Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kopiati
Van aki fogékonyabb az eretnekségre, meg ha szabad invesztitúra van, akkor fõleg.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

A játékban mitõl függ, hogy az uralkodó áttérjen egy másik vallásra?
A Német-római IV. Henrikkel voltam, minden ment szépen, erre magától áttért valdens eretnekségre, ami finoman szólva szétnyomta a játékomat...
Csak egyetlen egy ember volt aki az udvaromba valdens eretnek volt, de nem volt vele olyan jó viszonyban az uralkodó, kétlem hogy õ térítette volna meg.

Kopiati
Paradox, hogy 3 nap alatt 3 új javítást adtak ki...no comment😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Köszi a fordítást már nagyon vártam!
Kopiati
(és pont kijött az 1.5...)

Kopiati
Tölthetõ a magyarítás frissebb verziója nem történt komoly szöveges elõrelépés, de az 1.4c javítással már biztos hogy jó (legalábbis nem fagyott ki, ahogy néztem)

LETÖLTÉS

kérdés!a hercegségemben agniatikus prigomenitura volt, az utódom örökölte a mecklenburgi herceg címet és átváltott választásos rendszerre.az õ halála után szétoszlottak a címek ami igencsak rosszul érint.az utódlási jogot az NRCS és a magyar királyság befolyásolja, de az elõbbiben is ilyen rendszer van.van vmi megoldás arra h megváltoztathassam az öröklési rendemet az NRCS befolyása nélkül?vagy itt is likvidálni kell a fiúkat h csak egy maradjon és kész?
jó ez a kieg vagy mod vagy miez, csak nehéz.1150re, pont mire kezdenék jól állni(temes grófjából pest hercege, 7 birtokkal.épp készülök felszámolni a horvát királyságot) bizánc, NRCS, lengyelország, horvátország nekiesnek a magyar királyságnak.emellé folyamatos belháborúk...most nagyon felhúzott lehet jegelem egy kicsit...
Tetszik ez a CK2plus! viszont prestigehiányban szenvedek állandóan.vadászatok, lakomák kivételével nem nagyon tudom húzni.Tippek h mivel lehet még?
hoppááá....köszi<#eljen>
Jakuza001
You now have a small chance of fabricating claims on a Duchy, even if your Chancellor has < 15 skill.
Your chance of successfully fabricating a claim is now increased by having high prestige
Increased the prestige cost of fabricating claims to 200/500 for County/Duchy

meglehetõsen "érdekes" ez a CK2Plus...25 év alatt egy darab clamiet nem tudtam szerezni a kancellárommal...akkor grófként mit kéne csinálni szerintük?kicsit idegesítõ
Köszi😊
Jakuza001
Pontosabban Graphical User Interface. 😛

Kopiati
Grafikus felhasználói felület😊

Én kipróbálom, bár még a CK2 Plus-hoz sem volt idõm...Láma kérdés:mi az a GUI?:S
Jakuza001
Szinte egy az egyben ugyanez, csak mas GUI-val es a japan feudalis eraban.

a.carkey

A medve nem játék.

Jakuza001
Na es milyen sracok a CK2Plus ? 😛

Kopiati
Még nem jelent meg😊

http://www.paradoxplaza.com/press/2012/3/crusader-kings-ii-ruler-designer-dlc-announced

Ezeket (ami a képeken van) hogy lehet behozni a játékba?
Kopiati
A hír, hogy idõ hiányban vagyok, és ígérgetni nem akarom, hogy X nap múlva lesz valami, ha lesz idõm folytatom!

magyarosításról van már vmi ujabb hír?
vagy van kedve vkinek magyarosításban segítni, mert csinálhatnánk együtt is..

