Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudnál adni egy linket hozzá?kipróbálnám,bejönnek azok könyvek:)
Én egy ilyen inváziós DLC-t szeretnék még. A 8. 9. és 10. századi nagy népvándorlás korabeli idõket értem ezalatt amikor a viking,avar, illetve a magyar kalandozások történtek. Szerintem érdekes lenne és kapnánk még pár száz évet is pluszba.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Klaszikus. Eleve az eredeti játéknak a témája is tiszta GoT-szerû, szóval ez a térkép nagyon jól jött hozzá.
Ez egy elég régi verziója amit linkeltél, már 0.3-nál tartanak.
Ez egy elég régi verziója amit linkeltél, már 0.3-nál tartanak.
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
Hi!
Találtam egy Game of Thrones modot.vki próbálta már?
http://www.strategyinformer.com/pc/crusaderkingsii/mod/44357.html?details=1
Találtam egy Game of Thrones modot.vki próbálta már?
http://www.strategyinformer.com/pc/crusaderkingsii/mod/44357.html?details=1
Ja és találtam még valamit.
http://www.paradoxplaza.com/press/2012/12/crusader-kings-ii-russian-portraits-union-pack-and-songs-of-the-rus-released-today
http://www.paradoxplaza.com/press/2012/12/crusader-kings-ii-russian-portraits-union-pack-and-songs-of-the-rus-released-today
Igen az azték nagy hülyeség volt a részükrõl. Bár én még el tudnék képzelni pár dlc-t. ( egyszerre vagy császár és vallási vezetõ is, titkos rendek alapítása amiknek az alapításához kell egy ambíció pl. egy dinasztia kiirtása vagy X terület vallásának megváltoztatása, vagy a szent rendek és zsoldosok bonyolítása picit.)
Ja lesz egy ilyen dlc és így már komplett lesz a játék :) Egyedül az aztékos vicc ami kihagyós :)

http://www.paradoxplaza.com/games/crusader-kings-ii-the-republic
Emberek nézzétek mit találtam!
Emberek nézzétek mit találtam!
köszi!
dlc a bizánci.
Sziasztok!
A military ablaknál a retinues opció csak DLC-vel elérhetõ vagy simán is beadja vmi?
A military ablaknál a retinues opció csak DLC-vel elérhetõ vagy simán is beadja vmi?
Értem köszönöm
Van a vazallus sorozás minél nagyobb az ország annál több ez a szám, de ezt általában csökkenti, hogy nem vagy mindenkivel 100%-on és az ország törvények is erõsen csökkenthetik az elméleti maximumot.
Aztán van saját területed ez szerintem 100%-os zöld sorozás minnél több saját földed van annál több és plusz az épület fejlesztések
És van a saját kis magán sereged ami az össz létszámból vezet le annak kb 10%-a lehet.
a lényeg minnél több saját (12-14) terület és össz ország terület, jóba lenni a nemesekkel, felhúzni a törvényeket, fejleszteni, és fogadj fel zsoldosokat aztán rúgd ki õket ha már lenyomtad az ellenség fõ seregét
Aztán van saját területed ez szerintem 100%-os zöld sorozás minnél több saját földed van annál több és plusz az épület fejlesztések
És van a saját kis magán sereged ami az össz létszámból vezet le annak kb 10%-a lehet.
a lényeg minnél több saját (12-14) terület és össz ország terület, jóba lenni a nemesekkel, felhúzni a törvényeket, fejleszteni, és fogadj fel zsoldosokat aztán rúgd ki õket ha már lenyomtad az ellenség fõ seregét
Fejlesztettem én már nagyon sok mindent, elsõrórban azokat amik a toborozható sereg számát noveli de érdemi fejlõdést nemláttam.
Ezért nemértem...
De azért köszönöm a választ.
Ezért nemértem...
De azért köszönöm a választ.
fejleszted a birtokot+jóban vagy a vazallusaiddal.
Sziasztok
Csak arra lennék kíváncsi a toborózhato seregek számát hogy lehet bõvíteni?
Nem olvastam végig a többszáz hozzászólást, ellnézést ha már volt hasonló kérdés/válasz.
azt mi szabályozza h a szövetségeseim hadba vonulnak e velem?95-ös repu mellett is visszamondják...
Ez egyik alkönyvtárba megtalálod a fájlokat.
