Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha az AI teljesíti a HRE feltételeit (három királyság, közte az itáliai? nem tudom fejből) akkor megalapíthatja. De tuti event nincs.
ezek a török mongol indián(ha aktív a dlc) horda eventek elég hülyén szoktak működni, van amikor végigdarálják a fél pályát máskor meg elfoglalnak 1 területet és játék végéig azon csücsül a több tízezer+ katonájával.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2016.02.23. 12:37:46

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

A 800-as kezdés esetén ügye még nincs HRE. Később van rá valami event, vagy létrejön valahogy, vagy ne várjak ilyen eseményre?

960 körül a perzsa szövetségesem behívott 1 háborúba amit 1 szeldzsuk host ellen vívott. Mikor beléptem a háborúba, volt a török csókának kb 3000 embere. Nem sokáig élt. Akkor ennyi volt a szeldzsuk fenyegetés, vagy jön még valami komolyabb sereg is majd?
Űdv !!Játszik valaki esetleg a warhammer modal?? Egy kis multi?
Swmh, a térkép mellett csak szükségszerű változások vannak, új kultúrák, címek, karakterek.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Pluskast
Elvileg a HIP modban a játékon belül ha jól emlékszem vissza tudod állítani az alap játékot. Az intruge menüben van valami olyan, hogy Vanila CK2. Ugyan nem próbáltam mert nekem bejön a HIP (csak azzal játszom) de szerintem azzal vissza lehet állítani az alap játék mechanizmusát.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Fenrir
Olyan van amiben csak a terkep van valtoztatva, nem pedig a jatek tobbi eleme is?

A halál csupán a kezdet...

Én a HIP modot használtam régebben, abban nagyon fasza új térkép van.

Valaki ismer olyan módot ami a kárpát medencét realizálja? Már rég óta szeretnék játszani a játékkal de mindig elveszi a kedvemet hazánk igénytelen kidolgozása.
Előre is köszönöm.
Várjunk csak, ez már a Paradoxtól is sok: beleraktak ló kultúrát, amit elvileg csak egy eventtel lehet megszerezni. Ez meg...?
Igen. E szerint az általad felhozott példa lehetetlen, mert nem csatlakozhat senki, aki a célszemély 90%-a vagy annál nagyobb, ezt külön ki is hangsúlyozzák. (There's also a hard block where you can't have a coalition member that's 90% or larger than their targets realm size (so the HRE could never coalition France, for example).Some people groundlessly claim that large Kings and Emperors would care about the Infamy of small Dukes. This is objectively false and would never happen.)(és bocsánat, ha félreértettelek). Egyébként most vagy cselesebb lett az MI, vagy ez csak egy bug, mert töbször volt nekem olyan, hogy eljegyeztem egy fiút egy hercességúrnővel és mikor mindketten felnőnek kapom a hírt a nőtől, hogy szeretné a házasságok, reflexből elfogadom és aztán veszem észre, hogy materiálisan lettek megházadosva (pedig a második alkalomnál direkt ellenőriztem). A másik kellemes dolog, hogy az MI mostmár eljegyzéseket is köt (eddig nem nagyon lehetett ilyet látni).
PetruZ
Infók a koalíció működéséről egyenesen a Paradoxtól.
Szerintem a koalíciós dolgot orvosolni fogják. A DLC-k kijövetelekor ez szokott lenni. Gondoljatok bele, én pl. a Wy of Lifera emlékszem. Minden urakodó stratéga volt, és a 4 feleségedből 5-öt hóditott meg egy random senki. Vagy a Horse Lordsnál (ezek tudtommal meglettek oldva, nem vagyok benne biztos) 50 éven belül az egész sztjeppe sunita lett és mind Khiváért és Havasalföldért küzdött, hogy letelepedjen.
Fenrir
Én a tanáccsal szívok egyelőre. Sok az erős hűbéresem, akik sírnak ha nincsenek bent a tanácsban, de amint bekerülnek amikor bármilyen törvényt szeretnék változtatni akkor mindent megvétóznak. Így aztán sok értelmük van :)

A halál csupán a kezdet...

