélyegző sőt, még sorrendiségre utalás is. Két jelent között hetek is eltelhetnek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Még talán aznap.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Azért, mert Pycelle csak érdekből volt a 2. évad táján is Cersei szövetségese. Az új nem mester, de most már mester Cerseit tökéletesen kiszolgája minden téren. Így ő kísérletezgethetett és Cersi meg kapott egy brutál zombit.

RatBaG
nincsenek villámgyors utazások. falra mászok ettől, akárhányszor olvasom...
attól, hogy nem írják ki, mennyi idő telt el, még nem teleportálgatnak ide-oda. legyen már egy kis képzelőerőtök! annyira fafejűek a sorozat nézői...

Per Aspera Ad Inferi.

marha sok ember meghalt ott, egy csomó nemes is. valóságban cersei másnap halott lenne...

nearo
egyébként a grand maestert mér kellett kinyírni? meg a verőlegény verébcsávót is, meg miért épp így?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

trident
Végérvényesen külön vált a könyv és a sorozat, eddig is sok minden meg volt nyírbálva vagy átírva, összevonva. Nem is lehet tökéletesen adaptálni (meg nincsenek is kész a könyvek :D ). Szerintem ez legjobban ebben az évadban volt érezhető.
Innentől a sorozat íróin múlik minden, én arra számolok, hogy még több hasonló bukfenc lesz a következő évadban, mint a hasbaszúrás, villámgyors utazások, egy karakter hirtelen megváltozása, kisebb logikai bukfencek.

Mondom ezt úgy, hogy élveztem a hatodik évadot. Nem panaszkodom. Az évadzárót még egyszer meg fogom nézni, amit írtok meg elolvasom, kíváncsi vagyok rá (furmányos lenne a Cersei -> éjkirálynő, de szerintem nem fog összejönni).

re gombabácsi: neeeeemmm! :D Ennyire nem akarják megcsavarni, még a népek nem fogják érteni! :D Szerintem nem fogják túlbonyolítani. Már a könyv se köti őket. Nézd meg kisujj is milyen egyszerű lett és néz meg Varys is színt vallott, Tyrion is milyen egyszerű lett.

Én asztata mondom:
talán az Éjkirály érintése nem csak egyoldalú. Lehet Bran rájön, hogy ez kapocs, és akár tudást szerez az éjkirálytól, akár irányítani is próbálhatja...
Talán borzalmas árat kell fizetni a mások legyőzéséhez. Netán Brannak kell éjkirálynak lennie, hogy örökre kordában tartsa a holtakat, netán el kell pusztulnia az utolsó erdő gyermekének is, hogy az általuk létrehozott mágia megszűnjön... Megkockáztatom, hogy Dany is elhalálozhat, netán így térhet meg Drogohoz, így valósul meg a maegi jóslata / átka.
//www.youtube.com/embed/knPEIe3ReSo

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Az el van már felejtve.
Caliph
Arya farkasa a falkával még ütős lehet :)

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Palinko
másra kellett a pénz, én is hiányolom, azt se bánnám Arya farkasa is visszatalálna már hozzá, mert a többi már biztosan nem él :(

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Darthmushroom
biztos én maradtam le valahol, de szellem, john farkasa hova lett? a feltámasztásakor élt, de utolsó pár részben meg ha jól emlékszek nem szerepelt.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Ned Stark pedig kijön a zuhanyzóból ahol eddig Dannyval tusolt.
Palinko
és a sorozat utolsó részében felcsendül a dallas zene...
Terawatt
Vagy az ágyában tér magához az orvosi marihónajljazás után.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Count Adyn
Bran magához tér a torony tövében mert már 1 méterről leesett és csak behaluzta az egészet:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

meg is van mi lesz!
-bran visszamegy és megakadályozza hogy létrehozzák a másokat
-ennek hatására nem lesznek mások, azaz közös ellenség, és az emberek kiirtják egymást :)
-hirtelen váltás, mindezt csak bran képzelte el. mégse megy vissza, mégis lesznek mások, és az emberek csak azért nem irtják ki egymást, mert össze kellett fogniuk a mások ellen

na? :)

mondjuk a hodor sztorihoz hasonló ötlet is lehetne a lezárásban. összeér a múlt és jövő... a múlt megváltoztatja a jelent... amit csak a jelenben élők fognak úgy fel, hogy...
na mindegy, úgyse értené a közönség, úgyhogy nem kockáztatnak meg ilyen befejezést :)

Terawatt
Az biztos, hogy keserédes győzelem lesz. Game of Thrones: End Times : The Others

Lezárás: az tuti sablonos lenne ha nagy összefogással szépen legyőznék a másokat. De nem látok más lehetőséget.
Egyedül azt tudom elképzelni jó és eredeti lezárásnak, hogy az emberek egymással harcolva majdnem kiirtják egymást, és a legutolsó pillanatban jut eszükbe összefogni. Legyőzik a másokat, de emberből is alig marad.
De azt se mondom hogy ez túl eredeti.

Sheltem
Egyébként akárhogy is nézzük, elég "sűrűnek" kell lenni a maradék 7+6résznek, sokmindent kell majd belesűríteni a teljes végkifejletig.
Már ha egyáltalán lesz ilyen. Úgy gondolom nem nagyon lesz több "töltelékrész".

