3032
Crusader Kings II
-
jocika #2832 Én láttam több betűmodot is a műhelytartalmak között. Valamelyik szimpatikus lehet. -
silverchain #2831 Egy kérdés, ti hogy tudjátok elolvasni a betűket? Nagyon kicsik, nincs valami jó mod erre? Kifolyik a szemem.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2017.08.10. 10:18:30 -
Although #2830 Általánosságban, ha például megveted sunset invasiont akkor elég képzeletbeli események történhetnek. Más ilyen nem jut eszembe. Azt gondoltam a reinkarnáció is valami ilyen kiegészítő eredménye. -
jocika #2829 Láma kérdés. Ez a hsz mire reagál? Vagy DLC kikapcsolásról van szó? -
Malarki #2828 Nem, ez is a Way of life-ban jött be mint a többi ilyen, csak azóta még egyet se tudtam végigcsinálni.
Nekem nincs bajom az ilyenekkel, elég ritkán jönnek elő, így inkább ilyen érdekes kis dolgok maradnak mint ténylegesen játékot befolyásoló tényezők. -
Although #2827 Végig kell gondolni mit veszel meg mert gyártanak mindent fantázia alapút is. Azokat ki kell kapcsolni vagy nem megvenni. :) -
gebali #2826 Ez M&M-es eventchain? Mert előtte is lehetett örökéletűnek lenni csak nem tudom hogy :D -
Malarki #2825 Na ez érdekes, most először tudtam végigvinni egy ilyen örökéletes eventchain-t. Ugye úgy kezdődik hogy összehívom a tanácsot hogy örökké akarok élni. Aztán egyszer a főpapom hozott egy kislányt aki segíthet a célom elérésében. 9 éves volt de ilyen nagy hallhatatlan tanító misztikus izé. Három próbát kellett kiállnom, először egy csomó pénzt adtam egy rászorulónak, aztán kizavart a semmi közepébe meditálni napokra étlen-szomjan végül adott valami füvet hogy egyem meg. Mivel itt már 69 éves volt a karakterem nem volt mit vesztenem, megettem. Na ettől konkrétan elolvadt a testem és felszabadult a lelkem és rögtön bele is költözött egy újszülött testébe. Wat? :D Az újszülött a fiamként van feltüntetve, 0 éves és megkapott minden traitet az öregtől. Kicsit lol, kár hogy nem vele játszom mert volt egy felnőtt fiam, ő lett a császár. De most van egy szuperöcsém, aki tulajdonképpen az apám :D
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2017.08.08. 17:39:37 -
#2824 mivel ez a topik pörög, nem akartam külön topikot mert ugyis elsülllyedne csak, ez elég jo kis szimulácionak tűnik, a virágboltit most nézem hétvégén, szöszölős stratégáknak tetszeni fog
Strategy & Tactics: Dark Ages
-
jocika #2823 Igen, én is ebbe az irányba hajlok. És egyre fajsúlyosabbak a döntések következményei. Időnként perceket gondolkodok azon, hogy egy esemény döntései mit is fognak eredményezni. -
gebali #2822 Inkább RPG irányba megy, a terjeszkedést folyamatosan korlátozzák, ezzel szemben egyre több choose your own adventure-féle sztoriszál meg lehetőség van benne. -
Kissssss0 #2821 country manager, rts. -
jocika #2820 Jut eszembe; most ennyi és ennyiféle kiegészítő után miként lehetne jellemezni a játékot? Stratégia, RPG, stratégiába oltott RPG ? -
gebali #2819 Én mindig azt szívom meg, hogy kiházasítom külföldre egy grófnőhöz a fiamat, és mire meghalok, az unokámnak már más a kultúrája. Onnan nem egyszerű visszahozni a dolgot, vagyis amivel igen, az paywall mögött van (asszem a Rajesh of India DLC-ben van erre lehetőség). -
Malarki #2818 Királyságon belül én sose házasodok. Ők már úgy is az alattvalóim, ha háborúzom ők is jönnek csak magasan kell tartani a kapcsolatokat velük, az meg nem olyan nehéz. Mindig csak külföldre, szövetséget meg területeket szerezni.
A kórházak csak arra a területre hatnak ahova építed őket. -
jocika #2817 Házasság még királyságon belül is? Asturiával vagyok, és itt az jellemző, hogy a max. 7-ből csak 3 terület az enyém.
Elég izgalmas életben maradni a sok mór tartomány mellett, az tény. Tőlük nem is tudom, hogy szerezhetnék tartományokat, így marad a jó belső, vagy külső házasság. Meg az erős szövetséges, ha összejön. A legutóbb még egy nyamvadt járvány is kitört. Kórházakat minden tartományomban építsek, vagy ez is olyan, mint a technológia, hogy szóródik a szomszédba, és csak fejleszteni kell? -
Malarki #2816 Mivel a házasság a legegyszerűbb módja a területek növelésének ezért ha valami jó lehetőség van akkor azt ki kell használni. Csak a tulajdonságokat nézni akkor van értelme ha valami nagyon erős uralkodóval vagy, pl Bizánc vagy HRE, én akkor szoktam a zsenikre vadászni a fiamnak. Itt ugye alapból rohadt nagy az országod, sok trónkövetelővel, jól jönnek azok a plusz statok ha sikerül összehozni valami jó genetikai traitet. -
jocika #2815 Köszi, a kettessel kapcsolatban ilyesmikre gondoltam, kivéve a pletyka terjesztést. Mindenkivel jó viszonyt próbálok fenntartani, de ezek szerint az útban állókat inkább froclizzam?
