77
  • pocokxx
    #77
    Sziasztok!

    Az miért lehet, hogy a Mafia 2 szaggat? Főleg akkor, amikor rendőr jön, vagy villogó alagútban kéne menni. A gépem nem hiszem, hogy túl kevés hozzá; minden "low" beállításon van ehhez a konfighoz: proci:AMD 8450X3, vga: Asus EAH 4670 ram: 4gb DDR2/800Hz Kingston.

    Nem adtak ki valami grafikus optimalizáló patchet? Vagy másik crack-kel ? (Unleashed)
  • tomboy013
    #76
    Hogy merték ennek a játéknak a Mafia 2 címet adni azt nem értem.... Az első rész nagyon hangulatos jó történettel bíró játék volt, ez meg.... hihetetlenül unalmas, rövid, a sztory meg se közelíti az első részben látottat. Ez egy vicc
  • Freddycom
    #75
    Szerinted 'kb. 10 féle ember mászkál az utakon (klónok)', a cikk szerint meg 'a járókelők egytől egyig különböznek egymástól'

    Skynet szerint 'Se idő se napszakváltás', de a cikk meg azt mondja, h 'a dinamikus időjárás- és napszakváltás pedig önmagáért beszél.'

    Most akkor miva'?
    Elég elvakult lehet a cikkíró. :D
  • koschwarz
    #74
    én mindig ugyanazt az autót vittem ki, ha választhattam a garázsból: egyszer tankolnom kellett a játék során. lol :D
  • 12346
    #73
    baszki... ezt nagyon meg akartam venni, de így hogy kihagyták belőle a manuális váltó lehetőségét (+ sztem élvezhető belsőnézet sem lesz megolható), ezzel kilőve a városban való gurulgatás lehetőségét, asszem ez mellőzve lesz:/// tetszik a játék, de pont emiatt az "apróság" miatt tologattam az előző részt is még 7-8 év után is. nem kell még egy gta asszem:c

    szerk.: ez a jimmys dlc egy vicc. amúgy is, de rendesen pontozza a driftet meg ilyenek??? mi ez?? ebből is proligyerek játékot csinálnak?:/
  • Julius Caesar
    #72
    Uhm... What?
  • sanyicks
    #71
    "Az meg hogy a könyvtár szerkezeteket valaki el akarja osztani az nagyon cool"

    kb olyan "cool" mint amikor te akarsz osztani egy x-ből y-t ért el pontszámot...
  • patchaou
    #70
    Miért nem lehet ott próbálkozni ilyenekkel ahonnan letöltötted a játékot? 50% hogy ott crack is van hozzá.

    Hogy 3/5, vagy 5/3 számomra teljesen mindegy. Mind a két esetben értem hogy mire gondolt az aki írta. Mi értelme ezen okoskodni?

    A 10-11 óra játékidő szerintem akkor lenne elég, ha abból 8 óra nem azzal telne el, hogy elmegyünk A-ból B-be. FC 2-t pont ezért nem bírtam kettőnél többször végigjátszani. STALKER-okba viszont a fejlesztgetések és fegyverkereskedelem miatt több száz játékórát beleraktam. Persze ezeket a játékokat nem igazán lehet a Mafia-val összehasonlítani. A történet nem rossz, viszont a játékmenet (pont a sok kocsikázás és rettentően kevés akció miatt) siralmas.
    Valaki (máshol) felhozott (szerinte) pozitívumokat is.
    Egy csomó mindent lehet kapcsolgatni.
    - Ezreket fizettél azért, hogy egy játékban le illetve fel tudd kapcsolni a villanyt. Teljesen értelmetlenül, mivel semmi hasznod vagy károd nem származik belőle.
    Meg lehet nyitni a csapot.
    -De a kezed már nem tudod megmosni.
    A csomagtartót is ki lehet nyitni.
    -És be is tudod csukni, de ezen kívül szintén semmi értelme.
    Lehet tankolni.
    -Egyszer ki akartam üríteni egy autó tankját, de előbb meguntam az egészet.
    Kajálni is lehet, bár egyszer sem volt szükségem rá a játék során.

    Ezzel Én nem fikázni akarom a játékot, de ilyen fölösleges hülyeségek helyett izgalmasabbá tehették volna a játék menetét.

