3032
Crusader Kings II

7439670952_0001009b22_b.jpg
  • Malarki
    Hát így látatlanban fogalmam sincs mi lehet a gond. A legegyszerűbb az lenne ha csinálnál róla egy képet.

Ehhez meg annyit, hogy próbált átállítani az örökösödést agnatic-cognatic-ra, ilyenkor nőágon is öröklődhetnek a címek ha nincs fiú örökös. Csak utána ha női karaktered lesz arra kell figyelni hogy matrilinearis házasságot köss vele.
  • Mydgard
    Na az egyik uralkodom hivatali ideje eleg kabarera sikerult. :D Meglehetosen nulla kepessegu volt jo sok negativ tulajdonsaggal. Szuletett neki egy intrikus orokose, aki gyakorlatilag folyamatosan likvidalni akarta az apjat (azaz engem). Folyamatosan melle allt mindenki, kivegeztettem a fel rokonsagot, -100-on allt a minositesem, allando feljelesek es bujkalas, tenni meg semmit se tudtam ellene. :D 66 evesen, termeszetes modon haltam meg, csak kibekkeltem. Erre jott ez a jokepessegu, full nullas ez is, szinten nem nagyon van elmozdulas -100-rol es az orokosom, a fiam nem a dinasztiam tagja... Ugyhogy 55 evesen azert imadkozom, hogy szuljon a felesegem aki a NR csaszar lanya, hogy ne legyen game over.
  • Mydgard
    "You can press de jure Ducal Claims"

Ezt kaptam 2 county-ra. Na de legfeleul a liege az en huberuram, a nemet-romai csaszar, ez igy K.O. nem? Hogy lehet ervenyesiteni a duchy igenyt igy?!
  • Mydgard
    Ezt nem ertem. Van 10 db Claim, mindegyikhez van claimant, de nem tudok kuldeni war-t. Minden feltetelnel kis zold *, mi a f@szom kell meg hozza?! :S
    Utoljára szerkesztette: Mydgard, 2016.05.31. 14:20:41
  • Mydgard
    Csao!

Lenne kerdesem. Van a karakteremen 2 strong claim, viszont felul nem jelenik meg hogy "Stong claim can be pressed". Elkuldtem a kancellart es a kemfonokot is oda, casus bellit fabrikalni, kemhalozatot epiteni stb. De csak nem jon fel sem ablak, sem "Declare war" nem lehetseges, igy all az egesz project. Mi a teendo ilyenkor?
  • PetruZ
    Most miért? Már az ókori Rómában is volt ilyen. :)
  • kissssss
  • Malarki
    Keresd a hibát a képen :D
  • kissssss
    én ezeken már túl vagyok(verzió ellenőrzés,dlc,stb...) de már feladtam és már nem is érdekel a mod... nem fogok több időt elpocsékolni rá.
  • Kmarha
    Nálam már a 3. új CK2 verzióval is pöccre működik (a CK2 verziójához passzoló móddal természetesen, mindegyiknél ott van, hogy mi az a pontos verzió amivel megy).
    (virágbolti verzióval ugyan kidobált random időközönként, de ezt kb úgy hogy minden 10. órában, nem az, hogy percenként - autosave ide-oda)

biztos vagyok benne, hogy mindenki megnézte a verzióját, de aki mégsem, tegye meg és hasonlítsa össze a mód leírásával. Ha nem tévedek a DLC-k is le vannak írva (ha a verzió alapján nem lehetne rájuk következtetni)
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.05.25. 15:26:06
  • Madlion
    A gép újratelepítése megoldotta a gondot.A 32bit-es op rendszer nem tudta kezelni a később berakott memóriát.64bit-el már okés.Megy a játék,semmi hiba.Ezek szerint memória gondok voltak.A game of thrones mod-ot még nem próbáltam,egyenlőre kiélvezem,hogy megy a game.Egyébként GoT mod-hoz kell DLC?Valahol azt írták nem kell,Valahol meg azt,hogy igen.Logikusnak tűnik nekem,hogy kell,mert a Dothraki részhez szerintem kell a Horse Lord.
  • PetruZ
    Hát, ez a legfrissebb base verzió. Nálam ilyeneket soha nem produkált. Próbálj meg vga drivert frissíteni, a kép széthullások és hibák általában erre vezethetők vissza.
  • Malarki
    Na akkor a tanácsról zanzásított infóömleny.(a lenti link alapján). Spoilerbe rakom mert elég hosszú lett
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