PetruZ
Vigyázat a kiegészítővel, egyelőre nagyon sokan lehúzzák egy bizonyos dolog miatt: ha valami rosszat csinálsz, a fél világ összefog ellened és simán előfordulhat, hogy ha pl. ír hercegként elfoglalsz egy szomszédot, a pápa mellett a szultán vállvetve is ellened fordul, mondjuk a franciákkal, meg a spanyolokkal együtt. Az új koalíció rendszer kicsit erősre sikeredett...
PetruZ
És már Steam-en is elérhető.
PetruZ
Egy ötlet volt. Legközelebb szerintem várj a váltással kb 1-1.5 évet. Addigra általában eltűnnek ezek az idegesítő hibák az op rendszerből.

Atisz
Az eddigi összes dlc-vel? Az egész 218,46€-s pakk?
Az szép :)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Próbáltam de a Windows 8 kompatibilitás a maximum amiben el lehet indítani.
Próbáltad esetleg kompatibilis módban futtatni? Vagy a win10 azt már nem tudja?

Köszönöm hogy utánanéztél <#wink>
Kell valami egyedi dolog, hogy előálljon? Mert én nem találkoztam vele.
Pluskast
Utánanéztem a problémádnak a fórumon és azt írják, hogy ez egy bug a win 10-ből adódóan. Azt mondták a fejlesztők, hogy tudnak róla és, hogy a következő patchben javítva lesz.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.01.19. 10:31:07

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Sziasztok lenne egy problémám amihez szeretnék segítséget kérni. A játék 2.4.4-es verziója van meg az
eddigi összes dlc-vel. A játékkal se automenteni se simán menteni nem tudok, mert hibaüzenet nélkül kidob,de 5-10 év után
is ugyan ez történik.Windows 7-en még tökéletesen működött de egy pár hónapja váltottam 10-re és nemrég ismét felraktam
a játékot.Amiket próbáltam:
1.Újratelepítettem
2.Nem használok modokat
3.Frissítettem a vizuális illesztőprogikat
Ha valaki tud valami megoldást akkor segítsen legyen szíves.
Az ár. ;)

PetruZ
Hm, tényleg. Elég hülye dolog, hogy kinyomják ezt a rengeteg DLC-t és nem különböztetik meg valami jelöléssel, hogy melyik a tényleges tartalmi és melyik csak színesítő elem, technikai haszon nélkül.
A Way of Life, a Charlemagne és a hozzá kijött packok is hiányoznak.

"I've won every battle, but I'm losing this war."

Nekem is nagyon két értelműnek tűnt, nem voltam biztos, hogy ez szidás, vagy dicsérés. Bocsánat!
PetruZ
A Humble-n most eléggé le van árazva a CK2 komplett pakk (úgy látom, csak a legújabb Horse Lords hiányzik belőle).
Jogos!

Mor3llo
Szerintem félreértettetek :)

Nem ironikusan mondtam hogy 'ez a Paradox', hanem a jóértelemben. Minőség, minőség, minőség.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Én se értek egyet, hogy nem adtak ki jó tartalmakat. Az biztos nem tömegműfaj és nekik is meg kell fizetniük a programozóikat. És egy kis közösség áll rendelkezésükre akik veszik a játékaikat. Lelkesen. Megválogathatod mit veszel meg nincs rád kényszerítve.
Dlc-ék
Ott van a way of life, republic, legacy of rome, sword of islam, old gods, Horse lords ott van az "rpg" pack.
Egybe is kiadhatták volna? Lehet, de szerintem menet közben fejlesztik és adják ki. Biztos, hogy nem keresik magukat halálra. Ez nagyon réteg műfaj. Személy szerint soha egy forintot nem sajnálok tőlük!!! Másrészt megvárhatod az akciókat is.

