Sons of Anarchy (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egyszerûen SZÁNALMAS a mentalitás amit próbáltál nekünk ide elrettentésül vázolni....szabályozz már be legyélszives,hogy mit szabad NEKEM és mit nem!
Ha nem lett volna egyértelmû, azt a képet poénból tettem be.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
de még írd le hússzor, hogy mennyire nem érdekel és valójában mekkora menõ is vagy :)
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Neki meg szólni kell, hogy vegye le a mellényt, de azonnal :)

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A másik, én elhiszem, hogy nagy részük tisztességes családapa, de ott az az 1%, és a bandák azért eredetileg se azért indultak, hogy a hétvégi motorosok klubjai legyenek :)
Egyébként is pont errõl beszélek, hogy a hazai motoros chapter-eket ne hasonlítsuk a nagyokhoz. Skandináviában már a 80-as években elég durva banda háborúk voltak, és még ma is megy a hell's angels és a bandidos rivalizálása, mindketten akarják a drogpiacot és mást is, és hidd el nem a sarki virágboltot...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ennyi ökörséget összehordani. :)
Hogy mennyi köze van a hazai Hells-nek az eredetihez?
Konkrétan a HIVATALOS chapter-ük! (és nem bandája) Mára már nemzetközi az egész klub.
A másik ez a hülye sztereotípia. Az MC-k nem bûnözõk! Elég sokat motorozom - bár én túramotoros vagyok - azért eljutok sok találkozóra vagy szezonon kívüli bulikon is találkozok klubtagokkal (Hells tagokkal is piáltam már). Tisztességes, melós emberek akik ugyan nem térnek ki egy-egy balhé elõl de a legtöbbjük szimpatikus, jó fej srác.
Sõt, ismerek olyan társaságot ami - ugyan nem MC - csak nõkbõl áll. Pl többgyerekes anyuka egy R1-essel tolja (1000-es speedgép).
Na és ez a ruházat dolog: a lényeg, hogy ne legyen ott az MC! Erre ugranak egyedül. A többit meg maximum kiröhögik. :)
De mint ahogy írják is, egy póló még nem gáz, a dzseki már igen, fõleg ha van rajta mindenféle rangjelzés stb, ami érthetõ is, szóval nem tudnám sajnálni azt az embert akit emiatt összevernek egy kocsmában :)
Mert azt még érteném, ha például a Hell's Angels tagoknak nem tetszik, ha valami civil teljesen ugyanolyan cuccokban mászkál, mint õk (persze ahhoz iszonyat hülyének kell lenni, hogy olyat felvegyen az ember), de itt nem errõl van szó.
Hells Angels mikor alakult?
1948-ban.
Nálunk mi volt akkoriban?
Jaja, bizony, KOMMUNIZMUS.
Amikor az egész MC balhé odaát éppen kiforrott és a fénykorát élte nálunk ezerrel ment a Kádár-rendszer és a "legvidámabb barakk" zéró toleranciával bármilyen deviáns viselkedéssel szemben (pl motorosok, ugye)
...és ez a mai napig sem változott, a magyar jogrendszer sokkal kötöttebb mint az amerikai, több joga van a rendõrnek is, a "bájkert" bármikor igazoltathatják és átkutathatják, nem mászkálhat fegyverrel, sõt, még egy nyamvadt kés sem lehet nála!
Az MC életnek errefelé kb annyi gyökere van mint a fekete getto kultúrának vagy a halloween-nek
De pozitívumot mindig találok mindegyikben, pl ha éppen meghal egy nem kívánatos karakter, vagy lecsukják :)
2. "õk nekik"? Komolyan? :D
a sorozatban vannak túlzások, de a kint amcsi motorosok tényleg nem sok mindenben különböznek a sorozatban látott emberektõl.
Yo, Bitch!
(zárójelben: abból a 22 év sportból - amihez gratulálok - azért lecsíphettél volna egyet-kettõt még az anyanyelved megfelelõ helyesírásának tökéletesítésére)
22 év sport kisegít:)
nyilas Misi is megvédte az üveggólyóit az einstand-al szemben/túlerõvel szemben!:P
Arról nem beszélve, hogy ezek nélkül az általad kritizált emberek nélkül nem létezne sem a sorozat, sem a topik, amiben beszélgetünk róluk, nem beszélve a merchandise cuccokról.