A steamesnél, nekem is, nem jelent meg a vásárolható dlc-k automatikusan beépülnek a CKplus-t nem tudom hogy lehet elõhozni de egy próbált megér hogy felülírod az alapfájlokat vele. Azt ha nem megy akkor validate-el visszaállítod az eredetit. Neked egyébként nem jelez trójait a viruskeresõ az main exe fájlnál?
Sziasztok!
megvettem a gamet eredetiben.azonnal frissíti magát,minden ok.szeretnék a CK2Plus moddal játszani(h ne érjen véget a játék 1453 ban), de hiába rakom fel, nem jelenik meg a választható modok között.
Valakinek ötlet?
megvettem a gamet eredetiben.azonnal frissíti magát,minden ok.szeretnék a CK2Plus moddal játszani(h ne érjen véget a játék 1453 ban), de hiába rakom fel, nem jelenik meg a választható modok között.
Valakinek ötlet?
a patcheléssel kapcsolatban tudnátok tippet adni?mit, hova, hogyan kéne?
kipróbáltam, van amelyik játék mûködik van amelyik meg el se indul,szóval lehet hogy nem a játékban van a hiba, sajnos :(
nekem ilyen soha nem volt. csak ez a játék csinálja? hardver vagy video driver problémának tünik
hali!
tudna valaki segíteni? 2 nappal ezelõtt felraktam a játékot, de nem volt idõm játszani szóval csak megnéztem hogy rendesen betöltõdik a játék. akkor még bejött rendesen a menü. ma lett volna idõm játszani erre ez fogadott:
kép
tudna valaki segíteni? 2 nappal ezelõtt felraktam a játékot, de nem volt idõm játszani szóval csak megnéztem hogy rendesen betöltõdik a játék. akkor még bejött rendesen a menü. ma lett volna idõm játszani erre ez fogadott:
kép
patchelném én, de csinál még egy ck2-mappát, belerakja a fileokat és hello.
"a mongolok megérkezésekor kaptam 10k goldot meg 80k lovasíjászt"
Ez egy régi bug, már az elsõ 1-2 patchban javították elvben.
Ez egy régi bug, már az elsõ 1-2 patchban javították elvben.
Reggelig még 10 euró a CK2 a Steamen! A DLC-k is le vannak árazva.
Na úgy döntöttem felpatchelem a gamet.
Ezeket a patcheket találtam CK2plus-hoz:
1.00;1.00 hotfix;1.08;1.14;1.20;1.25;1.26; és 1.29
ezek egymásra épülnek vagy hogy kell?ez mind amúgy vagy kellene még?
Ezeket a patcheket találtam CK2plus-hoz:
1.00;1.00 hotfix;1.08;1.14;1.20;1.25;1.26; és 1.29
ezek egymásra épülnek vagy hogy kell?ez mind amúgy vagy kellene még?
Nem tudom mi az a ck2plus , de ha kaptál ennyi mindent az tényleg gáz. A mongoloknak pont az a feladatuk, hogy szétverjék az országot és egy kis izgalmat hozzanak a játékba.
Sziasztok!
Felraktam a CK2Plus-tminden jó is volt amikor is a mongolok megérkezésekor kaptam 10k goldot meg 80k lovasíjászt...Fehér grófjával kezdtem és most Erdély hercege címen állok.
Ez mi???elég lehangoló, értelmét vesztette a játék!
Vki help pls!
Felraktam a CK2Plus-tminden jó is volt amikor is a mongolok megérkezésekor kaptam 10k goldot meg 80k lovasíjászt...Fehér grófjával kezdtem és most Erdély hercege címen állok.
Ez mi???elég lehangoló, értelmét vesztette a játék!
Vki help pls!
Nekem konkrétan a legújabb patch letöltése után megnevezett trójait jelez a rendszer és törli a ck2.exer fájlt. Tényleg egyedül vagyok ezzel azóta nem tudom használni :(
Elsõdleges címnek kell kiválasztani a magyart.... és akkor tádáááám....
Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html
Nekem volt olyan uralkodóm, ami 92 éves koráig uralkodott és az unokái is már meghaltak. :)
Milyen örökösödési törvény mûködik az országban? Gondolom primogenitúra, az alapján, hogy leírtad a helyzetet.