5 tanácstagja lehet mindenkinek, 1 kancellár, 1 marsall, 1 pénzügyes csávó, 1 kémes csávó, 1 főpap. Akit kinevezel egy posztra azzal javul a kapcsolatod(+15) és kap havonta egy kis pénzt meg presztízst. Minden tagot ki lehet küldeni különböző feladatokra. Amíg ezeket csinálják addig nem tudnak sereget vezetni. Minden feladatnak többféle kimenetele lehet, jó és rossz, ezekre x% esély van, ami a tanácsos képességétől függ.
    A feladatok:

Kancellár:Improve Diplomatic Relations: lerakod valahova, ha sikerrel jár akkor a terület tulajdonosával 4 évre +30-cal növeli a kapcsolatodat. Ha nem sikerül akkor ugyan úgy 4 évre -20-szual csökkenti. Mindkét eset ismétlődhet.
    -Fabricate Claims: egy grófságra vagy hercegségre tudsz vele erős, nem örökíthető claimet szerezni. Ha sikerrel jár akkor 50/100/150 presztízsbe és 1 évi bevételedbe fog fájni és a terület tulajdonosa is megutál. Ha nem sikerül akkor a tulajdonos kap egy eventet hogy bérgyilkosokat küldjön rád.
    -Sow Dissent: rontja a kapcsolatot a terület gazdája és a hűbérura közt. Ha nem sikerül akkor mindketten megutálnak
    -Improve Clan Sentiment: a nomádoknak van a claim fabrikálás helyett. Nem nagyon tudom mit csinál, nem játszom nomádokkal, de valami kapcsolatnövelésféle ez is.

Marsall:
    -Suppress Revolts: ahova lerakod ott csökkenti a lázadás esélyét és könnyebb lesz bebörtönözi is valakit. Ez folyamatosan működik.
    -Train Troops : az adott területen 2,5%-kal növeli a katonák számát és 5%-kal az utánpótlás sebességét. Ha sikerrel jár +50% utánpótlási ráta is jár, ha nem sikerül -200%-os.
    Research Military Tech: +5%-os katonai tech növekedés. Ha sikerrel jár kapsz 50 mil pontot és javul a kapcsolatot a terület tulajdonosával, ha nem sikerül a marsall megsérülhet.
    -Organize raid (csak törzseknél): kapsz pár embert akikkel csak fosztogatni lehet

Pénzes csávó:

-Collect taxes: állandó 2,5%-os bónusz a terület adójára. Ha sikerrel jár az évi bevétel felét is megkapod. Ha nem sikerül a pénzes csávó megsérülhet vagy meghalhat, nőhet a revoltrisk a területen.
    -Oversee Construction: az építkezés 2,5%-kal gyorsabb lesz. Ha sikerrel jár a pénzes csávó kap egy traitet amivel 5%-kal lesz gyorsabb az építkezés. Ha nem jár sikerrel 30%-kal lassabb lesz.
    -Research Economy Tech: +5%-os eco tech terjedés
    -Build Legend(csak törzseknél): +0.1 presztízs havonta, és kapsz valamennyi katonát, de ha nem harcolsz velük 1 éven belül feloszlanak.
    -Settle Tribe(csak törzsek): siker esetén a terület áttér a te kultúrádra. Ha nem sikerül a pénzes csávó megsérülhet.
    -Collect Tribute(csak nomádoknál): extra adót gyűjthetsz, ha sikerül kapsz pénzt, ha nem sikerül romlik a kapcsolatod.

Kémes csávó:

-Scheme: minden skillpontaj után 1%-kal nő az összeesküvések leleplezésének esélye. Ha sikerrel jár kivehetsz egy vazallust egy frakcióból vagy berakhatod a sajátodba. Ha nem jár sikerrel a kémed megsérülhet
    -Build Spy Network: minden skillpontja után +0.5%-kal nő az összeesküvéseid ereje. Ha sikerrel jár elhíresztelheted egy vazallusodról hogy homokos, ha nem jár sikerrel rólad terjedhet el ez.
    -Study technology: Kirakhatod egy fejlett tartományba ahonnan techet próbál lopni. Ha sikerül kapsz 50 military/economy/cultural pontot, ha nem sikerül elfogják a kémedet és börtönbe kerül.
    Még a kémes csávóhoz annyit, hogy ő deríti fel az összeesküvéseget a birodalomban is. Viszont ha utál vagy ő is benne van egyben akkor arról nem fog értesíteni téged, szóval ajánlott jóban lenni vele. A másik hogy ha kirakod valahova akkor a szomszédos tartományokból eltűnik a fog of war és látod hogy mi van ott, ez háborúban hasznos tud lenni mert láthatod merre mozog az ellen.

