Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!

Bátorkodtam csinálni Steamre egy közösséget, hogy akik esetleg egymással szeretnének játszani azok is megtalálják egymást (így hátha egy nagyon csoport is összejön és nem kerüljük el egymást itt a fórumon).
Csatlakozzatok bátran és hívjatok meg bárkit, aki szeretne multiban játszani vagy csak szimplán tanácsot kérni másoktól!

A belépés itt lehetséges:

http://steamcommunity.com/groups/hunck2

Köszönöm!
Még nem tudom.

"I've won every battle, but I'm losing this war."

Ma benéztem a CK2-be és új frissítés jött pár napja! Nekem tetszik, szép, hogy még mindig dolgoznak rajta. Aranyos kis csapat ez.
GAMEPLAY
- Added auto-invite function to plots
- Added auto stop plot functionality under intrigue tab.
- Added Siege leader trait
- Added so bastard dynasties are generated when the first bastard is born.
- Fixed so holy orders can use their special units in a defensive war where they are the primary defender.
- Fixed CTD occured when starting between 1184-1185
- Fixed Duke Dafydd II of Gwynedd invalid state in history files
- Slowed down fleet movement
- Increased movement time for armies onto or off fleets

INTERFACE
- Added Favorite IP table to multiplayer menu
- Added an approve button for laws so you can change your mind later if you initially ignored the law.
- Fixed so you can see what characters has had a plot proposal sent to them.
- Now support to select ship-exclusive using ALT key.

MODDING:
- It's now possible to read additional data into existing landed titles in mods
- It's now possible to read additional data into existing religions in mods
- Added 'intermarry' parameter to religions, so you can specify if members tend to marry those of specific other religions
- Exported EXTRA_NR_OF_CHILDREN_FOR_PLAYERS to defines
- Fixed custom tooltip trigger and effect always returning true
- Exported ARMY_LOAD_UNLOAD_MOVE_COST to defines

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.07.17. 19:14:56

Az ilyet öröm hallani. Este megnézem.

A magyarításba mennyire zavart bele? illetve mi a helyzet vele?
Hát, ha eredeti a játékod, nem biztos hogy folytatod. Az új patch sikeresen tönkretette a mentéseimet.... köszönöm Paradox! <#duhos2>

Köszi. ha beleférek ebbe az első háromba, folytatom. :)

Bal oldalt, ha az egeret ráviszed a címerre, akkor látni fogod az első három jelöltet.

Hmm. Még egy kérdésem lenne. A további örökösöket meg lehet valahogy nézni? Kicsit kellemetlenül érzem magam, hogy 4 gyereket nyírtam ki, csak hogy megtudjam, hogy nem én öröklök így sem. <#vigyor> De csak kicsit...

Nem, van olyan stoppos, aki fordító?

Megnézhettem volna, csak véletlenül leokéztam, amikor kiírta, hogy be leszek börtönözve. Be kellett vezetni az ultimogenitúrát, aztán egy olyan csajjal maradtam, akinek nem matrilineáris volt a házassága. Bebörtönöztem a férjem, kinyírtam, újra férjhez mentem, aztán mivel mindenki annyira utált, hogy esélyem sem volt helyrehozni, szextombolásba kezdtem a királyságban. Elcsábítottam a királyt, a püspököket, meg kb aki szembejött. Aztán az új apu valamivel megvádolt, bebörtönzött és kinyírt. Nem mondom, hogy nem volt oka, de kíváncsi lettem volna a bűnvádra. <#zavart1>

Úgy tudom, igen. <#vigyor0>
Sőt, szerintem DLC sem kell hozzá, elég ha egy független, tribal nemzettel kezdesz.
Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2015.07.10. 20:25:36

Ez már az Old Goods-ban is benne van? A Chalemagne nincs meg, de régebben játszottam a magyarokkal és ott ilyesmi nem rémlik. Bár lehet csak nem vettem észre.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Nem, sajnos nem lehet. Általában a hadifoglyok, a feleség vagy férj szeretői esetleg riválisok járnak így. <#hehe>
Te az a stoppos vagy, aki fordító? <#vigyor3>
Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2015.07.10. 19:24:26

Valahogy vissza lehet nézni, hogy az adott karaktert miért börtönözték be? Csak az látom, hogy a börtönben megölték és kíváncsi lennék az előzményekre.

