3032
Crusader Kings II
-
Vater 23 #2432 S hány nap alatt jönne meg? Steames eredetivel futnak együtt?
Utoljára szerkesztette: Vater 23, 2015.10.30. 08:06:19 -
npolos #2431 pont a horse lords-ról vették le az akciót :)
biztos nagyon fogyott -
Szerzetes89 #2430 A fene egye meg, épp mikor rászántam magam a vásárlásra, eltűnt az akció... -
jocika #2429 Nagyszerű, köszi. -
npolos #2428 igen-igen, regisztrálsz az oldalra
megkeresed a játékot, ha ráállsz a nevére, akkor a bal oldalon megjelenik egy wait szöveg, arra kattintva wait listre kerül
az oldalon meg látsz egy Deals és waitlist-et, ott tudsz váltani a nézetek között
ezeknél is lehet vásárolni (direkt nem rakom linkre), de itt előfordulhatnak kamuk is, bár én még nem csalódtam ezekben sem :)
http://www.dlcompare.com/
http://www.allkeyshop.com/blog/
https://www.g2a.com/ - itt vigyázni kell shield opcióval :) -
jocika #2427 Ez valami általános "jó ár figyelő" oldal? Én nem ismerem, azért kérdem. -
npolos #2426 isthereanydeal.com itt állítottam be figyelésre éppen ma mindháromat
isthereanydeal.com normális oldalakat tartalmaz, g2a.com nincs is közte, pedig onnan is vásároltam már játékokat, de még steam, uplay, origin sem dobta vissza soha azokat :)
-
jocika #2425 Köszi, minden sikerült. -
jocika #2424 Mennyire megbízható? Megjöttek a cuccok? Steam-es? -
LaTueur #2423 A diplomáciát azért én is szeretem, a pénzügyit örökösnek inkább hanyagolom, nem szimpatikus. Most mik történnek a jelenlegi játékomban... Tanistry (kelták különleges örökösítés rendje, ha jól tudom így írják) örökösítés van, és álandóan pénzügyi embert választanak, azért kibirom. Skóciát a papok vezetik (teológus government) mellettem. Gondolom megszerzem az egyik női rokonom materiális férjének, erre ő is pap lesz Skócia élén és otthagyja a feleségét. Ez után veszem észre, hogy az apja a fickónak a pápa, de legálisan, mert még papsága előtt házas volt. Na itt egy kicsit kiakadtam. -
npolos #2422 wingamestore-ban ezt vettem most $4,97-ért :)
Crusader Kings II: Horse Lords $3.74
Crusader Kings II: Horse Lords Content Pack $1.49
5% kedvezmény kód: pcgames5off
-
stoppos #2421 Azért szeretem diplomáciára nyomni a kölköt, mert ha sok a vazallusod, és mindegyik 100 pontra kedvel, akkor kapod a sereget tőlük rendesen. -
wednes #2420 Én is feltettem ezt a kérdést pár évvel ezelőtt. :)
link
Persze azóta mit tettek hozzá nem tudom.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.10.28. 12:43:30 -
LaTueur #2419 A nevelést én ahogy esik úgy puffan alapon csinálom, amihez legjobban ért a gyerek arra nevelem. Megvannak az előnyei az uralkodó hadi képességeinek is, mert minnél nagyobb annál nagyobb lesz a sereg is a saját váraidban, gyakran nevelem még teológusnak is a gyereket, mert így több technológia pontot kapok. Fekete bárány talán az intrika, mert egyedül a gyilkolásságok végre hajtásában és kivédésében van értelme, azokat meg, akik örökléskor jogot kapnak a titulusokra egyenesen ngyilkosság arra nevelni. Többször neveltetem azonos kultúrájú, de, ha nincs , akkor mindeképpen azonos valláso emberekkel, pl. zsoldoskapitányokkal, de, ha tehetem én is magam nevelem a lúrkókat.