Egyébként nem feltétlen szûnik meg Magyarország, max átmenetileg. De azt is talán ki lehet ügyeskedni, ha éppen úgy jön össze a dolog, hogy a horvát király örökli a magyar trónt. Ugye ebben az esetben (bár rég játszottam már) horvát és magyar király is egyszerre, max a térkép nézetben van egyben. Ha elveszíti a horvát királyságot, akkor talán magyar király lenne. Ugye ebben a játékban a vérvonal számít, tehát te irányítasz mindenképp.
Milyen örökösödési törvény mûködik az országban? Gondolom primogenitúra, az alapján, hogy leírtad a helyzetet.
Egyébként nem feltétlen szûnik meg Magyarország, max átmenetileg. De azt is talán ki lehet ügyeskedni, ha éppen úgy jön össze a dolog, hogy a horvát király örökli a magyar trónt. Ugye ebben az esetben (bár rég játszottam már) horvát és magyar király is egyszerre, max a térkép nézetben van egyben. Ha elveszíti a horvát királyságot, akkor talán magyar király lenne. Ugye ebben a játékban a vérvonal számít, tehát te irányítasz mindenképp.
De ha meghal csatában a Magyar király (elsõ szülött) akkor a Horvát király (másod szülött) örököl és ez így nem is lesz jó mert megszûnik Magyarország és Horvátország lesz Magyarországból??? Most kell megölnöm míg kicsik és nem királyok. Bár ha sokáig élünk én és az asszony (Horvát királyné) akkor fel tud nõni és csatába halni mielõtt örökölne. ááááááá
Nagykorú már?
A családon belüli gyilkosság kockázatos, mi van ha nem jön össze? Azért az elég nagy mínusz. Ha véletlen van valahol harc, akkor meghallhatna csatában. :P Hõsi, dicsõ halál is, plusz kevésbé gonosz. :) Persze ehhez az kell, hogy meg is halljon, lehet megsebesül csak, vagy a legrosszabb, hogy megnyomorodik.
Néha vadászbalesetben is meg lehet halni.
A másod szülöttel több mindenhez jutnál hozzá?
A családon belüli gyilkosság kockázatos, mi van ha nem jön össze? Azért az elég nagy mínusz. Ha véletlen van valahol harc, akkor meghallhatna csatában. :P Hõsi, dicsõ halál is, plusz kevésbé gonosz. :) Persze ehhez az kell, hogy meg is halljon, lehet megsebesül csak, vagy a legrosszabb, hogy megnyomorodik.
Néha vadászbalesetben is meg lehet halni.
A másod szülöttel több mindenhez jutnál hozzá?
A morális kérdésekben ti hogy döntötök? Például az elsõ szülött fiamat most meg kéne ölnöm , hogy a második örökölje Magyarországot + Horvátországot (meghalt az asszony és újra házasodtam). Vagy az elsõ szülött fiam nem nõsül meg és reménykedek, hogy hamarabb haljon meg mint a másik és akkor testvéri alapon örököl. Csoda szép ez a játék :) Nincs szívem megölni, de így meg nem jön ki jól
Google-t ismered? Itt az idõ használni is...
Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html
Sziasztok!
Megtenné vki, hogy leírja nekem lépésrõl lépésre a Crusader Kings II telepítését, hogy hol, melyik torrentet töltsem le és hogyan kell telepíteni? mert pl a thepiratebay-en van egy csomo már 2-t leszedtem, de mindkettõ rossz.
A legutolsó patchig és a legfrissebb DLC-ig érdekelne.
Köszönöm
Ui.: ha van magyarosítás, akkor ahhoz is linket kérnék.
Megtenné vki, hogy leírja nekem lépésrõl lépésre a Crusader Kings II telepítését, hogy hol, melyik torrentet töltsem le és hogyan kell telepíteni? mert pl a thepiratebay-en van egy csomo már 2-t leszedtem, de mindkettõ rossz.
A legutolsó patchig és a legfrissebb DLC-ig érdekelne.
Köszönöm
Ui.: ha van magyarosítás, akkor ahhoz is linket kérnék.
Sziasztok!
Még nem nagyon látom át a játékot, és a Wiki is kicsit hiányos, ezért lenne pár kérdésem.
A Csák grófi nemzetséggel kezdtem a játékot, és szerencsémre hamarosan megkaptam Nyitra hercegi címét is, az õ fia már királyi hadvezér volt, annak az unokája kamarás, és sokan házasodtak be az Árpád-házba.
