Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most egyébként készülőben van egy modom a hunokról. Az lenne a lényege, hogy készétek egy esemény sorozatot, hogy megjelenik egy hun az udvarodba, aztán megkér, hogy csinálhasson egy klánt az egyik területeden, vagy térítsen át az "Attilaizmusra" (jobb név nem jutott eszembe), esetleg te is hunná válsz, de, ha nagyon ellenkezel neki, megtámad/megöl. Aztán lenne egy másik event sorozat, hogy a Kárpátokon belül megtalálod Attila sírját, ennek még nem tudom pontosan milyen opciói lesznek. Meg még egy, amiben megtalálád Isten kardját. Ha nálad van az Isten kardja, vagy az "Attilaizmust" követed, elég nagy a birodalmad, pézed, hithűséged és becsületed van, kikiálthatod magad Attila örökösének, ez által az "Attilaizmus" vezetőjének. Hozzáadnék még néhány Casus Bellit, mondjuk egyet a nomád népek egyesítésére. Meg még tervezésben van a egy lehetőség egy Nagy Fal megépítésére, a nomádok elleni védelemért. Így összevetve van valami ötletetek hozzá? Meg lenne egy kérdésem: Attila természetesen nem fog élni a játék során, de mi legyen a beceneve: Attila, a Hunok királya, a Hun, az Isten ostora?
A terület fejlődésnek az a lenyege, ha egy megyét hosszú ideig nem ostromolnak, nincs ott vírus, akkor adóbónuszt és gyorsabb újraképződést lesz ott. Ennek három fokozata van. A fejlődését az uralkodó pénzügyi képessége, véletlenszerű események, a terület természeti típusa, meg a háború befolyásolja. Ezen kívül van minden uralkodónak egy "korona fókusz"a. Amelyik megyére ezt helyezi ott gyorsabb lesz a fejlődés. Ennek ellentéte az elnéptelenedés, ami betegségekből keletkezik. ( Egyébként itt van) A titulos elvétel meg most úgy működik, hogy 2 törvény is van rá. Az egyik, hogy (ha jól emlékszem különös ok nélkül, de talán azzal se) el lehet-e venni, a másik, hogy szavaz-e rá a tanács.
Kösz, értem..mondjuk elég logikátlan de ez van....más:régen játszottam nagyon, még korai verziókkal és ott mindig szétesett a NRCS vagy Bizánc.Most itt ilyen nincs, sőt Ruthenia is hatalmas, gyakorlatilag nem tudok/éri meg háborúzni.Ez a patchek miatt van így vagy egyszerűen nincs szerencsém?'00 év telt el amúgy a játékban, itt ülök 5000 arany fölött, nem tudom elkölteni zsoldosokra, az építkezésekre meg nem hiszem, hogy nagyon megérné.
Nem a centralization az érdekes, hanem a crown authority. Ha autonomous vassals van, akkor nincs revocation. Legalább limited kell.

Próbáltam revoke-olni néhány tartományt de nem engedi és nem értem miért. Minden feltétel teljesül kivéve a 'Title revocation law'. Pedig a revocationnál 'Ruler' van pipálva. A centralization mediumon áll. Mi lehet a gond? Hol lehet megnézni ezt hogy be van e vezetve a title revocation law?
Ha te támadtad meg, akkor csak neked lesz, neki nem. Tehát ha ő támadott volna meg, akkor csak neki lenne, te egyből betámadhatnád a háború végeztével.

"I've won every battle, but I'm losing this war."