    Örülök, hogy nem vagyok az a fajta aki kipróbálás nélkül (főleg előre) megvennék egy játékot. Akkor most nagyon csalódott lennék.
    Még mielőtt lehurrognának az antiwarez lovagjai, megsúgom hogy amiket érdemesnek tartok azokat mindig megveszem, hiába játszottam ki őket "ingyen". Csak épp zsákbamacskát nem veszek :)
  • kkal
    #69
    van valakinek keygen vagy sorozatszám?
  • Dimiona
    #68
    Hangot miért húzták le 4/5-re? Véleményem szerint a zenék fantasztikusak alatta, a kocsik hangjai jók, még a gumik hangjai is. Nálam ez 5/5 volt.

    Ellenben én a grafikára nem adtam 5/5-öt, mivel számomra kicsit frusztráló volt, hogy még 2010ben is látok ugráló és ronda árnyékokat. Továbbá van ahol van árnyék, van ahol nincs.
    Ilyen volt például a játék elején, mikor Joe és Vito ültek az étteremben az asztalnál és a whiskeys üveg alatt/ körül nem volt árnyék, de az üvegtől 30cm-re lévő Vito keze már vetett árnyékot.

    Valamint azzal sem értek egyet, hogy a város élettel teli. Hiszen csak az emberek úgy vannak. Sétálnak és ennyi.

    A kocsi fizikája is hagy kívánni valót maga után, nem a legtökéletesebb. Egyszer a játék elején még kizuhantam az autópályáról és leestem a mélybe. Elég bénán zuhant :S

    Továbbá a rendőrök kicselezése a ruha cserével elég nagy hülyeség. Ezt nem tudom honnan szülték, de sztem ha vkit köröznek akkor arc alapján körözik és nem ruha alapján.

    Fegyvert vásárolt vki a játék során? Mert én nem. Ellenben a lockpickes dolog az tetszett.

    Összességében azt mondom, hogy ennyi negatívum ellenére is tetszett a játék, mert van egy feeling-je, ami kárpótolt. De ha tudom, hogy ennyire rövid és ilyen lesz amilyen lett, akkor nem veszem meg a gyűjtői kiadást (X360).
    Tele van bugokkal a játék. Jobbnak kellett volna lennie, de hát a folytatások már csak ilyenek. Sokszor nehéz űberelni egy jó elődöt.
  • Julius Caesar
    #67
    Látod érted a "porblémát" (direkt porbléma, nem probléma). Egy alkotás, mű or something lehet 100%-os. A százalékot ki lehet törtként is fejezni, értékeléskor ez történik - ahogy gondolom itt sokan jártak azért suliba és a tanár is százalékozta a dolgozataikat.

    Gépen a törtet meglehetősen nehéz emeletesként kezelni, vagy inlább mondjuk úgy - nehéz lenne kezelni, épp ezért gyakran a slash jellel (és itt most nem a gitárosra gondolok) fejezzük ki.

    És ha 5/3-mat írsz, akkor történetesen azt írod le, hogy elosztod az ötöt hárommal. Okay?

    Az meg hogy a könyvtár szerkezeteket valaki el akarja osztani az nagyon cool, de valahogy jelölni kellet gondolom a hierarchiát vagy nem is tom, rendszert. És valaki kitalálta, hogy legyen ez a slash jel (lehet szerette a gitárost!).

    Sztem itt akár le is zárhatjuk.
  • Balumann
    #66
    Hát ezen el lehet vitatkozni szerintem egy darabig, mert sok féle képpen lehet értelmezni. Törtként is értelmezhető, 3/5 az 5/5 -ből (tehát háromötödöt kap az öt ötödből), de a nevezőből tudod, hogy 5 az egész (max pontszám), ezért lehet így felírni ahelyett, hogy 3 pont az 5-ből. Ha elosztod megkapod, hogy ha 1 a max, akkor 0,6 (0,6/1 , vagy 6/10, stb.). Tehát valóban ha 3/5 -öt írunk az is hiányos, mert ki kéne írni, hogy 3/5 az 5/5 -ből, csak fölösleges. Mindenesetre ez is matek, törtel fejezzük ki, és aki járatosabb matekban, az elsőre is úgy próbálja értelmezni, hogy a nevező az egész, és hogy abból hány pontot kapott. (és ha elosztod, akkor is megkapod, csak úgy hogy 1 a max).

    winnie: A 11 óra így tényleg nem rövid, de ebből 9-10 óra tényleg semmiből nem áll, csak hogy menj ide-oda, kövesd azt, vezess oda, stb.. Hogyha az akciókból, üldözésekből, kihívásokból lenne 11 óra szerintem összetennék az emberek a kezüket, pláne ha azt egészítené illetve töltené ki még 8-10 óra ilyen lazább semmitnemkellcsinálni rész.
  • Skynet
    #65
    Pedig ez qrvarövid. Ne más stílusú játékokat vegyünk alapul,hanem azt a tényt hogy SANDBOX cím, ahoz képest pedig qrvarövid.

