19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
gsanya21 #15508 Kiemelném Daenerys téli rucijának a hátát. A sárkányok hátán végigfutó bőrredőkre hajaz:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.21. 20:18:01 -
gsanya21 #15507 -
#15506 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
gsanya21 #15505 -
Kissssss0 #15504 szerintem ezt te már direkt csinálod... -
suba53 #15502 Amikor az első évad kilencedik epizódjában Mormont oda ajándékozza a kardot Jonnak, akkor tisztán látszik hogy a szemek más, sötétebb tükröződő anyagból, valamiféle drágakőből vannak. És ez a tükröződés látszik a képeken is.
-
#15501 igazán kibírhatnád, hogy nem jössz be a topikba estig... :) -
#15500 Spoiler tag, hog szakadna rád is az ég... -
#15499 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Sheffiled #15498 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Fasza rész volt bár csak engem zavart az amikor már mindenki a sárkányon van de még Jon hadonászik a kardjával szinte feleslegesen
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.08.21. 15:45:17 -
gsanya21 #15497 Ha már így alakul a 7. évad, ahogyan; ez a zenei összeillesztés sem véletlenül született meg tavaly:
Game of Thrones - Soundtrack House Targaryen & Stark COMBINED - A song of Ice and Fire
-
#15496 A szem más anyagból van, csak mozgást tükrözött vissza. -
cucumber871 #15495 Én nem értem mit kell nézni a kardon :( Lehet nagyon hétfő van bocs -
#15494 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!valyriai acélpenge,aminek mágikus eredetet tulajdonítanak,mert sárkánytűzben kovácsolták,de a kardgomb csak síma csontfaragás,ami ugye le lett cserélve medvéről farkasra. annak nincs mágikus ereje,hacsak a kard ki nem hat rá :) -
Pares #15493 -
gsanya21 #15492 Ha valaki Photo Shopnak gondolná, nem az!
-
gsanya21 #15491 Legyen egy kis poén is:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
gsanya21 #15490 Ez feltűnt bárkinek is?! ;)
-
Pares #15489 Habár én a könyveket nem olvastam, de arról hallottam, hogy GRRM is hatalmas problémákba ütközött az ötödik könyv írása közben a rengeteg különböző karakter és a komplex történetszálak miatt (Meereenese Knot).
Nagyon sok szkeptikus véleményt is olvasni a könyvek megjelenésével és a történet befejezésével kapcsolatban. Sokak szerint GRRM már soha nem fogja befejezni, vagy még évekre van a történet lezárása, mert egyszerűen nem képes kielégítően összefűzni a rengeteg történetet és karaktert, vagy belefáradt az egészbe, vagy nincs ihlete és motivációja, mert milliomos, stb.
A tv sorozat készítőinek muszáj volt egy sokkal kompaktabb történetet létrehozni az eredetiből, különben ők is beleestek volna abba a csapdába, hogy túl sok a szerteágazó történetszál, túl sok a karakter, stb., amit egyszerűen nem lehet képernyőre vinni. Az utolsó két évad meg annak megvalósítása, amiről még magának GRRM-nek is csak vázlatos elképzelései lehetnek. -
#15488 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja jon meg mormont kitárgyalják :D most végignézve megint nem értem ezen hogy siklottam át :D működhet e módszer hogy ha kinyírják a főbosst akkor többi megszűnik létezni? Elég klisés lenne,de a nightkingnél van a mágia,az a kő amit benyomtak a szívébe,ha meghal a mágiájának is annyi lehet,szóval magyarázható is akár
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.08.21. 12:05:00 -
rsnbeni #15487 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az szerintem is érdekes volt, hogy miért nem halt meg az összes, de utána úgy emlékszem beszélték is, hogy valószínűleg azok a mások haltak meg egy csapásra, akiket az a whitewalker alakított át, akit megöltek. Az a maradék (talán pont 1) aki életben maradt, valószínű egy másik whitewalker által lett feltámasztva, aki még életben van, így a más nem halt meg egyből és vihetik Cerseinek mutogatni. De amúgy ja, ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy csak a whitewalkerekre érdemes menni.
Egyébként nekem csak az volt a bajom ezzel az új résszel, hogy nem értem, miért nem eleve a sárkányokkal mentek oda? Ha erre az a válasz, hogy Daenerys sem hitt eddig a whitewalkerekben, és neki is meg akarták mutatni, akkor viszont Daenerys miért ült egyből sárkányra és igyekezett megmenteni őket, amikor hollót kapott a faltól? Akkor hirtelen egyből elhitte hogy léteznek?
Egyébként azt is megértem, hogy itt most pár percek alatt hetek-hónapok telnek el, hogy pörögjenek a részek. Viszont legalább néha utalhatnának erre, mondjuk mondhatták volna Jon-ék ott a sziklán állva, hogy "már három napja itt állunk, lassan meghalunk", vagy bármi, ami kicsit utalna arra, hogy igazából nem 5 perc alatt történt minden..
