Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ami még mindig sötét folt a játékomban hogy a technológiák fejlödése mekkora szerepet játszik,valaki tudna ebben segíteni...a katonai,gazdasági,kultúrális techn. ban melyik kiegészítö tevékenységre érdemes fókuszálni..a kémemmel gondolom ott érdemes kémkedni ahol magas a kultúrális elörelépés(ebben van lehetöség?)Plusz ha mondjuk az éves lehetöség 21% akkor mondjuk ha 5 év alatt semmit se lop akkor érdemes továbbállni vagy ez random és gyakrabban változtassam a kémlelendö terület helyét?
Köszi.így már érthetõ.Amúgy nem is jött rosszul ez az esemény,mert az iszlám térhódítás kezd már elkanászodni Európában.Még csak 1195 végén vok,de az Almoravida birodalom,már az egész Ibériai-fsz.-et és fél Franciaországot bekebelezte,a Fatimid meg tönkreverte a Bizánciakat,így már a teljes dili határommal szomszédos vok velük...😮.
Jeruzsálemben volt ép a kémem és akkor lázadt fõl az alatta lévõ.
Pluskast
Az nem lázadás. Egy barátommal toljuk közösen a gamét, õ pont a Fatimidákkal kezdte. Ez egy event, olyan mint amikor megérkeznek a mongolok. Új nemzet támad fel azon a területen akik betámadtak. Majd ott alakul egy külön állam, vagy átveszik a hatalmat és nem az lesz kiírva, hogy Fatimid, hanem hogy, Egypt.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Lehet, hogy nem simán lázadt fel, hanem összeesküvéssel, akkor az összes többi összeesküvõ is segít neki. De honnan látod hogy azok a seregek a fatimidák ellen vannak?
Hali
Egy kérdés.Ez mi,hogy 1195-ben járok és Jeruzsálem alatt lévõ tartomány (név szerint Hebron) fellázadt a Fatimid szultánság ellen és hirtelen azt veszem észre (persze ezt mind kûlsõ szemléletbõl nézem,mert én perpill a magyarokkal tolom),hogy itt-ott a tartományban és mellette 2X40k fõ és 2X10k fõ sereg bukkan fel az egyiptomiak ellen.Ez vmi. bug v. mi?Ilyen korai idõszakban EGY tartománytol,képtelenség.
Egyetlen szokatlan dolog,hogy a tartomány 4 városa közûl az egyik keresztes,vagyis az ispotályos lovagrendhez tartozik.
Kopiati
Kezd grófként, és úgy csattogj eu-ban, nagy országgal, független királysággal mit sem lehet tanulni, fõleg egy olyan helyzet kezelését, mint az Ibériai-félsziget😄 a 10 éves háború egy darab földért, egy megörökölt háborúban? Az a sz*pás 😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

osztom a terkát veszettül, de nem érdekli õket...

azt hiszem ha lemegy a védettség az ellenlábasról, akkor megint kiátkozom és megy a börtönbe...aztán kivégzés...piety bírja 😊

Ugyan kezdö vagyok mediolanum,de én speciel nem csatlakoznék be a lázadásba,bár szerintem nem is lehet..ha ö tartott igényt elöbb a trónra akkor vagy megszerzi vagy nem,aztán jöhet el a te idöd(aztán ha tévedek az öreg rókák majd kijavítanak)Igazság szerint én is inkább visszatöltöttem egy másik mentést..nem nyújtottam be az igényemet a trónra helyette ráküldtem a akncellárt Fejér megyére ami jól tejel és azt húztam be azzal hogy szájba vertem a bebörtönzött királyt..így mostmár 5,2 lové csörög be míg amikor király voltam ennek majdnem a fele,mert ugye ahol nem vagy gróf ott alig kapsz valamit így inkább a jótejelö grófságokat szerzem meg elöbb aztán ülök fel a trónra..de ez az én véleményem,aztán lehet ezen rövid játékpályafutás alatt rosszul vettem le,de szerintem a lové jól jön <#mf1>
Kopiati
Deal with it😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

azt írja, hogy örökléskor lebukom a császári címet...ezzel mit csináljak?

a szemtelen formádat 😄
neeem, csak nagyon untam már a dolgot...egyet támadok én, egyet jihádot tolnak õk, mindezt úgy, hogy átterelem a teljes sereget konkréten a fél térképen...

a mongolok mondjuk idegesítettek valóban, de csak hátráltattak, reális veszély nem volt (bár magunk között beszartam kicsit, amikor itt ment az ijesztgetés...tanuló kampánynak nagyon jó volt, a francia lesz a csúcspont és akkor tudok valami kicsivel érdemben alkotni...sajna még nem ismerem a játékot...a katonásdi már elsõre is ment, a többit viszont nem csak, hogy meg kell tanulnom, hanem értékelnem is...pl. a kémet (nem tudom melyik, amelyik tudit másol/koppint) arra használtam, hogy pár tartománnyal a front mögé belássak a német háborúban...tehát kicsit egyoldalú még a hozzáállásom...

