50
  • pickány
    #50
    Hellósztok!!!

    nem találtam hirtelen hasonló témát ezért itt kérdezem meg:

    van egy ATI Radeon 9550 vieokártyám és az eredeti CD je meghalt nem tudom feltelepíteni rendesen ezért kérdésem hogy honnan tudok leszedni hozzá rendes telepítöt amin működik a 3D is mert már az ati oldalárol mindent megprobáltam de egy játék se indul el vele hiányolja a 3D t

    pontos típus: ATI Radeon 9550 128MB és Saphire os cucc van a dobozán

    Előre is kössz a segítséget!!!
  • hdo
    #49
    Eddig is az volt. Nem úgy vetted hogy Ati Radeon hanem Sapphire Radeon, ASUS Radeon stb.
  • narumon
    #48
    Bocs, egész pontosan elvileg ASUS Radeon HD5870 lesz a megnevezés pl.
  • narumon
    #47
    Nem tudom néhány embernek mi a nem világos ebben a cikkben meg az egészben. Az AMD évekkel ezelőtt megvette az ATI-t csak ATI maradt a videokártyák dobozán. (mellesleg azóta AMD honlapról lehet drivert letölteni hozzá ha valakinek nem szúrta volna még ki a szemét). Mostantól majd az ATI helyett is AMD-t fognak használni megnevezésként. Három kibaszott betűt cserélnek le 3 kibaszott betűre. A kártyák száma, árkategóriája nem fog csökkenni vagy változni.
    Annyi a különbség hogy most nem Asus ATI HD5870-et veszel hanem ASUS AMD HD5870-et és kész. Aki drága kártyát akar az drágát vesz és különlegeset aki olcsót az meg olcsót, pont ugyanúgy ahogy eddig.
  • NEXUS6
    #46
    Ja, hát valami ilyesmiről beszélek!
  • NEXUS6
    #45
    Na most nekem újdonságot mondtál, mert az Ati nevet ismerem az ARES-t meg nem. Gondolom mert nem az én kategóriám. Másrészt meg mondom, az Ati be van vezetve rengeteg pénzt marketinget, minden egyes terméket odatettek mögé. Most ez megy a kukába.

    Ez olyan mintha valaki roncstelpre tolja az öreg Bentley-ét, mert egy új BMW X5-öst vesz, amivel lehet a diszkóban csajozni, a Bentley-vel meg nem.
    Szóval igaz, de ettől még nem kéne bekukázni, meg van annak a helye.
  • Justil
    #44


    :) naja de akinek egy fémkoffer, meg egy rágcsáló, meg egy radiátor megér 350k-t...
  • hdo
    #43
    Jah, csak egyrészt a nevet nem egy "kibaszott" noname OEM márkára, hanem AMD-re cserélik, amit az informált felhasználó már _úgyis_ tud, hogy az birtokolja évek óta ... másrészt olvasd el amit Justil írt, megvan a "kibaszott" ritka neved. Nem azt írják rá hogy "ASUS Radeon 5870 HD5870X2 4 GB O.C.", hanem hogy ARES, és "kibaszottul" különlegesnek érezheted magad vele márcsak azért is, mert fém kofferben adják, nem zacsiban!
  • Justil
    #42
    oké, erre ott vannak az olyanok, mint az ARES meg a MARS, nem?
  • NEXUS6
    #41
    1. Ha a kari ugyan az, de csicsás neve van, meg szép doboza, akkor rögtön nagyobb árat lehet ráaggatni, és erre harapnak az ilyenek. Mert ők sem -k, nehogy már egy fapados doboztalan OEM vacakért adjanak ki 150 000-et, amikor még princofperzsia demócédét sem adnak hozzá?;)

    2. A specifikációk, szpesöl-fícsörök nagyrésze szintén átbaxás, csak épp annak szól, aki nem csak nézegeti a dobozt, hanem el is olvassa, ami rá van írva.

    Az átlag értelmes felhasználót csak az érdekli, hogy adott pénzért mi a legnagyobb teljesítmény amit kap az adott konfigba, ami teszem azt ráadásul, AGP-s, vagy egyéb korlátai vannak, az meg majd a tesztekből kiderül. Dönt és utána megveszi okosba, esetleg használtan. Mert ő nem vesz csak azért csúcskártyát, hogy éveken keresztül max bencsmark progikat futtasson rajta.

    De kicsit komolyabbra fordítva a szót, tényleg lenne értelme egy prémium kategória fenntartásának, mert van aki nem elégszik meg a Szuzukival és Ferrárit akar vásárolni, mert megteheti.
    Nála az ár nem egy szempont, hanem a termék része, minél magasabb annál nagyobb exkluzivitást jelent az ő számára.