A régi istenek (The Old Gods) vagy a Charlemagne.

Fenrir
Ehhez melyik dlc kell?

A halál csupán a kezdet...

Pedig tudsz. <#awink> Csak egy nomád törzs kell hozzá, (pl. magyarok 769-ben) 4-es szintű erőd a fővárosban és technológia (Castle/Town Infrastructure 1). Ha ezek megvannak választhatsz, hogy várrá vagy várossá fejleszted a településed.
Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2015.07.08. 17:05:25

A játékban csak kereskedő-köztársaságok vannak. Ilyet önmagadból nem tudsz csinálni, csak egy hűbéresedből. Ezt úgy tudod megtenni, hogy egy polgármesternek grófságot vagy hercegséget adsz.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Üdv mindenkinek

Az lenne a kérdésem hogy a játékban köztársaság mint államforma hogy lehet létre hozni. Ugyebár kezdésként lehet kezdeni de hogy én a karakteremmel létre tudok-e hozni?

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Maximálisan. Ez amolyan próbajáték nekem, iszonyatosakat szopok néha, néha nagyon jól jönnek ki a dolgok. Szórakoztató, plusz amikor nagy a szívás az is inkább vicces, mint idegesítő.

Nem mindig kompatibilisek egymással a verziók, lehet éppen nem tudsz semmit tenni. EU4-et nemrég frissítették, CK2-t meg nem.

Kicsit hasonlít az életre nem ? :)

Izé ez szerintem elég komoly lett.
Way of life
Persze lehet mondani így kellett volna kiadni :)

Most próbálom átvinni az EU4 re a Crusader Kings 2-es birodalmam. De nem oldódik fel az exportálás ikon. Valaki csinált már ilyet? Mik a feltételei? hogyan kell?
Egyébként bírom Dublin grófját. Abszolút tehettségtelen mindenben, és kb annyira egyszerű lehet, mint egy faék.
A felesége a kémfőnök, több, mint négyszer akkora intrika értékkel, mint ő és nem is kedveli túlzottan aput. Ebben helyzetben, a mindenhatótól kapott teljes bölcsességét felhasználva, úgy gondolta, hogy a legjobb, ha a fiának újonnan szerzett feleségét megdöngeti egy hideg tavaszi éjjelen és maga gondoskodik a második generációs utódlásról. Van egy olyan érzésem, hogy a liezonok szervezésekor a négyes intrika érték azzal fog járni, hogy nem végelgyengülésben fog meghalni.

Mindenki keresztény, da majd este lecsekkolom, kiátkoztak-e valakit. Még az is lehet, hogy valami bug.

vagy elfoglalta a szomszéd területet valamilyen pogány népség, bár ez elég valószínűtlen abban az időpontban.

Fenrir
Lehet, hogy kiátkozták a másik terület uralkodóját, ilyenkor támadhatod.

Sziasztok.

Elkezdtem az írekel 1066-ban, mert olvastam hogy kezdőbarát, ismerkedni a játékkal.
Dublinban voltam, a fater még életben volt, de azt a tesó örökölte. Bevezettem a primogenitúrát, úgyhogy végül is én kaptam. Nem teljesen értem, hogy ez rá miért vonatkozott, de így sem rossz.
A másik amit viszont még most sem értek és ez lenne a kérdésem, hogy ezután tudtam szent háborút hirdetni a szomszéd Kildare ellen, csak nem tudom hogy ezt alapból lehetett ott valamiért, vagy azért tudtam, mert leküldtem a főpapot a pápához és összehaverkodtak. Mert körülbelül az ős halálának időpontjában kaptam egy üzenetet, hogy a pápa szerint én nagyszerű fickó vagyok, de szent háborúról egy szót sem szólt.
Ezt tudja valaki miért van?
Utoljára szerkesztette: stoppos, 2015.06.04. 10:16:27