    Egyébiránt ITT van miket is vágtak ki a játékból SZÁNDÉKOSAN hogy DLC formájában nyomassák majd. Pénzéhes faxszopó banda....
  • Carbine
    #64
    Írtam egy szóval azt, hogy rövid? Azt írtam, hogy a mai átlagos (Pl: COD: MW 2) játékidőkhöz képest annyira nem vészes. Az a 11 óra játékidő nekem így is bő 1 hetem volt.
    Lehetett volna ezt is nyújtani, mint az SC 2-őt, ami szvsz, egyszemélyes kampányát tekintve jóval hosszabb, mint amilyen jó.
    Ha több száz órát akarok foglalkozni hosszú hónapok alatt egy játékkal, arra ott vannak az MMO-k. 20-30 órás elfoglaltságra meg például Mass Effect 1-2, Stalker, Fallout 3, stb.

    Amúgy a mai trendeket ismerve, úgyis hosszabb volt, csak bunkó módon kivették, hogy majd DLC-ként megvegyék az emberek.
  • Skynet
    #63
    A game erős 6/10 (pc -n).
    Physx nevű parasztvakítás,--> sokkal brutálisabb gépigény physx-el jóval gagyibb fizika mellett mint bármely más hasonló játékbanjátékban.
    Steam only.
    Freeride nincs.
    Se idő se napszakváltás. Csak küldetésenként.
    Autóból kilőni nem lehet,ha valaki ül mellettünk az sem lő ki csak ha a misszió úgy kívánja amúgy leszarja ha halomra lőnek minket.
    Pénznek semmi értelme,még ha milliomosok leszünk akkor is kötelező minden szart megcsinálni. Költeni pedig nagyon nem lehet,a legnagyobb tétel az autótuning,amire abszolút semmi szükség,mert az autókat maximum arra használjuk hogy elmenjünk vele küldetés részhez.
    Számtalan kisebb nagyobb butítás a Mafia első részéhez képest.
    Sehol egy mentő vagy tűzoltó.
    Sokszor nagyon buta mesterséges intelligencia (igaz még így is túlmutat a GTA-n).
    Úszás hiánya 2010-ben egy sandbox címnél erősen szánalmas, elindultunk vissza a GTA3 idejébe?
    Rövid. Baromi rövid. Lehet hogy 6-8 óra szokott mostanság számtalan játék lenni,de ezek nem SANDBOX címek. Ez a játék sandbox címhez mérve qrva rövid.
    Végigcsinálod a sztorit,és kész. Nincs értelme tovább elidőzni a városkában. 2 küldetés között 1-2 óra mászkálással megunható az egész város.

    A pc modolásnál előkerült küldetésnevekből és egyéb nyalánkságokból (nomeg a játék hirtelen gagyi módon történő lezárásából) következik hogy a játékot szándékosan szétkúrták, és DLC formájában kívánják teljessé formálni. Szánalmas. Csak sajnálni tudom azokat akik megvették.
  • radical@work
    #62
    lol. arra kb 1-est illik adni esetleg 2-est ha billentyűzettel valamennyire irányítható...
  • winnie
    #61
    "Nem értem miért jön mindenki a rövidséggel. Közel 11 óra alatt játszottam végig. A mai átlag inkáb 6-8 óra szokott lenni egy játéknál."

    na ez az, ami WTF! hogyhogy rövid a 11 óra? eleve ki az a barom, aki olyan játékokat vesz/fecsérli az idejét, amiket pár óra/nap alatt végig lehet játszani? egy játék minimum tartson ki hónapokig vagy évekig.

