Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval lehet hogy az a 15 euró ment a kukába.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Ezek után szent ember leszek, nincs hátbaszúrka, a foglyokat megetetem, megitatom aztán szabadon eresztem. Még egy ilyen tulajdonságot nem akarok összeszedni.
Más, kiadták a Stellarist, a Paradox űrstratégiáját, hát nem tűnik ez sem egyszerűnek: https://www.youtube.com/watch?v=bhLKM2HPLJQ
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
van bármi féle lehetőség (valamire rágyúrni a gyerek oktatásánál, bizonyos célokat kiválasztani... tudom is én ? ), vagy ez valami bug lesz, és nem kellene évezredekig tartania eme megbélyegzésnek? (GoT mód)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.05.06. 20:59:20
Ha rágyúrsz a diplomáciára simán lehet választásos rendszer. Ugye ott a hátulütő, ha nem téged választanak. A primónál meg, ha a kölkök nagy része annyira okos, mint egy szendvics.
Én spec szeretem a választásos rendszert, bár olyankor nincs sok saját területem és a központosítást sem érdemes nagyon tolni. Viszont kárpótol, hogy általában elég nagy seregeket adnak a vazallusok, mert szeretnek.
Van még az ultimogenitúra, na azt kerülöm, mert túl gyakran kell 2 évessel játszani. :/ Plusz ugye azt nyírni is szeretik.
Utoljára szerkesztette: stoppos, 2016.05.03. 12:43:32
A legjobb a primogenitúra, itt mindent az elsőszülött örököl és kész. Felül a nők "jogait" lehet álltani, az agnatic-nál csak a fiúk örökölnek, az agnatic-cognatic-nél a nők is de csak ha nincs férfi örökös, a cognatic-nál meg a nők is ugyan úgy mint a férfiak.
Remélem erre gondoltál 😄
Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD
A császárt sajnos választják, legalább is alapból, szóval azt házassággal nem tudod megszerezni. Mondjuk addig örülj ameddig nem vagy az, az uralkodásod 90%-a az elégedetlenkedő és lázadó hűbéresek megregulázásával telne. Persze jól néz ki hogy te vagy a holy fucking emperor, de annyi alattvalóval nem lehet jóban lenni, valaki mindig mást akar majd.
Most Duke of Bavaria vagyok a felesegem a Holy German-Roman birodalom tronorokose. Remelem en leszek a csaszar es eltiprom ezt a firget. 😄
Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD
Uzenet: problema a huberes oroklesi vonalaval, teruletet veszithetek. Ha jol latom a huberesem no, van ferje es egy fia. Nem egeszen ertem hova kerulhet a terulet? Megoldas? Kinyiratni az orokost vagy milyen lehetosegek vannak meg?
Én azt mondom hogy a Sword of Islam-ot, a The Republic-ot, a The Old Gods-ot, a Way of Life-ot és a Horse Lords-ot mindenképp érdemes beszerezni, mert nagyon sokat dobnak a játékon. De igazából a többit is érdemes, nem drágák és csak nyersz velük.
Kiegészítőkkel együtt?
Ma vettem meg a jatekot, egyenlore elegge addiktiv. Talalok valami magyar nyelvu oldalt, ahonnan lehet tanulni?
Jól gondolom, hogy a föld adás olyan, mint amikor feudalizmusban a vazallusnak adok földet(grant land ...)? Csak kell egy kis időnek eltelni? Azért kérdezem így, mert adtam földet, de még mindig azt írja, hogy kevés a föld a klánoknál. Még egy kérdés, ha a feudalizmus felé akarom terelni a dolgokat, akkor a klánvezetőket kell afelé terelni; van egy ilyen opció a vezetők jobb menüjében, jól gondolom? Vagy először törzsi viszonyokat kell bevezetni(tribal)?
Mit erdemes akkor hasznalni? Az oroklessel az a bajom, hogy nem tudom iranyitani, hogy ki kapja, foleg ha nem a legidosebb gyermek a legmegfelelobb.
A halál csupán a kezdet...
Igazából a primogenitura az ami a legkényelmesebb a játszhatóság szempontjából.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Pont mikor kezdenék rá unni és úgy érzem, hogy már túl erős vagyok, mindig történik valami. Most épp a Németekkel vagyok még az elején (900 körül), mikor a Nyugat francia király közölte, hogy kéri a fél királyságom. Nem szokásom háborút veszteni, de itt megtörtént. Csak pislogni tudtam mikor 2szer verte el kicsit erősebb, zsoldosokkal megerősített seregemet. Elvitte a fele királyságom a 3 legerősebb hercegemmel egyetemben (később ez lett a veszte) Közben Lotaringia és követelt 1 grófságot. Őket még levertem. Megölettem a Francia Királyt, mert gavelkind volt, így 3 felé esett a birodalma . Épp a sebeimet nyalogattam és azon törtem a fejem, hogyan szerzem vissza a földeket, mikor a 3 elvett hercegem úgy döntött, hogy inkább én uralkodjak felettük és fellázadtak a bitorló király fia ellen! Csatlakoztam hozzájuk megmaradt seregemmel és így már könnyen ment.