Főpap:

-Proselytize in own realm: térítés. Ha sikerrel jár akkor a vagy az egész terület vagy csak a tulajdonosa áttér a te hitedre(utóbbira nagyobb az esély). Ha nem sikerül megsebesülhet, meghalhat vagy felfedezhet egy pogány vallást amire áttér.
    - Proselytize in pagan capital: ugyan az mint az előző, de itt egy pogány fővárosba küldöd ki hogy térítse meg őket. A pogány uralkodó dönthet hogy bebörtönzi vagy engedi téríteni. Ha engedi akkor áttéríti az embereket(a területet nem)
    -Research cultural tech: +5% cultural tech fejődés. Ha sikerrel jár kapsz 50 cul tech pontot, ha nem akkor áttér valami eretnek vallásra és felajánlja neked is.(Nyílván ilyenkor ne térj át hanem börtönözd be és követeld hogy váltson vissza a te vallásodra)
    -Improve Religious Relations: egy egyházi személlyel leeht növeli a kapcsolatot. Ha sikerül +40, ha nem sikerül -15 midifier 2 évre.
    -Perform Charity(csak muszlimoknak): minden skillpontja után +1% revoltrisk a tartományban. Ha sikerrel jár kapsz pietyt és javul a kapcsolatod a terület tulajdonosával, ha nem sikerül a papod megsérülhet illetve zsebre teheti a pénzt, utóbbi esetben dönthetsz úgy hogy bebörtönözd vagy megbocsátasz neki.
    -Build Zeal(csak törzseknél) :+0.05 piety havonta
    -kaphatsz katonákat akiket szent háborúban használhatsz, de 1 éven belül feloszlanak.

• Madlion
    Egyébként steamcommunity-n olvastam,hogy a legutóbbi patch óta sok ember küzd azzal a problémával,hogy autosave-nél kidob a játék és nem lehet menteni.
  • Madlion
    Közben még olvasgattam és az is előfordulhat,hogy memória gondok vannak.4giga van a gépembe,de ebből csak 1,6szabad,valszeg a 32bites op rendszer nem tud vele mit kezdeni.Erre eddig fel se figyeltem.Hétvégén újratelepítek 64 bit-es op rendszert hátha akkor ez a gond megoldódik.
  • stoppos
    Próbálj meg egy XP Sp3-at, hátha. Driverek a legfrissebbek?
  • Madlion
    2.5.2. YZAZ
    Utoljára szerkesztette: Madlion, 2016.05.19. 09:38:56
  • Mydgard
    Jah angolul tolom. Azert erdekel a tema, mert a pozitiv hatas mellett lehet negativ vegkifejlet is, igy gondolom nem minden esetben kell ragaszkodni a hasznalatukhoz. Gondolom a kuldetesuk eredmenyerol jon riport. Udv!
  • Malarki
    Itt le van írva mind.
    Nem tudom mennyire megy az angol, de ezek azért nem annyira bonyolultak. Most se kedvem, se energián nincs ennyit lefordítani, max holnap nagyjából majd leírogatom hogy mi mit csinál.
  • Mydgard
    Csao!