Na ez most, hogy van?Lengyelekkel fegyverszünetem van mert elvettem egy hercegséget tőlük.Elmegyek Ázsiába harcolni, erre megtámad....nem érdekel, majd leverem..de azért csak megnézem azért..az ő királyuknál nincs fegyverszünet velem szemben, ua. az uralkodó is mindkét oldalon.Ezt most hogy???!!
Mint írtam lentebb, nekem 2 generációnak van szifilisze, ha a harmadik is az lesz áttérek valamelyik leánygyerekre😄
Született egy fiam aki púpos. Azóta 4 generáción keresztül csak púpos uralkodóim voltak. Nagy hátrányt nem ad ez a trait, de azért annyira már nem vicces 😄

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Szóval a fővárosba, köszi.Terület fejlődés az mi? A legújabb patch még nincs fenn.
A tech két esetben terjed: 1. A mellette lévő megyében magasabb a tech 2. Magasabb techű megyében van a kémmestered lopni (ilyenkor a fővárosba terjed). Ide érdemes tenni. A papnál meg a marshalnál (talán szogabíró van a magyarításban) van esély egy-egy eventre, hogy kapj tech pontot, a közdazdásznál (talán adószedő) nem. A legutóbbi patchben/DLCben a mostani játékaimban, a nevelésen kívül, még egy dolog nagyon idegesít: Váltsuk le a királyt és választásos királyság lázadás. Szinte minden játékomban Bizánc és Lombardia/Itália választásos királyság lett. Egyébként, ha így halad a következő DLC/Patch, akkor nagyon jó lesz. Sérülések, betegségek, zombik, terület fejlődés...
Köszi...kicsit belassult a játék, délen Bizánc , nyugaton a NRCS északon meg Ruthénia nem kicsit nagy..az istennek nem akarnak szétesni:/
De az egyik hercegem már Ázsiát foglalgatja😄
A wikin ugye nincs leírva, az egyik paradox fórumban azt találtam, hogy ahova terjeszteni akarod, oda rakd. Malarki tudta jól, ő kapja a hangszórót. 😊

A wiki azt írja hogy +5% Military tech spread rate/skill. Szóval én ezt úgy értelmezem hogy ahová lerakod oda gyorsabban terjed a tech. A játékban most nem tudok belépni, lehet hogy ott máshogy van fogalmazva.

Én úgy tudtam, hogy ahonnan, de tévedhetek. A wiki meg itt nem megy a cégnél. nem nagyon használom, általában a többi meló fontosabb, mint hogy a demesnében milyen tempóban terjed a cucc. Lopni azt igen, annak láttam értelmét. 😊

Na most akkor hova?😄.azért kösz, nem igazán használtam eddig ezt a képességet, csak gondoltam kipróbálom.
Oda kell küldeni ahol növelni szeretnéd. Viszont ez tech terjedését segíti, ezért oda érdemes tenni ahol van a közelben egy fejlett tartomány.

Ahol a legmagasabb. Amúgy a papot én le szoktam küldeni a pápához. Ha elég jól tolja utána ki lehet közösíteni a horvát királyt és szabad a rablás. 😊

Hova kell küldeni a szolgabírót meg az udvari papot, hogy növekedjen a technológia vagy kulturális terjedés? ..A fővárosomba?
Azt hiszem arra, fen van a magyarítás.Mindegy, megalapítottam és utána egyből Kárpátiát is,úgyhogy minden ok...kivéve, hogy a király és a trónörökös is szifiliszes😄
Már a titular title of magyarra gondolsz?

Egyszerű báróból sikerült az unokát feltornázni a magyar trónra, ő a Királyi Magyarország uralkodója..de:létre lehet hozni a titulust..ezt most miért, hát van ilyen ország????
Igen, lehet hogy az volt. Mire meglett Erdély, addigra sajnos már bent voltak a királyságon belül.