Muszlinokban nem vagyok otthon, valaki leírná az öröklési rendszerük lényegét, és a főbb tudnivalókat (főleg a dekadecitről)? -
stoppos #2418 Ha nem tökhülye a karakterem, akkor magam csinálom a nevelést és csak a15 éves korában adom oda valakinek, akinek négyes szintű oktatási tulajdonsága van. Szürke eminenciás pl. Meg persze attól is függ, hogy mi a következő lépés az utóddal. Ha még nagy demesne kevés vazallus van, akkor pénzügy, ha van esély arra, hogy király lesz, vagy már eleve sok vazallus van, akkor diplomácia. -
Malarki #2417 Az örökösömnek én mindig diplomáciai vagy pénzügyi nevelést szoktam adni, uralkodóknál szerintem ez a kettő a legfontosabb. Ami szintén fontos, hogy azonos vallású és kultúrájú legyen mint akit nevel és a tulajdonságai is fontosak. Ha van több fiam akkor ők katonai nevelést kapnak és mehetnek hadsereget vezetni. A lányoknak pénzügyi vagy cselszövő nevelést szoktam adni. -
kissssss #2416 önkényes, lusta, iszákos, stb, emberkéket nagy ívben kerüld el, jóval nagyobb eséllyel szerez meg rossz tulajdonságokat a gyerek mint jókat, és ha lehet a gyám ugyanabból a kultúrából való legyen mint a tied máskülönben instant kapod a -25 viszonycsőkenést a hűbéreseidtől bár ez elégé helyzet függő.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.10.21. 14:12:02 -
Herbalista #2415 gyereknevelés: mikor kiválasztom, hogy ki legyen 1 lurkó gyámja, mire érdemes figyelni? Főleg ha az örökösömről van szó? -
Szerzetes89 #2414 A Wiki szerint: először is, kell egy Bishop, aki jobban kedvel téged, mint a pápát. Legyen Free Investiture Law-od, illetve 500 presztízsed. Ekkor kinevezhetsz egy Antipope-ot. -
arel #2413 üdv. Vki. tudja, hogy antipápát miképp lehet generálni? Német Római Bir.-nál gyakran látom, de, hogy hogy csinálja azt nem tudom. -
stoppos #2412 Desktopon jobb klikk, felbontás (screen resolution), Aztán megkeresed ezt: Make text and other items smaller. Beállítod a lehető legkisebbre és megpróbálod úgy. -
Vater 23 #2411 Üdv nem tudom mi a baj még mindig. Az angol szövegnek semmi értelme nincs. Továbbra is elindítom a játékot (1900*1024 monitorom van és windows 10) és sokkal nagyobb képet ad be. Nem lehet semmire kattintani. A játék beállítások nem elérhetőek. Már újra telepítettem. Eredetim van. Továbbra is várok segítséget! -
kissssss #2410 az kapja a területeket aki a legtöbbet tett hozzá a győzelemhez, százalékos értékben írja ki hogyan állnak a részvevők.
(most hirtelenjébe nem jut eszembe hol mutatja a % állást) -
arel #2409 köszi . Még egy kérdés. Ha keresztes hadjárat indul vhová., mi dönti el, hogy gyözelem esetén kié lesz a tartomány? -
Malarki #2408 Vater 23:
"Do you have Windows 8.1? If so, the issue is with that, not CKII. Go into the display options and choose the 'low' option for the font and stuff (it should be set to medium, which means 'medium big'). That caused problems for me also, and I thought it was a Steam issue but it's a Windows 8.1 issue."
arel: ha több egy szinten lévő címed van akkor kiválaszthatod hogy melyik legyen az elsődleges. Csak rá kel kattintani a címerére, ott ahol létrehozni és feloszlatni is tudod lesz egy olyan hogy elsődlegessé tesz vagy ilyesmi. -
arel #2407 Ha birodalommal vagyok és magamba olvasztok egy másik birodalmat ( Holy Roman Empire v. Bizánc) akkor megváltozik az enyém?. Hogyan döntődik el, hogy melyik lesz a domináns teszem azt örökségnél? -
Vater 23 #2406 Üdv. Olyan bajom volna elindítom a játékot és akkora képernyőn dobja be hogy nem tudok semmilyen ikonra kattintani. valahol be lehet állítani játékon kívül a képet. vagy van ötlet miért van ez. -
Although #2405 Paradox hétvége a steamen.
8Eur a CK2. Van még pár jó cím. -
Malarki #2404 Elective: választásos, minden nálad egy szinttel lentebb lévő (tehát királynál a hercegek, császárnál a királyok) jelöl valakit és aki a legtöbb szavazatot kapja az lesz az örökös -
arel #2403 Sziasztok. Pontosan mit takar az elective monarchia? Mik a hatásai? És az öröklési rendszer, hogy működik benne? -
stoppos #2402 Leárazás vagyon a streamen. A régi dlc-k 75%, a horse lord 25%. -
stoppos #2401 A way of life ad egy rakás új opciót, azt szeretem.
Lista a nagyobbakról hogy ne keveredj el a mongol arcok miatt. :) -
wednes #2400 Többségi szavazat kell.
