465
  • Bucser
    Én annyit tudok mondani, hogy jól beszélt angollal kb 6 hét után találtam munkát.

1500 fonttal jöttünk ki de nagyon neccesen lett elég. Számold bele, hogy nem mindenhol van hetente fizetés. Van ahol csak havonta, vagy 2 hetente van (én pl szívok, mert első fizut csak 1 hónap csúszással kapok tehát a szeptemberi munkám bérét október végén az októberit meg november végén)

Ha jól beszélsz angolul és tudod a mekdöncis kérdésekre a válaszokat, hajlandó vagy ott gürizni éhbérért (5,82 óránként) akkor könnyen lehet melót találni az elején. Én ezt a végére hagytam és hála az égnek másnap fel is hívtak egy normálisabb helyről.

De sok utánajárást és rengeteg türelmet igényel. Ismerősök voltak kint, de ők sem tudtak semmilyen állással segíteni. A nagy étteremhálózatokat kell próbáéni: Eat, Burger King, Pret a Manger, Itsu, és van még jópár. A másik pedig gumtree.co.uk és ügynökséghez elhúzni temp jobra azonnal.
  • G_ArchAngel #224
    2000 GBP alatt ne gyere ki, nagyot lehet esni...
  • yugoslave
    Sziasztok!

Évek óta tervezem, hogy kimegyek Angliába dolgozni. Az a problémám ,hogy nincs kinti kontaktom. Pedig ugyebár kellene szállás, munkahely, meg magyar ismeretség sem árt, mégis otthonosabban érzi magát az ember egy idegen országban, ha magyarul beszélhet, magyar emberek segítik támogatják.
    Az lenne a kérdésem, van e itt valaki, aki akármilyen email címmel vagy linkkel tudna segíteni munkaügyben főleg. Még egy. Mennyi pénzt kell összegyűjtenem az első hónaphoz, amég nem kapok kint fizetést. MEnnyire jön ki az albérlet, rezsi, kaja, közlekedés cakkonpakk?? KÖszönöm előre is!
  • Lammer
    Zsenialis! :DDD

Azert az gaz, hogy neki is sz*rra kell magyarazkodnia magat, nehogy meg a vegen csorbuljon ez a nagy ossznepi polkorrekt feeling, ehhh :) Maga a hangulata olyan, hogy szvsz nem serto, na mind1... gyk: meg az "erintett" kommentelok is vidaman allnak hozza, ha visszaolvas az ember (par oldalt visszalapozva) :)
  • Blasta
    OMFG :)))
  • Solten
    Nagyon jol tolja a srac A Glaswegian tenyleg ilyen,a leggazabb akcentus egesz Skociaban...
  • G_ArchAngel #219
  • ml85ml
    köszi
  • Bucser
    Vagy még esetleg ez

Football Scouting site
  • Pettersson
    Találtam egy ilyet:
    http://www.footballcvacademy.com/football/academy/trials.asp
  • Bucser
    Hát eléggé nehéz bekerülni alsóbb osztályokba is.

Ugye itt kint kicsit más a móka mint otthon. Itt van ugye a Premier League (nagy csapatok nagypénz nemzetközi sztárok) aztán alatta a The Football League (még itt is viszonylag nagy nevek vannak PL és FL között van átjárás) ami 3 részre oszlik és 24 csapat van szintenként. The championship, League One és League Two. Ezek profi csapatok még teljes munkaidős játékosokkal. Ez alatt jönnek a területi nem-liga bajnokságok. Ez még csak 4 szint volt és 11 szint mélységig vannak bajnokságok és kupák. Szóval hely van. Kérdés, hogy lehetőséghez hol és mikor lehet jutni.

Erről bővebben itt

Bekerülni hogyan lehetne? Fingom sincs.

A nagy csapatok nem rekrutálnak nagyon helyiek közül. Általában saját nevelésűeket hoznak fel az U9-es akadémiától az U14-U16-U19-U21-es korosztályig majd a tehetségeket adják veszik egymás között. Eléggé zárt rendszer.

Amit javasolni tudok, hogy állíts össze egy videóanyagot a játékodról edzésedről, írd ki dvd-re, kanyaríts mellé egy sport életpályát, keresd ki az összes csapat postacímét és kezd el őket nagyüzemben bombázni a dvd-vel és a levéllel. Kérj próbalehetőséget.