Most a harmadik generációnál tartok, és itt jönnek a kérdések.
- Az anyám Árpád-házi hercegnõ, de az örökösödés körül olyan kavarások voltak - elment valahogy az egyenes ágról -, hogy neki már csak claimje van a magyar trónra. Ez a claim a halála után, ha jól értem, átszáll rám, vagy az örökösömre, ugye?
- Sikerült feleségül vennem a szomszédos hercegség (Szlovákia, no comment...) utolsó nõtagját, aki az uralkodója is volt annak még kiskorúként, elõször engem akartak bevonni emiatt a dinasztiába (matrilinear marriage), de fordítva is ment. Itt jön a kérdés: a feleségemnek volt egy claimje a szomszédos lengyel tartományra, amiért a tudtomon kívül, a saját tartományából toborozva indított háborút! Hogyan van ez? Ilyenkor az AI háborúzgat a feleségemmel, majd a gyerekeink a megfelelõ rendben öröklik a címet? Kivel áll ilyenkor hadban? A tartomány urával, vagy a Lengyel Királysággal?
- A családban az az öröklési rend van, amivel indult a játék, Agnatic Cognatic - Gavelkind. Ez esetben az elsõszülött fiam csak akkor örökli mindkét hercegi címet, ha rajta kívül nincs más örökös, lányok viszont semmiképpen, ugye?
- És a legfontosabb: a játék kusza értesítési rendszere miatt mindig késve értesülök róla, ha meghal a király. Melyik notificationt kellene popupba tenni ahhoz, hogy ne maradjak le errõl...?
- +1: Idõrõl idõre felkelések vannak a király ellen, többször szétesett majdnem az ország, ilyenkor érdemes beszállni az öreg mellett saját sereggel, vagy toboroz tõlem, amennyit kell? (A hadvezéreként legutóbb így haltam meg, fejbelõttek az egyik csatában...)
Egyébként borzasztóan élvezem, sokkal érdekesebb így, királyi cím nélkül kezdeni, csak sokat kell pörgetni az idõt...
Még nem nagyon látom át a játékot, és a Wiki is kicsit hiányos, ezért lenne pár kérdésem.
A Csák grófi nemzetséggel kezdtem a játékot, és szerencsémre hamarosan megkaptam Nyitra hercegi címét is, az õ fia már királyi hadvezér volt, annak az unokája kamarás, és sokan házasodtak be az Árpád-házba.
Most a harmadik generációnál tartok, és itt jönnek a kérdések.
- Az anyám Árpád-házi hercegnõ, de az örökösödés körül olyan kavarások voltak - elment valahogy az egyenes ágról -, hogy neki már csak claimje van a magyar trónra. Ez a claim a halála után, ha jól értem, átszáll rám, vagy az örökösömre, ugye?
- Sikerült feleségül vennem a szomszédos hercegség (Szlovákia, no comment...) utolsó nõtagját, aki az uralkodója is volt annak még kiskorúként, elõször engem akartak bevonni emiatt a dinasztiába (matrilinear marriage), de fordítva is ment. Itt jön a kérdés: a feleségemnek volt egy claimje a szomszédos lengyel tartományra, amiért a tudtomon kívül, a saját tartományából toborozva indított háborút! Hogyan van ez? Ilyenkor az AI háborúzgat a feleségemmel, majd a gyerekeink a megfelelõ rendben öröklik a címet? Kivel áll ilyenkor hadban? A tartomány urával, vagy a Lengyel Királysággal?
- A családban az az öröklési rend van, amivel indult a játék, Agnatic Cognatic - Gavelkind. Ez esetben az elsõszülött fiam csak akkor örökli mindkét hercegi címet, ha rajta kívül nincs más örökös, lányok viszont semmiképpen, ugye?
- És a legfontosabb: a játék kusza értesítési rendszere miatt mindig késve értesülök róla, ha meghal a király. Melyik notificationt kellene popupba tenni ahhoz, hogy ne maradjak le errõl...?
- +1: Idõrõl idõre felkelések vannak a király ellen, többször szétesett majdnem az ország, ilyenkor érdemes beszállni az öreg mellett saját sereggel, vagy toboroz tõlem, amennyit kell? (A hadvezéreként legutóbb így haltam meg, fejbelõttek az egyik csatában...)
