Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Én tegnap megvettem, plussz az új skineket és a zenét is. Elég jó lett bár mivel késõ este vettem meg sokat még nem toltam vele. Érdekes lett és új perspektívát nyitott a játékban. Eleve az, hogy ugye nem a fiad vagy a lányod az aki örökli a "trónodat", hanem pénzzel kell biztosítanod, hogy az utódod kerüljön hatalomra. Egyébként érdekesség képen mondom, hogy ha megveszed a skin pack-ot akkor a bizánci karakterek képei is megváltoznak.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Van már aki játszik a republic-kal? Milyen,megéri?
Megpróbáltam úgyis, de továbbra is fennállnak ezek a fagyások. Vagy ha épp tudok játszani egy-két évet, akkor is egyszercsak február 1-én vagy mondjuk november 1-én kifagy a játék. A fagyásokban csak annyi a közös, hogy január elsejét leszámítva mindig 1-jei dátumon következnek be random hónapban. Felraktam a 1.09-es patchet is, de jó hogy másolatot készítettem a korábbi patchelt verzióból, mert a mentésem így már 1 nap után kifagy :S
Sziasztok találtam egyéb nyalánkságokat:
1. http://www.gamersgate.com/DLC-CK2SOP/crusader-kings-ii-songs-of-prosperity
2.http://www.gamersgate.com/DLC-CK2MP/crusader-kings-ii-mediterranean-portraits
Valaki hasznalta mar a game of thrones modot? Velemeny?
1.7-es patch-et honnan tudom letölteni, amivel a magyarítás mûködik? esetleg linket
Jakuza001
Ruley
Ha a kiegészítõkkel játszol, akkor teljesen fölösleges sok kis grófságra felosztani õket, mert úgyis ligákba tömörülnek.

Szerintem ott az a legegyszerûbb ha egyszer hagyod õket fellázadni, aztán a leverésük után eléggé tisztelni fognak hogy jó ideig ne legyen velük problémád.

Egyébként meg ja, alap játékban az a legegyszerûbb a öregkorodra felhalmozod a maximum lehetséges privát uradalmat, az utódoddal meg szétosztod õket. Egyébként a közvetlenül alád tartozó bárókat is ki lehet utalni hercegek alá, azzal még nem is igazán vesztesz semmit.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Még nem jutottam odáig rendre legyaktak :) Eddig hercegi címig jutottam az volt a legjobb de rossz oldalra álltam és vége lett :)

Más.Republic
Úgy néz ki több lesz benne mint gondoltam. Remélem kiveszik a trójait az exe fájlból :)

Ti hogy csináljátok az uralkodó váltást? Nekem az szokott nehézkes lenni, hiába imádta mindenki a régi uralkodót a halála után az örököse iránti lelkesedés eléggé negatív szokott lenni. Sok pénzt hagytok, hogy ajándékokkal boldogabbá tegyétek õket? Esetleg terület adományozás?
Milyen törvényekkel esetleg sok kis hercegség és grófság, hogy legyen sok hûbéres akik hiába lázadoznak a kis földterületeikkel vagy pár hûbéres nagy területekkel, viszont pár ember hûségét egyszerûbb fenntartani?
Ezzel nem értek egyet. Kétszáz év alatt a birodalmamban egyetlen egyszer ment egy frakció veszélyességi szintje 15% fölé. Ez volt az egyetlen alakalom hogy ultimátumot adtak, de háború akkor sem lett, mert hagytam õket függetlenedni és egy hónapon belül újra hûséget fogadtak nekem:)
Ki lehet kapcsolni az automatikus mentést.
A mentéseim úgy tûnik kezdenek megzakkanni :S Teljesen random módon ha valamely hónap elsejére vált a dátum, akkor a játék megáll és kidob az asztalra. De ha teljesen új játékot kezdek, akkor a probléma nem mutatkozik. Találkozott már valaki hasonló problémával? Lehetséges volna valahogy megturkálni a mentésfájlt, hogy ne fagyjon ki állandóan? Már az 1300-as évek vége felé járok és túl sokat szenvedtem vele, hogy hiba miatt csak úgy félbehagyjam a játékot :S
Ez igy van.
Van meg hasonlo jellegu strategia,ami ugyancsak magyaritva lett?

óriási ez a játék tényleg,de nagy kár h egy szint után nem áll másból mint a szövetkezõk megregulázásából.lehet h reális meg minden de akkor is kinyírja a játékélményt.
"A fovarosom szekhelyet hogyan lehet megvaltoztatni?"

