465
-
G_ArchAngel #185 Irigyellek, havi £800-at felretenni, az nem gyenge... -
Szerintem nem felesleges (vagyis valakinek lehet), de abban egyetértek, hogy az számít mennyit tudsz félretenni. -
Ha nem lenne igaz, nem írtam volna. :)
Remélem sikerül megtanulnom a nyelvet és magam is megtapasztalhatom milyen ott az élet.
#181 Sokan azt csinálják pedig.
Oké, hogy drágábbak a dolgok (#179), de akárhogyan számolom szépen ki lehet azért jönni, ha kicsit szerencsés az ember.
Köszi az infót nektek! -
Azt a pénzt,ami megmarad,azt átszámolhatod Ft-ba.Én is azt nézem,hogy amióta kijöttem (február),azóta félre tudtam rakni 1,8millát.
De amit elköltesz,amit felélsz azt fölösleges számolgatni.Azt kell nézni hogy a fizudból kigyere.Mind ahogy azt is fölösleges hasonlítgatni,hogy amit megveszel,az otthon mennyiben van Ft-ban.
-
Azért, mert azt a pénzt nem itthon költöd el, hanem ott.
Ha azt a pénzt hazahozhatnád, az utolsó fillérig, akkor persze, hogy "hú de rohadt sokat kerestem" érzésed lenne... a magyar életszínvonalhoz és árakhoz képest.
De, nem tudod hazahozni maradéktalanul.
És nem is tudsz aszkéta módon élni odakinn - ergo, szembesülnöd kell azzal, hogy egy kenyér ott 2-4-5 Euro, egy jól elkészített vacsora benne van 20-25 Euróban (vagy többen) is, vagy ha elmész a barátnőddel moziba, akkor tízesével költheted a pénzt...
Szóval, ne számítsd át!
-
Pettersson #180 Akkor annak az ismerősödnek eléggé összejött. Tesóm lovász fiú München mellett és kb. 1300 eurót keres, pedig az, azért durván kemény fizikai munka.
Nem akarom az ismerősöd által elmondottakat megkérdőjelezni, de messziről jött ember...
A németre feküdj rá, megértik az angolt is, de azért ha elmész boltba, utazol, stb. nem biztos, hogy ott is megértik. Szóval nem árthat a német. -
Persze hogy más árak vannak. De azért 1 kg kenyér biztosan nem kerül ötezerbe, hogy kevés legyen azaz egy misi. Ha figyelembe vesszük az árakat van értelme összevetni a fizetéseket (csak egy buta pl.: itt 1kg 300 Ft és keresek havi 100ezer Ft-t, kint ugyanezzel a melóval keresek 3-400ezret és a kenyér is csak 600Ft értékű). -
Mert telejsen más árak vannak kinnt... Smemi értelme összevetni az itthoni fizetésekkel. -
Miért? -
ne számítsd át forintba a külföldi fizetést, semmi értelme. -
Vannak ismerőseim kint, de kíváncsi voltam más véleményére is.
Az egyik alig tud valamit németül, néha eljár takarítani (felseper, felmos plusz talán elmegy a boltba), akkor egy alkalomra kap kb 15-30ezer Ft-t.
A másik valamilyen munkás (ritkán jár haza, és mindig elfelejtem tőle megkérdezni milyen), kétlem, hogy lenne diplomája, de nem azért mert hülye és most is egy hónap alatt 1 misi felett keresett.
A német nyelvet majd szakma tanulása mellett szeretném elkezdeni tanulni, eddig angolt tanultam, ezért is érdekelt, hogy nem elég-e az oda (mert akkor lehet folytatnám azt, de szerintem úgysem fogom). -
Pettersson #174 Nyelvtudás nélkül bármennyire is tudsz alkalmazkodni, nagyon nehéz lesz beilleszkedned.
Olyan állást, amiből meg megtudsz élni, nyelvtudás nélkül nem kapsz. Németország drágább területein (Bajorország, Baden-Württemberg) ez meg hatványozottan igaz.
A szakma nem tudom mennyit ér. A nyelv sokat. -
Nem bántódom meg, de írjátok le bővebben miért?
Még nem indulok, ugyanis még előtte szeretnék 1-2 szakmát szerezni, tanulni a nyelvet és aztán. :) -
Pettersson #172 Nem megbántani akarlak, de el se indulj így. -
G_ArchAngel #171 Meglepo dolgokat lehet talalni, ha az ember kivancsi:)
Es akkor meg nem is neztem meg mindent, amit a goggle kidobott az "ice cream cone Bournemouth' kombora:) -
Rotcsa #170 Na, srácok olvasva a kommenteket tényleg megkérdezem, hogy hol a fenében járt, hogy nem talált fagylaltost..:D
Amúgy ő nem Londonban, hanem azt hiszem Bornemouth-ban dolgozott.