Minél magasabb rangú a szavazó arányaiban több a szavazati ereje. Asszem egy herceg 3 szavazattal ér fel. Ha épp nincs többséget kezdj el azok közül szemezgetni, akik nem támogatnak ugyan, de annyira nem is utálnak, nincs nagy negatív megítélés. Őket meg lehet győzni, egy kis ajándékkal, címek adományozásával, kapcsolat ápolásával stb. -
#2399 Egy rakás DLC van hozzá. Amúgy meg steames a játék szóval a patcheket alapból felrakja. -
Herbalista #2398 Tűzviharként terjed az Ortodox vallás a birodalomban. Tekintve, hogy mire az örökösöm trónra lépne, már úgyis mindenki ortodox lesz, úgy döntöttem inkább ráerősítek a térítésre.
Törvénymódosítás: ha folyamatban van egy javaslatom elfogadtatása, akkor az törlődik ha összehívom a seregeket?
Mennyi szavazat (%?) kell egy törvény bevezetéséhez?
-
HavannaJoe #2397 Sziasztok! En Victoria 2-vel jatszom es netezgetes kozben tevedtem a CR2-re.A forumot olvasgatva elegge felcsigazta az erdeklodesemet ez a paradox jatek is.Gondolokzom a megvetelen es ezzel kapcsolatban lenne a kerdesem: itt neztem http://cdgalaxis.hu/PC/21429/crusader-kings-2.html ,eleg jo arban is van.Na mar most ha ezt megveszem,akkor van-e meg hozza valami kiegeszito vagy patch amit be kell szereznem? -
Malarki #2396 Legbiztosabban úgy lehet, ha az örökösödet egy katolikussal nevelteted, ha elég korán elkezded akkor olyan vallású lesz. Aztán mikor felnő akkor mindenkitől követelheted hogy térjenek át a te hitedre.
Pogányoknál van még hogy a keresztény uralkodók küldenek térítőket. Illetve olyan is van hogy ha van más vallású tanácsadód akkor az felajánlhatja hogy térj át az ő hitére, de lehet hogy ez is csak a pogányoknál van. -
Herbalista #2395 az történt végül, hogy mikor meghalt az addigra Kárpátia Császárává felkapaszkodott Salamon, akkor megörökölte a fia (aki addig a bizánci hercegnőcske mellett élt a Görög partok mentén) azt a címet, és látszólag minden sinen volt. Kivéve, hogy időközben a család azon ága áttért az ortodox hitre… szóval most nem nagyon szeretnek minket a magyarok Egyébként a trónörökös kb 2-3 éven belül megölte fatert :) így már Salamon unokája uralkodik Kárpátián.
Hogyan lehetne újra áttérni a katolikus hitre?
Egyébként kezdem átlátni a játékot, és tetszik. Elleszek én ezzel a kövekező 1-2 évben. A vallás menüben amúgy mit lehet okoskodni?
-
Malarki #2394 1. Igen, a vazallusa lesz. Viszont az apjuk révén erős joguk is lesz az összes titulusra is, szóval könnyen polgárháború törhet ki. Ezét is fos a gavelkind.
2. Na ez kicsit bonyolultabb, ezt én is be szoktam nézni néha :D Ha jól értem akkor az örökösödet hozzáadtad bizánci herceg lányához. Ha a bizánci vazallusként van feltüntetve , de nincs semmilyen bizánci birtoka akkor valszeg matrilineáris házasság, ami nem jó. Ilyenkor a születendő gyerekek az anya dinasztiájába fognak tartozni.
Egyébként ha van bizánci birtoka és megörökli a magyar koronát akkor bekerül a Bizánci birodalomba, mint a császár hűbérese. Viszont ez csak akkor van így, ha kisebb rangot örökölsz mint a hűbérurad. Tehát ha pl. ha magyar király hűbérese vagy és megöröklöd mondjuk a lengyel trónt akkor te polák király leszel, de megkapod a magyar területeidet is.
Viszont ha nincs semmi birtoka akkor csak azért bizánci a hűbérura mert az ő udvarában van, de attól simán megörökölheti a magyar koronát.
Remélem érhető, és nem írtam el semmit :D -
Herbalista #2393 Köszi az összefoglalót.
"Gavelkind: a címeid eloszlanak az örökösök között, a legöregebb örökli a legelőkelőbbet. Tehát pl. van egy királyásgod és két hercegséged, erre 3 fiad. A legidősebb lesz a király, a másik kettő kap 1-1 hercegi címet. " OK, de a másik két fiam, aki hercegséget örököl, attól még az elsőszülött vazallusa lesz amikor megörökli a királyságot?
Az csak átmeneti állapot, hogy?: 1. fiamnak egy bizánci herceg trónörökös lányát választottam feleségnek. És most látom, hogy ő most már az após vazallusa. Ha meghalok, megörökli a Magyar trónt és a Bizánci Császár vazallusa lesz?