77
  • Quent1n
    Miért kell hozzá hasonlítani? Mert össze lehet őket hasonlítani! És nem azért mert TPS-ek, hanem mert totál hasonló a játékszisztémájuk. Annyi eltérés van, hogy a Mafia egy sztoriközpontú lineárisabb játék míg a GTA egy szabadabb játék. Ennek ellenére a GTA IV igyekezett sztoriban újítani, míg a Mafia 2 meg próbált bevinni szabadabb elemeket, pl. vásárlás. Tehát a két csapat figyeli egymás játékát. A két játék pedig simán összemérhető bizonyos szempontok szerint.

• Quent1n
    Csak azt ne felejtsd el, hogy a GTA IV egy közel 3 éves játék!!! A karakterek szerintem egyedibbek ott mint a Mafia-ban. A 13 óra meg máris nem 10 és még utána is lehet gyűjtögetni. És akkor ott a multi ami még + 2-300 óra akár. Ennyi.
    Közelharci fegyok meg a kés és a bseball ütő ugye. Az optimalizáció gyenge de hát ez van volt már pár gépfaló játék a történelem során.

A free rideról meg annyit, hogy persze modokkal van de az nem a teljes játék része. GTAIVhez is vannak modok...
  • sanyicks
    tanulj megy olvasni. 5/3 nem azt jelenti hogy 5 osztasz 3-al, hanem 5BŐL 3 pont...
  • Julius Caesar
    OFF:

Több embernél is láttam, hogy például:
    "Játékélmény: 5/3"

Akkor tehát öt harmadot adsz rá, ergó háromból ötöt. (Másképpen, 5-öt osztasz három fele, tehát nálad a játék 166,6%-ot (!) ért el.)

Kicsit legyünk már igényesebbek, főleg tisztelettudóbbak a matekhoz és szerencsétlen törtekhez.
  • Eriongtk
    Ehh... hátha most jó:

• Eriongtk
    Naná, hiszen több pénz van benne. Nem az a szomorú, hogy sok cég áll át erre, hanem hogy VAN RÁ IGÉNY: Lásd MW2, első dlc nem volt más csak 5 map, amiből 2 feldolgozás, csak át kellett ültetni; 13 euróért volt steamen EUban... mégis, több mint 1 millióan vették meg. Hülyék lennének nem erre rátérni, ha a sok birka megveszi azt külön, amit alapból "kellett volna" adni hozzá.
    -----

De hogy a játékhoz is hozzászóljak: A város hangulata megvan, viszont történetre már...ehh...Az utolsó küldetés pl kifejezetten csalódás volt számomra.
  • sanyicks
    amúgy freeride van... fogod azt az autókázós résznél nem odamész ahova mondják :) ennyi.
  • Eriongtk
    "se multi se free ride"

Úgy tudom, hogy DLCnek szánják a free rideot... :/ Ettől függetlenül már van -nem hivatalos- free ride mod, kicsit bugos, de a célnak bőőőőőőven megfelel. ;)
  • sanyicks
    AZ a baj, hogy a gta sem más... 13 óra alatt meg van az(mellékküldetésekkel, csak a gyüjtögetősek maradnak) is. Karakterek igazából nem is nagyon vannak, ott is rambozni kell, nincs közelharc egyáltalán.
    Tehát kb leírtad a gta4-et, ami jobb értékelést kapott, holott sem hangulatban sem grafikában, sem optimalizációban nincs ott.
    GTA4-et élveztem pár küldetést leszámítva, de ettől függetlenül az az első gta amit 4 hónap után nem játszottam újra, és nem is valószínű hogy fogom...
    Tehát legalább olyan értékelés járna neki mint a gta4-nek, de inkább jobb.
  • Carbine
    Ezzel teljesen egyet tudok érteni. Részemről azt se tartom előnyösnek, ha egy játék sokkalta hosszabb, mint amilyen jó.
  • WoodrowWilson
    Én meg arra gondoltam, hogy szomorú, hogy itt tart az átlag.
  • Carbine
    Mint írtam, a mai átlaghoz képest.
  • zOMG
    az a szomorú hogy egyre többen állnak rá erre a DLC-zős majomkodásra
  • tomcsa4
    De miért kell a GTA-hoz hasonlítani? Ennyi erővel hasonlíthatod a Tomb Raiderhez is, mert az is TPS. Szeritnem a Mafia 2 jó játék, piszok hangulatos, a videók is jók.
  • Quent1n
    A tipikus "hétésfélpontos" játék. Egy jó és semmi több, az árát nem igen éri meg az újrajátszási faktora kb. a zéró fele konvergál, se multi se free ride, és az első DLC máris PS3 exkluzív. Mellékküldetések szintúgy nincsenek, közelharci fegyók sem. A karakterek nem elég egyediek Vitot, Joe-t, Leo-t kivéve, mind csak egy szürke figura. Nincs egy tisztességes utca család vs család harc állandóan Rambot kell játszanunk. A sztori vége nincs lezárva és 10 óra alatt röhögve kipörgethető. A kocsikat a SAJÁT garázsunkban pénzért kell javítani. Tuning felesleges, tankolás jó de nem fogy elég gyorsan a benzin, verekedés unalmas túl sablonos. Nálam kb. ezek a negatívumok. Pozitívumok:

HANGULAT
    ZENÉK
    AUTÓK
    IRÁNYÍTÁS
    GRAFIKA
    RENDŐRÖK (körözés is ideértve)

Szóval év játéka címre esélytelen, egyik ma modern TPS-t se nyomja le. Ma már nem Vice City vs. Mafia verseny van hanem ott egy GTA IV. Lehet jönni, hogy a Mafia 2 más de egyértelmű, hogy kevesebb annál olyan dolgokban is amikben a két játék közti kalapvető különbségek ellenére is illene felnőnie hozzá ld. a multi hiányát, vagy a mellékküldetéseket. Számomra az év csalódása eddig. Ja igen és fejlesztették vagy 5 évig.

Egyszer kipörgethető hangulatos kellemes anyag, de nagyon fapados. Kár érte...
  • Palinko
    szerintem is ott a baj, hogy rövid a történet egyszerűen nem értem ha beleöltek ennyi időt a városba, stb miért nem lehetett 3 szor ennyi játékidőt beletenni. persze főszálban gondolom a plusz játékidőt, mert mellékküldik sok játékban igen ötlettelenek és kínlódás szagúak. már csak abban reménykedek fogják magukat és kiadnak valami episodes from liberty city szerű folytatást egy új történettel, de végülis ezt a történetet is lehetne még hová csavarni.
  • WoodrowWilson
    Elég szomorú, hogy ott tartunk, hogy 11 óra nem számít kevésnek. Főleg első végigjátszásnak.
  • sek300
    Az év játéka lehetett volna!HA!Kitalálnak valami érdekesebb és akciódúsabb történetet.Akkor kaptam frász amikor autózni kell ide oda kb. 5 percet és lövök 1-et vagy ütök 2-öt.Na bumm 80%-a a játéknak kocsikázás és filmbemutató.PFFFF
    Ezt elk**ták!Nálam Grafika 5/5 Játékélmény 5/3 Hang 5/4
  • Evoluti0N
    Én is 64 bites Win7-en játszom. Szóval nem az lehet a gond.
  • Balumann
    Mi, a GT240 -es azért jóval erősebb az X1950 -esnél, ráadásul újabb technologiáju is (dx10, gddr3, stb.). Jelentősen jobban is futnak a játékok ezzel.
  • Balumann
    Egyszer már próbáltam talán az Xmen-hez, de valahogy nem sikerült beállítani (rossz volt a gombkiosztás), aztán meguntam, aztán volt egy amihez nem is működött. Ez viszont most eszembe se jutott, köszi a tippet lehet kipróbálom.
  • Zoleeca
    A játék egyetlen hibája, hgy a 3. chaptertől kezdődően állandóan kilép, mindenféle hibaüzenet nélkül, addig gond nélkül ment (bár nem volt bugmentes). Gépnek bírnia kellene, frissen rakott Win 7 64bit (lehet ez a baj?...). A support meg katasztrófa...
  • Chocho
    Szerintem jó játék, ha a helyén kezeli az ember. Én élveztem, mert azt kaptam, amit az első Mafiaban is szerettem - csak épp a fejlesztők elfelejtették, hogy az eltelt nyolc év után már ennyi nem mindenkinek lesz elég. Ki tudja, talán a DLC-k megmentik.
  • tomcsa4
    De te nem egy X1950Pro Radeont cserélél le egy GF GT240-re? Gyakorlatilag megfelezted a teljesítményt.

Más: a Mafia 2 nagyon hangulatos játék. Reális értékelése 80-95% között van.
  • Evoluti0N
    Próbáltad a xinputemu3.0-át? Arra való, h a játék azt "higgye", h xbox controllerel játszol. Ennél a játéknál nem próbáltam, de más játéknál már igen és bevált. Be kell másolni oda, ahol a játék exe fájlja van. Nekem vmilyen Genius controllerem van és néhány játéknál, aminél nem működött egyszerűen csak bemásoltam a cuccot és már jó is volt.
  • Balumann
    Nos, számomra pozitívumok; nagyon szép látványvilág és példás optimalizálás, stabilan megy végig ahogy az elején, nem kellett állítgatni sem. Nagyon hangulatos, jók a zenék, jók a járművek (pláne, hogy van benne azért realisztika is, stb.

A játék nagyrészt ilyen interaktív film, illetve autózni kell úgy, hogy gyakorlatilag semmi nem történik, és azzal nincs baj, hogy vannak ilyen jelenetek, de nem ezzel kellene kitölteni egy teljes árú 8-10 órás játék 80-90% -át. A börtönös fejezet is eltartott kb. másfél óráig, pedig összesen kellett 4x bunyózni, a maradék az menj be oda, kövesd az őrt, keress meg valakit (menj oda pár emberhez aztán valaki megmondja, hogy hol van). A verekedés olyan béna ráadásul, hogy az elképesztő.