A nepcsoportoknak mi a szerepe?
Pl. a torokok, besenyok, kunok az altaji nepcsoportba tartoznak.
Szerintem a magzarok is ide kellett volna keruljenek, mi is ugyanolyan sztyeppei nep voltunk.
Közben kezdem sejteni mi volt. Merthogy megint ugyanaz a helyzet alakult ki. Szóval balf.sz voltam és nem vettem észre hogy a törvényeknél királyságonként lehet változtatni az öröklést. Horvátországban szeniorátus volt. Áttettem gavelkindre és megoldódott minden. 😊
Nos nem tudom hogyan, de megoldottam.. 😄 A horvát királyi cím tehát az enyém volt de egy ország másik végében levõ gróf örökölte a címet miután meghaltam. Pedig elvileg azt is a fiamnak kellett volna mint az összes többit. Visszatöltöttem az állást mert nem hagyott nyugodni. Ennek a bizonyos grófnak elvettem a birtokait és lám máris rendesen a fiam örökölte a horvát királyi cimet. Azóta se tudom miért és hogyan. Primogenitúra volt egyébként tényleg.
Egyébként én is gróffal szeretnék kezdeni vagy legalább herceggel csak elõbb ki akarom tapasztalni a játékot, királlyal pedig könnyebb.
nem jobb counttal kezdeni, sõt elég nehezen alakulnak a dolgaik. ezért írtam, hogy mazochista vagyok 😊
amúgy nem értem, amit írsz. nem lehet több területet átadni egy vazallusnak?
amúgy meg pont ez a jó a countokban, hogy 100 év múlva sem azon rágódok, hogy mit csináljak a sok-sok területemmel, de közben mégis lebeg az ember szeme elõtt, hogy de bizony egyszer király leszek, ha minden 2., 3., 4., gyerekem bele is hal 😊
Egyebkent nem jobb counttal kezdeni, akinek nincs vazallusa, es miutan mar sok teruleted van, csak aztan adod at vazallus countoknak, es mindenkinek csak egy teruletet? Igy csak 1 teruletes count vazallusaid lesznek, akik gyengek.
Sziasztok!
Felraktam en is az alap jatekot. De az 1.04c kiegeszitovel baj van, nem indul el, ha fel van telepitve, nelkule mukodik.
Hogyan instalalom? Csak siman a jatek konyvtaraba telepitem?
Valamint az lenne meg a kerdesem, hogy milyen modot erdemes feltelepiteni hozza?
Lehet elbitorolni címeket vagy létrehozni (ujból). Ha a tartomány többsége a kezedben van ujra létrehozhatod a horvát királyságot.
A trónörökösnek odaadni jó ötlet, ám lehet hogy fellázad az apja ellen. Azt hiszem, hogy ha ambíció képességgel rendelkezik akkor lázad. Nekem épp most már másodszor lázadt fel az apja ellen a trónörökös, mert nekiadtam 3 hercegséget, és van elég ereje.
Nem tudom, hogy csak én vagyok ilyen mazochista, de valamiért csak counttal van kedvem játszani.
Viszont ez a gavelkind kezd az agyamra menni. Elõször kezdtem Périgordban (Robert Merle után), Franciaországban (férfi-nõ öröklés, gavelkind), szépen telt múlt az idõ, úgy 40 év után jutottam oda, hogy az örökösöm beházasodott a szomszéd grófságba, és a gép oda is (mivel a felesége volt a fõnök ott) és hozzám is örökösnek írta. Dörzsöltem a kezem, hogy na amint az én grófom elhalálozik, akkor szépen odateszek 50 aranyat egy bérgyilkos asztalára, és az én jó fiam ölébe hull két grófság is. Öreg meghalt, asszonyka 5 láb mélyen, de a szomszéd terület csak nem az enyém lett.
Sebaj, gondoltam keresek egy olyan countot, ami nem gavelkind-os. Elõbb mentem NRCS-be, Lyon (két területes grófság), ott is gavelkind. Tovább, Dél-Itália, Reggio (szintén duplás), valószínûleg itt állapodok meg, mert bár ez is gavelkind, de magas a crown authority, és meg tudom változtatni.
Nem gavelkind véletlenül az örökösödési rendszer? És nincs legalább két fiad?
apropó.. az szintén a modnak köszönhetõ hogy miután megszereztem horvátország királya címet, mégsem örökli az utódom, csak a magyar királyi címet? Az mod nélküli játékomban simán öröklõdött mindkét cím. Itt meg jön hogy title loss on succession...
Mi a véleményetek a következõ dologról:
A ck2plussal játszom most, és feltûnt hogy a saját birtok mérete sokkal kisebb primogenitúra esetén mint volt az alapjátékban. Hiába szuper a királyom képessége, 7nél több saját birtok még sosem volt. Ezért azt csináltam hogy a sok meghódított sajátbirtokot odaadtam a trónörökösömnek, így gyakorlatilag az ország 2/3-a az õ fennhatósága alatt van (hercegségek, grófságok is). Arra gondolva hogy ha õ lép a trónra akkor majd tovább osztom az õ örökösének. Járható út ez? (Csináltam azt is amit itt javasolt valaki hogy adjam a legidõsebb örökös nélküli arcnak. De hiába adtam egy 88 éves tatának, még mindig összehozott valami feleséget, majd örököst gyorsan... Gondoltam hogy bishopnak adom ott úgysincs örökös, de azt meg mégsem száll vissza rám...)
4. Mindig legyen elég pénzed. A válságos idõszak az uralkodóváltás ( Ami véletlenszerûen is bekövetkezhet.) Ilyenkor ált negatív a megítélése az uj királynak + megjelenhetnek trónkövetelõk. HA nincs elég tartalék pénzed, amibõl zsoldosokat fogadhatsz ill. a kiadásokat fedezheted-- sokszor évekig mínuszban leszel, a sereg fenntartása miatt- akkor bukó.
Még fontos a hírszerzés: ki akar lázadni-- a kémet figyelõmódba érdemes tenni, hogy ne érjen meglepetés.
Na sikerült átfutnom a hasznos tanácsokat. Tele van evidens dolgokkal, de azért leírom a lényeget, hátha valakit érdekel.
1. Érdemes jóban lenni a vazallusokkal, vagy legalább is ne legyen minuszban az opinion, mert az kevesebb befizetett adót és kevesebb levyt jelent (0 alatt arányosan).
2. mindig a "fõvárosban" (capital) építkezz, annak van a legnagyobb haszna, (kivétel a monastic school). elõször gazdasági létesítményeket építs, és az épületek párhuzamosan fejlõdjenek.
3. hasznos tech-ek: legalism, nobel costums, farming, castle infrastucture, tactics

