3032
Crusader Kings II

7439670952_0001009b22_b.jpg
  • Bencee98
    Sziasztok lenne egy problémám! Elindítom a játékot egy darabig remekül megy majd egy ponton folyamatosan lefagy! Mi lehet a probléma?
    A játék eredeti és a verziója 2.4.4!
    Válaszotokat előre Köszönöm!
  • Malarki
    Öröklési törvények:
    Gavelkind: a címeid eloszlanak az örökösök között, a legöregebb örökli a legelőkelőbbet. Tehát pl. van egy királyásgod és két hercegséged, erre 3 fiad. A legidősebb lesz a király, a másik kettő kap 1-1 hercegi címet.
    Primogeniture: gondolom egyértelmű, a legidősebb fiú örököl mindent
    Ultimogeniture: az előző ellentéte, a legfiatalabb fiad örököl mindent
    Seniority : a dinasztiád legidősebb tagja örök mindent
    Elective: választásos, minden nálad egy szinttel lentebb lévő (tehát királynál a hercegek, császárnál a királyok) jelöl valakit és aki a legtöbb szavazatot kapja az lesz az örökös
    Tanistry : hasonló az előzőhöz, de itt csak a saját dinasztiádból lehet jelölni
    A keresztény feudális államoknál ezek vannak, még vannak speciális lehetőségek, a köztársaságoknál teljesen egyedi van, az araboknál is van valami speckó hogy a legerősebb fiad örököl.

A hercegség meg hercegség. :D Több terület irányítását adod át egy hűbéresednek. A bevételed nem lesz több, sőt, attól függ hogy milyen a kapcsolatod azzal akinek odaadod.
  • Herbalista
    Elkezdtem ismerkedni a játékkal. Attól tartok, hogy pont a lényeget nem értem: öröklés és a különböző címek adományozása. Pl kezdtem 1066-ban Salamon Magyar királlyal és aszondja a gép, hogy 3 hercegséget is meg tudok alakítani. kb200 arany, szóval nem olcsó. De ez mire is jó? Megtartom magamnak és több lesz a bevételem? vagy kiadom egy hű alattvalónak aki majd örül?
    Melyik öröklési rendszer a legelőnyösebb? Össze tudná valaki foglalni, hogy melyik hogyan működik?
  • Montanosz
    Az első részhez a magyarositás két fajta verzioja

http://osztott.com/yyUD/
  • Szerzetes89
    Mikor kijött a 2.2-es javítás, (a Charlemagne DLC megjelenése) akkor vették ki. (2014-10-14)
    A 2.1.6-os verzióban még benne kéne lennie. (2014-07-02)
  • arel
    Hali. Az assassin-nal való gyilkolászást melyik patch-al v. dlc-vel lett kitörölve. Mert most már CSAK úgy lehet eltenni láb alól a nemeseket pl. ha mások segítenek . Viszont ez egy kicsit nehézkes, főleg, hogy 80% még a 75% se jön össze. Az assassinnel való ügyködés igaz, hogy iszonyú drága volt de sok esetben (hosszú távon) megérte kiadni rá a pénzt.
  • wednes
    A 2.4.4. a legfrissebb verzió.
  • Herbalista
    Üdv!
    Belekezdenék eme remek játékba. Melyik verzióval kezdjem?
  • Malarki
    Megint elővettem a játékot, így a lovas-nomádos cucc előtt kicsit visszarázódni. kiváncsiságból felraktam a HIP modot is, eddig csak az alapjátékkal toltam. 1066-os kezdés, az utolsó Karoling gróf, egyetlen terület a határ mellett. Elég jól haladok vele.
    Sikerült megörökölni a Porvance-i hercegséget majd a Bourgogne-i királyságot, ez után "átkértem" magam a császárságba. Szépen tudok terjeszkedni, már én vagyok a legerősebb uralkodó a birodalomban. A császári trón az előző karakterrel már majdnem összejött, engem választottak volna utódnak, de az öreg addig húzta hogy én haltam meg előbb. A fiamnak esélye sincs, mert kb. a legalja ember aki valaha élt. :D Kapzsi, zsarnok, önkényes, lusta, falánk, gyáva és a tetejébe még homokos is. Szóval remekül állok vele.
    A család sajnos még nem nagyon terjeszkedett, rajtam kívül még egy német hercegi cím van nálunk, meg majd egy spanyol is jön.
    Azért már most is elég szép uradalmat sikerült összehozni a kezdés óta: KÉP
    Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.08.08. 20:48:50
  • CarajoEsp
    Sziasztok. Valaki mostanaban jatszott a magyarokkal?
    A korábbi patchekben nem okozott gondot, hogy lenyomjam Bulgariat, meg a legelején mostani patchben viszont nagyon megvernek.
    Tud valaki valami jo strategiat?