A lövöldözésős jelenetek már úgyahogy jók voltak, én mondjuk hiányolom a lehetőségeket, szinte mindig valami belső területen kell harcolni, ahol csak előre lehet menni, fedezékek is jól ki vannak építve, gondolkodni meg taktikázni egyáltalán (még a lopakodós pályán se) nem kell, mert minden egyértelmű.

A rendőrök ultra idióták, távolról lövök le valakit, a rendőr csak megnézi a hullát és megy tovább. Autósüldözések szintúgy értelmetlenek, már az első kanyart se tudják többnyire bevenni (ez az 1-ben emlékeim szerint nem így volt!).

Ami szintén óriási negatívum, hogy csak az xbox360-as controllert ismeri föl, így az autókat vezethettem billentyűzettel. Az első részben kormánnyal tudtam autózni. Most gamepaddal próbáltam volna, mert a kormányom tönkrement - dehát a játéknak mind1... Miért csinálják vajon ezt egy PC-s játék esetében, pláne ha be lehet kapcsolni a realisztikus járműfizikát?

Még negatívum, hogy elég kevés autó van benne, kb. 10 féle ember mászkál az utakon (klónok).

Tehát összességében, a játék 1x végigjátszható - valószínűleg sokaknak unalmas lesz, de aki inkább egy TPS, akció játékot vár (legalább olyat, mint az 1 volt) mint egy interaktív filmet, az csalódni fog (és szitkozódni, hogy ilyenre pénzt adott ki). Nálam meg sem közelíti azt a játékélményt, amit a Mafia első része adott, sem amit a GTA3, GTA Vice City, vagy akár a GTA San Andreas nyújtott.

GTA 4 -ről nem tudok nyilatkozni, nálam szaggat mint az állat.
  • Reg5
    Teljesen egyetértek. Engem egyébként a téli Empire Bayjel vettek meg igazán, az a havas város nagyon hangulatos lett.
  • Rotyoka
    Jó lett ez, főleg a régi korhű zenék jöttek be + az amikor kijössz a börtönből és az egész város megváltozik. Meg vicces volt az akkori playmate eket nézni

Hang: 10/10
    Effektek 10/10
    Hangulat 10/9
    Játékélmény 10/9
    Akciók 10/10
  • Stranger666
    Hagyjad Carbine abból él, hogy a SC-t fikázza:) aminek 16 óra kampánya volt. Ennek viszont 6. Am. nagy mafia fun vagyok, Ezis jó lett és messze a GTA felett van...
  • nearo
    Visszatöltődő élet? Wtf?
  • Hornymut
    Szerintem azért jön mindenki a rövidséggel (én is), mert ha valami ilyen hangulatos és jól megírt, azzal gyorsan végez az ember, és többet akar, hiába tartott az X ideig, legalábbis szerintem, én így voltam vele :-)
    Az viszont tény, hogy a kettősségek játéka ez. Egyrészt gyönyörű, hangulatos, másrészt rövid, tele unalmas töltelékrészekkel és eszméletlen sok baromi unalmas autókázással. A történet megvalósítása azonban sokat feledtet, főleg a 14.-ik fejezet eleje :-)
  • neoG
    A Mafia 1-ben volt ilyen free-ride.Elég hangulatos volt autókázni, meg mintha lettek volna minifeladatok is: valami UFO-t kellett követni, vagy elkapni egy piszok gyors rövid gatyás csókát, meg mittomén még mi volt.Sokak számára (nekem is) ez bőven kitolta a játékidőt.
  • Zoliz
    Már nagyon várom az 1 év múlva megjelenő kiegészítő lemezt, mert a játékot egy fél nap alatt átfordítottam :(
  • Rage47
    SC2 hangjait újravették, zenét újrahangszerelték
  • Carbine
    Nem értem miért jön mindenki a rövidséggel. Közel 11 óra alatt játszottam végig. A mai átlag inkáb 6-8 óra szokott lenni egy játéknál.
    Értékeléshez csak annyit, hogy hangokra és zenére megérdemelné az 5 csillagot, főleg, hogy az SC2 annyit kapott az első részből átkonvertált hangjaival. Maguk az eredeti zenék is remeken megadják az adott kor hangulatát.
    Azt se értem miért hozzák fel negatívumnak, hogy a végén, a játéknak tényleg vége van. Mégis mit lehete csinálni utánna? Lődözni az embereket? Arra ott a GTA.
  • JethroHUN
    Ezt a játékot, kb 1 hónap múlva kellene ajánlani, amikor már, remélhetőleg, jó pár küldetés dlc is lesz. Nem csak az 15 küldetés és vége. nuku free-ride
    nem lett rossz,csak ez kevés, rövid. Van amit a hangulat se, és a játékmenet sem pótol. Készítők elve: keressünk 1 játékon, 3 árát..