A szeldzsukok 960-980 között, az ilkánok 1216 és 1224 között, az Arany horda 1224 és 1250 között, az aztékok 1250 és 1350 között.

Kezdő népnek pl a magyarok jók, könnyen lehet haladni és erős hadsereged van alapból. Yorvik szintén, velük lehet terjeszkedni és vikingeskedni is, ha iszlám népet akarsz akkor esetleg a Szaffaridák, keresztények közül meg valamelyik frank utódállam.

Sziasztok!
Kicsit ráuntam az alapjátékra (főleg arra, hogy csak keresztény uralkodóval indulhatok), úgyhogy a Jézuska feltuningolta a gamet. Elkezdtem ismerkedni az arabokkal és a kiegek lehetőségeivel.
És most az SG orákulumhoz fordulnék:
Az érdekelne, hogy az Aztékok kb mikor jönnek? Illetve a szeldzsukok és ilkánok kb mikor jönnek?

Egyébként egy középhaladónak ki melyik kezdő karaktert ajánlja a 880as kezdésnél?
Szerintem nem lehet azért panaszkodni a Paradoxra, mert rengeteg lényeges DLC-t ad hozzá később. Rengeteget dolgoztak pl. a karakterekkel, nagyjából 500 évnemesi dinasztiájit rakták bele, legalább 205138-et (gyorsan megnéztem az utolsó velszi figura számát). Plussz van rengeteg event, amiknek egy részét az ember csak egyszer lát az életben, pl. beraktak valami Magyarország Mesterés parasztlázadást, és gondolom már mindenki találkozott néhány hasonlóval.
Mor3llo
Ez a Paradox.

Kicsit félek, de remélem, hogy a Hearts of Iron IV-et sem fogják elqrni.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Na végre lehet majd normális szövetséget kötni nem csak házassággal.

Amúgy durva, mikor is jelent meg az alapjáték? 2012 tavasza? És még most is jön hozzá olyan DLC ami értelmes és pluszt ad hozzá nem TW szintű "áttextúrázotthoplitapack10dolláért" kategória.

PetruZ
Következő kieg.: Conclave. A leírás alapján sokkal inkább a belügyekre fog fókuszálni.
Rég néztem fel ide, elég vicces kommentek születtek az óta (főleg az angol és magyar keveréséből). Csak néhány dolog: A muszlinoknak van egy CB-ük, amivel minedenkit meg tudnak támadni, 50 pietyért + ha teljesen egyforma vallásúak pl. sunnik akkor hónaponta kapnak -2 pietyt. Ha kis állammal vagy és nagy államok vannak körülötted érdemes megpróbálni behűbéresedni és a vazulus társaidat ütni, vagy folyamatosan várni a megfelelő alkalmat (mondjuk egy kereszteshadjáratot, vagy Jihadot, volt, hogy az Ír dózsével(!) így szereztem meg Andalúziát). A kalifátust meg úgy szerezheted meg mint bármilyen más titulust, ha rányomsz és megnézed az usurp, vagy createnél kiírja mi kell hozzá (sok piety, a prófétától származás, néhány szent hely birtoklása). A szövetségeseid meg a rokonaid, házassásgi kapcsolatban lévő személyek, meg a barátok és a törzsi hűbéresek. Mellesleg meg néztem néhány fejlesztői hírt a fórumon és pont azt tervezik, hogy belerakják a szövetkezést, pluszz lehet kitalálni saját kormányzási formát (igazából csak a nevét lehet megváltoztatni, meg képeket hozzáadni).
Hát megpróbálhatod, de sok mindentől függ hogy eljön-e. Ha más vallású vagy kultúrájú, ha jóban van az urával, ha örökös, ha valami pozíciója van akkor nem nagyon akar elmozdulni.