Minden provincia (asszem bal felsõ) sarkában van rá egy ikon.
Az is sokat számít, hogy a hûbérúrhoz milyen a viszonya. Próbálkozz olyannal akinek a hûbérura felé -os az opinion és egybõl sikerülni fog egy kis ajándék után, ha nem érzett alapból irántad is ellenszenvet.
Amúgy meg gondolom a csóringerek hada nemet mond a császári udvarba való invitálásra kb. olyan, hogy melyik császár próbálta az udvarába hívni csóringerek hadát? :)
Npite, ilyenbe én is futottam bele, hogy meginvitáltam a claimmel rendelkezõt az udvaromba és hiába adtam neki birtokot egyszerûen nem tudtam hadat üzenni és nem néztem be, hogy kicsoda lenne a terület igazi góréja. :)
A mostani játékomat egy érdekes bug tette tönkre, elindítottam egy lovagi tornát, ami pár évig fel se tûnt, hogy még nem ért véget, majd közben keresztes háború, hercegeim lázadása és egy kis területszerzõ móka közben tûnt fel, hogy lassan már 15 éve csak írogatja ki, hogy xy lesérült a lovagi tornádon, meghalt, megcsonkult stb. Ezzel már találkozott más is?
Miert van az h tehetseges senkihaziakat(rangtol mentes egyenek),nem tudok felfogadni a csaszari tanacsomba?!
Kicsit kamu h csoringerek hada mond nemet az invitalasomra.
A fovarosom szekhelyet hogyan lehet megvaltoztatni?

független,ezért nem értem
ha nem független a hercegség akkor a hûbérurának kell hadat üzenni (király, császár) Ha német-római vagy bizánci a hercegség csak óvatosan az elején :)
Vmit nem értek...kinézem a megszerezni kívánt hercegséget pl,megnézem van e vkinek rá claimje, ha van meghívom az udvarba,területet adok neki, h a vazallusomként kapja majd meg a hercegséget.ezek után még mindig megvan a clim, de nem tudok hadat üzenni.ezzel mit lehet csinálni?
Nézd meg a kisfiú dinasztiáját, ha ugyanaz ami az anyjáé, akkor anyaági házasságot sikerült kötnöd. Felbontatod a házasságot a pápával (vagy megmérgezed az asszonyt, ahogy tetszik) és újraházasodol.
Csak most olvasom a sztorid,bazzeg ezt en is kemenyen megszoptam :P

Udv!
Majdnem fel evnyi kihagyas utan ismet elokaptam ezt a gyongyszemet.
Ezalatt sikerult a fiamat(a tronorokost) hozzaadnom Lengyelorszag kiralyanak 1 szem lanyahoz.Rovidesen ugy lett, h a fiambol kiraly a felesegebol kiralyno lett(rohadt nagy harcok aran sikerult megvedeni a friss tront,de osszejott).Viszont most szuletet 1 kozos fiuk es azt irja h Not Dynastic Heir?!?Mikozben agnatikus-kognatikus Gavelkind szeru torvenykezes van hatalyban.Ez miert van??es mit tudok most tenni a visszatoltesen kivul?

Ruley
Egyrészt ez, másrészt in-universe realisztikus értelme is van. Elvégre a hercegeknek teljesen jogosan az a fõ aggodalma, hogy az uralkodójuk ne válhasson zsarnokká, ugyanakkor a sajátjaikkal összefognak, és közös érdekképviseletet alkotnak. Így minden nemesnek szívügye hogy a nemesek általában nagy területet birtokolhassanak, adómentesek legyenek, ne lehessen õket kivégezni, stb.

ez azért van, hogy királyként se legyél túl erõs legyen kihívás még akkor is ha már nagy az országod viszont hercegként lehess elég erõs, hogy királyságért harcolj
Engem kicsit zavar, hogy ha királyság ura vagyok akkor a nemesek nyígnak már 3 hercegi címnél, viszont hercegként birtokolok 5 hercegi címet és senkinek sincs rá egy rossz szava se.
De ezt a hibát ki lehet küszöbölni a törvénykezésbe is (hogy ugyanaz örököljön mindent) és akkor nem lenne majdnem félezer presztízs veszteségem.
Ha osztozkodós az öröklés és te pl Magyar és Horvát király vagy akkor az egyik fiú Magyar a másik Horvát király lesz. Ha megszünteted a horvát királyi címet akkor nem tudják örökölni
egy másik kérdés:).Mi elõnyöm származik abból ha hercegségi v. (királyságok elfoglalása esetén) királyi címeket szedek szét?Mert elég sok presztist veszítenek vele.Hacsak nem az,hogy kevesebb címet viseljek így nem panaszkodnak az urak.
Háát intrikázni is próbáltam,de rajtam kivül csak egyvalaki ért egyet velem és így is csak 20% jött össze.Nekem meg az orgyilkos isszonyú drága,mert 250-be kerül,25%,hogy elteszi láb alól,40%,hogy lebukik (háát nem egy profi...).Nem érné meg,mert havonta csak 11 goldot keresek.Bár töbet is kereshetnék,de a törvénykezésben inkább a seregre gyúrok az adót visszáb tettem.
Ruley
Szerintem nem, éppen az adna egy irreálisan nagy elõnyt ha bármilyen gróf megengedhetné magának hogy egy tucatnyi császári örököst eltegyen az útból.