Szerintem azért nincs CB-d a besenyőkre, mert nem vagy velük szomszédos (pl. tudnál valószínűleg, ha Erdéllyel játszanál). A hordáknál most úgy veszem észre van egy határ. Ha van legalább 3000 lovasod (neked, mert a többi klán néha orbitális baromságokat művel) akkor csonálhatsz, amit akarsz, ha kevesebb sosem lehet biztonságban, sok ellenséged van. Egyébként nekem a hordáknál főleg az idegesít, hogy simán átállnak más vallásokra, a tengrik gyorsan kihalnak. A Conclave szerintem felemás DLC. A tanács jó, néha idegesítő, de legalább nem tudunk bármit csinálni (mondjuk mikor a tanács mérges, hogy kevés a klánoknak a földje, ezért nem adhatok senkinek sem, bár a -10 kapcsolat mindenkivel nem annyira érdekel). A gyereknevelésben az tetszik, hogy végre szuper hadvezető fiam nem kap véletlenül egy gyenge gazdasági képzést (bár harcosokkal nevelem). Azt sajnálom, hogy nem nagyon számít ki neveli, régebben ez volt fontos. Ezen kívül, nem csak innen, kivettek egy halom eventet. Mondjuk legalább zoroasztriánokkal még mindig lehet csapatni a vérfertőzést (amivel most szórakozom). Bár itt tapasztaltam meg, hogy néha az uralkodó(én) beleegyezése nélkül elvesz valaki valakit, szerintem szívességek miatt.
Csak zombies eventek, meg hallhatatlanság, nekem mondjuk mindkettő tetszik 😄

PetruZ
Jönnek a zombik...
Elkezdtem egy magyar mókát, észak-keleten. Van egy szép duchym. A kievi rusz szomszédos, oda van is CB-m, tirbutary-t lehet csinálni belőle. Viszont a besenyőkre nincs CB. Régebben tudtam ütni őket, pusztán vallási alapon, de ez most nincs, pedig tengrik. Kivették?

Hát ez as Conclave tényleg nem lett a legjobb DLC amit valaha láttam. Az egyetlen amit tetszik belőle az az új gyereknevelés. A szívességek semmit se számítanak, néha kérek én, néha kérnek tőlem, aztán annyi, semmi hatásuk nincs. Az hogy a tanács szavaz a törvényekről egy vicc, az hogy állandóan van olyan frakció ami a councul powert akarja növelni szintén nevetséges.

Én a horse lords-ot már nem vettem meg, mert ott is azt éreztem, hogy csak terminátorokat csinálnak a lovasnomádokból. Azt végül kiegyensúlyozták valamennyire? Érdemes esetleg beruházni rá, ha jön a nyári leárazás?
Utoljára szerkesztette: stoppos, 2016.06.09. 10:50:43

de annak hívják csak már túlestek a ló túloldalára, nem dlc-ket kellene csinálniuk hanem rendbe tenni a játékot... kiegyensúlyozni az egyes dlc-k által hozzáadott újításokat meg egy kiadós bug irtás is ráférne már a játékra.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Hát urak kipróbáltam a Conclavét és azt kell mondjam a Sunset Invasion óra ez a legrosszabb dlc, pedig az nagy szó. Az egy dolog, hogy a nép simán elnézi ha apagyilkos pedofil vagyok aki zsarnok módon elkobozza a vazallusoktól az apjuktól örökölt birtokot; na de ha nem akarom engedni, hogy a tanács üzenhessen hadat helyettem, akkor _minden_ vazallus fellázad ellenem. De Bizánccal elfoglaltam Kilíkiát (Antiókhia fölötti hercegség) a hitetlenektől (amit azok történelmileg nem sokkal korábban vettek el és a nép görög, a vallása meg ortodox), erre az összes környező ország koalíciót alkot ellenem, beleérte az ortodox örményeket meg grúzokat, de még a kazárokat is, akik nem is a szomszédaim. Könyörgöm, nem _Crusader _ Kingsnek hívják ezt a játékot?
Amíg értelmes tartalom jön addig nekem semmi bajom velük.

még egy dlc... <#wow3>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

DLC lesz, de jön majd a 2.6 patch is, hogy pontosan mik lesznek ezekben még nem nagyon tudni, a betegségek, járványok fognak változni, kb ennyit tudni eddig.

A dev diary-ket böngészgettem az új update-ről, ami többek között a betegségek részletesebb szimulálására fókuszál, de nem találtam infót a megjelenési dátumról. Vagy ez DLC lesz?
Utoljára szerkesztette: trigorin, 2016.06.07. 15:17:36
Jobban jársz, ha átállsz elektívre. Kevesebb szívás jóban lenni a hűbéresekkel, mint sakkozni az örökösökkel.