Egyébként borzasztóan élvezem, sokkal érdekesebb így, királyi cím nélkül kezdeni, csak sokat kell pörgetni az idõt...
Valakinek van hasonló problémája mint nekem? Szóval a vírusirtó törli egy trójai miatt a Ck2.exe fájlt?
és tényleg ennyi :)
UFOs DLC-t viszont én megvennék, meg egy zombisat is.
Szerintem nem árt néhány ilyen mellékesbe kiadott kis hülyeség, akinek kedve van hozzá, megveszi, aki nem az nem.
Úgyis csak vagy egy hónapba telt összecsapni, áttextúrázták a mongol hordát és megadták nekik hogy nyugat felõl érkezzenek. Ennyi.
Szerintem nem árt néhány ilyen mellékesbe kiadott kis hülyeség, akinek kedve van hozzá, megveszi, aki nem az nem.
Úgyis csak vagy egy hónapba telt összecsapni, áttextúrázták a mongol hordát és megadták nekik hogy nyugat felõl érkezzenek. Ennyi.
Jó bizony. Kb emiatt vettem meg, meg mert le volt félárazva. Bár elsõre nem sikerült restaurálnom a római birodalmat count szintrõl indulva :)
Ez egy fiktiv story benne is van. :) Ettõl függetlenül én se veszem meg. Gondolom a jobb amerikai eladások érdekében lép egy ilyet a Paradox mert ezek a srácok nagyon-nagyon tisztában vannak vele hogy kell egy világot megjeleníteni és életre kelteni történelem hû tekintetben is. De a legacy az nagyon jó lett viszont.
Ez az új DLC elég gáz. Mi ez a hülyeség, hogy jönnek az aztékok nyugatról? Az egy dolog, hogy teljesen kezdetleges hajóik voltak csak, de ráadásul még a bronzot sem ismerték, nemhogy a vasat. Fából, obszidiánból, rézbõl csináltak fegyvereket. Esélyük se lett volna, fõleg, hogy lovuk sem volt.
Ekkora hülyeséget behozni ebbe a játékba! Ha fantasyt akarok, akkor mást keresek. Remélem nem sokan veszik majd ezt a DLC-t, mert félek, hogy akkor rákapnak ezekre a marhaságokra. Majd lesz amazonok országa, meg Írország felõl támadnak a manók, és még az ufók is megszálnak majd egy-két tartományt.
Ekkora hülyeséget behozni ebbe a játékba! Ha fantasyt akarok, akkor mást keresek. Remélem nem sokan veszik majd ezt a DLC-t, mert félek, hogy akkor rákapnak ezekre a marhaságokra. Majd lesz amazonok országa, meg Írország felõl támadnak a manók, és még az ufók is megszálnak majd egy-két tartományt.
És persze ott a frakció rendszer is, amit az egyik testvér be is indított a fõkarakter ellen. De még mielõtt mûködött volna sikerült lekapcsolnom a lázadó területét. A gond az hogy mikor át akartam helyezni a fõvárost 3. próbálkozásra na akkor mindenki fellázadt :)Szóval jó kis dlc-é ez :)
Nem is erre gondoltam, pl eventekben több van már pl rosszul reagálsz egy lázadó eretnek vallásra csatlakozol és már egybõl minden vazallusod aki nem megy át az -20-ban lesz, De más is van öröklésnél amikor mindenki kap valamit és teszem azt ügyes voltam és s gavelkindes rendszer ellenére sikerült 3 hercegi címet egy kézre tennem bizony rendesen meg van oldva a testvéreknek nagyon nem tetszik és a fõváros áthelyezésnél mert persze ezt úgy csináltam már menet közben átadtam azt a hercegi címet amit a második testvér örökölt volna. De ahogy átmennék a szépen feltápolt fõvárosomba a két testvér azonal fellázad ha nem adom át szép kis polgárháború lett belõle be is fejeztem mert elszúrtam nem gondoltam volna már a 3. kört futom és még mindig lázad valaki :) Szóval kicsit mélyebb lett szerintem az év dlcje az a legacy of rome :)
Igen, de eddig csak a plot háborúknál volt ilyen, hogy a felugró ablak direkt elõre értesített hogy gyorsan hívd elõ a seregeit, most meg így már a sima függetlenségi lázadásoknál is, amik eddig a derült égbõl jöttek.