A council tagok 5x3 skilljerol irnatok bovebben, melyiket mikor erdemes hasznalni, elonyok, hatranyok stb.
    Utoljára szerkesztette: Mydgard, 2016.05.18. 20:58:05
  • PetruZ
    A launcher jobb felül milyen verziót mutat (három szám, négy betű zárójelben)?
  • Malarki
    Hát ezt így látatlanban elég nehéz megmondani :D
    Ha megvan a Conclave DLC akkor a tanács megvétózhatja a hadüzeneteket, de vannak különleges CB-k amikhez kel pl. 50 piety meg ilyenek.
    És igen, a tánctagokat ki tudod küldeni hogy csináljanak ezt-azt, közülük a kancellár tud claimet fabrikálni, viszont ez pénzbe és prestigbe kerül.
  • Madlion
    Win 7-es van a gépemen.A játék steam-es verzió.A tulajdonságoknál mit állítsak be? xp service pack3 vagy win 7? Ezt nem vágom.
  • stoppos
    Milyen windowson játszol? Próbáltad kompatibilitás módban indítani valami régebbi verzióval?
  • Madlion
    A mod-nál próbálltam,de nem müködött. Most azt próbállgatom,hogy legalább az alapjáték működjön. Tegnap este próbálltam játszani vele,de olyan volt,mintha egy kezdetleges bétával nyomulnék. Hemzsegtek a bugok. Csak pár példa. A főmenü (a játékban),save,load,stb,teljesen széthullva.Néha nem is látszott,néha pedig csak kriksz-kraksz-ok látszódtak.Furcsa fekete négyzetek,mint egy árnyék,követik a térképen az egérmozgást.Néha csak úgy random előjön egy kriksz-kraksz ablak.Gondolom ott elvileg valami infó látszana ingame,de én nem látom.Az egységek mozgásánál nem látszódik a nyíl ha mozog,néha viszont igen.És kb 10 perc játék után kidob az asztalra.Hibaüzenet nélkül.
    Elég nagy csalódás ez így,mert régóta szerettem volna kipróbállni ezt a játékot.A gépemen van jelenleg pár Paradpox game,amik tökéletesen futnak.Victoria2,Hearts of Iron3,Europa Universalis4.Ezekkel semmi gond nincs.
    Arra gondoltam,hátha a mod kavart meg a játékot,most újratelepítem,hátha.
  • stoppos
    Próbáltad régebbi verziót feltenni a játéknak? A steamben valahogy lehet, ha jól emlékszem.
  • Mydgard
    Kozben rajottem, hogy a Councilbol lehet kuldozgetni az embereimet feladatokra.
  • Mydgard
    Csao!

Sikerult visszaallitanom a "Weak claims" gombot. Viszont tovabbra sem ertem, hogy zold csillag szerepel minden sorban, ami a kovetelmenyeket illeti a tamadashoz, de nem enged raklikkelni a "Send" gombra. Ha a "weak claim" onmagaban keves, miert jelenik meg a listan, disznek? Illetve ha ez igy keves, hogyan tudok "mokodekepes" casus bellit krealni, ami altal valoban tudok tamadni?
  • Madlion
    Hát ez nem túl bíztató.Mind1,egész hétre szabad vagyok és egyéb dolgom nem lévén küzdeni fogok. :)
  • kissssss
    működésre bírni CK2-ben a GoT modot kb olyan mintha ötös lottót szeretnél nyerni... én már feladtam.
  • Madlion
    Elvileg nem kell hozzá dlc.De fórumokat olvasgatva nemcsak nekem jött elő ez a hiba,hogy a betöltésnél kifagy.Sokan a legutóbbi patch-et okolják emiatt.Azért gondoltam itt is érdeklődök,hátha tud valaki megoldást. Game of thrones mod-ok közül(total war,mount and blade),szerintem a crusade kings a legjobb.Nagyon ráillik arra a világra.Elég nagy csalódás ez,mert nagyon régóta szerettem volna kipróbálni. Végre kigazdálkodtam a játék árát,melóhelyen szabadságot vettem ki(tényleg :) ),erre kaptam egy fagyást az arcomba. :) A mai nap eredménye egy adóbevallás és rengeteg fórum böngészés.
    Azért reménykedem még,hátha lesz valami megoldás.
  • Mydgard
    Kosz, nem sokara lecheckolom.
  • Mydgard
    Hmm mar vagy 30 eve nem ugrott fel egy Casus Beli sem ez igy normalis? :D Az egyik lanyomat behazasitottam a Nemet-Romai csaszarral a masikat Leon kiralyaval. Ossze-vissza hazasitom oket mindenfele uralkodo csaladba, csaszarno, kiralyno lett stb.. Csak egy fiu orokosom van jelenleg. A huberi birtokom 5/5. Viszont amikor szuletett egy legkisebb fiam, a jatek kiirta, hogy az a veszely all fenn, hogy az egyik tartomanyomat elveszitem, viszi a kisfiam. Ezt milyen jogon amugy? Aztan mas miatt reload lett, akkor szerencsere mar lanyom szuletett.
    Utoljára szerkesztette: Mydgard, 2016.05.17. 20:11:00
  • Malarki
    Itt egy kép, elvileg így lehet visszakapcsolni. Már ha ugyan arra gondoltunk.

