3032
Crusader Kings II
-
Geri 12 #2752 Amennyiben jól olvastam a legutóbbi patchben(A Reaper DLC-vel) lesz egy kis optimalizáció, így valami 30-50%os teljesítmény növekedést írtak. Hát remélem hogy igazuk van, mert már ráférne egy kicsi a játékra a sok DLC után. -
kissssss #2751 ajándékot értem, csak ugye ez olyan érzést kelt mintha lefizetnél valakit hogy szemet hunyjon valami felett. -
SirShark #2750 Lefizetés alatt az ajándékot érted vagy van külöm lefizetés? -
kissssss #2749 plot ablakban van egy opció ahol le lehet fizetni a labilis emberkéket, vagy invitálni akik pénz nélkül is csatlakoznak.
csak akkor csinálj ilyet ha magas az intrigue szinted és a kém mestered is legalább 10 pont felett van.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2016.08.17. 23:12:45 -
SirShark #2748 Hogy tudok rávenni embereket, hogy csatlakozzanak egy gyilkossági kísérlethez? Illetve, hogy tudom elindítani a gyilkosságot? -
#2747 Tessék. :) -
Although #2746 Szép grats! Most számolgattam mennyibe fájna ha mindent megvennék. Értem én, folyamatosan dolgoznak rajta de már házat lehet belőle venni lassan, a moneyből amibe fáj. Majd várok akciókat és beszerzek még párat. -
stoppos #2745 Futtatás kompatibilitás módban? -
#2744 Új DLC jön: Reaper's Due. Járványok, pestis, királyi orvos, stb.. -
farferi #2743 Hát akkor ennyi, gépet nem fogok cserélni, régen meg ment úgyhogy nincs több ötletem:/ -
jocika #2742 Most próbáltam ki. Minden kieg megvan, felhőből töltöttem be egy régi mentést; még fel is konvertálta a javítás miatt és elindult rendben. -
farferi #2741 Senki?:/ -
farferi #2740 Továbbra is gondom van a mentéssekkel, pedig a conclave volt fenn és mégis összeomlott a játék mentéskor.Raktam fel különböző verziókat, mindnél ugyanez.Olvastam fórumokat angol oldalakon, ott is panaszkodtak.Valakinek volt hasonló tapasztalata vagy tud megoldást? -
LaTueur #2739 A kultúra terjesztésre akkor van esély, ha magas a gazdasági tudásod és konkrétan a te irányításod alatt van a tartomány, vagy az ottani földbirtokos a te kultúrádhoz tartozik és magas a gazdasági tudása. Frissíteni meg érdemes. -
farferi #2738 Valami gond van a játékkal, csak 1 mentést tudok csinálni, max még egyet egy év elteltével és kilép.Valami ötlet, rakjak patchet? 2.3-as verzió van most.
-
Joker307 #2737 Kultúra terjesztése
Magyarokkal kezdtem egy játékot 7xx-ban. Szépen lassan nyomulok be a balkánra. Hogy tudnám minél hamarabb elérni hogy a kultúra magyar legyen. Milyen megoldások vannak rá? Mitől függ? -
Geri 12 #2736 Mod nélkül is lagol sajnos, meg az előbbibe telepítettem, a rendes mod helyre. :) Most kivettem a Rajas of India, meg a Horse Lords DLC-ket, nem nagyon foglalkozok velük, meg letöltöttem egy modot amivel indiát kiveszi, de így sem javult meg teljesen, ha még ugyan tényleg javult is. Érdekes mondom ilyennel nem találkoztam, de köszönöm a segítséget. Az a gond a játék elejétől fogva már ezt csinálja, régen valóban csak akkor csinált ilyet ha már vagy 400-500 év játékom volt benne. Mentéseket meg szoktam törölgetni mindig csak 1-2 van. -
LaTueur #2735 Ugye a C:\Users\Felhasználónév\Documents\Paradox Interactive\Crusader Kings II\mod mappába raktad a modokat és nem a C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\Crusader Kings II -ba? Mert, ha véletlen így lett volna, akkor feltétlenül meg kell próbálni az újratelepítést, de egyébként is, ha nem múlik a lagg. Ha sokat játszol egy mentéssel, az egyre inkább laggolni fog (a sok karakter miatt), meg a modok néha nagy rendszerigényűek. -
Geri 12 #2734 Sziasztok!