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Egyelőre nem éhesek a kutyusok. Mondjuk Sansát énis "megkóstolnám" <#ravasz1>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Ja, Sansa-t és Jon-t meg megeszik a kutyák mert ők se adtak nekik enni.
Terawatt
Light of the Seven alatt mi? :D

Luke...vedd le kérlek a maszkot

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.29. 14:28:22

Épp ez a komment jött velem szembe yt-n: Tommen gives another meaning to "king's landing". <#taps>
Terawatt

Terawatt
<#idiota> nem húzta le a tökei

Majd a 7-ik évad azzal kezdődik hogy Danny, Tyrion és Varis éppen csuromvizesen jön ki a tengerből és Varys jelenti hogy a hajóhad elsüllyedt a viharban szóval csak ők maradtak meg a 3 sárkány. :)
Lesz HBO-s Napóleonos sorozat?
+1 pozitívum: most ez az első évad, hogy nem csak szoptak a főbb szereplők. Eddig mindig ez volt, mindenki folyton csak megszívja. Szadista módon. Oké meghalt egy rakás ember a futótűzben. Meg Hodor az évad elején.
De a Starkokat pozitív dolog érte. Jon és Sansa biztonságban, győzelmet arattak. Dany elindult végre. Nem tököl és szarakodik tovább.

Én már untam azt ha van egy szereplő, vagy egy történet szál, egész biztos hogy megszívja, a története rossz véget ér. Nem várok happy end-et, de az se jó ha mindig csak szívás van. Vagy. hogy Dany végre elindult, és nem csak tököl.
És erre az évadra szakítottak végleg a könyvekkel.

Nagyon olyan érzés volt, korábban ,hogy nagyszerű, ennek is rossz vége lett, vagy nagyszerű Dany megint nem csinál semmit...mintha mindez csak az időhúzás miatt lenne. Még ehessen nyújtani a történetet.

De mivel két csonka évad jön már csak, el kell indítani a befejezést és valamerre alakulnia kell a dolgoknak.
Még nem mutattak meg mindent, mondom, hogy a legenda szerint nekik is van legalább egy jégsárkányuk :D
Igeen, én erre kifejezetten számítottam, és figyeltem, hogy átrakják-e a címert. Bejött ez a kis részlet :)
Páncélok talán. Pajzsok is valszeg. Ellenben legalább 150 valyriai acélfegyver van szétszórva a világban, a legtöbbjük hosszúkard vagy pallos, de Joffreynak volt ugye tőre, Nednek pallosa, Sam apjának szintén, Arthur Dayne-nek is az volt a Hajnal nevű kardja (Ned asszem visszavitte a húgának a családi fészkükbe útban hazafelé) de van olyan westerosi nagyúr, akinek valyriai fejszéje van, illetve Essoson van egy zsoldosnak Arakh-ja, ami a dotharki hajlított pengét jelenti. Szóval akadnak. Egyébként az én tippem az, hogy ezek gyártásához az kell, hogy sárkánytűzben edzzék meg a pengét...minden a sárkányokkal függ össze :) Szerintem is erre Sam fog rájönni, és majd szól Danynek, hogy izé, kéne kölcsön egy sárkány a Fellegvárba, de gyorsan :D
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.06.29. 13:53:49
Pluskast
Majd a az HBO Napóleon sorozatánál nézhetjük a csatáknál ezt a CGI orgiát :D

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Mondjuk mi is azt, amit a bölcs ZEN mesterek: Majd meglátjuk. <#vigyor0>
Mindenesetre én Jaime-re tippelek, mint Queenslayer.

Biztosan vannak páncélok is, de a kardokat egészen más technológiával készítik, mint a páncélokat.
Van olyan elképzelés is, hogy a kardokat a speciális kovácsolási technológián kívül még más mágikus képességekkel is felvértezték, hasonlóan mint mondjuk a falat, és ezért képesek azok a kardok megölni a másokat.
Vagyis hiába van kardacéljuk, ha a megfelelő mágia nincs meg, akkor az csak egy kard, de nem más-ölő képességgel.
Lehet hogy Samnek lehetősége lesz a megfelelő mágikus tudás megszerzésével a más-ölő kardok gyártásának ismételt beindítására.
Kevés olyan lelkes tanulója volt a könyvtárnak, mint ő lesz.
Az apjától elhozott kard meg mint referencia darab segítheti a kutatásait.

Palinko
most mit lehet velük foglalkozni? majd ideérnek, kapnak egy kis sárkánytüzet, obszidiánt meg valíriai acélt és annyi. szerintem ha kinyírják az Éjkirályt meg a ww-reket akkor a sereg is eldől aztán csak el kell égetni őket. meg lehet nincsenek is olyan rohadt sokan, ha az egyesült házak erejét vesszük ellenpólusként. mióta egyre biztosabbak vagyunk, hogy nem győznek a mások a végén, senki nem idegeskedik miatta.
Pluskast
Nem tudom, csak egy megérzés. Van még 2 évad elvileg, szóval addig még jó pár esemény be fog következni, ami akár negatívan is befolyásolhatja Tyriont.

Pluskast

A Behind the Scenes videóban azt mondták, hogy Jon tényleg ott állt a hatalmas sereg előtt, még a felé meginduló lovasság is valódi volt. Ehhez képest ebben a videóban meg ott van előtte a zöld háttér...