Még jól leírja pl. azt is, hogy melyik öröklési rendszernek mi az elõnye-hátránya, például, hogy a gavelkind több birtokot tarthat magánál bünti nélkül.

Mondjuk én arra lennék így elsõ körben kíváncsi, hogy a steward adót szedjen inkább, vagy tech research-be segítsen be?
Kopiati csinálja. 381 es hozzászólás -- magyarosítás félig kész állapotban.
Srácok ez a játék nagyon jó, még csak két napja ismerkedem vele, de nagyon tetszik.
Eddig az eu3 és hoi3 volt a kedvenc paradox játékom, remélem ez is fel kerül közéjük a képzeletbeli polcra. Az eu3-ban az tetszett fõleg, hogy bármelyik népet választva megtalálta benne az ember a kihívást, a hoi-kban pedig szintén nagy a történelmi mozgástér, és research, ipar, rizikózás minden mennyiségben 😊 de hát jóknak mondom, gondolom sok itt a hasonló gondolkodású ember 😊
Amúgy lesz majd egy csomó kérdésem, de elõtte még megismerkedem azzal a guide-dal, amit valaki "hasznos" néven belinkelt, tényleg hasznosnak tûnik.
A magyarosítás hegesztéséhez meg sok sikert és türelmet. Amúgy hányan csináljátok összesen? Ha kell, úgy 1000 sort én is bevállalok, úgy is kezd már kopni az angolnyelv skillem 😊
Jakuza001
Lehet azt, foleg a moddal, amit feltettel. 😛 Amugy meg egy kis txt fajl szerkeztes utan barmelyik factionnal indulhattal.

Jakuza001
Ezekszerint nem volt felpatchelve ? 😛

Nem tudom hogy nehezebb llett e, mert mostanaban el voltam havazva es nem volt idom jatszani az uj C2Plussal.

Jakuza te hogy látod nem lett nehezebb claimet szerezni diplomatával grófi szinten?
kinek van kedve fordítani? online modon cisnálhatnánk pl..ugy gyorsabban elékészülne .. skypon v msnen keresztül pl
szövegeket tudok küldeni

muszlimmal,pogánnyal nem lehet
Nem tudok minden országgal játszani(muszlim,.....) ez annak az ok hogy nem eredeti a játék vagy alapból így van?
köszi a segítséget, végre megy!<#taps><#taps><#worship>
Jakuza001
Barmelyiket pipalhatod a no time limitet is egyedul.
Win7 nem lehet gaz. Inkabb azt nezd meg, hogy ha modulok nelkul elinditod a jatekot, akkor biztosan az 1.04c verzioszamot irja ki ?
Csak azert kerdezem, mert eloszor amikor feltelepitettem a patchet, akkor azt kellett hogy lassam, hogy miutan megadtam a jatek eleresi utmutatojat, ami nalam az "F:\Crusader Kings II" akkor nem bemasolta oda a patch fajljait, hanem hozott letre benne egy masik Crusader Kings II konyvtarat a marhaja a fokonyvtar ala es abba masolta a patchet.

hát akkor nincs más, törölöm az egészet, uninstall és rakom fel újra.a win 7 nem lehet gáz nem?.és a modoknál mindet ki kell pipálni vagy elég csak a maint?
Jakuza001
Igen azzal volt a baj, de azonnal megszunt amint feltettem az 1.04c patchet

úgysem😞.vmi virtualsystem,cpp filelal van a baja vmi clausewitzII mappában a c-n a projektben..??
Jakuza001
A leirtak alapjan a setting.txt-t is torolted ?