868

Sons of Anarchy - Samcro
  • ReszegKoldus
    Hát ha megígérte, akkor biztos úgy is lesz... :D
  • Susarc
    -"you promised me Jax no one gets hurt!"
    -"no one gets hurt...."

:))
  • ReszegKoldus
    Sose értettem mire jók az előzetesek és ezt most se derült ki, én anélkül is várom, hogy Tara végre kapjon a pofájára :D
  • Riddick21
    Pedig természetesen ezt mutatják egy fél perces bemutatóban, ami úgy van összevágva, hogy SEMMI konkrétra és lényegesre nem lehessen következtetni belőle.
  • Susarc
    na ezt nem nézzük meg:P

nem szeretném ha úgy kezdődne Tara lelövi magát vagy a gyerekeket vagy Jax-et vagy Gemmat:))
  • Riddick21
    Jövő heti (10.) rész előzetese!

• Susarc
    jhuhuhjuuuuuj ,de durva rész volt!!!
  • Riddick21
    Évad legjobb része volt. De legalábbis ott volt a topon.
  • Quantumleap
    Mindenesetre én jobban örültem volna, ha látjuk az utazás részleteit, szerintem ez is hozzátartozna a motoros bűnözői életmód bemutatásához (ami a sorozat egyik fő lényege, legalábbis számomra). Mert akkor így evvel az erővel akár Új-Zélandra is átugorhatnak motorostól, amikor csak kedvük tartja? Oké, tudom, ez túlzás, ott valószínű nincs chapterük.
  • Tikal #539
    Ha jol emlekszem az valami áruszállító gep volt... gondolom le voltak fizetve a vámosok vagy valami:)
  • Quantumleap
    De hova szállt le az a gép? És ahova leszállt, ott nem ellenőrízték a rakományt? Azért nem hiszem, hogy ez olyan egyszerűen menne, hogy leszállok valahol, ahol nincs a közelben reptér, és kész. Szerintem Sutter se gondolta ezt teljesen át, ezért nem is láthattuk az utazás részleteit. A másik pedig, hogy jó nagyot szívtak volna, ha belefutnak egy igazoltatásba, vízumot nyilván nem intéztek maguknak, tekintve, hogy sittre készültek. Hamis útleveleket még esetleg el tudok képzelni, de észak-írnek aligha adhatták volna ki magukat akcentusukból eredendően.
    Jó tudni azért, hogy nem csak nekem volt kissé irreális ez a Belfastba "ruccanás".
  • ForzaInter
    Ez most kb olyan mint a fociban. Többféle szurkoló van, sima békés szurkoló, ultra, huligán.. Mind a 3 szurkoló, de mégis nagyok a különbségek köztük..
  • Tikal #536
    A veszélyesebb motoros bandák tagjait ismerik, többségüknek már volt ügye, szóval nem hiszem, hogy csak ugy át tudnak ruccanni, de ha jól emlékszem JAx-ék is valami privát géppel érkeztek.

ezért vagyok biztos benne hogy Gézával mi nem ugyanazokról a klubokról beszélünk :)
  • Tikal #535
    Most mégis miről beszélünk? Mert én elfogadom, hogy vannak rendes motorosok, de nekem úgy tűnik te nem akarod elfogadni, hogy vannak köztük bűnözők is, és igen, nagy számban, őket nem fogod szalonnasütéskor a parkban találni, mert van jobb dolguk is :) Ha az Mc-knek ezzel baja lenne, akkor kizárnák őket, és nem lennének tagok… de valamiért nem zavarja a Hell's ANgels-t hogy lövöldöznek a tagjai Koppenhágában…

Egyébként milyen külföldi MC-kkel szoktál találkozni?
  • SzinesGeza
    Akkor csak szólok, hogy nem csak hazai hanem külföldi MC-k tagjaival is szoktam "hétvégi rendezvényeken szalonnát sütögetni". ;)

És a te hozzáállásodra meg csak azt az analógiát tudom felhozni, mikor a hétköznapi ember szidja - úgy általában - a motorosokat mert azok életveszélyesen száguldoznak az utakon, ma is látott legalább öt ilyet.

