Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Generációk
Árpád 1férfi - 2férfi(2leány Pest) - 3férfi - 4férfi - 5leány(4férfi Pest) - X
Pest 1 - 2 - 3 - 4 - X
Úgyhogy az Pest elsõ grófjának a gyermeke már Magyar királyné volt. Majd a férfiági dédunokája és egy nõági ükunokája (mint magyar királylány) házasságának gyümölcse, aki egyben örököse volt az akkori Pest hercegének, az anyakirályné halálát követõen Magyar király lett. Emellett gyerekkora miatt valami kivételes képességeket kapott(kvázi 14 körül van minden).
Wallentinus
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Sokat nem foglaltam területet még, de elég sok dolog van amúgy is itt, mert a vazallusaim ingen csak önállóak és gyakran harcolgatnak egymással. Meg a történelmi ténnyel szemben én nagyon jó viszont ápolok a pápával mint Német-Római császár ugye, bár így kevés a papoktól a bevételem, hogy hagytam õ választgassa ki a papokat meg õ kapja a egyházi pénz nagy részét.
Mondjuk mindenben eléggé nagy lelkû voltam eddig, adózást is kicsit lejjebb engedtem kérésre a városokban, meg ahhoz képest mennyi vazallusom van jelenleg aki a legrosszabb véleménnyel van rólam z úgy +25 körüli véleménnyel van rólam. És van már vagy 1200 presztízs pontom, nem tudom 20 év után ez sok e.
Szomszédos királyságokkal háborúzni nem fogok még az tuti, bár ha az összes emberemet bevonultatnám lenne vagy 20 ezer, de annyira kiszámíthatatlan hol lázadnak fel éppen a parasztok, vagy mikor van valami kis belháború, hogy nem kockáztatom meg a csapatok lefoglalását még. Ehhez be kéne vezetnem 1-2 törvényt, hogy nagyobb beleszólásom legyen a dologba, de azt majd a következõ császárral max.
Csaj akit elvettem plusz termekenyseggel volt megaldott de vagy 20 even keresztul nem akart szulni nekem fiut, csak egy lanyt sikerult vele osszehoznom, pedig meg eventet is kaptam es belemszeretett.
Amikor 36 eves lett mondtam, hogy ebbol eleg, mert kell egy fiu orokos, kulonben baj lesz es mar amugy is 45 koruli az eletkorom.
Gondoltam, hogy elteszem lab alol, hogy elvehessek valami fiatal fruskat, aki hatha szul egy orokost. Csakhogy annyira szerette mindenki, senki se akarta emelni a plot powert a tobb tucatnyi udvartatasbol, mindossze par ember de nagyon alacsony szazalekkal azok is. Igy nem sikerult megolnom. Raadasul valamelyik udvaronc elfecsegte a kocsmaban, hogy a feleseg eletere torunk. Szoval szepen lepergett a par ev es meghaltam utod nelkul es Game Over. 😄DDD
És a meglepõ, hogy a pogány része az országnak most nem lázadt fel. Mondjuk a kancellár folyamatosan járja azokat a tartományokat, és rádumálja a helyi fõmuftikat, hogy mekkora királycsávó vagyok 😊 A legnagyobb vezérrel, aki több tartomány birtokosa, és vannak saját hûbéresei, így pozitívba fordult a kapcsolatom.
Pedig azt hittem, hogy minden úgy fog történni, ahogy az elõzõ játékban.
Unatkozás helyett meg is támadtam ez egyik szomszédos grófságot, ami "jog szerint" Svédországhoz tartozik. Úgy leverem nemsoká, mint a pinty.
Maga a fejlõdés rendszere más alapokon nyugszik. Havi szinten meg van rá az esélyed , hogy egy tartományban , egy bizonyos technológiából 0,1nyit fejlõdj. 1,2% az alap egy évre viszonyítva , ezt befolyásolhatják különbözõ tényezõk: melyik évben jársz , tech focus , state attributes , tanácsosok közbenjárása , azt ezt befolyásoló épületek az adott tartományban , szomszédos tartományok fejlettsége.
Evtizedek teltek el es semmi fejlodes hiaba kuldtem el egy kepzett (18as szintu) spymastert egy olyan birodalomba, ahol nalam fejlettebb az adott technologia, ugyanugy 60%-n all az egesz, mint az elejetol kezdve, raadasul a skillnel a fejlodesnel 10 ev van irva es mint irtam evtizedek teltek mar el.
Nállatok is válltozott?
rengeteget játszottam eu3-mal de soha nem juttam a végére😊
Mas.
Akik keresnek a jatek kezikonyvet, azoknak itt van tobb nyelven.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Válassz okosan célpontot , gyûjtögetsd a pénzt aztán a megfelelõ idõpontban elfoglalod.
Na mindegy megprobalom egy masik neppel, mert ugy tunik ennek a beallitasa volt ennyire hardcore.
de lehet abba kéne hagyni az offolást mielött jön a banhammer
szóval azt nem mondanám, hogy szláv nyelv viszont rengeteg alap szavuk szláv pls igen=da ...
most akkor hogy õk elszlávosodott romaiak ahogy õk gondolják, azt azért nem gondolnám...
a román területek több száz éve átjáróháza a népeknek, nagyon szokszor cserélt gazdát és népet, szinte kizárt hogy római leszármazottak legyenek, de a nyelvük akkor is inkább latin mint szláv
valószínûleg nem véletlenül nem lehet játszani velük, normális népekkel faszán lehet gazdálkodni
Mondjuk azt hozza kell tenni, hogy pagan neppel indultam egy kis cheat segitseggel, kulonben nem engedi oket valasztani a gep.
Aki nem tudna, hogyan kell ugy indulni.
~ gombra elojon a konzol es oda be kell irni a play "character ID-t"
A character ID-t pedig ugy lehet megnezni, hogy csinalunk egy savet (|username|\Documents\Paradox Interactive\Crusader Kings II\save games\ alatt tarolja oket a jatek) es megkeressuk benne a karakter (peldaul Qutb ad-Din Baris) nevet es az alatt az employer= utani szamot (20768).
Ez a karakter ID-je. Tehat ha beirjuk a konzolba play 20768, akkor Qutb ad-Din Baris-al fogunk jatszani. Termeszetesen az elso napon erdemes ezt megcsinalni.
De visszaterve a kerdesemre, hogy lehet rendesen aranyat termelni ? 😄