Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Vater 23, 2015.10.30. 08:06:19
biztos nagyon fogyott
Uplay: Rakkimcer_HUN Steam: Rakkimcer
"I've won every battle, but I'm losing this war."
megkeresed a játékot, ha ráállsz a nevére, akkor a bal oldalon megjelenik egy wait szöveg, arra kattintva wait listre kerül
az oldalon meg látsz egy Deals és waitlist-et, ott tudsz váltani a nézetek között
ezeknél is lehet vásárolni (direkt nem rakom linkre), de itt előfordulhatnak kamuk is, bár én még nem csalódtam ezekben sem 😊
http://www.dlcompare.com/
http://www.allkeyshop.com/blog/
https://www.g2a.com/ - itt vigyázni kell shield opcióval 😊
isthereanydeal.com normális oldalakat tartalmaz, g2a.com nincs is közte, pedig onnan is vásároltam már játékokat, de még steam, uplay, origin sem dobta vissza soha azokat 😊
Crusader Kings II: Horse Lords $3.74
Crusader Kings II: Horse Lords Content Pack $1.49
5% kedvezmény kód: pcgames5off
link
Persze azóta mit tettek hozzá nem tudom.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.10.28. 12:43:30
Muszlinokban nem vagyok otthon, valaki leírná az öröklési rendszerük lényegét, és a főbb tudnivalókat (főleg a dekadecitről)?
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.10.21. 14:12:02
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
(most hirtelenjébe nem jut eszembe hol mutatja a % állást)
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
"Do you have Windows 8.1? If so, the issue is with that, not CKII. Go into the display options and choose the 'low' option for the font and stuff (it should be set to medium, which means 'medium big'). That caused problems for me also, and I thought it was a Steam issue but it's a Windows 8.1 issue."
arel: ha több egy szinten lévő címed van akkor kiválaszthatod hogy melyik legyen az elsődleges. Csak rá kel kattintani a címerére, ott ahol létrehozni és feloszlatni is tudod lesz egy olyan hogy elsődlegessé tesz vagy ilyesmi.
8Eur a CK2. Van még pár jó cím.
Lista a nagyobbakról hogy ne keveredj el a mongol arcok miatt. 😊
Minél magasabb rangú a szavazó arányaiban több a szavazati ereje. Asszem egy herceg 3 szavazattal ér fel. Ha épp nincs többséget kezdj el azok közül szemezgetni, akik nem támogatnak ugyan, de annyira nem is utálnak, nincs nagy negatív megítélés. Őket meg lehet győzni, egy kis ajándékkal, címek adományozásával, kapcsolat ápolásával stb.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Törvénymódosítás: ha folyamatban van egy javaslatom elfogadtatása, akkor az törlődik ha összehívom a seregeket?
Mennyi szavazat (%?) kell egy törvény bevezetéséhez?
Pogányoknál van még hogy a keresztény uralkodók küldenek térítőket. Illetve olyan is van hogy ha van más vallású tanácsadód akkor az felajánlhatja hogy térj át az ő hitére, de lehet hogy ez is csak a pogányoknál van.
Hogyan lehetne újra áttérni a katolikus hitre?
Egyébként kezdem átlátni a játékot, és tetszik. Elleszek én ezzel a kövekező 1-2 évben. A vallás menüben amúgy mit lehet okoskodni?
2. Na ez kicsit bonyolultabb, ezt én is be szoktam nézni néha 😄 Ha jól értem akkor az örökösödet hozzáadtad bizánci herceg lányához. Ha a bizánci vazallusként van feltüntetve , de nincs semmilyen bizánci birtoka akkor valszeg matrilineáris házasság, ami nem jó. Ilyenkor a születendő gyerekek az anya dinasztiájába fognak tartozni.
Egyébként ha van bizánci birtoka és megörökli a magyar koronát akkor bekerül a Bizánci birodalomba, mint a császár hűbérese. Viszont ez csak akkor van így, ha kisebb rangot örökölsz mint a hűbérurad. Tehát ha pl. ha magyar király hűbérese vagy és megöröklöd mondjuk a lengyel trónt akkor te polák király leszel, de megkapod a magyar területeidet is.
Viszont ha nincs semmi birtoka akkor csak azért bizánci a hűbérura mert az ő udvarában van, de attól simán megörökölheti a magyar koronát.
Remélem érhető, és nem írtam el semmit 😄
"Gavelkind: a címeid eloszlanak az örökösök között, a legöregebb örökli a legelőkelőbbet. Tehát pl. van egy királyásgod és két hercegséged, erre 3 fiad. A legidősebb lesz a király, a másik kettő kap 1-1 hercegi címet. " OK, de a másik két fiam, aki hercegséget örököl, attól még az elsőszülött vazallusa lesz amikor megörökli a királyságot?
Az csak átmeneti állapot, hogy?: 1. fiamnak egy bizánci herceg trónörökös lányát választottam feleségnek. És most látom, hogy ő most már az após vazallusa. Ha meghalok, megörökli a Magyar trónt és a Bizánci Császár vazallusa lesz?
A játék eredeti és a verziója 2.4.4!
Válaszotokat előre Köszönöm!
Gavelkind: a címeid eloszlanak az örökösök között, a legöregebb örökli a legelőkelőbbet. Tehát pl. van egy királyásgod és két hercegséged, erre 3 fiad. A legidősebb lesz a király, a másik kettő kap 1-1 hercegi címet.
Primogeniture: gondolom egyértelmű, a legidősebb fiú örököl mindent
Ultimogeniture: az előző ellentéte, a legfiatalabb fiad örököl mindent
Seniority : a dinasztiád legidősebb tagja örök mindent
Elective: választásos, minden nálad egy szinttel lentebb lévő (tehát királynál a hercegek, császárnál a királyok) jelöl valakit és aki a legtöbb szavazatot kapja az lesz az örökös
Tanistry : hasonló az előzőhöz, de itt csak a saját dinasztiádból lehet jelölni
A keresztény feudális államoknál ezek vannak, még vannak speciális lehetőségek, a köztársaságoknál teljesen egyedi van, az araboknál is van valami speckó hogy a legerősebb fiad örököl.
A hercegség meg hercegség. 😄 Több terület irányítását adod át egy hűbéresednek. A bevételed nem lesz több, sőt, attól függ hogy milyen a kapcsolatod azzal akinek odaadod.
Melyik öröklési rendszer a legelőnyösebb? Össze tudná valaki foglalni, hogy melyik hogyan működik?
http://osztott.com/yyUD/
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
A 2.1.6-os verzióban még benne kéne lennie. (2014-07-02)
Belekezdenék eme remek játékba. Melyik verzióval kezdjem?
Sikerült megörökölni a Porvance-i hercegséget majd a Bourgogne-i királyságot, ez után "átkértem" magam a császárságba. Szépen tudok terjeszkedni, már én vagyok a legerősebb uralkodó a birodalomban. A császári trón az előző karakterrel már majdnem összejött, engem választottak volna utódnak, de az öreg addig húzta hogy én haltam meg előbb. A fiamnak esélye sincs, mert kb. a legalja ember aki valaha élt. 😄 Kapzsi, zsarnok, önkényes, lusta, falánk, gyáva és a tetejébe még homokos is. Szóval remekül állok vele.
A család sajnos még nem nagyon terjeszkedett, rajtam kívül még egy német hercegi cím van nálunk, meg majd egy spanyol is jön.
Azért már most is elég szép uradalmat sikerült összehozni a kezdés óta: KÉP
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.08.08. 20:48:50