Aztán mikor megkérdezem tőle, hogy hány olyat számolt aki normálisan közlekedett, na erre általában már nem tud válaszolni. Gondolom tudod miért?!
  • Susarc
    hát nem nagyon hinném....illetve akin nincs éppen vád az utazgathat,de tutira veszem,hogy a helyi zsernyákokat rájuk küldik és baszogatják őket!
    Mondjuk Jax-ék nem Wizzair-el mentek:P hanem magán göpzivel tehát volt előnyük a szervekkel szemben.....
  • Quantumleap
    Ami nekem eszembe jut (és már eszembe jutott a sorozat nézése közben is, amikor átmentek Belfastba): Ez a valóságban is így megy? Adva van egy motoros szervezet, aminek az USA-ban és Európában is vannak chapterei (akár a Hell's Angel). Tényleg bármikor át tudják csempésztetni magukat motorostól egyik földrészről a másikra minden fennakadás nélkül, ha át akarnak ruccanni?
  • Susarc
    ezen röhögök én is! ezzel nem akarnak azonosulni,de verik a mellüket,hogy hűdenagyonmegvernek ha felveszel egy motoros dzsekit...a csoportos erőszak úgylátszik még belefér a családapák hatókörébe:P
  • Tikal #530
    huuu, erről beszélek, hogy te itthon hétvégi rendezvényeken szalonnát sütögetsz velük, meg az itthoni bandák el vannak mint a befőtt senki nem tud róluk semmit… külföldön meg kicsit más a helyzet, gyakran szerepelnek a hírekben, igen, itt Europában is, és nem a hétvégi rendezvényeik miatt. Felesleges a hazai meg a külföldi MC-ket összehasonlítani, ég és föld. Amit állítasz én elhiszem, dolgos szorgalmas családapák motorozgatnak idehaza, máshol meg nem csak ők… szóval ne csodálkozz ha összemossák őket a bűnözőkkel:

Idén Mallorcán volt egy nagyobb razzia, lecsuktak rengeteg hell's angels tagot: ember és drog csempészet, prostitucio és pénz mosás gyanúja a német anya chapternek… ez szerintem nem az az MC amivel hétvégi motorosok azonosulni akarnak :)
  • ForzaInter
    csak ahhoz olyan emberek is kellenének akik betartják a törvényt, és nem ölnek embereket meg hasonlók.. ilyen tagokból álló klubnál ez eleve halott ötlet.
  • Susarc
    az úgy nehzen fog menni,hogy reflexből lövi az agyvelőket:P
  • SzinesGeza
    Én ezt a "pláne nem hallasz róluk"-ot nem értem. Miért kellene hallani? Vagy mit? Lehet te - mivel más közegekben mozogsz - nem tudsz róluk sokat.
    Ő esetleg meg pont ennek örülnek. :)
    Szezonban minden hétvégére akad több találkozó is országszerte, oda én járatos vagyok, ezért is futok velük össze. Vagy csak az országúton, egy benzinkútnál, egy útszéli kajázóban.

És, hogy visszakanyarodjunk a SoA-hoz, szerintem Jax is pont egy ilyen tisztességes/törvényes munkából megélő klubot szeretne.
  • Janika114
    Srácok nem lehetne lezárni a témát? Tudom hogy nem teljesen off, de a sorozattól már nagyon elkanyarodott a téma. Inkább arról elmélkedjetek.
  • ForzaInter
    egy kicsit rosszul lett értelmezve amit írtam..

ahogy már előttem írták az itthoni mc klubok normális, becsületes emberekből állnak, míg a soa-ban látható motorosklub egy törvényen kívüli motorosklub. lényegen egy szervezett bűnözői csoport akiknek szinte minden tagja ölt már embert és ült börtönben, és a valóságban is léteznek ilyen klubok. na én ezt értettem ezalatt, hogy az itthoni motorosoknak azért ehhez nincs közük.
  • ReszegKoldus
    "szerintem meg mindenki megértette, hogy ez a véleményed, csak nem vagy képes felfogni, hogy ezt ettől függetlenül mindenki leszarja és semmin nem változtat"