Hátha bejön. megpróbálni érdemes mert még a non-league csapatoknál is lehet évi 25-30 ezret keresni csak focival.

Azt azért érdemes tudni, hogy egy Megye I-II szintű játékos idekint, az amatőrök között, éppen hogy meg tudja állni a helyét a nem fizetett just for fun Vasárnapi ligában ahol 1 edzés van hetente:)
  • ml85ml
    udv,
    Focizik vki kinnt angliában? gondolok itt a harmad negyed ötöd osztályra, mik a tapasztalatok? hogy lehetne kijutni Magyarországról Angliába mint focista? nem érdekelnek a lehúzos ügynökségek, gondolom csak van vmi nyilt nap vagy hasonló
  • Pettersson
    Most nézem, hogy az edeka-ban, egy rekesz Franziskaner búza sör, 13 euró, plusz 4 euró betét díj.
  • Pettersson
    Sör:
    kocsmában drága, boltban nagyon olcsó. Persze attól függ milyet iszol. Németek szeretik a minőséget, szóval olyan nagyon trógert nem fogsz találni.
    Cigi:
    tényleg megfelelő alkalom leszokni, szerintem roppant drága, a minőségét nem tudom, én nem dohányzom.
  • Risu Führer
    jó is lenne
  • CattiBrie
    Legmegfelelőbb alkalom leszokni.
  • Risu Führer
    ezért írtam hogy küldjön egy pü-t aki tud de akkor leírom konkértabban.kaja szállás "ingyen" lesz szal csak a többiről kell gondoskodnunk.sajna dohányzom ezért vinnék ki egy 10 dobozt itthonról de az 2-3 hét alatt elfogyna és úgy hallotam kinnt dárga meg szar is.a tömegközlekedés áraira meg az különböző szórakozási lehetőségere lennék kiváncsi.pl mennyi egy sör a pubban és a hiperben meg esetleges szórakozóhelyeken milyen árakra lehet számítani ha lenne esetleg ott.egyébként Erfurtba megyek.
  • Pettersson
    De, hát erre lehetetlen így válaszolni...
    Ottani árak? Mit akarsz venni, hetes BMW-t, vagy egy liter tejet? Pár dolog? Mennyibe kerül Hamburgban egy luxus prosti, vagy mennyibe kerül Stuttgartban egy lakás bérlés...

Több konkrétumot. :)
  • Willenbrock
    Álítólag Anglia már nem is menő hely.
  • Risu Führer
    bocsi az offért de láttam hogy valaki írta hogy németeknél melózik.október végén utazok ki szakács gyakszira a sulimból egy hónapra és szeretnék csak egy pár dolgot megtudni az ottani árakról meg pár dologról.úgyhogy aki tud írni nekem az ottani dolgokról az küldjön egy pü-t.köszi
  • Voyager5
    Szóval akkor ez igaz az UK-ra is:

• Atkamon
    Hát, én mondjuk tudom, hogy belém édesanyám nevelte:D Ő fél nagyon ezektől, és én még kiskoromban "átvettem" tőle:D
  • G_ArchAngel #203
    Ez olyan, mint fosni a capatol, de sokkal tobben halnak meg egy evben, akiket haszonallat rug agyon...
  • CharrDen
    Igen, velem pont így van. A kicsi ártalmatlan pókoktól nem félek, nincs is velük semmi bajom, de az ilyen jó nagy szőrös pókok (amik általába mérgezőek is) na azokat utálom, és nem fóbia hanem inkább félelem, mert még nem érzem úgy hogy eljött az én időm -.-
  • Dobronski
    Dik more!
  • Aquir
    És ha ezek evolúciósan vannak bennünk, mert valahol halálos kimenetelű csípésük van egyes rovaroknak, hm? :P
  • G_ArchAngel #199
    De ezek 99%-ban mentalisan kezelheto, legyozheto dolgok. Vannak csuszomaszok, amiktol undorodom, de akkor is tudom kezelni, siman kirakom a lakasbol. Tudom undor =/= fobia...