A filmben szórakoztat minket ez a vagány, laza, outlaw stílus, a kötetlenség, a szabadság és az öntörvényûség, olykor az önbíráskodás és a törvénnyel szembeszegülés is, de ha mintaadókra levetítjük mindezt, akkor már háborgunk? Nem ellentmondásos ez egy picit?
Amúgy szerintem marha egyszerû a dolog :) A sorozat elõtt is jártatok valamilyen ruhába és akkor is fogtok, amikor már nem is emlékeztek rá, úgyhogy egyszerûen csak nem kell meg- és felvenni ezeket és kész. Lehet itt vergõdni és hisztizni a dolgokon, aztán ki lehet próbálni élesben, hogy kit mennyire hatott meg.
MÁS:
Sutter nemrég hírül adta, hogy az utolsó évad utolsó része után kapható lesz John Teller "The Life and death of SAMCRO" c. kézirata! Gondolom magyar fordítást basznak csinálni hozzá, de attól még az angolul tudókat érdekelheti! Én abban bízom, hogy majd a Collector's Edition Blu Ray-hez csapják, mert azt úgyis megveszem. Azért nem ver meg senki :)
Én arra lennék kíváncsi, ha valami kétajtós szekrény mászkál SoA mellényben, akkor egy Ratboy féle tag egyedül(!) beleköt-e.
Mert ugye nemcsak az interneten van hatalmas arca mindenkinek, hanem csoportosan is. :)
Bár van egy hasonló pólóm, amin ilyen logo van, igaz nem fekete, nem a hátán van és a szöveg se ugyanaz, de legalább most már tudom, hogy ne menjek benne motoros és rock rendezvényre.
ami viszont a lényeg a SOA egy KITALÁLT!!!!!!! FILMES!!!!!!!! motorosklub! A vendégszereplõ Hells Angels-es emberkék hitelesebbé teszik az nem vitás ,de abban a klubban rengeteg nagyon dúrva gyilkos meg bûnözõ is volt /van?/.Tehát megverni valakit azért ,mert felvesz egy SOA cuccot ami egy fantázia motorosklub kb. olyan mintha a SW fanek összevernének ha egy Star Wars pólóban meglátnának az utcán!
visszatérve a gyerek irományára a rendõrségnek csemege lenne a verés után begyûjteni azokat akik olyan balgák,hogy nyílvánosan azt reklámozzák,hogy õk gond nélkül szarrávernek bárkit,mert nem tetszik nekik ahogy öltözködik....
én csípem egy bizonyos pontig azt amit képviselnek,de a bûnözõ dolgokkal már nemtudok azonmmosúlni! Igaz a filmbena SOA-nak "drukkolok" ,de amikor gondolkodás nélkül lövik fejbe az embereket az már dúrva.Mellesleg elég pozitív figuraként vannak beállítva lásd kimentették a pedofiloktól a kisgyereket vagy segítenek Charmingnak vagy a Caracara lányoknak ha kell.
Amúgy le lett írva, hogy miért van mindez, meg is lett indokolva, vagy elfogadja az ember, vagy erõsködik, okoskodik tovább.
akkor nyilván nem gond, ha én is, mert a bõrmellényesekrõl mindig ez jut eszembe :)
Yo, Bitch!
Persze egy sima póló még nem probléma, de az alább linkelt kabát szerûség már necces.
Ezeket a dolgokat nem én találom ki, ha pl. valami tag (és rendszeresen olvasgat) a SoA hazai facebook fan clubjában, akkor pontosan tudja, hogy mirõl beszélek. Motoros klubok tagjai konkrét példákkal is nagyon szívesen alátámasztják akárkinek, de majd linkelek ide egy erre vonatkozó összegzést is, fel szokott bukkanni a csoportban, csak most már fáradt vagyok, megyek aludni...
Bele lehet szaladni egy-két kellemetlen szituációba, ha nem jól kiválasztott ruhát találnak az emberen.
armyshop.hu-ról szoktam rendelgetni,de már oda is kellett cserére visszaküldenem....ez meg ugye USA.....
Yo, Bitch!

Ha Wendynek csak ennyi volt a szerepe, akkor szomorú vagyok. Azért remélem meg nem ölik, se a drogok, se más :)

Jól emlékszem, hogy ez volt az elsõ Clay-mentes epizód?
"nekem elfut kisablakban böngészés közben néha"
Na most ne haragudj de te tényleg így nézed ezt a sorozatot?
Csak mert azért ez mégsem egy, az arckönyvre betolt youtube videó. ;)