mondjuk kb ez a véleményem arról a fészbúk bejegyzésről is
  • Tikal #523
    Aha, tudom. Nem hétvégi motorosokból :) Mint írtam, értem én hogy nem mindenki bűnöző, de nem is erről van szó most, hanem csak arról, hogy itthon aztán meg pláne nem hallasz róluk, mig Európa más részein igen, mert ott már hamarabb megvetették a lábukat és ott igenis jellemző a bűnözés rájuk., itthon teljesen máshogy alakultak a dolgok. Szóval nem azt mondom, hogy minden MC bűnöző banda, csak azt hogy a legnagyobbaktól és legrégebbiektől ez nem áll messze még itt Európában sem, sőt :)
  • Riddick21
    Egy klubtag által megfogalmazott nyílt levelet másoltam be ide, úgyhogy kb. ennyire vázolok én fel itt bármit, és legalább ennyire szabályozok is.
    Amúgy leszarom, hány éves vagy, engem ne édesfiamozzál, főleg olyan értelmi képességekkel ne, amiket (pontosabban a hiányukat) itt prezentálsz.
    De legalább ennyire leszarom azt is, hogy miben vereted magad össze, mert olyan sötét vagy, hogy még akkor sem fogod érteni, hogy miért ütnek, amikor történik.
    Nem mintha egyetértenék bármiféle erőszakkal vagy akárcsak jogosnak is találnám mindezt. Csak ugye nem kérdezett senki, se engem, se téged :) Ezt vagy képtelen felfogni, én meg már nem is írom le többször, majd talán odaér a nővér lassan és elmagyarázza :)
  • Susarc
  • SzinesGeza

"a bandák azért eredetileg se azért indultak, hogy a hétvégi motorosok klubjai legyenek"?

A legrégebbi klubok tudod hogyan és kikből állt össze anno?
    Vadászpilótákból akik nem bűnözésből akartak megélni. A szélsőséges eseteket meg ne húzzuk már rá (megint, sztereotípiaként) az összes MC-re.
    Igen, vannak. De nem általános. Európában meg pláne nem.

• Susarc
    Scooby Doo-s kapucnist azért még merjek felvenni vagy elcsapnak érte a piacon a savanyúságosnál?
  • Susarc
    nem 12 éves kamasz vagyok,hogy mensőködjek egy pólóban édesfiam!

egyszerűen SZÁNALMAS a mentalitás amit próbáltál nekünk ide elrettentésül vázolni....szabályozz már be legyélszives,hogy mit szabad NEKEM és mit nem!
  • ReszegKoldus
    Röviden: nem
    Ha nem lett volna egyértelmű, azt a képet poénból tettem be.
  • Riddick21
    szerintem meg mindenki megértette, hogy ez a véleményed, csak nem vagy képes felfogni, hogy ezt ettől függetlenül mindenki leszarja és semmin nem változtat.
    de még írd le hússzor, hogy mennyire nem érdekel és valójában mekkora menő is vagy :)
  • Susarc
    szerintem itt a 99% szerint az a fogyatékos aki hordában agresszorkodik azért,mert tetszik ahogyan a másik felöltözött aznap....:P
  • Riddick21
    Ti tényleg ennyire fogyatékosok vagytok?
  • Susarc
    áááá humánusak....a szülőket AGYONVERNI 8-an!
  • ReszegKoldus
    Mondjuk arra (is) jó volt ez a téma, hogy egy csomó különböző témájú Sons of... pólót találtam :D

Neki meg szólni kell, hogy vegye le a mellényt, de azonnal :)
  • Tikal #511
    Persze, de ez olyan mintha katonásdit akarnál játszani, felveszed a terepruhát, rangjelzéseket stb, aztán flangálsz vele, szerinted az igazi katonák nem röhögnének ki?:) teljesen megértem, hogy nem tetszik nekik, akkor se ha kitalált banda a SoA. Egy póló oké, azt még az MC-k is árulják, de mellény már nem...
  • Tikal #510
    oh, bocs, hogy nem szakszavakat használtam :)

A másik, én elhiszem, hogy nagy részük tisztességes családapa, de ott az az 1%, és a bandák azért eredetileg se azért indultak, hogy a hétvégi motorosok klubjai legyenek :)

Egyébként is pont erről beszélek, hogy a hazai motoros chapter-eket ne hasonlítsuk a nagyokhoz. Skandináviában már a 80-as években elég durva banda háborúk voltak, és még ma is megy a hell's angels és a bandidos rivalizálása, mindketten akarják a drogpiacot és mást is, és hidd el nem a sarki virágboltot...
  • Susarc
    jókat írtál,de még neked sem esik le,hogy egy KITALÁLT MC cuccairől beszélünk még mindig....