Nehrim - Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De amúgy tényleg nincs semmi érdemi a sztori szempontjából ÉK-en. ÉNy-on is csak egy könyv miatt volt egy helyszín fontos.
ÉK-re majd a kincsvadászos feladat(amit egy szórólapon olvasol és a szellemfánál kezdõdik érdemileg) elvisz, de az mellékszál.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha meg nem akarsz bóklászni akkor csak szunyálj fenn az emeleten 1-2 napot.
A hét proklamáció elolvasása az a fõ vagy mellékszál része? A szövegek tartalma fontos? Nem fordítottam le mindet.
Ott szájbarágósan el lesz mondva hogyan tovább és megkapod a térképre a jelet hogy hova menj.
Volt hogy akkorát lökött a karakteremen, hogy az hosszasan repült utána és jókora sérüléseket szerezve sikerült landolnia egy sziklán...
a ruházatom meg már nagyon régóta boots of agility (+3agility és +4speed), isela köpenye és lábszárvédõje (egy családi örökségen civakodó, élõhalott 3 testvértõl "kapott" jutalom, amiért megszabadítottam õket a kárhozattól), meg a csuklya, amit a varázslóbandától kaptam, mikor felvettek a rendbe 😄
ezekkel elég régóta életképes vagyok, igaz, a fold valley-t még nem hagytam el.
Normál nehézségen csak akkor kellett 3 ütés az aetherna baltámmal (sajna az armageddont még mindig nem találtam meg pedig tudom merre kéne lennie csak a hordozója sosem jön elõ) egy ellenfélnek ha sikeresen hárított. Máskülönben egy power attack és egy sima elég volt szinte bárkinek (neves delikvensek és a legszívósabb dögök kivételével).
Lövöldözésnél szintén többnyire egy lövéses volt mindenki ha meg tudtam lepni, ha nem akkor 2-3, max 4 (de ez extrém esetnek számított), mindenféle sebzés növelõ varázslat nélkül. Persze miután meglett a legjobb íj és a hozzá való nyílvesszõk, onnantól normál lövésre is egy lövés egy halál metódus érvényesült.
Részemrõl szintén eladásra kerültek ezek a kavicsok. Még a legerõsebb is csak 6-os sebzést produkált (hiába tette ezt akár 6 másodpercig), ami önmagában karcsú és a második csapásba úgyis belepusztult az ellenfél.
több játékórája csak erothint fedezem fel. egyszerûen zseniális, amit ezek a modderek mûveltek. a színház, a menazséria, a katedrális, a kiállító terem, a bank...kíváncsi vagyok, könyvtár van-e.
egyébként VALAKINEK el lehet adni ezt a sok drágakövet, amikkel egyébként encsantolni lehet? annyi van már mint a szemét, és sokat érnek 😄
egyébként a sírköveket keresd, pontosabban a sírhalmokat lehet ásni, fõleg templomok mellett.
A tanító által szerzett skill az nem is fejlõdés által szerzett, naná hogy nem számít bele a tulajdonság bonuszba. Én ugyanakkor nem vettem észre hogy 1 skill pontonként adná a +1 tulajdonság módosítót (az nem kicsit könnyûvé tenné a játékot mert számtalan alacsony szintû skill van amit nem nehéz emelni). +5-öt mindig csak akkor sikerült növelnem egy tulajdonságon ha legalább 10 pontnyi fejlõdést produkáltam egy tulajdonsághoz tartozó 3 skillben együttesen.
Ásás:
Eltérõ, világosabb textúra a talajon, plusz legyen nálad ásó és menni fog (sima use a talajon).
Talán jelölj ki egy másik feladatot elsõdlegesnek. Mert ha esetleg még mindig a vadmalacos hülyegyerek küldetése van kijelölve akkor nem csoda hogy ugyanazt mutatja a jelzés (megmondtad a hüylegyereknek hogy igaza volt a vadmalacokkal kapcsolatban?).
Oké hogy beszéltél az apáttal, de le is adtad neki a levelet? Utána mehetsz szépen a sanctuary-ba (eleve fel van tüntetve a nagy térképen). Az apátságba csak azért keleltt beugranod hogy leadd a levelet amit a faszi a barlangban adott.
Emellett az emeleten lévõ saját ládádból vedd ki az üzenetet és nézd meg. Elindít egy újabb feladatot.
Magyar nyelvû végigjátszás nincs (szerencsére). Abban sem vagyok biztos hogy rendes angol nyelvû lenne (németbõl is csak töredékesrõl olvastam). De ha eléggé visszaolvasol sok minden ki lett már tárgyalva. Plusz ha van kérdésed akkor ha tudunk igyekszünk segíteni.