Elég régen használtam ezt az oldalt aktív fórumozásra(szval már nem 12 vagyok hanem 8 évvel több... :D )
Az lenne a kérdésem, hogy felraktam a gépemre nemrég a Conclave dlcvel együtt a Crusaders Kings 2-őt(ez egy 2.5.1-es verzió volt) aztán később beszereztem a 2.5.2-es verziójút. Még tegnap este el is játszogattam vele, ma azonban észre vettem, hogy elkezdett laggolni. Normál "3 nyilas" sebességen szoktam játszani, nekem az a kényelmes, ám most hajlamos arra, hogy a régi nagyjából laggmentes játékmenet helyett minden 3-4. nap picit akad. Játszható, de nagyon idegesítő és régebben ezt egyáltalán nem csinálta. A gépem egy Lenovo Z51 laptop, 4 GB RAM-al Intel I7 2.40 ghz Dual-core os processzorral, valamint egy 2 gb-os AMD Radeon(TM) R9 M375 videokártyával. Tervezem majd a RAM bővítését 8 GB-ig, de eddig nagyjából zökkenőmentesen ment a játék. Sima HD felbontásra van véve a képernyőfelbontás is ezzel is ki akartam szűrni minden kis lagot is. Eddig sikerült, de most nem értem mi lehet. Próbáltam modokat felrakni, azokat ugyan töröltem, de nem tudom okozhatnak e problémát a játék főkönyvtárában. Mindegy... Összefoglalva eléggé tanácstalan vagyok, mert azért nem vagyok egy nagy számítógép guru, de a játékkal meg igencsak szeretnék játszani, viszont így eléggé zavaró, ezzel a "kicsi laggal"... Van esetleg ötletetek mivel lehetne ezt megoldani? (fákat is levettem stb mint amiket írtak pár külföldi oldalon, de nem javított semmit, szünetben 60fps-el megy a játék, elindítom normál sebességen 45-re lemegy, aztán 3-4 napoként lecsap ilyen 28-29 fps-re hirtelen... nem értem) Na nem írok már többet így is sokat írtam. :) Előre is köszönöm az ötleteket, ha lesznek! :)
Utoljára szerkesztette: Geri 12, 2016.07.09. 22:46:58 -
kissssss #2733 Attila a hunok királya név szerintem pont jó lesz, nem kell túl cifrázni. -
LaTueur #2732 Most egyébként készülőben van egy modom a hunokról. Az lenne a lényege, hogy készétek egy esemény sorozatot, hogy megjelenik egy hun az udvarodba, aztán megkér, hogy csinálhasson egy klánt az egyik területeden, vagy térítsen át az "Attilaizmusra" (jobb név nem jutott eszembe), esetleg te is hunná válsz, de, ha nagyon ellenkezel neki, megtámad/megöl. Aztán lenne egy másik event sorozat, hogy a Kárpátokon belül megtalálod Attila sírját, ennek még nem tudom pontosan milyen opciói lesznek. Meg még egy, amiben megtalálád Isten kardját. Ha nálad van az Isten kardja, vagy az "Attilaizmust" követed, elég nagy a birodalmad, pézed, hithűséged és becsületed van, kikiálthatod magad Attila örökösének, ez által az "Attilaizmus" vezetőjének. Hozzáadnék még néhány Casus Bellit, mondjuk egyet a nomád népek egyesítésére. Meg még tervezésben van a egy lehetőség egy Nagy Fal megépítésére, a nomádok elleni védelemért. Így összevetve van valami ötletetek hozzá? Meg lenne egy kérdésem: Attila természetesen nem fog élni a játék során, de mi legyen a beceneve: Attila, a Hunok királya, a Hun, az Isten ostora? -
LaTueur #2731 A terület fejlődésnek az a lenyege, ha egy megyét hosszú ideig nem ostromolnak, nincs ott vírus, akkor adóbónuszt és gyorsabb újraképződést lesz ott. Ennek három fokozata van. A fejlődését az uralkodó pénzügyi képessége, véletlenszerű események, a terület természeti típusa, meg a háború befolyásolja. Ezen kívül van minden uralkodónak egy "korona fókusz"a. Amelyik megyére ezt helyezi ott gyorsabb lesz a fejlődés. Ennek ellentéte az elnéptelenedés, ami betegségekből keletkezik. ( Egyébként itt van) A titulos elvétel meg most úgy működik, hogy 2 törvény is van rá. Az egyik, hogy (ha jól emlékszem különös ok nélkül, de talán azzal se) el lehet-e venni, a másik, hogy szavaz-e rá a tanács. -
farferi #2730 Kösz, értem..mondjuk elég logikátlan de ez van....más:régen játszottam nagyon, még korai verziókkal és ott mindig szétesett a NRCS vagy Bizánc.Most itt ilyen nincs, sőt Ruthenia is hatalmas, gyakorlatilag nem tudok/éri meg háborúzni.Ez a patchek miatt van így vagy egyszerűen nincs szerencsém?'00 év telt el amúgy a játékban, itt ülök 5000 arany fölött, nem tudom elkölteni zsoldosokra, az építkezésekre meg nem hiszem, hogy nagyon megérné. -
stoppos #2729 Nem a centralization az érdekes, hanem a crown authority. Ha autonomous vassals van, akkor nincs revocation. Legalább limited kell. -
phylemon #2728 Próbáltam revoke-olni néhány tartományt de nem engedi és nem értem miért. Minden feltétel teljesül kivéve a 'Title revocation law'. Pedig a revocationnál 'Ruler' van pipálva. A centralization mediumon áll. Mi lehet a gond? Hol lehet megnézni ezt hogy be van e vezetve a title revocation law? -
Szerzetes89 #2727 Ha te támadtad meg, akkor csak neked lesz, neki nem. Tehát ha ő támadott volna meg, akkor csak neki lenne, te egyből betámadhatnád a háború végeztével. -
farferi #2726 Na ez most, hogy van?Lengyelekkel fegyverszünetem van mert elvettem egy hercegséget tőlük.Elmegyek Ázsiába harcolni, erre megtámad....nem érdekel, majd leverem..de azért csak megnézem azért..az ő királyuknál nincs fegyverszünet velem szemben, ua. az uralkodó is mindkét oldalon.Ezt most hogy???!!