Csak nem lenyomtak a mongolok?
elkezdtem a franciakkal, mert olyan kis zurzavarosnak tuntek a birodalom arnyekaban, az eleje jol is ment, de eszrevettem az invazio lehetoseget es elfoglaltam a birodalmat, innentol megint lazsalas jon, de most letorlok a terkeprol mindenkit

Az elején Géza fellázadt Salamon ellen. Hogyan tudnék csatlakozni a lázadásához? (a lánya a fiammal van eljegyezve). Ha declare wart nyomok, akkor azért nem enged, más opciót még nem találtam. Köszi!
Zsírság akkor a követelözök várnak..mehet elsöre Temes..viszont a legfontosabb hogy passzolom át a címeket a kölyöknek amik elveszhetnének ha kihal az öreg király?(és ebböl jöhet hogy adok kastélyt az orosz luvnyának?)<#fejvakaras>
2. a dán herceget felültetheted a dán trónra, de nem lesz a vazallusod. Jó haverod lesz, de nem több annál.
3. elõtte mindenképpen adj neki valami bárói kastélyt, mert ha nem vazallusod, akkor úgy jársz mint a 2. pontnál.
4. a besenyõket akkor támadod amikor akarod, legalábbis amíg pogányok maradnak, oda nem kell törõdni a jogokkal. Meg pogányságtól függetlenül is akkor támadod meg amikor akarod ha a de jure királyságod területét bitorolja.
Elöre is bocs a sok idióta kérdésért..játék közben jön meg az ihlet,szóval annyi csajszi volt már az se tudtam merre ki,de kiderült hogy mire elérték a felnött kort akkor adott engedélyt rá a másik király és így távoztak az udvarból a csajok.sikerült már a luxemburgi herceghez,sziléziába és a csizma sarkába is beházosodni(a hercegség neve most nem ugrik be).Összefoglalva 20 év alatt sikerült a felvidéki hercegségböl magyar királlyá elölépni igaz sor mázli is kellett hozzá..elöször salamon az ungvári herceget addig nyaggatta míg a cím hozzámkerült,aztán elment a bölcs király délre háborúzni,hát nem sikerült neki tömlöcbe kerülni <#mf1> több se kellett benyújtottam az igényem a trónra és kis zsoldos segítséggel meg is szereztem a trónt.Ebbe nagyon nagy szerepet játszott Kopiati fordítása <#worship> és hogy visszaolvastam itt jópár oldalt.Viszont a játék most kezdödik csak igazán és pár kérdésem is lenne ezért.

1;Géza király Ungvári hercegségi címeit hogy tudnám átpasszolni egyszem fiának?(mert azok elveszhetnek)Most akarom felvenni az agnatikus öröklést(mert van gyerek böven és ebböl nem akarok gázt)de nem tudom ez elégséges lenne e?
2,Azonkívül a dán koronaherceg most az udvaromban van és lehetöségem nyílt megszerezni neki a koronát(és ha de jure) akkor még a hübéresem is lesz,kérdés ebböl én profitálok ha ráültettem a trónra( van egy dinasztiámból lévö felesége)
3,A királyságomban(nem a közvetlen udvaromban,hanem komároméban) van egy orosz felderítö nö akinek követelése van vagy 10 helyre amikhez én talán hozzásegíteném keleten,kérdés ehez is mint a dánhoz csatlakozva..az ilyen követelések ugye élnek a következö uralkodóval is,mert egyenlöre 3 fele nem támadnék,de azért itt ott szeretném letenni a névjegyem..
4,az utcsó pedig temest elfoglalták a besenyök(még mikor a koronáért harcoltam,be is paráztam amikor odaugrottak 3500 katonával 99% nál) nekem ott elbitorolható címem lenne(hercegség) ez a király halála után átszáll a utódra vagy ezt még rendezzem el amíg ö él(közben agnatikus és mindent megkap a fiúcska?) kicsit sok voltam de sürü a játék..elöre is köszi a tanácsokat <#worship>
Üdv!
A gyereknemzéshez kell valamit csinálni (😄), vagy magától értetõdõen mûködik, és tõlem függetlenül érkeznek az utódok?
Kopiati
Valszeg nem adtál neki földet, és inkább hazahívták...