Bizánci császárként viszont havi 100 aranyat keresek, már így is nagy elõny hogy gyakorlatilag bárkit el tudok tüntetni. Ha ennél is olcsóbb lenne, egyszerûen legyilkolnám az összes NPC-t amíg el nem fogynak. :P

Ruley
Én most Aquitániával kezdtem egy játékot, ott tõlem délre a Jimena család követelései jól össze voltak fonódva, úgyhogy ott elvettem egy lányt, megszereztem neki elõször Kasztíliát, aztán Leónt, aztán a közös fiunkkal, kivívtam a Francia királysággal szembeni független Aquitán királyságot.

Ezzel a karakteremmel szerencsém volt, egy Bizánci hercegnõt vett el, aki ugyan harmadszülött volt, de pont egy olyan idõszakban amikor a császári család nesztoriánus volt de az alattvalóik még ortodoxok, így cselszövéssel könnyû volt összegyûjtenem a bizánci nemeseket hogy szép sorban tegyék el nekem láb alól a másik két örököst, és a Császárt.

Az elsõ közös gyerekünknek Ortodox nevelõt szereztem, hogy ezzel már ne legyen problámája, majd pont ahogy az Aragónia-Navarrában megmaradt Jimena uralkodók szétverték a seregeimet és visszafoglalták volna Kasztília-Leónt, csatában meghaltam, és a Bizánci Császár fiam már megmentette az így újonnan szerzett ibériai tartományait.

Bizánci császárként hamar helyreállítottam az Ortodox egyház egyetemességét, majd gondosan figyeltem rá, hogy ahol ez után is katolikus uralkodó maradt a trónon Európában, az elhunyjon, akár cselszövéssel, akár fizetett orgyilkossággal.

Ez elsõsorban Német-Rómában volt hasznos, ahol az egymás után meghaló égy császár után keletkezõ belháborúk alatti hatalmi vákuumot ki tudtam használni arra hogy visszahódítsam észak-Itália kulcspontjait, és helyreállítsam a Római Birodalmat.

Legutóbb éppen (az elõtte magától meghízott) Lengyelországot örököltem, ugyanezzel a módszerrel hogy elvettem egy lányt, aztán trónra segítettem.

Érdekes kérdés.
De van lehetõséged összeesküvést is szervezned mikor meghívod az aktuális célpontot nem kedvelõket a szervezõdésbe az nem kerül pénzbe.

Egy kérdés.Szerintetek nem túl irreálisan magas az árra az orgyilkosoknak?Akkor még megérteném,ha a % (mint sikeres küldetés a célpont ellen) vmivel. magasabb lenne.De így...ki költene rájuk?
Ruley
Öröklésre rá is lehet segíteni, claim-háborúval, vagyis ha egy olyannal házasodsz össze aki nem trónörökös de trónkövetelése van, akkor egy háborúval hozzá lehet segíteni a trónhoz. Pl. egy királylányt az apja halála után, a bátyjával szemben.

Igen,nekem is az öröklés útján szerzett területszerzés aggaszt,mert nagyon nehéz a kivitelezése.Csak akkor lehet,ha az ország uralkodójának (akitõl elvenénk) egy gyermeke van és az is lány.Mivel a fiú örököl mindent (persze még azt is tudni kell,hogy a törvénykezésben mi lett beállitva,ki örököl).
Ruley
Azt nem mondanám hogy irreális, elvégre történelmileg eléggé realisztikus hogy egy uralkodónak többet kellett foglalkoznia a saját birodalma egyben tartásával, mint hódítással.

Abban lehet valami hogy túl frusztráló, és a játékmenet szempontjából nem jó, de szerintem ez is csak attól függ hogy mit vársz a játéktól.