(most gondolkodom a fobiamon, de csak egy bizonyos nemzetisegi csoport jut eszembe, amitol kiraz a hideg es menekulnek...:D)
  • Blasta
    A fóbia lényege, hogy nem attól félsz, ami ténylegesen halálos, vagy súlyos sérülést okozhat, azt normális reakciónak hívják, az emberek 99%-a fél a cápától, vadon élő ragadozóktól, azzal nincs semmi gond.

Ha fóbiád van, akkor akár egy nagyobb molylepkétől is kirázhat a hideg, és elmenekülsz egy másik szobába, pedig azok aztán ártalmatlan jószágok.
    Kápis? :)
  • G_ArchAngel #197
    Sosem ertettem ezeket a fobiakat. Krokodiltol, hienatol illik felni, vagy olyan poktol, amely marasa halallal vagy egeszsegkarosodassal jarhat, de akkor kepzeljuk el, hogy szegeny kis pok mennyire felhet a marha nagy, sikoltozo embertol?:)
  • CharrDen
    Ahj, én egyedül a pókoktól félek, semmi mástól, miért van pont pók ott is
  • Atkamon
    Dejóó...:D Még jó, hogy rovar (és pók) fóbiám van... :D Na mindegy... Majd a szobatársam elintézi, ha gond lesz xD
  • G_ArchAngel #194
    Mi talaltunk egy olyat, aminek a teste volt akkora, mint a tenyerem. Lakotars ralepett, kilapult, aztan mire visszaertunk a szemeteslapattal, mar nem volt ott.
    Az asszony nem aludt aznap, masnap meglett, megfogtam egy dobozzal es kiraktam. En semmit nem olok meg, csak a legyet es szunyogot.
  • Solten
    Agreed, tudnam honnan masznak elo ezek a felmeteres joszagok... Egyszer csak atszaladt egy a szoban, majdnem kisebb infarktust okozva... Bar ugy nezem csak nagyvarosban gaz a helyzet, most kikoltoztunk az agglomeracioba, itt a Magyarorszagon megszokott "kompakt" meretuek vannak...
  • bertino
    továbbá: pókok

aki nem bírja a pókokat, kerülje angliát.
  • bertino
    hát itt birmingham alatt is hasonló a helyzet.
  • G_ArchAngel #190
    Az angolok csunyak, ellenben az utcan lathato, mindenfele naciot, nemzetet, borszint es ezek kevereket kepviselo csajok kozott sokkal tobb a 8/10 feletti, mint Europa legtobb reszen, Magyarorszaghoz viszonyitva felelmetesen sok a jo csaj. Megegyszer mondom: nem az angolok a jok, de Londonban angolbol nincs is sok.
  • bertino
    na és mit szóltok az angol női átlaghoz ? hát nem gyönyörűek ?
  • Solten
    A brit kaja nem szar, csak mas. Nem nagyon fuszerezik az eteleiket. A magyar etrendhez szokott gyomornak eleinte qrvara nem jon be. Az edessegeik meg tobbnyire katasztrofalisak, tonnanyi cukor van bennuk, marha edesek. Amugy a szupermarketekben lehet kapni mindenfele fuszert, valamint egy magyarnak fontosak a lengyel boltok: etrendjuk, kulturajuk kozeli a mienkhez, szoval ott beszerezheto szinte minden brit shopbol hianyzo alapanyag (ecet, zsemlemorzsa, normalis izu torma, stb) :) Bar a sok lengyel miatt az utobbi idoben nemelyik nagy elelmiszerlanc elkezdett lengyel cuccokat arulgatni (amire piaci igeny mutatkozik/mutatkozhat, nem szaroznak, itt mar kicsit regebb ota mukodik a kapitalizmus) eastern european food neven... :DDD
  • Bucser
    Havi 800 font ha nem egyedül van az ember akkor nem lehetetlen. Persze akkor nem eltek es legalabb 900 nettot kell keresni havonta.
  • BenedekFeco
    Azt elfelejtettem,nekem svájcba sikerült kijönnöm.
    Havonta annyit teszek félre(minimum),mint amennyit otthon kerestem nettóban,műszakvezetőként.
    4100CHF a havi fizum(nettó),ebből 1000haza az asszonynak,2000-ből meg el lehet itt "tengődni" .Eddíg minden hónapban "szórtam egy kicsit" a pénzt.Tv,laptop,gamer PC,mobil,két német tanfolyam,tankolom a verdát (2,5 V6).