Abban a városban állította, hogy nincs. Hogy Londonra miért mondta és ezzel együtt miért általánosított az egész országra, nem tudom.
Azért nekem is elég vadul hangzott, h nincs ott fagyi... azért nehogy már Európa egyik legcivilizáltabb városában ne legyen...... -
G_ArchAngel #169 Kb semmivel fogsz tobbet keresni es itt annyi egy double room, mint videken egy egy szoba + nappalis lakas :) -
Drága. Ha van jó sok angol tapasztalatod akkor gyorsan lesz munkád (ha ugyanabban akarsz elhelyezkedni ahol most dolgozol, és van 1-2 év tapasztalatod (kintiek)) és talán nem is minimálbéres.
Ha nincs akkor nagyon lutri. -
én crawleyban lakom ami london és brighton közt van. elég nyugis hely, de fontolgatom hogy londonba kéne menni lakni, nagyon szar? -
Hidd el mi is szívesen húznánk innen.
Mondjuk maga Green lanes még jó. Sok a zöldséges, a kávézó közel van egy sainsbury is. Turnpike lane-nél meg Manor housenál a projectben ami a Rowley gardens-nál van nem biztos, hogy szívesen élnék mondjuk...
Kezdésnek még elviselhető. Csak sok a török meg a feka meg sokat jár a rendőrautó az utcában este is:) -
G_ArchAngel #165 Akkor Neked jo dolgod van, mondjuk en nem szeretem Turnpike Lane - Finsbury - Manor Park - Seven Sisters kornyeket, eleg... khmmm... koszos es sok a furcsa arc:)
Neha azert elmegyunk oda kenyerert vagy kokuszgolyoert:)
Annyi szerencsenk van, hogy nalunk az egyik koser peksegben magyar a pek/cukrasz es eleg jo a kakaos csiga es kalacs, azzal mar lekotjuk magunkat:) -
tesód érdekes helyeken járkálhatott, hogy nem találkozott egyel sem.
fagyisok vannak, igaz a fagyi nem olyan, mint otthon, én egyszer próbáltam, elég is volt.
inkább tejszín volt egyfajta ízesítéssel, mint fagylalt. -
"Ott a magyar pekseg Green Lane-en, ahol van hazi TR - nah, ha olyat eszel, akkor az otthoni bolti szartol hanyingered lesz. Raadasul kb. akkora, mint az orias Rudi 6x-osa"
Itt van 20 méterre tőlünk:) -
anno egy idiota electrotechnika/digitalis technika tanarom mondta hogy "jaj ma mar nem kell annyi tananyagot atvenni mint 10-15 éve... hallod minden órán megállás nélkül körmöltünk mint atom, 3-4 a4 spirált teleírtunk egy évben. valami csodalények lehettek a diákok 10-15 éve hogy ennél többet és gyorsabban tudtak írni/tanulni :D -
"Azert regebben nem igy volt, a master az egy eros technikum OKJ-vel fuszerezve, koze sincs egy igazi diplomahoz."
Hogy micsoda?
Master of Science erős technikum OKJ-vel?? Ez jó vicc volt...
"Mondjuk arra nem is lenne kepes a legtobb mai gyerek, amire 10-20 evvel ezelott..."
Ja mindig ezt mondja minden generáció. Kérdés, hogy akkor mégis mitől fejlődünk... -
G_ArchAngel #160 LoL, South Bank-en 10m-enkent van fagylaltos.
De kb. az osszes turistalatvanyossag kozeleben talalhato egy minimum, van mobil is, mint a Family Frost, legtobbszor lakonegyedeket jarja vagy a sulik kornyeken, parkok mellett all le hosszabb idore.
Tipikusan az a nagyon szines, mindenhol felnyithato ablakos furgon, mint a filmekben.
Az Oxford Str.-en van vagy egy tucat epitett fagyis. Regent Str-en igenyes, megfizethetetlen fagyizo. Carnaby Str-en ugyszinten. North Finchleyben, Muswell Hill-en, Golders Green-ben mar ettem fagyit.
Tesot csak a Street View-n deritette fel Londont? :D
Turo Rudi - magyar hulyeseg, en szeretem a naturt, de kb. 1 masodpercig sem hianyzott. Valoszinuleg Dominikan is halat ennek, nem pacalt, de gondolom nem mindenki van igy vele.
Lengyel boltokban van TR, magyar polcok, magyar fuszerekkel, konzervekkel, etelizesitokkel.
A/4-es boritek meretu csomag otthonrol 2000 Ft, mi igy annyi fuszert kaptunk mar, hogy folyamatosan ajandekozzuk el. Ott a magyar pekseg Green Lane-en, ahol van hazi TR - nah, ha olyat eszel, akkor az otthoni bolti szartol hanyingered lesz. Raadasul kb. akkora, mint az orias Rudi 6x-osa.