    tudom, gyorskaja, mcdonalds generáció, de ott, ahol valaki egy 11 órás játékot nem tart rövidnek, komoly problémák vannak.
  • winnie
    #60
    4-er, MERT nem támogatja a kormányokat.
  • radical@work
    #59
    Hogy adhattatok 4est az irányíthatóságra amikor autós program létére NEM támogatja a kormányokat???
  • WoodrowWilson
    #58
    Ott bukik a logikád, hogy akkor aki 4/5-öt kap, az ugyanolyan, mintha 4-est kapna. És ott nem azt jelenti a dolog, hogy 3-ból 2 pontot ért el, hanem 2-es és 3-as között van. A probléma itt szerintem az, hogy az átlag magyar úgy gondolkodik, hogy "5-ből 4", míg angolul "4 out of 5", ezért elterjedt nálunk a 5/4, máshol meg fordítva.
  • tomcsa4
    #57
    Bazz, menjetek be a suliba (egyszer az életben), írjtok egy dolgozatot és nézzétek meg, hogy a tanár hogyan osztályoz. Ott nem láttok 3/2-et, hanem 2/3-adot és stb. Ergo amit Balumann írt, meg akik osztották a véleményét, azoknak van igazuk. A többiek olvassanak is, ne csak gépezzenek.

    Off vége.

    A játék pedig nálam 5/5. Százas skálán természetesen nem 100 pont, de az utolsó ötödben van (amit lentebb is írtam, 80%-95%).
  • Eriongtk
    #56
    "itt nem arról van szó, hogy a tökéletes játék értéke 1 az adott játék pedig csak 4/5 (értsd "négy-ötöd"-ét) éri el."
    Én sem így értettem. De leírom most már, mert sok a félreértés.
    a #39es példát azért hoztam, mert matekban úgy van. Hogy jön akkor ez ide, hiszen itt nem matekról beszélünk, még csak nem is alap műveletekről?
    Úgy, hogy OTT a nevező jelöli a legmagasabb értéket, és a számláló azt, hogy ebből mennyit ért el. Itt pedig, értékeléskor x/y tehát nem azt jelöli hogy iksz-ipszilonod, hanem x pont a (lehetséges maximum) yból --> 4/5 = 4 pont az 5ből. Hmm... dejó, hogy 3kor nincs jobb dolgom :D
  • silent11
    #55
    Hát ez elég érdekes meglátás...mind az #54-es mind pedig a #39-es...ugyanis itt nem arról van szó, hogy a tökéletes játék értéke 1 az adott játék pedig csak 4/5 (értsd "négy-ötöd"-ét) éri el. Mert a #39-es alapján erről van szó. Ti írtátok Akkor egész egyszerűen azt írnák, hogy 0,8 nem? Itt ugyanis pont az a logikus, hogy mondjuk 5 pontból 4-et ér el, tehát 5/4...Sztem így logikus és általában így jelölik, de nem kötekedni akarok. Egyébként is mindkét jelölés elfogadott, ugyanis ahogy már előttem írták logikus, hogy a nagyobb érték jelöli a max pontot, a másik pedig, hogy mennyit ért el...

    Egyébként sztem jó a játék, bár tényleg nagyon rövidre sikeredett. És nagyon hiányoznak a mellékküldetések...Üzletek szétzúzása->védelmi pénz szedés...stb. Attól még, hogy a Godfatherben volt ilyen, ebből sem kellett volna kihagyni az ilyen és hasonló dolgokat...
    Én inkább úgy írom, hogy 85% a grafika és a jó sztori miatt.
  • Eriongtk
    #54
    Rájöttem mi a gond: Ez olyan dolog, mint "azzal" vagy "avval" (ezzel-evvel) kinek mi kényelmes, szimpatikus. Én amiatt választottam a '3/5' formátumot, mert számomra logikusabb - a lentebb említett, #39es példából adódóan -.

    Nnnna, hogy mégjobban offolva legyen ez a hír/topic:
    Nem tudja valaki mennyi a nintendo ds utánzatok kilója a józsefvárosi piacon? :P
  • TreDoR
    #53
    Jaja, vagy az elérési utaknál is tört lenne? Windows/System32 ASDASD, azt osszátok el LOOOOOL.
  • Palinko
    #52
    gratula lassan 50%-50% lesz a normális és off/matekos hozzászólások aránya...
  • sanyicks
    #51
    Azért mert ebben a környezetben a / nem műveleti jel? Művelet nélkül meg nincs matek...
  • sanyicks
    #50
    3-ból 5 pont? :D
  • sanyicks
    #49
    nem én szépen magyarul az 5/4-et meglátva arra gondolok: 5-ből 4 pont...
    ötnegyedre matekfeladatnál gondolok...
    Tudod, programozó vagyok, de ettől ha egy angol szöveget olvasok, az if után nem várok logikai kifejezést és then-t :D
  • Eriongtk
    #48
    "Nem fogod fel? Itt NEM matematikai műveletről van szó!"
    Nagyon is értem, hogy nem matek művelet, imdbn sem úgy van h pl 7.3/10 (hétegészháromtized-tized..lol) De az ember automatán arra asszociál 5/4nél, hogy 4 pontból 5 pont - fontoskodás/trollkodás/egyéb ide vagy oda, legtöbben -talán Te is- először erre gondoltak, majd "kristálytiszta logikával" helyretették, hogy jaaa, az valójában "4/5" -
    De ajh, minek megyek bele ilyenekbe; igaz öltek már embert kevesebbért is :/