Köszönöm
  • Black Treff
    Üdv!

Bátorkodtam csinálni Steamre egy közösséget, hogy akik esetleg egymással szeretnének játszani azok is megtalálják egymást (így hátha egy nagyon csoport is összejön és nem kerüljük el egymást itt a fórumon).
    Csatlakozzatok bátran és hívjatok meg bárkit, aki szeretne multiban játszani vagy csak szimplán tanácsot kérni másoktól!

A belépés itt lehetséges:

http://steamcommunity.com/groups/hunck2

Köszönöm!
  • Szerzetes89
    Még nem tudom.
  • Although
    Ma benéztem a CK2-be és új frissítés jött pár napja! Nekem tetszik, szép, hogy még mindig dolgoznak rajta. Aranyos kis csapat ez.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    GAMEPLAY
    - Added auto-invite function to plots
    - Added auto stop plot functionality under intrigue tab.
    - Added Siege leader trait
    - Added so bastard dynasties are generated when the first bastard is born.
    - Fixed so holy orders can use their special units in a defensive war where they are the primary defender.
    - Fixed CTD occured when starting between 1184-1185
    - Fixed Duke Dafydd II of Gwynedd invalid state in history files
    - Slowed down fleet movement
    - Increased movement time for armies onto or off fleets

INTERFACE
    - Added Favorite IP table to multiplayer menu
    - Added an approve button for laws so you can change your mind later if you initially ignored the law.
    - Fixed so you can see what characters has had a plot proposal sent to them.
    - Now support to select ship-exclusive using ALT key.

MODDING:
    - It's now possible to read additional data into existing landed titles in mods
    - It's now possible to read additional data into existing religions in mods
    - Added 'intermarry' parameter to religions, so you can specify if members tend to marry those of specific other religions
    - Exported EXTRA_NR_OF_CHILDREN_FOR_PLAYERS to defines
    - Fixed custom tooltip trigger and effect always returning true
    - Exported ARMY_LOAD_UNLOAD_MOVE_COST to defines

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.07.17. 19:14:56
  • stoppos
    Az ilyet öröm hallani. Este megnézem.
  • Anonymusxx
    A magyarításba mennyire zavart bele? illetve mi a helyzet vele?
  • Szerzetes89
    Hát, ha eredeti a játékod, nem biztos hogy folytatod. Az új patch sikeresen tönkretette a mentéseimet.... köszönöm Paradox!
  • stoppos
    Köszi. ha beleférek ebbe az első háromba, folytatom. :)
  • Szerzetes89
    Bal oldalt, ha az egeret ráviszed a címerre, akkor látni fogod az első három jelöltet.
  • stoppos
    Hmm. Még egy kérdésem lenne. A további örökösöket meg lehet valahogy nézni? Kicsit kellemetlenül érzem magam, hogy 4 gyereket nyírtam ki, csak hogy megtudjam, hogy nem én öröklök így sem. De csak kicsit...
  • stoppos
    Nem, van olyan stoppos, aki fordító?

Megnézhettem volna, csak véletlenül leokéztam, amikor kiírta, hogy be leszek börtönözve. Be kellett vezetni az ultimogenitúrát, aztán egy olyan csajjal maradtam, akinek nem matrilineáris volt a házassága. Bebörtönöztem a férjem, kinyírtam, újra férjhez mentem, aztán mivel mindenki annyira utált, hogy esélyem sem volt helyrehozni, szextombolásba kezdtem a királyságban. Elcsábítottam a királyt, a püspököket, meg kb aki szembejött. Aztán az új apu valamivel megvádolt, bebörtönzött és kinyírt. Nem mondom, hogy nem volt oka, de kíváncsi lettem volna a bűnvádra.
  • Szerzetes89
    Úgy tudom, igen.
    Sőt, szerintem DLC sem kell hozzá, elég ha egy független, tribal nemzettel kezdesz.
    Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2015.07.10. 20:25:36
  • Malarki
    Ez már az Old Goods-ban is benne van? A Chalemagne nincs meg, de régebben játszottam a magyarokkal és ott ilyesmi nem rémlik. Bár lehet csak nem vettem észre.
  • Szerzetes89
    Nem, sajnos nem lehet. Általában a hadifoglyok, a feleség vagy férj szeretői esetleg riválisok járnak így.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Te az a stoppos vagy, aki fordító?

Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2015.07.10. 19:24:26
  • stoppos
    Valahogy vissza lehet nézni, hogy az adott karaktert miért börtönözték be? Csak az látom, hogy a börtönben megölték és kíváncsi lennék az előzményekre.
  • Szerzetes89
    A régi istenek (The Old Gods) vagy a Charlemagne.
  • Fenrir
    Ehhez melyik dlc kell?
  • Szerzetes89
    Pedig tudsz. Csak egy nomád törzs kell hozzá, (pl. magyarok 769-ben) 4-es szintű erőd a fővárosban és technológia (Castle/Town Infrastructure 1). Ha ezek megvannak választhatsz, hogy várrá vagy várossá fejleszted a településed.
    Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2015.07.08. 17:05:25
  • Malarki
    A játékban csak kereskedő-köztársaságok vannak. Ilyet önmagadból nem tudsz csinálni, csak egy hűbéresedből. Ezt úgy tudod megtenni, hogy egy polgármesternek grófságot vagy hercegséget adsz.
  • sirrihard
    Üdv mindenkinek

Az lenne a kérdésem hogy a játékban köztársaság mint államforma hogy lehet létre hozni. Ugyebár kezdésként lehet kezdeni de hogy én a karakteremmel létre tudok-e hozni?
  • kissssss
    horse lords
  • stoppos
    Maximálisan. Ez amolyan próbajáték nekem, iszonyatosakat szopok néha, néha nagyon jól jönnek ki a dolgok. Szórakoztató, plusz amikor nagy a szívás az is inkább vicces, mint idegesítő.
  • wednes
    Nem mindig kompatibilisek egymással a verziók, lehet éppen nem tudsz semmit tenni. EU4-et nemrég frissítették, CK2-t meg nem.
  • Although
    Kicsit hasonlít az életre nem ? :)
  • Although
    Izé ez szerintem elég komoly lett.
    Way of life
    Persze lehet mondani így kellett volna kiadni :)
  • 1Tauri1
    Most próbálom átvinni az EU4 re a Crusader Kings 2-es birodalmam. De nem oldódik fel az exportálás ikon. Valaki csinált már ilyet? Mik a feltételei? hogyan kell?
  • stoppos
    Egyébként bírom Dublin grófját. Abszolút tehettségtelen mindenben, és kb annyira egyszerű lehet, mint egy faék.
    A felesége a kémfőnök, több, mint négyszer akkora intrika értékkel, mint ő és nem is kedveli túlzottan aput. Ebben helyzetben, a mindenhatótól kapott teljes bölcsességét felhasználva, úgy gondolta, hogy a legjobb, ha a fiának újonnan szerzett feleségét megdöngeti egy hideg tavaszi éjjelen és maga gondoskodik a második generációs utódlásról. Van egy olyan érzésem, hogy a liezonok szervezésekor a négyes intrika érték azzal fog járni, hogy nem végelgyengülésben fog meghalni.
  • stoppos
    Mindenki keresztény, da majd este lecsekkolom, kiátkoztak-e valakit. Még az is lehet, hogy valami bug.
  • kissssss
    vagy elfoglalta a szomszéd területet valamilyen pogány népség, bár ez elég valószínűtlen abban az időpontban.
  • Fenrir
    Lehet, hogy kiátkozták a másik terület uralkodóját, ilyenkor támadhatod.
  • stoppos
    Sziasztok.

Elkezdtem az írekel 1066-ban, mert olvastam hogy kezdőbarát, ismerkedni a játékkal.
    Dublinban voltam, a fater még életben volt, de azt a tesó örökölte. Bevezettem a primogenitúrát, úgyhogy végül is én kaptam. Nem teljesen értem, hogy ez rá miért vonatkozott, de így sem rossz.
    A másik amit viszont még most sem értek és ez lenne a kérdésem, hogy ezután tudtam szent háborút hirdetni a szomszéd Kildare ellen, csak nem tudom hogy ezt alapból lehetett ott valamiért, vagy azért tudtam, mert leküldtem a főpapot a pápához és összehaverkodtak. Mert körülbelül az ős halálának időpontjában kaptam egy üzenetet, hogy a pápa szerint én nagyszerű fickó vagyok, de szent háborúról egy szót sem szólt.
    Ezt tudja valaki miért van?
    Utoljára szerkesztette: stoppos, 2015.06.04. 10:16:27