    Ne csak a saját szintedet nézd, vannak olyan tehetősebb emberkék, akik fizetni tudnak és akarnak egy jobb minőségűnek mondott termékért. Hogy ez most jó, meg mi az erkölcs az egy más tészta.
    De ha már fizetni akar, akkor fizessen és higgye azt, hogy kibaszott RITKA és ezért értékes cuccost kapott.
  • Justil
    #40
    nalátod.
  • hdo
    #39
    Az az igazság, hogy én leszarom mi van ráírva, még ha tevepörkölt lenne ráírva akkor is megvenném. Amúgy az egyetlen szempont amivel már 2002 óta veszek videókarit az a következő: "ATI kártya harmincér".
    Így vettem jó régen egy Radeon 9000 VIVO-t, meg úgy fél éve egy HD4850-est.
  • Justil
    #38
    de nem értem, aki csúcskártyát vesz, az azért veszi, mert

    1) neki mind1, csak a legdrágább legyen, ebben az esetben az árcédulát fogja nézni, nem a megnevezést

    2) tudatosan bivalyerős vga-t szeretne, de nem csak az árnak, hanem a teljesítménynek, specifikációnak is utánanéz. na ő az a típus, akit szintén nem fog érdekelni, hogy Ati, vagy AMD, mert tudja, hogy mindkettő Radeon.

    szóval továbbra sem értem, miért nem mind1 a név.
    azoknak meg akik majd később kapcsolódnak be ebbe a piacba vásárlóként, csak 1xűbb lesz ilyetén módon az életük...
  • NEXUS6
    #37
    Gondolom pénzért, mi másért?
  • Justil
    #36
    de, nagyon is értettem. csak az én kérdésem a tiedre reagálva meg az: MINEK?
  • hdo
    #35
    Ezzel pont a hozzád hasonló PC tulajdonosok orra alá akarnak borsot törni. Sok olyan Intel párti van aki ATI kártyát preferál. Innentól ilyen nem lesz ... ha nem tetszik az AMD (proci) akkoris AMD-d (VGA) lesz!
  • jaspercry
    #34
    hogyan kerültünk erre a vizekre nagyfiú?Hogy jön ez a cikkhez,mit számít most ez ,hogy mi a melegebb?
    1.AMD procihoz halovány gyenge hütőt adnak alapbol ,ha dobozost veszel,az ténleg elég kaki.
    2.38fokon megy x4 945 -öm 3.3ghz 48 fok fölé sohasem ment!(nyáron sem)
    3.az elözö x2-esem 26-32 fok köz ment alapon terhelve 40-43fokon,
    az lehet ,hogy melegebb ,mint egy INTEL prockok,de kinem szarja le,ettől még nem fagy! nincs vele gond egyikkel sem énszerintem.(2001-óta nyüstölök AMD procikat XP1600+,XP2100+xp3000+,3800+,x2 4000+,5000+blacke.,PII X2 545,PII X4 945.....)
    soha semmi fagyás nem volt kékhalál meg miegymás,melegedés, egyszer már végre fejezzük be ezt a butaságot már!
    (milyen intel procit veszel 28.000ft-ból) én X4 945 95W-osat!
    Intel jobb ,fejlettebb procikat gyárt,ez tény!DE jóval drágábban ez is tény!
    AMD termékeivel sincs semmi probléma!(kb annyi mint az INTELével)
    és ott a pont szerintem a témát lezártnak tekintjük..
    SANYICS!
    Egyett értek veled,én is sajnálom ,hogy ATI nevet nem tartják meg legalább,a felsőházas videókariknál,nagy hiba,de ez van majd mexokjuk.....
  • Tetsuo
    #33
    Egy AMD-nek alapbol magasabb a homerseklete, mint egy hasonlo Intelnek.
    Rakj mar vmit oda az i5, i7 melle..
  • NEXUS6
    #32
    Láccik, hogy nem érted, csak azt írom, hogy az Ati nevet megtarthatná a csúcskártyákra, GPU-kra, ahelyett hogy kidobja az egészet a kukába.

    Bocs, ha nem voltam egyértelmű.
  • Justil
    #31
    Nem zavar, amit mások írtak, hogy már évek óta az AMD kezében van az ATI? Mit gondolsz, most kezdenek majd csak beleszólni a fejlesztésekbe? Ez csak egy címkeváltás, fogd már fel végre.
  • Piel
    #30
    Ember! Valószínűleg te nem érted amit én írtam. Olvasd el még egyszer, és gondolkodj el rajta... Érted?
  • TreDoR
    #29
    Egyébként miért van az, hogy az Ati csak azóta nyomta le egyértelműen az Nvidiát, hogy az AMD felvásárolta? Előtte miért nem volt rá képes?
  • sanyicks
    #28
    dee de melegszik, 1999-ben valaki kijelentette (akkor sem volt igaz), és azóta minden hülye ezt szajkózza. Meg egyébként fagy is :D én is ujj nélkül meg tudom számolni hányszor fagyott a gépem 9 év amdzés után a proci miatt (a gyengébbek kedvéért: 0szor), de egyesek szerint instabil és a fagy. Biztos nekik van igazuk :)
  • Julius Caesar
    #27
    Loál, ezek hangosan felröhögtem
  • Zoliz
    #26
    Az AMD elég gyengén cseng, dehát náluk a lóvé ők diktálnak. Ettől még nem fogok AMD processzort venni, mert azt útálom.
  • DeviloftheHell
    #25
    melegszik? :D:D:D
    egy asus alaplap hidjait egyszer majdnem sikerült megsütni 2mp alatt a 4 magos amd procit meg az elötte lévöket 3200+ és hasonlok sem sikerült 50 fok fölé tornászni sehogysem gyári hütövel nyakig porosan
  • sanyicks
    #24
    lehet az amd értékét akarják így növelni talán így végre elfelejtik az "amd melegszik és elég", és hasonló faszságokat.
  • readswift
    #23
    Forrás?
  • Justil
    #22
    hát én meg azt nem értem rohadtul, amit te beszélsz. aki csúcskártyát vesz, valszeg olvas it híreket, és tudja jól, hogy az ati régóta az amd tulajdona.