Ezt most nem értem. Matrilinear házasság volt ha a férj hozzád került? Hogyhogy elismerik, ha megvolt a házasság, azt már nem lehet változtatni.
Van egy olyan helyzet hogy sikeresen beházasítok az udvaromban lévö koronahercegnöket vagy leányomat más királyságokba(pl. dán) a férj az udvaromban van,de egy idö után a másik király is elismerné a házasságot és ezzel elszedi az udvaromból a párt..ez nekem hosszútávon jobb vagy így minden jogtól elesek majd ha odakerülne a sor hogy a férjen(vagy a gyereken) keresztül jogot formáljak egy esetleges terület megtámadására?
na, örüljetek, megérkeztek az ilkánok...

meghagytam a perzsáknak 2 tartományt a térképhatár mellett...bejött...7*20200 katona van a seregükben...leverték a perzsákat (mondjuk csata nem volt, mivel elõtte mentem át a perzsákon és a seregük amúgyis bagdadtól északra volt), ekkor egy mentés, kis pörgetés és már meg is támadtak perzsiáért...annyi pozítívum, hogy az országom ereje teljében van a lehetõségekhez képet persze...

a besorozható sereglétszám 250k, van 4k pénzem (ha kell zsoldosokat fogadni)...viszont baromi messze vannak a katonáim...szóval elég érdekes csata lesz ez így...jó eséllyel nem is fog találkozni a két sereg, valószínûleg elõtte begyûjtik a 100%-ot...de amíg a kapott seregeik el nem kopnak még visszatámadni sem tudok normálisan...de ez majd csak holnap lesz érdekes

Hát speciel az udvarban van..nincs más beosztása,de azóta megoldódott meghívtam más intézöt és ö már bekerülhetett a megfelelö pozicióba 😊
Direkt vazallusod vagy az udvarodban van? Nincs más beosztása már?
Valaki felvilágosítana hogy a tanácsba miért csak a gyenge udvaronc nevezhetö ki..van jobb képességü udvaroncom akit intézönek szeretnék kinevezni,ö persze nincs a választható listán de a bénább ott van,ennek valami korbeli?vagy milyen akadálya lehet?
nõni fog...

ami megint csak zavar az a birodalmi cím, mármint, hogy nem vehetem el, mert nem jó a kultúrám (iránit kér, ami vicc, mert ez nem kultúra függvénye szerintem)...ezt azért mondhatták volna elõbb is...

Igazából nincs háború. mindenki a lázadókat kergeti...a perzsák baromi erõsek és éppen végeztek a lázadozó vazallusokkal, szóval hamarosan megint megmérkõzünk perzsiáért...már 1209 van és 666 birtok...végülis nem olyan borzasztó a tempóm, de azért lehetne jobb is...

Off. vége... sikerült <#banplz>
Hali
Bocs az off. ért de szerettem volna ezt a játékot kipróbálni,de megvártam a magyarítást a tutorialhoz,amiért hálás köszönet KOPIATI nak..ezért most megvettem a stream en a problémám viszont az hogy nem igazán találom azt a paradox...fájlállományt(amit az olvass el ben található) amit felül kéne írnom hogy élvezhessem magyarul,valaki tudna ebben segíteni..elöre is kösz <#worship>
<#eljen><#worship>

Lassan hûbéresi esküt kell fogadnom.

Jakuza001
CK2Plus 1.26.4

Valtozasok az 1.26 ota:

1.26.4:
- Fixed another duplicate character ID issue.
- The Immortal trait should now work properly if given to a character with the ruler designer.
- The Israel title should now properly control the Jewish faith.

1.26.3:
- Fixed a duplicate character ID issue that was causing CTDs.