Egy stratégiai játékhoz képest túl sokat lázonganak, ezért nem is annyira gondolok rá úgy mint stratégiai játékra, inkább mint dinasztikus politikai szimulációra.

Nagyon vártam a játékot, és sokat játszottam is vele, de ez a lázongós dolog elvette a kedvem tõle. Nem az a bajom, hogy lázonganak, legyen benne ilyen, de messze irreális a gyakoriságuk. Persze lehet õket valamilyen szinten kezelni, de a játék gyakorlatilag legfontosabb részévé vált. Nekem ez nem tetszik. Túl egybites, de mégis frusztráló lett tõle a játék.
A betyárját, sikerült rendesen elszúrnom a dolgot. Szomszédos herceg aki 3 hercegi címet is birtokolt 1 leánygyermekkel rendelkezett, szépen ajánlottam neki egy házasságot ha felnõ a poronty, majd miután elfogadta apucit eltettem láb alól, nagy tenyérdörzsölés, hogy az lehetséges utódom egy részét csak megörökli majd a házasságból. A gyerek szépen felnõ, küldi is az ajánlatot, hogy akkor házasság én örömmel elfogadom, közben szomszédos gróf kiharcolta a pápánál, hogy kiátkozzanak, de szerencsére mindenki a szomszédságból el volt foglalva szent háborúval vagy birodalmi harcokkal így kb. 4 év alatt visszavonattam és mindenki újra szeretett. Gyerek világra jön, nagy örülés, hogy húú fél francia ország az enyém lesz! Majd jön a fekete leves, kiírja hogy a jelenlegi utódommal el fog minden veszni. Nézem, hogy matri házasság... Basszus még nem volt mentésem, az auto save meg nem nyúlik vissza olyan messzire ahol tudnám változtatni, hurrá! Tanulság: minden hülye ajánlatot olvassatok el rendesen. :)
igen hasonlókkal is próbálkozom.de ha be is börtönözök jogosan egy vazallust,akkor is mínusz opinionnal jár megfosztom a címeitõl...
szervezkedõket nagyon egyszerû kezelni ha van pénzed. küldjél neki gift-et és ha megnõ a opinion-ja veled szemben dobja a szervezõdést, vagy állítsd rá a spy fõnököt aki csökkenti a frakcióját és egy idõ után leleplezi és akkor kötelezheted engedelmességre.
Nekem az 1.0 petch mûködik de másikat,bármeiket rá teszem akkor mikor betölt a menünél el kékül vagy torz lesz a kép.Valaki tud segíteni?
Nekem onnantól gyûlik meg a bajom amint királyi címet szerzek és kiosztom muszájból a kiosztom a hercegi címeket, h eltûnjön a negatív opinion. szinte folyton szervezkednek, lázadnak.nem tudok terjeszkedni,mert a belsõ háborúkkal vagyok elfoglalva.közben a belázadt hercegségeket grófságokat más hercegek, királyok gyorsan lerohanják mielõtt rendet tehetnék.ez így azért elég uncsi innentõl kezdve.próbáltam assasinnal irtani a szervezkedések vezetõit, de drága és szinte rögtön jön a helyükre egy új.
Köszi a választ, házassággal sose sikerült még területet foglalnom, gondolom valamit elrontok. :)
A házasságnál csak a gyerek fogja a címet örökölni te mint férj nem kapod meg az asszony címét
Legjobb szerintem házassággal területet szerezni, csak gáz ha valaki hirtelen meghal :)
Területet lehet szerezni:
Holy war-al
Claim-al amit te is csinálsz, de vazalusod claim-ait is támogathatod és akkor ugyan neki lesz földje de az országod mégis nõ ha te vagy a király
Ha fellázadnak ellened a börtönbe elvehetsz tölük mindent
Ha egy országba hercegi címet szerzel akkor a hozzá tartozó földeket warolhatod
A pápától is kérhetsz engedélyt
meg még biztos van több is
Egy területet, hogy lehet harc nélkül megszerezni? Hiába házasítottam be a trónörököst a grófságba továbbra is a felesége volt ott a grófnõ, még csak a vazallusom se lett. Valamint valahogy meg lehet oldani, hogy ne csak 1 területet foglaljak el egy háborúval?
Január 14.én jelenik meg a republic és most már van video is : http://www.youtube.com/watch?v=Ohjqt0q7m3s&feature=youtu.be
Ha akármelyik pecset teszem rá az alapra akkor amikor elindul a menü kék lesz.Miért lehet ez?
köszi!