Madlion: nem kell valami olyan DLC is a modhoz ami nincs meg neked? Biztos hogy jó helyre telepítetted a modot? Csak találgatok, mert én nem használom, de ezek szoktak lenni a leggyakoribb hibák.
  • Madlion
    Sziasztok.
    Segítséget szeretnék kérni.Ma vettem meg a játékot.De nem működött rendesen.Az automatikus mentésnél mindig kilépett.Logikusan kikapcsoltam az auto-save-et.Ettől függetlenül rendesen el tudom menteni?Mert azt olvastam,hogy ezzel lehetnek gondok.
    A másik kérdésem:Game of thrones mod-hoz kapcsolódik.Mindent a leírás szerint csinálok,indul is,de a betöltésnél,asszem a grafika betöltésnél,kidob az asztalra,a játék leáll.Hibaüzenet nincs.Ma egész nap ezután kutattam a neten,de igazából nem találtam megoldást.Előre is köszi,ha valaki tud valamit tanácsolni.
  • Mydgard
    Az lehet akkor, hogy ezert nem ment. Viszont idegbol kiikszeltem a casus belliket, ugyhogy most egynek sincs fent ikonja. Ezek meg fognak jelenni megint?
  • Malarki
    A gyenge claim attól gyenge hogy nem lehet bármikor áttolni. Csak akkor tudod követelne ha az aki tartja vagy nő vagy gyerek vagy régens uralkodik helyette(pl. bebörtönözték, cselekvőképtelen).
  • Mydgard
    Csao!

Az miert van, hogy van 4 weak claim-em cassus bellire, megnyomom a gombot a teruletre, de a "Send" gombra mar nem lehet raklikkelni, szurke marad. Igy gyakorlatilag nem is tudok csinalni semmit...
  • hollófernyiges
    Hát az egyetlen örököst lehet, hogy nem bölcs dolog elküldeni zsoldosnak.. A klánok száma azt hiszem a területektől függ. A max népességet a képernyő jobb felső részében tudod megnézni, ha a népességen hagyod a kurzort egy pillanatig. Nehéz lesz elérni a 90%-ot, mert a birodalmadhoz tartozó sík és sztyeppe területektől függ, vagyis ha terjeszkedsz, akkor nő a max is. Addig marad az egyesével hódítgatás; mondjuk ha katolikus lennél még nehezebb dolgod lenne. Ami a csatát illeti, az a kérdés, hogy a seregedben volt-e akár egy gyalogos is. Mert akkor a csatában más taktikákat veszel elő és egy tisztán lovassereg beledöngöl a földbe.
  • Minuteman
    Üdv!
    A Nomad Dlc-val kezdtem játszani.El is küldtem az örökösöm zsoldosnak. Ám sosem tért vissza. Mindig azt írta ki, mikor visszahívtam volna , hogy épp szerződése van, ezért nem jöhet. Majd elfogták és kivégezték.
    Van erre vmi trükk(?), mert mindig nézegetni, hogy van-s szerződése éppen... sokszor ránéztem , de mindig alkalmazásban volt vhol.
    Mitől függ a törzsek száma? Miért nem lehet inváziót csinálni? Olyasmit ír, hogy a max. népesség 90 % -a kell.. mi a max népesség , ezt hogy számolja?
    Ha nem szeret a hadvezérem akkor könnyebben elveszti a csatát? Létezik ilyen? Mert az örökös halála miatt elestem a kagáni címtől. Az öccse örökölt, de 4 asszonnyal sem tudott összehozni egy fiú utódot, aztán 50 évesen meghalt. Fellázadtam, de a 7000 seregemet egy 5400 as ellen leverte. Zsoldosokkal több mint 2000 lovasíjjaszom volt, neki döntően könnyűlovassága, terep nem kedvezett senkinek sem. A hadvezéreim skilljei is jobbak voltak... Egyszerűen nem értem...:)
    Utoljára szerkesztette: Minuteman, 2016.05.12. 17:07:17