1.26.2:
- Integrated all character history changes from 1.06.
- Jewish characters who hold Jerusalem can now form the Kingdom of Israel, a title that makes them head of the Jewish religion.
- AI Muslim rulers are now very reluctant to join other Muslim rulers' Jihads.
- Any Muslim King or Emperor can now call a Jihad at the cost of 500 piety.
- Added Jewish Communities to the game. They are a special tax income building for cities that represents a Jewish community within a city, and which cannot be built through ordinary means. Instead, holdings that historically had Jewish communties will start the game with them, and these communities can grow and migrate throughout the game. Players with Jewish communities in their realm will get access to Jewish courtiers, and have the option to do a Pogrom - expel the Jews in their lands and seize their wealth. Jews who have been expelled will go from court to court until they find a new liege willing to shelter them in his or her cities.
- Fixed a bug that resulted in double prestige loss when switching out of Elective succession.
- Reduced base decadence growth for unlanded relatives.
- Vassals with 100 opinion of you should now never join a revolt against you.
- Removed decadence invasions. Instead, rulers with 75+ decadance will get very severe penalties to relations with their vassals.
- Muslims who execute characters of their dynasty will now get some decadence, to prevent decadence management from simply being a game of execute everyone.
- It is once again possible for Pagans and Muslims to fabricate claims (as this is necessary for expansion inside the same realm).
- If an independent Pagan or Muslim ruler is deposed or defeated in an independence war and are either a Duke or have the lowest level of Crown Authority on all their Kingdom and Empire-level titles, their realm will now be destroyed and all their non-Baron vassals become independent. Combined with the Duchy Conquest CB, this should make for Muslim and Pagan realms that expand rapidly, but are highly prone to collapse.
- Replaced Pagan/Muslim County Conquest with a Duchy Conquest CB that works like Holy War against same-religion countries but at twice the piety cost. Like Holy War, this CB cannot be used on rulers in the same realm.
- It is now easier to get sanction for Holy Wars, especially at high relations.
- The option to grant Crusade lands to a distant relative will now grant it to a suitable male relative in your realm. If no such relative exists, the option changes to granting the land to a randomly generated courtier not of your dynasty.
- Changed the requirements for recreating the Caliphates to be the same as in vanilla.
- Fixed a bug that caused assaults to be possible against cities and temples with no wall uprades even when the No Assaults module was being used.
- Removed the Mongol reinforcement events, which should reduce their ability to continously blob for decades.
- Fleshed out history files in West Africa, so that the various states there should be properly playable at any date.
- Tweaked West African borders and added some more provinces.
- Many of the culture-based Empires (for example the Frankish Empire) can now be created without holding any specific capital, as long as you are the right culture and
- Empires now require a certain amount of counties in your realm to form, in addition to holding the requisite number of Kingdom titles. Most Empires require 4 Kingdom titles and 30+ realm provinces, though the requirements for West African and East African empires are lower to make them able to form more historically.
- Crusades now only affect the attacking side's authority.
- Holy Wars now give a small amount of moral authority to the attacking side if won, and a small loss if lost. The defending side's authority is not affected either way.
- Added a large number of culture-specific formable empires. Nearly all cultures should now have their own unique empire to form.
- Martially educated characters no longer get commander traits on completing their education. Instead, they can learn up to their allowed amount of commander traits during battle.

1.26.1:
- If a vassal revolt is defeated, all participating vassals will now be imprisoned instead of just the leader.
- Disabled the use of the Not De Jure Liege trait, as the 25% revolt risk difference already coded in should be sufficient reason to want to hold de jure titles.
- Being deposed in an excommunication war will now result in a loss of Crown Authority.
- If a child ruler is deposed by his vassals, the vassal that led the revolt will now take the throne.
- Muslims will now get faster culture spread to compensate for the fact that it takes them longer to convert province religion (and thus make the province eligible for conversion).
- Changing gender succession laws now costs prestige.
- You can now change out of Elective at any time, but it will trigger a one-time vote among the Electors to determine if the new succession law is approved. High crown authority and good relations with your vassals will make it easier for the vote to pass. If the vote fails, you will not be able to try again on the same ruler.
- Bohemia now starts the game as a Kingdom, to get around it being uncreateable with the new 3 duchy rule.
- Increased the number of duchies required to form a Kingdom to 3.
- Kings may now hold up to 3 duchies personally, although Elective Kings will still get a penalty for holding more than one elector title.
- Fixed various minor bugs and typos detected by the validator.
- Tweaked genetics code to make inheritance of a genetic trait more likely if both parents have it.
- Reduced the chance of a murder plot being revealed by a backer.
- If a murder attempt on your plot target fails and is discovered, the plot will now be aborted.
- Added Khazar and (Volga) Bulgar cultures.
- Immortal characters should no longer catch infectous diseases.
- Greatly increased warscore from battles to help the AI along since it now seems far too reluctant to siege. This may unbalance smaller wars (100%+ warscore battles) due to the poor way battle warscore scales, but hopefully it should be nothing game-breaking.
- Fixed a rare bug that could make a tournament last forever in small realms.
- The county conquest CB for non-Christians now costs 250 prestige instead of 100 piety.
- Only Christians can now fabricate claims (Pagans/Muslims are meant to use county conquest instead).