-
#15486 Na én is megnéztem a hatodikat
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagyjából visszaolvastam,kibeszéltétek ami szemet szúrt,de egy valamit nem láttam hogy említettetek volna,és szerintem érdekesség:
amikor megtámadják az első white walkert és kis bandáját,és Jon leveri , akkor a közelében lévő zombik megszűnnek létezni,összeesnek mert megszűnt az irányítás,azaz a white walkert kicsinálták... Kivéve persze azt az egyet akit elfognak. Ő miért nem? vagy a többi miért? Szal ha az összes white walker parancsnokra koncentrálnak és csak azokat próbálják leverni akkor konkrétan megszünik a zombisereg,szal a night kingnek ezért lehet szüksége a többi white walkerre ,mert ő egyedül ennyit nem képes irányítani?
Valamint az is kiderült hogy a zombik nem igazán erősek úszásban :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.08.21. 11:53:23 -
LucasLannister #15485 Jó kis erő fitogtatás lesz az évadzáróban..
Előkerültek a Makulátlanok és Euron is..szinte egyszere..Királyvár alatt..(Mi van?) -
#15484 Nem értem, hogy mi értelme van ezeknek a videóknak...
A nagy semmiből extrapolálnak a végtelenbe és mindig azon vezérelv mentén, hogy valami rejtélyes és fúdeláthatatlan indoknak kell lennie, hogy valaki ott van, ahol és az egy nagy terv része.. Nem sokkal egyszerűbb az, hogy csak egy szerencselovag, akinek bejött az egyik húzása és ennyi? Nem értem, hogy minek gyártanak olyan elméleteket amik nagy része több, mint röhejes. Pl. megszökött az másoktól. Hahó, a fickó csecsemőket adományozott oda,
stb.stb... -
Kewell #15483 nekem már az előző évadtól elveszítette a sorozat a trónok harca jellegét, tényleg olyan mint egy bugyuta funfiction, a párbeszédek a cselekmény minden eléggé gagyi. -
gsanya21 #15482 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
gsanya21 #15481
-
#15480 És még így is rengeteg szálat kivágtak / leegyszerűsítettek / megváltoztattak a novellához képest.
Viszont azt is el kell ismerni, hogy ez a sok szál nem volt haszontalan, hiszen így lehetett az egész Westerost és a keskeny tengeren túli kontinenst valóban monumentálisnak érzékeltetni. Ha még tovább vágják a 'Lore' részeket, akkor szvsz rengeteget veszített volna a varázsából a sorozat.... -
#15479 Meg nem 8 évad lett volna hanem 3 :D -
#15478 Leginkább az volt a baj szerintem, hogy túl sok szereplő és száll volt és így túl kevés idő jutott rájuk.
Engem legalábbis ez zavart a legtöbbször, hogy túl keveset kaptam részenként azokból amik engem speciel az elejétől fogva a legjobban érdekeltek.
Bár nem tudom, hogy korábban lett-e volna lehetőség ilyen nagy pörgésre, mert azért ez már az endgame. Itt már minden fő helyszín eljutott a végjátékig. A sárkányos,másos mókákhoz meg azért nem igazán érnek fel a korábbi kis csatározások:D -
#15477 Én eljátszom a gondolattal, hogy ha sok apróság helyett mindig ilyen pörgős lett volna a sok felesleges (?) lore helyett, akkor mennyre lehetett volna más a sorozat. Mert helyenként valljuk be csúnyán leült a történet... Ha az 5-6 évad is ilyen tempót diktált volna egyes jelenletek helyett, akkor elég durva dolgokat lehetett volna műveli... -
Mirk #15476 Az eddigi legjobb évad, minden rész nagyon jó, felgyorsultak az események, nincsenek üresjáratok. -
gsanya21 #15475 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#15474 -
#15473 "A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről." -
Pares #15472 A HBO Spain és a Nordic HBO is leadta az egész epizódot... és utóbbiaktól került fel a netre a jó minőségű verzió. Valamelyik nap azt olvastam, hogy epizódról epizódra dőlnek meg a nézettségi rekordok minden szivárogtatás ellenére is. Az emberek egy része azt sem tudja szerintem, hogy honnan és hogyan lehet letölteni, a másik része, aki meg már megnézte, az valószínűleg megnézi mégegyszer. Nincs indokuk megváltoztatni a menetrendet. -
#15471 az nézhető változat a svédektöl van tudtommal. -
#15470 Ez a 6.rész lett nálam az abszolút kedvenc GOT epizód, gyakorlatilag az egész rész egy fanservice epizód volt nekem:D
A végén kicsit féltem, hogy a sárkival nem történik meg az a bizonyos dolog, de végül megtörtén így még ebbe sem tudok belekötni:)
-
Sheffiled #15469 Jó pár napja kint van a 6.rész spoiler hadak lepték el az internetet kezdetben a facebook volt tele vele mostanra már a youtube is. Kérdem én ennek mi érteleme is van? Elvileg a spanyol hbo is kitette mert valaki "elbaszott" valamit de ha már ez is megtörtént akkor miért nem rakják ki hivatalosan is ( tudom hogy már csak 2 nap van hátra) de valaki magyarázza már el nekem hogy ezt mért nem lehetett volna megcsinálni. Talán az hbo ennyire beleszarik? :/ -
#15468 Másfél-két órás sztem max az évadzáró, az is talán csak a 8. évadzáró, egy hogy költségek terén nem bírnák a két órás részeket, másik hogy a nézők is megszokták az 50 percet, persze a rajongók örülnének a többnek és megnéznék, de biztos lenne aki unná ha folyamatosan ilyen hosszú részek lennének. Évadzárónak viszont megfelel, más sorozat is operál a dupla részes évadzáróval.