Értem, köszi...akkor irány a legidősebb örököl mindent törvény
Gavelkindben csak nagyon korlátozott mennyiségű birtokot tudsz adni a fiadnak. Ha egyedül van akkor is. Ha nem így lenne akkor pl az első fiadnak születése napján odaadhatnád az egész birtokod, így akik később születnek nem kapnának semmit. Vagy itt nálad, odaadnál annak az egynek mindent, aztán ha születne még egy negyedik fiad az hoppon maradna.

Van ötletetek miért nem tudok egy grófságnál több birtokot adni az örökösömnek?Gavelkind van, de a másik két fiú püspök, tehát nem is örökölhet.Túl sok területem van de nem tudom átpasszolni a gyereknek.
Tudom, úgy is próbálom:Egy senki, aki házasodni akar és egy házasodni akaró nemes hölgy..de ua. mindig:xy jelentéktelen és alapvető ellenszenv
Van Character Search, próbálj ott keresni. Én rendszeresen onnan kukázom a hadvezéreimet ha nincs rendes. Olyat kell keresni aki a te vallásodon van és nincs semmije.

Azon vagyok, de ahhoz jó tisztviselők is kellenének😄...próbáltam hívni a cselszövés ablakban, de lutri..persze visszatöltésekkel biztos fél óra után jó lenne de nem akarom.Ami nem logikus, hogy egy udvaronc ,aki nem nemesi származású, feleséget akar nem jön el egy nemesi lányhoz..de hát ez van

Értelmes matrilineáris házasságot mindig is nehéz volt kötni, pláne ha csak herceg vagy. Legyél király, akkor könnyebb lesz 😄

Méééért nem akar senki az udvaromba jönni matri házassággal?Régebbi verzióval ez könnyebben ment:/
Nem, de irtó fura szituk alakulnak ki.Közvetlenül az alábbi esemény után bebörtönözhettem az eredeti örököst, gondoltam jó lesz így is, a kisfiút szerencsésen felnevelem , amazt meg száműzöm.....hanem pár nap múlva kiírta, hogy pest hercegség engem illetne, szólni kéne a királynak.Megtettem, a király kedves, enyém a hercegség ÉS: az öröklés visszaugrott a korábbi gyerekre, aki épp a börtönbe csücsült,Lol.
Így megoldódott minden, kisgyereknek adtam püsüökséget és egy örökösöm van és már herceg vagyok.Az a lehetőség is megvan már hogy alapítsak külön államot, de még várok azt hiszem, előbb házon belül próbálok elszedni pár területet Magyarországtól.
Wiki-ről van lefordítva, korábban kérdezte valaki hogy mit lehet csinálni a tanácstagokkal.

A gavelkind valóban egy fos 😄 Elvileg a legidősebb fiadnak kellene örökölni ez első számú titulusodat. Nem lehet hogy elective gavelkind van nálad?

Ez fejből ment vagy visszakerestél?Ha az utóbbi akkor respect, nekem nem volt hozzá türelmem....de a fen enné meg ezt a gavelkind öröklést.Van 3 fiam, az elsőt nevelgettem, ő lenne az örökös.A másodikat kineveztem püspöknek, no problem.Erre elfoglalom Gyurgyevót, hogy legyen már elég földje gyereknek, haha elhagyom a földi létet....puff, már nem ő az örökös hanem a harmadik 2 éves kis pöcs, az eredeti örökös meg megkapja Gyurgyevót ha meghalok.
Nem világos ez nekem de kiderítem.

Értem, köszi
Akkor még egy kérdés amíg itt vagy: a kémnél teljesen kiment a fejemből, hogy az első 2 képessége mire jó...illetve, hogy melyik az amivel lehet plotot szerezni valaki ellen(már ha lehet , lehet rosszul emlékszem)Jelenleg max az asszony ellen tudnék csinálni valamit de már szépen megöregedtünk, minek bántsam?😄
Ha keresztény vagy akkor nőt nem tudsz kinevezni csak ha a feleséged vagy az anyád. Illetve a Concalve behozta a Status of Women törvényt, amit ha fentebb tolsz akkor rakhatsz be nőket minden posztra.