Apropó házasság. Uralkodó, örökös házasságánál inkább a tulajdonságokat nézzem, hogy mit nyerek a karakternél, és ne a presztízs büntetést, vagy mindenféleképpen törekedjek az örökösödésre, és az azon keresztüli terület szerzésre? -
#2814 1. Ha aktív a plot akkor majd egyszer csak feldobja, hogy a merénylet végrehajtható, semmi mást nem kell csinálnod addig, csak szervezz be minél több megbízható összeesküvőt.
2. Úgy tudod, hogy pl vagy plot-tal elveszed (akkor nincs bünti, max fellázad, te meg levered), elveszed tőle (akkor van bünti) vagy pl mindenféle pletykákat terjesztesz róla ami utána néha van esélyed bebörtönözni, akkor pedig elvenni tőle amit el akarsz. A hosszabb módja beházasodni oda és a nem megfelelő örököseit megölni, hogy a te lányod/fiad örököse legyen majd pozícióban.
-
jocika #2813 Két amatőr kérdésem lenne. Tud valaki segíteni?
1. az egyik nagyon nem aranyos vazallusomat el akartam tenni láb alól. Csináltam plot-ot, fel is ment 109% fölé, de nem történt semmi. Magát a merényletet is tevőlegesen kell végrehajtani? Nem, mint esemény jelenik meg, hogy megtörtént. lehet örülni?
2. claim-em van az egyik vazallusom tartományára. Ezt hogyan tudom érvényesíteni? Háborút csak nem kezdhetek, elvenni meg nem egészséges dolog, mert a többiek nagyon megharagudnak. -
Malarki #2812 A "Law beállítások" alatt pontosan mire gondolsz?
A keresztes hadjáratba neked magadnak kell sereget vinned az adott területre. A megvívott csatáid, ostromaid meg az elfogott emberek után kapsz részvételi százalékot. Aki a legtöbbet teszi a közösbe a háború végén az kapja az adott területet. Ha másért nem is a kereszteslovag traitért megéri küldeni egy kisebb csapatot, elég jó kis bónuszokat ad és ha váltogatod a parancsnokokat a seregben akkor megkaphatja mindenki. -
#2811 Csao! Nemreg kedvet kaptam, ugyhogy belekezdtem megint. Iroszag sarkabol egy countybol indultam. Most mar kiraly vagyok, van 4 countym, a csaladot ossze-vissza behazasitottam Irorszagban, ugyhogy haladok. :D A Law beallitasoknal mire erdemes figyelni, illetve jelentkeztem a papanal keresztes hadjaratra, de a reszvetelem 0%-os volt. Tudok vinni sereget vagy lecsot kuldeni a projecthez? Ami elony most, hogy nincs huberuram es kenyelmesen tudok terjeszkedni, hosszabb tavu cel Skocia es Anglia tronja. -
#2810 Ez minden Paradoxost jelentősen érint, ezért mindenhová bemásolom, sorry. A Paradox CEO válasza és reakciója a legutóbbi áremelésre. A lényeg: egyelőre vissza fogják vonni a pár héttel ezelőtti emeléseket. Aki a Steam Sale alatt vesz (vagy az emelés után, de még a Sale előtt vett) PDX terméket, amit ez érint (kb. minden), a Sale végén visszakapja a különbözetet, vagy valahogy kompenzálva lesz, ha ez lehetséges. A Sale végén az árak visszaállnak majd és részletesebb előzetes kommunikáció lesz, ha emelni fognak. -
jocika #2809 1. ha jól emlékszem, nem tudsz kiszállni. Végig kell várnod, hogy mi történik, vagy beavatkozol.
2. (DLC) Nagyon. Mint ahogy írták, új kezdés. De jók az új DLC-k, érdemes elgondolkozni rajtuk. -
Kissssss0 #2808 ha új dlc-ket szerzel be akkor 100% hogy kukában fognak landolni a mentéseid.(főleg ha ennyi hiányzik) -
Lengyel2 #2807 Visszatérő CK2 játékos vagyok hosszú kihagyás után és nem tudok rájönni arra, hogy a már fennálló szövetségesi háborúból ki lehet-e lépni, és hogyan? Tudjátok, amikor csak a presztízsveszteség elkerülése miatt beszáll az ember egy alliance háborúba, de igazából semmit nem csinálok benne és a szövetségesem éveken át kínlódik eredménytelenül, a háború ikonja lent van a jobb alsó sarokban, miközben én nem tudok bizonyos dolgokat megcsinálni, mert ahhoz "at peace" kellene lenni.