Kopiati
Az ígért magyaritás elérhetõ itt: KATT IDE!

Az észrevételeket, hibákat várom, és kérek mindenkit, hogy a tutorialt tolja végig és keressen hibákat. A jövõ hét folyamán javítom õket, és egy adag event társaságában egy újabb verzió fog érkezni. A hibákat privátban!

Sunsetjoy
Kicsit morbid, de érdekes írás (Járvány tábornok) a háborúk kimenetelérõl, ahol Járvány tábornok is "harcolt"...

Pl. ide tartozhat ez a két részlet belõle:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Az elsõ keresztes háborúban (1096–1099) például a 300 000 fõs expedíciós hadsereg 20 000 fõre csökkent a járványos megbetegedések miatt. Ezzel Járvány Tábornok nagyságrendekkel több áldozatot szedett, mint a tényleges csatározás. A második keresztes háború (1147–1149) sem járt nagyobb sikerrel: 100 000 fõrõl 5000 fõre apadt a csapat létszáma, és ezzel az egész vállalkozás dugába dõlt. A harmadik keresztes háború (1189–1192) során maga Szent Lajos is Járvány Tábornok áldozata lett."

"Az 1300-as évek elején Szicíliából menekülõ itáliai kereskedõk érkeztek a Krími-félszigetre. Ám gyorsan nézeteltérésbe keveredtek a helyi muzulmánokkal, akik a konfliktus eldurvulásakor a közelben járásozó tatároktól kértek segítséget. Azok jöttek is segíteni, annak ellenére, hogy eléggé el voltak foglalva: ugyanis épp akkortájt ütötte fel a fejét Járvány Tábornok egy diverzáns pestis-osztaga a tatár seregben. Ám a kán úgy döntött, hogy ezt a saját javára fordítja, és parancsot adott a pestises hullák átdobálására az ellenséges területekre (Kaffa erõdjébe). Ezzel nem csak egy új fegyvernem, a biofegyverek alkalmazásának alapjait tette le, hanem az 1347-ben kezdõ, egész Európát rettegésben tartó Nagy Pestisjárványét is. A menekülõ emberek ugyanis magukkal vitték a diverziós terror-osztagokat, a fertõzött patkányokat, így a járvány gyorsan terjedt (a lenti képen látszik is). Összesen 25-30 millió ember halt meg Járvány Tábornok európai hadjárata során, ami a kontinens akkori 80 milliós lélekszámához viszonyítva elég brutális pusztulást jelentett."

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Szerintem itt is helye van.
Botond
Szép a térkép, de ez inkább eu3 topikba kellett volna,nem? 😊
Ruley

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

na még egy...jihad perzsiáért...deeee megugrott a sorozható katonalétszám 145k-ra...

a következõ a kérdés: ha jihad van ellenem ugye nem nõ a vazallusok elégedetlensége a sorozott katonák miatt, sõt, gyakorlatilag csökken..na, ha ilyenkor indítok háborút pl. a perzsák ellen, akkor mégis nõni fog vagy nem? mert beverek én mindnekit ha a vazallusok nem ugrálnak és ennyire megemelkedik a sereglétszám 😄

azért a perzsa királyi címet elszedtem.....igaz, sokra nem mentem vele...

Nem értem az invázió cb mûködését, mikor kapok olyat?

Kis történet...belassult a hadigépezetem...nem kicsit...összeakadtam a perzsákkal...hááát, ez éppencsak gyõzelem volt...