    "Bazze ennyi fontoskodó grammarnazit, de látom gondolkodni azért luxus. :)"
    aláírásod:
    "Antifaszista vagyok, le a bérrettegő kukikkal :D Grammarnazik grammarnazija" + Ezzel a mondatoddal magad is minősítetted.
    Nembaj, ez legyen a legnagyobb bajunk az életben, azt kívánom :) Részemről ezt a vitát lezártam ^^
    "Ott kezdődött, hogy a másik visszaütött"
  • Chris05
    #47
    Érti mindenki, hogy az 5/3 mit jelent, de megmondom őszintén nekem is szúrja a szemem. Nem zavar irdatlanul nagyon, de valóban kényelmesebb 3/5-ként látni.
  • Balumann
    #46
    Mivel pontozásnál nyilván a nagyobb adja meg a maximumot, így érthető akárhogy írjuk le, és nyilván ezért nem is figyelnek oda néhányan erre, de mi az hogy nincs köze a matekhoz meg osztáshoz omg??!! :D

    Pontozásnál is ugyan úgy törtről van szó, 5-ből 3-at adok neki = 3/5 -öt (három ötödöt) adok neki (5 adja ki a "teljest", ebből 3 -at kap). 5/3 -meg háromból ötöt jelent optimális esetben. Mindig a nevező (vagy 2. érték) adja meg az egészet! Teljes egészében osztásról és matekról van szó! :D
  • Rotyoka
    #45
    te agyhalott semmi köze sincs az ösztáshoz az 5/3 nak mivel írhatná úgy is hogy ÖTBŐL HÁROM PONTOT ADOK NEKi.... Tudod mit? Takarodj vissza matekozni.
  • Kindred Blades
    #44
    Ha semmi köze az aritmetika rejtelmeihez, szerint miért épp számokkal operálnak?
    Ha pedig mégis a matekon vagyunk felakadva, akkor miért leszünk nyelvtan-nácik?
  • sanyicks
    #43
    Nem fogod fel? Itt NEM matematikai műveletről van szó!
    Bazze ennyi fontoskodó grammarnazit, de látom gondolkodni azért luxus. :)
  • Julius Caesar
    #42
    FAIL
  • Palinko
    #41
    van igazság a mondandódban de mennyire lett volna jobb megoldás hogy vége a küldinek megdícsérnek, majd mégsem tartja be az öreg a szavát, vagy mikor megtudod hogy társadnak vége, próbálnád előrántani a stukkert és valaki lelő.
    nah akkor vége a sztorinak de semmivel sem vagyunk előrébb :D így esetleg van mafia 3 ra még valami :D
    bár egyetértek én is egy fokkal többet vártam a sztoritól a végén.
  • Eriongtk
    #40
    Ide látom:
    "semmi gond srácok, ne ijedjetek meg, a történet be lesz fejezve...DLC! Vegyétek csak, vegyétek!!!"
  • Eriongtk
    #39
    te meg tanuld meg a szabályokat.

    An example is 3/4, in which the numerator, 3, tells us that the fraction represents 3 equal parts, and the denominator, 4, tells us that 4 parts make up a whole.
    "Egy példa erre a 3/4, melyben a 3-as a számláló, és 4-es a nevező. Mely megmutatja, hogy 4 rész tesz ki egy egészet."

    Illetve:
  • Quent1n
    #38
    Annyira a pénz szülte a Mafia 2 -őt , hogy még a történetet se voltak képesek befejezni! Kiadsz érte 13k-t és nincs vége a történetnek. Hát mi ez ha nem lehúzás? Fizetsz ennyi pénzt, hogy kapj egy jó történetet ha már multi nincs ugye. Erre végzel az utolsó küldetéssel és mikor várnád, hogy történjen még valami akkor vége, ennyi. Te meg nézel, hogy most akkor ez mi volt?