Mindenkinek olyan kaja kerul az asztalara, amilyet akar. En 3 ev utan szarul vagyok attol a sok szemettol, amit otthon lehet kapni. Tudom, ott is van minosegi aru, de meg angol fizetesbol is horror otthon bevasarolni. Igazi Hosok, akik otthon megelnek. -
Dobronski #159 :D:D:D -
Rotcsa #158 Tesóm kint melózott Angliában fél évet(aug.-febr) egy étteremben mint konyhai melós.
A tányérokból elege is lett mire haza jött, na mindegy, nem is ez a lényeg. :D A minap bevásárolni voltunk a tecsóban és mondta, hogy oda kint mennyire szar, íztelen a kaja, még az étteremben is, ahol ők melóznak(egy olaszos étterem), pedig elég sokan járnak oda kajázni...
Kint nem kapni túró rudit-mondta... Na, mindegy, ezen még túltettem magam, elvégre mégis csak magyar desszertkülönlegesség, vagy mifene...
De amin lehidaltam, hogy oda kint nem kapni fagyit!

Először fel sem tudtam fogni, ezért megkérdeztem egy kicsit együgyübben!
"Te, ne hülyülj már! Nincs olyan,hogy mondjuk megyek a városban és kérek egy gombóc fagylaltot valahol? Nincs egy mobil-fagyi árus sem kis kocsival? Nemááá!
"De hidd el, ez így van..."

Na, kössz, gondoltam. Inkább legyek csóró magyar, mint egy olyan pénzes angol, aki életében nem evett egy jót...
-
G_ArchAngel #157 Azert regebben nem igy volt, a master az egy eros technikum OKJ-vel fuszerezve, koze sincs egy igazi diplomahoz.
Mondjuk arra nem is lenne kepes a legtobb mai gyerek, amire 10-20 evvel ezelott... -
Két diploma = két államvizsga. Ennél érthetőbben nem lehet:) -
1. Nem vagyok a drágád.
2. A kérdés arra irányult, hogy azonos területen a Bsc + Msc két diplomának számít-e, vagy csak egynek. Nyelvvizsgád is lehet több, de csak a legmagasabb számít. Pedig külön vizsga, külön papír, oklevél. -
Drágám.
2 különböző terület.
Az egyik manager-mérnök a másik meg okleveles közgazdász. Csak miután nincs már kiegészítő képzés (hogy 2 év alatt főiskolai végzettségre megvan a közgáz hanem masternek hívják ezért van 2 szak.)
BTW az első diplomám 8 féléves képzésből van a második meg 4 félévesből.
Egyébként ha szerinted könnyű az új rendszerben másoddiplomát csinálni napi 10 óra meló mellett, javaslom nyugodtan kezdj bele egybe.
A 2. diplománál nincsennek töltelék felesleges tárgyak. Nem volt matematika meg szociológia meg politológia meg érdekességek, meg nem tanították az embert 1 féléven át integrálni. A Másoddiploma azért rövidebb mert egy csomó mindennek meg kell felelni ahhoz, hogy egyáltalán elkezdhess egy szakot. Így jobban sűríthető az anyag.
De mindegy. Csináld meg és kész. Külön diplomát adott mindkét képzés. 2 külön szakdolgozatírás és különböző témájú államvizsgával.
Egyébként meg tök offtopic téma és elnézést, hogy válaszoltak a nyílvánvaló flémkeltésre. -
inkább mindkettő 1 egész :) -
Jaaa, úgy könnyű.
Ennyi erővel az 5 éves, egyetemi szintű diplomával rendelkező is mondhatná, hogy ő két diplomás. -
Ha már van 2 diplomám akkor nyílván nem olyan helyen akarok dolgozni ahova nem kell.
Ha pedig használni akarom akkor muszáj kint megszerezni az itthoni kinti ekvivalensét. vagy beíratkozni egy friss diplomás programba.
Nem kötelező. Középszintig, store manager, szintig ezek nélkül is el lehet jutni és azok már jól fizetnek (25-30 K évente gyorséttermekben és 40-50K körül jó éttermekben is akár). De mivel szeretnék előbb utóbb szakmánál maradni ezért muszáj lesz beiskoláznom magam. -
avatarolok #150 Én 3 napot voltam kint. Na de ott melózni.... Soha. -
Midas #149 Nem kell feltetlenul mindenhova diploma kint. -
Londoniak, játszatok! :) -
Miért? Bővebben. Nyugodtan írhatod privátba is. -
Bocs, de szerintem a bérezés és az életkörülmények skandináviában elég jók, szóval nem nevezném nyűgnek :)
Ráadásul ha nagy cégnél helyezkedsz el akkor még a nyelv se probléma, ugyanis kinn az ilyen cégeknél az angol a beszélt nyelv cégen belül...