Már csak egy kérdésem lenne. Van egy terület amit szeretnék, nincs claimem rá, a kancellár sem ment semmire 5 év alatt. A területen belül van pár személy akinek van claimje a területre, de nem tudom áthívni őket az én udvaromba, mindegyiknél szürke az "invite" ikon (csak annyit ír ki, hogy nem akarnak átjönni hozzám). 500-as prestige pontszámom van, viszont az opinionjuk felém minuszos. Tömjem ki őket pénzel, hogy átcuccoljanak hozzám? Az eddig válaszokat is köszönöm mindenkinek, sokat segítettetek.

For the greater good

Azt hiszem, random események által tudod növelni. A második kérdésedre válaszolva, nem feltétlenül. Szövetséges lehet mondjuk, egy rokon vagy ha megvan a Way of Life dlc, akkor a karakterek tudnak barátkozni. Pl. egyszer Bulgáriával voltam 769-ben, a szerb szláv herceg betámadott és behívta a muszlim(!) barátját, valahonnan az Arab-félszigetről, cirka 6000 embert... érted, barátját.

"I've won every battle, but I'm losing this war."

Az a gond, hogy direkt zsebkendőnyi területű országgal kezdtem, de a terjeszkedés amiatt bökkenő, mert erősebb országokkal van körbevéve. Mondjuk a sword of islam dlc csak karácsony óta van meg, túl tüzetesen még nem néztem át, lehet pár dolgot kihagytam. Játszottam már magyar hercegekkel is, ott nem volt gond a cb-vel, a kancellár is hamar talált okot. Viszonylag hamar enyém lett az ország északi része, és függetlenné is váltam.
Van még pár dolog ami nem túl tiszta nekem. Pl veszek fel ambíciót a kraimmal, mondjuk a diplomácia teljesítéséhez el kell érni mondjuk X számú diplomata pontot, vagy a mondjuk az intrikánál X számú intrika pontszámot. Random dobódnak a helyzetek amikor lehet nyerni valamilyen pontszámot, vagy egyéb máshogy is el lehet érni? A másik kérdésem pedig az, hogy szövetségesre csak házasság útján lehet szert tenni?

For the greater good

De miért van gondod a muszlimokkal? Nekik van ilyen elveszemaföldedmertakarom CB-jük pietiy-ért az összes szomszédos tartományra. Vagy rosszul emlékszem?
Mondjuk a Közel-Kelet és Perzsia azért is necces mert két nagy invázió is jön ott, először a szeldzsukok tarolnak le aztán meg az ilkánok. Plusz most már ott vannak a random szteppi nomádok akik simán beugranak fosztogatni.

Jól néz ki a terjeszkedésed. Én is kacérkodom egy francia indulással, ezen belül az Anjoukkal, de még szenvedek a claimek hiányával a muszlimoknál. Még bíbelődöm egy darabig a vallással, aztán meglátjuk.

For the greater good

Én most már egy jó ideje ezen ügyködöm: Európa Burgundi királyság
HIP modot használom, igazából csak a térkép miatt.
1066-ban kezdtem az utolsó Karoling gróffal, 1 területtel Észak-Franciaországban. Onnan jutottam ideáig, messze a legerősebb tagja vagyok a HRE-nek, 2 uralkodóm volt is császár. Kicsit már unom is, nem nagyon van hova terjeszkedni, max Itália.
Most gondolkozom valami újon, jó lenne egy muszlim vagy zoroasztriánus játék.

A Sulaymanid Emirates-el vagyok. Mivel elég kicsi emirátus ezért megpróbáltam vallási vezetőnek betuszkolni magamat vagy a imámomat. Annyit értem el, hogy a dinasztiám feje megkapta a "The Holy" jelzőt, meg van egy rakás szentséges traitje, meg egy csomó vallási xp-m, de nem került be a kalifák várólistájára. Te kikkel játszol?

For the greater good

2. Lehet lefizették a kancellárt, aztán csak ott ül és sörözik. Érdemes évente újraküldeni.

A muszlimokkal nem olyan rossz a helyzet, mert nekik vannak specko casus belijeik. A keresztényekkel van az hogy ülsz és malmozol mert nem lehet csinálni semmit

Amúgy kikkel játszol?