-
farferi #2725 Mint írtam lentebb, nekem 2 generációnak van szifilisze, ha a harmadik is az lesz áttérek valamelyik leánygyerekre:D
-
Malarki #2724 Született egy fiam aki púpos. Azóta 4 generáción keresztül csak púpos uralkodóim voltak. Nagy hátrányt nem ad ez a trait, de azért annyira már nem vicces :D -
farferi #2723 Szóval a fővárosba, köszi.Terület fejlődés az mi? A legújabb patch még nincs fenn.
-
LaTueur #2722 A tech két esetben terjed: 1. A mellette lévő megyében magasabb a tech 2. Magasabb techű megyében van a kémmestered lopni (ilyenkor a fővárosba terjed). Ide érdemes tenni. A papnál meg a marshalnál (talán szogabíró van a magyarításban) van esély egy-egy eventre, hogy kapj tech pontot, a közdazdásznál (talán adószedő) nem. A legutóbbi patchben/DLCben a mostani játékaimban, a nevelésen kívül, még egy dolog nagyon idegesít: Váltsuk le a királyt és választásos királyság lázadás. Szinte minden játékomban Bizánc és Lombardia/Itália választásos királyság lett. Egyébként, ha így halad a következő DLC/Patch, akkor nagyon jó lesz. Sérülések, betegségek, zombik, terület fejlődés... -
farferi #2721 Köszi...kicsit belassult a játék, délen Bizánc , nyugaton a NRCS északon meg Ruthénia nem kicsit nagy..az istennek nem akarnak szétesni:/
De az egyik hercegem már Ázsiát foglalgatja:D
-
stoppos #2720 A wikin ugye nincs leírva, az egyik paradox fórumban azt találtam, hogy ahova terjeszteni akarod, oda rakd. Malarki tudta jól, ő kapja a hangszórót. :) -
Malarki #2719 A wiki azt írja hogy +5% Military tech spread rate/skill. Szóval én ezt úgy értelmezem hogy ahová lerakod oda gyorsabban terjed a tech. A játékban most nem tudok belépni, lehet hogy ott máshogy van fogalmazva. -
stoppos #2718 Én úgy tudtam, hogy ahonnan, de tévedhetek. A wiki meg itt nem megy a cégnél. nem nagyon használom, általában a többi meló fontosabb, mint hogy a demesnében milyen tempóban terjed a cucc. Lopni azt igen, annak láttam értelmét. :) -
farferi #2717 Na most akkor hova?:D.azért kösz, nem igazán használtam eddig ezt a képességet, csak gondoltam kipróbálom. -
Malarki #2716 Oda kell küldeni ahol növelni szeretnéd. Viszont ez tech terjedését segíti, ezért oda érdemes tenni ahol van a közelben egy fejlett tartomány. -
stoppos #2715 Ahol a legmagasabb. Amúgy a papot én le szoktam küldeni a pápához. Ha elég jól tolja utána ki lehet közösíteni a horvát királyt és szabad a rablás. :) -
farferi #2714 Hova kell küldeni a szolgabírót meg az udvari papot, hogy növekedjen a technológia vagy kulturális terjedés? ..A fővárosomba?
-
farferi #2713 Azt hiszem arra, fen van a magyarítás.Mindegy, megalapítottam és utána egyből Kárpátiát is,úgyhogy minden ok...kivéve, hogy a király és a trónörökös is szifiliszes:D