    mellesleg nem mind1?! ha valahol, hát az informatikában legyen már mind1, hogy valaminek mi a neve...a lényeg, hogy mit produkál.

    ad absurdum, ha most az nvidia megvenné az "ati" nevet, és holnaptól ati néven adná ki a fermit, akkor mindenki rohanna megvenni, aki eddig nem tette? nemá.
  • NEXUS6
    #21
    Én ezt mondjuk marhára nem értem.
    A marketingesek néha hajlamosak érdekes dolgokat kitalálni.

    Szerintem mondjuk egy brand önmagában érték és két brand még nagyobb érték, ebből egyet kidobni azt jelenti, hogy kukába dobok egy csomó marketing pénzt, a név mögött álló jó minőségű termékeket, mindent.
    Ok megcsinálhatták volna, hogy egységesítik a dolgokat legyen AMD Radeon. Egy sub-átlagfelhasználó valszeg azt sem tudja, hogy integrált GPU van a gépében, vagy külön kártya. Neki bejöhet ez a dolog, mert neki az Ati is újdonság lenne és így legalább kevesebb betűszót kell megjegyeznie.

    Azonban a csúcskártyáknál megtarthatták volna, ugyanis a csúcstemékek vásárlói nagyon is tudják, hogy mit vesznek és ettől kezdve adnak is kicsit a külsőségekre. Mennyivel jobban néz ki a dobozon egy Ati Reference 100X970 Pro felírat, mint az hogy Radeon 197! Ezért a feliratért önmagába 20%-kal többet lehet elkérni a termékért!!! (válogatott alkatrészek, extra hőtűrő paszta, kék led miegymás...)
  • Justil
    #20
    ember, nyugodj bele, nem érted, hogy miről vakerolunk.
  • Piel
    #19
    Valószínűleg nem egyik napról a másikra fogják átformálni az ATI kártyákat, és nem fogják kidobni az addigi ATI fejlesztéseket. Gondolom idő kellett az AMD-nek, hogy új irányvonalat mutasson az ATI kártyák fejlesztésénél. Kizártnak tartom, hogy az AMD (tulajdonos) nem szól bele az ATI fejlesztéseibe.
  • Falconer
    #18
    Jaja, szörnyű h mostantól AMD Radeonnak hívják. Szerintem gyászoljunk.
  • [HUN]FaTaL
    #17
    Nem zavar, hogy kb 4 éve az AMD irányítja a fejlesztéseket?
  • Piel
    #16
    Persze. Ez is egy lehetőség!
  • sanyicks
    #15
    nem gáz, hogy már eddig is az amd irányította a fejlesztéseket?
  • Cyrrus
    #14
    Ez az egész névcsere csak marketingről szól :) Valami nagyokos kitalálta, hogy szerinte így jobban eladható (mint egy megszokott, közismert név). Szerintem az a meglepő, hogy idáig hagyták az ATI nevet. Nekem is furcsa lesz, mert a megszokás az megszokás, és sokan ragaszkodnak akár csak egy megszokott "névhez" is, de lényegégben semmi nem változik.
  • Justil
    #13
    ember, te tényleg nem érted? :)))

    minden marad úgy, ahogy eddig is volt, egyszerűen csak lecserélik a vga-k nevét, hogy egységes legyen a cég termékpalettája.
  • tntmax
    #12
    Buta húzás az AMD-től, mégha a hardwaret ez nem is érinti, sokkal jobban cseng az ATI név.
  • Piel
    #11
    Tudod nekem (mint ahogy sok embernek)van főnököm, aki szereti megmondani, hogy mit kéne csinálni. Ha az ATI-nál az AMD a főnök akkor az ATI csapata csak azt teszi amit az AMD-nél mondanak. Nincs saját irányvonal! Nincs saját gondolat! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a Radeon addig gyárt jó kártyákat amíg a saját útját járhatja. Nekem nagyon régen ATI VGA kártyáim vannak és eddig a minőségével soha nem volt bajom. Mindig azt kaptam amit szerettem volna venni. A jó néhány éves ATI Radeon 9000 Pro VIVO kártyám a haveromnál még mindig tökéletesen működik és nem papírnehezéknek használja. Azért remélem, hogy az AMD nem rontja el az ATI irányelveket.