24/71-re állok a perzsa birodalmi cím elszedésére...ami nem is tudom, hogy mennyire kell nekem...ha azt megszerzem, akkor onnantól birodalom leszek és a többi királyi címem az alá lesz beosztva? mert van most 10 királyi címem, amibõl én kikalkulálnék 10 nagy vazallust...õket tudnám kezelni, mert az, hogy én a countokat gyõzködjem és simogassam ha valami nem tetszik nekik éppen, na, azt nem...ezt a 10 pofát kiválasztom és ennyi...

amit nem teljesen értek, hogy hirtelen a sorozható sereglétszám 100-ról 75-re esett...azt hittem lekaparom a falat...

semmi értelmes cb, csak a perzsákra a holy war...ami tök jól hangzik, ha nem a kaszpi tenger mellõl kellene a kárpát medencébõl rájuk fordulni...simán összerántják a seregeket

kezdem kicsit unni a játékot...nagyon gondolkodom egy ibérirai kezdésen...

Ruley
Dezertálnak, pestist kapnak, szomjanhalnak, stb.

A középkornak nem az összezsúfolt tömegek életben tartása volt az erõssége.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Kopiati
Mindne területnek van egy eltartóképessége, ha több katonád van... cseszehetd😄

Miért van,hogy ha egy nagy sereget összeállitok-kb.+20k-akkor a létszámuk majd minden megtett tartomány után csökken?Dezertálnak v. mi?Mire a fõ seregemmel ami v. 38 k volt elértem a célig,majdnem a felére redukálódót,pedig nem is csatáztam...
"Az kicsit zavar, hogy ekkora teruletre ilyen keves katonat ad."

Az újonnan hódított területek nem adnak semmit, de ha lemennek a mínuszok róla, akkor majd rendbejön. Másrészt meg a sereg nagyon függ a király népszerûségétõl ami csak nõ az idõ elõrehaladtával. A szívás az ha bekapsz egy örökösödést a mongol támadáskor.
Kopiati
A csizma szárának arabjait küld el onnan😄

italia a csaszaron es egyiptomon keresztul? biztos az kell nekem? 😊

Kopiati
Skandináviát, sztem hagyjad, jó része értéktelen 1 birtokos terület...Itália kell neked😄

lement 12 ev megint (1187-ben vagyok), kezdem megszilarditani a hatalmamat, van 550 terkam. Egyiptom es a perzsak osszeakadtak, dontetlen lett, de lassan indulnom kell ellenuk - meg nem mertem. Gondolkodtam a skandinav reszen is, de muszaj lesz a hitetleneket rohamozni.
Ezzel a tempoval pentek-szombat az elso horda. Mondjuk nem lesz 100k katonanal tobb az biztos nekem. Az kicsit zavar, hogy ekkora teruletre ilyen keves katonat ad.
Lehet, hogy hulyeseg, de ha az egyik lazadni akaro szolgat beallitom egy 100 fos sereg vezetesere es rakuldom az ellenseg foseregere, jo szerencsevel vagy halott vagy rab lesz, ilyen otlegem tamadt most.

Kopiati
Ma megbecsültem a magyaritást, kb 70%-os lesz (huhúúúú)

1215-ben jön a figyelmeztetés, a húszas évek elején jönnek az ilkánok, meg vagy rá 10 évvel az Arany Horda. Nehézségi szinttõl függ a létszámuk, de egy hullám olyan 90K alapesetben.
Ha a -100%ot eléri a warscore akkor automatikusan vesztettél. Nem gond, elvettek egy királyságot, legalább lesz területük ahol lehet warscorét szerezni a következõ háborúban 😊
avsk: defenzív háborúban nincs raised levy penalty.
töltõképernyõ: Beware the mongol hordes...
hát, most hittem el 😊

addig találjatok ki nekem egy pontos megjelenési dátumot 😊 összepakolom én a seregeket...de ha csak ijesztés volt a 200k katona, akkor kikaptok 😊
hááát én terkát nem adok nekik...odamegyek és visszakergetem õket (nagy az arcom, mert kell még pár nap az invázióig)

a békét 100%-ra kötelezõ elfogadni ugye?

saccra a 65 év alatt az orosz területeket, perzsiát és egyiptom/bizánc egy részét behúzom, tehát rajtam kívül ott élõ ember nem lesz 3k km körzetben...ha a király csúcspontján érkeznek, akkor zsoldosokkal a 200k katonát oda tudom rakni...

1218 elsõ támadás, 1337 a 2. és ír még egy 3.ról is...a francba..."Their armies are attrition proof, only the levies they raise in conquered territories suffer attrition." ennyit a felperzselt földrõl...