Nem sokkal később már HRE császár lettem. Erre elkezdtek születni a lányok, a lányok, még a 3 szeretőm is csak lányokat szült… volt pár stresszes év, mire a feleségem (aki utált) szült 1 fiút. Már épp a feleségem meggyilkolásán gondolkoztam.
Most az elektív örökléssel ismerkedem. Jól érzékelem, hogy azzal a dinasztia taggal folytatom a játékot, akire épp a legtöbben szavaznak?
Kicsit kusza amúgy még a dolog, ráadásul van olyan saját tulajdonú hercegségem és grófságom, ahol gavelkind van. Így ott a 2. 3. stb fiú örököl, mert persze az első fiú után jött a többi is... Azok öröklési rendszerén nem tudok változtatni? Püspökséget csak nagykorú kaphat, és ügye így kiejthető az öröklésből?
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
te meg csináltál 1 báróból grófot, ezért lett +1 vassal 😊
van 1 gondom. nem tudom csökkenteni a vassal limitnél lévő számot. Most pl 33/31 volt. Gondoltam elajándékozom az egyik grófságomat ahol 3 vazallusom volt, az ottani bárónak. Józan ésszel azt vártam volna, hogy 2vel csökkeni fog a szám erre 34/31 lett. Nincs tippetek mit csináljak?!
Oltred
A képlet: Demesne limit = rounddown((Rank Base Demesne + Stewardship Bonus) * Gavelkind Bonus) + Law Bonuses
A Rank Base Demesne ugye a rang szerint adódik, gróf vagy herceg 1, nagyherceg 2, király 3, császár 4.
A Stewardship Bonus az intézői képességből jön : 0.15 * (Personal Stewardship + rounddown(0.5 * Spouse Stewardship)). Ez így kb azt jelenti hogy 8 pontonként ad +1-et.
A Gavelkind Bonus nyilván gavalekind örökösödés alapján van, 1.3.
A Law bonuses a Centralization law alapján jön, szintenként +1.
Szóval nincs egy alap szám, hanem a gép ezekből az elemekből számolja ki a legfelső képlet alapján.
Remélem érhető, wiki link, itt ugyan ez van leírva csak bővebben.
Ki mit tud a birtoknövelésről? Miként tudom megnövelni a kormányozható birtok számot? Ugye adott néhány alap dolog:
1. alap birtok nagyság
2. örökösödési törvény/gavelking
3. saját személyed intézői képessége+állami
4. titulusok
- gróf/báró 1
- herceg 2
- király 3
- császár 4
Na most ugye ha ráviszed a kurzort a birtokszámra ott kiírja ezeket miért mennyi kormányozható birtokod lehet amiért nem kapsz mínuszt. Arra lennék kíváncsi, hogy a játékban az ALAPOT meg lehet növelni valahogy? Nem arra gondolok, hogy belenyúlok a fájlba azt jó napot... mert ugye minden az alapra épül. Például a királyi rang kiírás szerint Alap *3 vagyis 1*3=3 birtokot ad.
Amúgy a játék fantasztikus. 😄
Utoljára szerkesztette: Oltred, 2016.03.06. 19:40:11
De szépek is azok a zoroasztiánus játékok, amikor már annyira belekeveredsz hogy hirtelen te leszel a saját nagyapád az unokatestvéred meg a fiad. 😄
Kicsit beleuntan az EU4-be így visszatértem a CK2-höz. A feleségem és ágyasaim szeretőit mennyivl tudom intrika fókusszal (lehetőleg seduce 😄) lefülelni?
Ki akarom próbálni mire jutok perzsiában egy ízik vérig vérfertőző dinasztiával csak örülnék ha időnként nem frissítenék a génkészletet 😄
szerk: ha mondjuk az uralkodót is erre nevelem (tudom ,hogy nem a legjobb de most nem a hűbéresek kedvében járás a cél 😄)
Utoljára szerkesztette: HengerR, 2016.03.03. 18:41:32
A következő lenne a problémám. A save converter régen a crown authority alapján döntötte el mennyire marad egyben a birodalmad, de ez most ugyebár nincs. Néztem mindkét játék wikijét, de nemigen esik szó erről. Tapasztalatok? Jó lenne ha nagyjából egyben átvészelné a birodalmam.
-Adult, not prisoner or incapable.
-Catholic or Fraticelli religion
-HRE doesn't already exist.
-Not the Byzantine Emperor.
-The Roman Empire has not been restored.
-Holds either kingdom of Italy or empire of Italia.
-Holds empire of Francia, Germania, Brittania or Hispania, or else holds a kingdom in one of these empires.
-None of Italia, Francia, Germania, Brittania or Hispania are held by a Christian other than the ruler.
-Religious head must exist (missing from tooltip)
-100 relations with religious head.
-1000 prestige
-220 realm size
- Has 2 years income
Amit ad:
Gain Holy Roman Empire title
HRE gets your primary title's succession laws, crown laws, and coat of arms
If primary title is an empire, HRE replaces that empire
De jure kingdoms are transferred, but de jure drift progress is not
De jure capital of HRE is always Jülich
If you hold additional empires, they are destroyed and cannot be created again.
All held kingdom titles join the de jure HRE
Cedes parts of central Italy to the Pope
Relations penalty with Byzantium
Lose 2 years income
Get 'the Great' nickname, if no nickname already.
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2016.02.23. 14:51:14