ásni hol kell ? bányászni már tudtam... mire figyeljek a talajon ?
az apátságban dumálok az öreggel, megölöm a vadkucukat, de utána az emeleti ládánkat jelzi a nyíl, de azt már kinyitottam mielõtt dumáltam az öreggel. nem megy tovább a küldi. most mit csináljak ?
magyar nyelvû végigjátszás létezik már hozzá ?L
+4-hez 8-9 kell, +3-hoz 5-6-7, +2-höz meg 2-4.
én átlagban 2-3-at tudok adni. teljesen természetesen játszom, tehát ami jólesik.
lesz majd rengeteg instruktor, akiknél a learning pointokat elköltheted, meg kell azonban találni õket.
vannak egyébként un. textbook-ok, amiket elolvasva kaphatsz egy-egy LP-t, csak úgy.
Learning pontokat csak mesternél lehet elkölteni, de ahogy szintet lépsz egybõl költsd el õket, mert egyre drágábbak lesznek ahogy fejlõdsz. Nekem a végére volt 90 skillem aminek darabját egy ezresért tudtam volna fejleszteni.
kérdés, még ott tartok a legelején a bányában nemsokkal azután, hgoy az elsõ fekete trollt felgyújtom a termében, és megszerzem tõle a lenyelt kulcsot. akkor lépek elõször szintet.
hányas bónuszokat lehet szerezni szintenként ? mivel csak 3 tulajdonságomra tudtam +2-t adni.
és a learning pointokat meg gondolom csak "mestereknél" lehet majd "beváltani" ?
Talán majd a Witcher 2 tovább húzza.
a város és környéke lenyûgözõ. eddig is nagyon tetszett a játék a változatos dungeon-jeivel, de most teljesen paff lettem így az oblivionhoz viszonyítva, nem tudom ti hogy voltatok vele 😄
mondjuk az imperial city is nagy város volt, de sokkal sterilebb, míg ez sokkal életszerûbb és részletgazdagabb.
az a helyzet, hogy a nehrim után nem fogok tudni többet az oblivionnal játszani. ez tény. <#nemtudom>#nemtudom>
Akkor ne mvoltál elég lelkes felderítõ. 😉
mindegyik barlang egyedi, van "témája", háttere, a legtöbben van egy jó kis fõboss. és ilyen érdekességekben fut bele az ember 😄
kis érdekesség, ami nagyon tetszett, de spoiler!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A tolvajos szerkónál, mivel nekem az volt az elsõ telejs szet, amikor felvettem az egészet lett egy új armor darab a listában és az votl a bonusz. De egyébként meg könnyû kideríteni, mert csak összeadogatod a vértdarabok plusszait, majd az összesítõ képernyõn lecsekkolod mennyi az összesített bonuszod (ahol leírja milyen pozitív hatások vannak rajtad, na ott is összeszámolod mindazt ami van és kiderül mekkora az összesített elõny).
csak nem vettem konkrétan észre, hogy mi a bónusz. egyébként még mindig csak fold valley-ben vagyok, egyszerûen ha az utamba akad egy barlang, nem tudom kihagyni, annyira jó mindegyik. így már elég szépen fejlett vagyok, és elég jó cuccaim vannak. de most már lassan indulok erothinba 😄
A destruction szet nálam valamiért nem akart összeállni (hiába volt minden a karakteren a vértbõl, meg a pajzs és a kard). A thief szet ha teljes akkor kapsz a karakteredre egy sityakot (jól kinézõs) ami további 3 ponttal emeli a páncél értékét, meg ad még +2 lopakodást és valami védelmet +5 ponton. Ez a bonusz a meglévõk mellé (ennél lényegesen jobb, bár kevésbé ellenálló védelmet ad például a master thief suit ami egybe öltözet, nem tudsz mellé más páncélt darabot felvenni, mert tlejesen befed kesztû, sityak, gatyó, felsõ vért szempontjából, cserébe valami +15-ös sunnyogás, meg atlétika és akrobatika ködlik fel az emlékezetembõl szóval valami piszok nagy skill bonsuokat biztosított).
De szerintem ha a német nyelvû topicokban szétnézel a nehrim oldalán úgy megtalálod a választ.
A kifogás olyan mint a segg, mindenkinek van egy és mindegyik büdös.
Egyébként ott van az alkimista laborjában (nem a növényesben) egy jegyzet amiben leírja hová dugta el (mivel amekkora marha a segéd aki elõl eldugta, az úgysem jönne rá a leírásból a dologra). Csak meg kell nézni azt a helyet és máris megvan a keresett kulcsocska. 😉
A kifogás olyan mint a segg, mindenkinek van egy és mindegyik büdös.