Gyanítom, hogy nem lehet :( így viszont más remek alkalmakat mulasztok el a szomszéddal (nem tudom megtörni a megnemtámadási szerződést vele, mert ahhoz at peace-t kér).
Másik kérdésem, hogy a 2014 utáni DLC-k nekem nincsenek meg, és most nézegetem, hogy talán egyet vagy kettőt megvennék, de egy új install mennyire kavar be a meglevő mentésbe? install után új dinasztiát kell kezdeni? -
BorászBéla #2806 Szia! a kormányozható birtokok száma függ attól milyen: az öröklési rendszered, központosítva van-e a hatalom (ha igen mennyire), az államformádtól(törzsiek kapnak +2-t ingyen), a feudális rangodtól(király,császár ilyenek) és végül a stewardship-től ami mind a sajátod mint a nejedének a fele a képlet így nézki:+1 terület=[stewadship (tied)+stewardship/2 (nejed)]/7 -
Virág Dávid #2805 Sziasztok!
Segítség kellene a birtokokkal kapcsolatban.....
Miként tudom megnövelni a kormányozható birtokok számot?
Azt szeretném elérni, hogy ne kelljen eladományozni a birtokokat ha a birtokolható aránynál több birtokom van.
Jelenleg 8/5 a birtok/birtokolható arány.
-
koj #2804 Sziasztok! Én letöltöttem a HIP modot a játék 2.7.0.2-verziójához, de nem működik. Bármilyen országot választok ki, a play fül inaktív, és az a felirat jelenik meg, hogy: not allowed to play secret_religion_visibility_trigger! -
arel #2803 igen mondjuk az összes variáns zene módot letöltöttem, de mindegyik egy bizonyos régióhoz köthető. Így ha elkezdek valamelyikkel játszani, más régió zenéit ( még ha plusz módot is csináltak hozzá) akkor se játssza le, mert gondolom kifejezetten csak ahhoz a régióhoz kapcsolják. A minitérképnél, meg újakat nem ad be csak átugor a következőhöz amit eddig is leadott. Perpill elkezdtem a németekkel játszani, de annó kifejezetten megtetszett a bizánci és az orosz zenei stílus is. Azért voltam kíváncsi, hogy van e olyan lehetőség/mód ami lehetségessé teszi ezeket is hallgatni ( és nem arra gondolok, hogy ha nincs más eshetőség menjek a youtube-ra és ott hallgassam ). -
Szerzetes89 #2802 Bizánci kampányaim során nekem jöttek más stílusú zenék is, próbáld cserélni a számokat a minitérképnél lévő gombbal. Egyébként úgy tudom, tehetsz be a játékba akár saját zenéket is vagy kereshetsz a Steam Műhelyben zenei modokat. -
arel #2801 Az megoldható valahogy v. akár egy móddal, hogy többféle zenestílust is halathassunk a játék közben. teszem azt mondjuk a németekkel játszom és nem csak azt a zenefajtákat hallgatnám ami csak arra a régióra jellemző, hanem pl. az orosz stílus v. a bizánci, keleti, közel-keleti, északi stb. is. -
Szerzetes89 #2800 Alapjátékkal nem megoldható, de ha jól tudom, a CK2+ moddal játszható lesz az 1000. év. István már felvette a kereszténységet, de hogy neki milyen vazallusai vannak, azt nem tudom. Vagy akár kereshetsz timeline modokat is. -
#2799 Lehetséges úgy kezdeni új játékot a magyarokkal, hogy már a Kárpát-medencét elfoglalták, még nincsen 1066 és egy vazallus szeretnék lenni? Ha a vikingek korára állítom a játékot akkor az idő nem befolyásolható és ha vazallus maradok akkor ha a magyarok elfoglalják Pannónia területét akkor engem konkrétan hátrahagynak. 1066 pedig már késő nekem. Nem tudom, hogy érthető-e, hogy mit szeretnék. -
#2798 A Monks & Mystics már előrendelhető 15 euróért. -
Kisssssss #2797 átváltasz diplomatic map modra és nekiállsz rá klikelgetni a királyságokra hercegségekre grófságokra... más módszer nem nagyon van. -
Malarki #2796 Hát erre más módszer mint egyenként végignézni. -
arel #2795 Ha egy nagyobb birodalmat vezetünk, hogy tudnám egyszerűen megnézni, hogy melyik vazalusom harcol és melyik nem? Végigpásztázni a térképet enyhén szólva időigényes, királyságokat hercegségeket, ne adj Isten grófságokat nézni -
LaTueur #2794 Gyorsan megnéztem a vámpíros modot, és szerintem az a baj, hogy régi. A Steames verziója újjabb, lehet az működik. Hasonló pl. a Mythos. -
#2793 Nekem olyan bajom van, hogy néha a retinue-k beragadnak egy megyében és onnan nem lehet őket továbbvinni, csak a mentés újra betöltésével.