na gyorsan töröltem a gfx mappát, úgy látszik ez helyredobta a dolgokat mert mindenki vissza kapta a jól megszokott címerét... hálából a gép gyorsan be is támadott 2 oldalról. <#buck>

mi a fene válthatta ki azt hogy most jó pár grófságnak hercegségnek és királyságnak a címere teljesen megváltozott, pl tegnap létrehoztam a svéd királyságot de ma betöltve a mentést a királyság címere átváltott full pirosra, a norvégok meg megkapták a dán címert, nyugati frankok meg kaptak valamilyen muszlim macskakaparást és így tovább.

van erre valamilyen megoldás?

Nem nagyon pro alatt azt értem, hogy nem érzem magam annak. Amúgy már több száz játékban töltött órám van. Kipróbáltam kb minden országot.
Fenrir
Ha nem vagy nagyon pro akkor szerintem ne erőltesd a magyarokat még. Nehézségi szintet nézve ők már bőven középnehezek, mert a királyság instabil, közel vannak a balkáni és szláv forró pontokhoz, stb.

Az írek az igazán easy-mode, ott meg lehet tanulni a játékot.

Ha nagyon a magyarokat akarod erőltetni akkor esetleg próbálj egy vazallussal játszani, kevesebb dologra kell figyelni és közben megtanulod a játékot, plusz külön kihívás, hogy a dinasztiád legyen az uralkodó család.

Nagyon tetszett az a krónika amit belinkeltetek. Kedvem is támadt egy ilyet csinálni magam is. Csak választani nem tudok. Nem vagyok annyira pro szóval a lengyel vagy a magyar királyságra gondoltam első körben. Szerintetek?
Üdv emberek!!

Egy kis pünkösdi milti?? A steam elérésem http://steamcommunity.com/id/rumlibatya . Nincs meg az összes DLC de attól még jót játszhatnánk.
Sziasztok!
Megvettem az alapjátékot, és amikor indítanám a Steamről, azt írja ki, hogy a játék működése leállt. Mi lehet a baja? Mi a megoldás? Tudna valaki segíteni? Köszi.
Kmarha

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Fenrir
Tudja valaki, hogy 0.8e a legfrissebb verzió a honosításhoz?

Engem is jelöljetek bátran, ffekete84 a nevem, ha minden igaz. Én inkább 2-3 emberrel játszanék max, mivel nincs sok időm, és így is nehéz összehozni egy játékot, ami mindenkinek jó :)
Steamen bárki addolhat http://steamcommunity.com/id/psztpszt (privát profilosokat sajnos nem veszek fel) a fiókom multiznék ezerrel minél többen vagyunk annál jobb :P kellene ilyet szervezni esetleg akinek törten van meg azt is valahogy összehozhatnánk
Nyugi engem több év után is folyamatosan meg tud lepni. Az örökösítéssel nekem is sokszor volt bajom. Játszottam egy görög hercességgel, folyamatosan a második fiam jelezte ki örökösnek, de az első kapta meg a császártól a hercegséget, ilyenkor újra betöltöttem, de azért zavar, hogy a pénz és a családtagok a második gyerek kapta. Azt sem értem, hogy miért nincs frakció a viceroyalty megváltoztatásáért.Szerimtem ellenőrizd, hogy tényleg seniority az örökösítés, és nézd meg kik a trónkövetelők, azok is fiatalok, vagy azok öregek. Ha meg ezt csak a bug okozza azt javaslom, hogy add valainek a királyságot, mert egy Görög- Anatóliai király eléggé veszélyes hűbéresként. Elméletileg nem lehet az a baj, hogy joga van rá.
Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy nem értem ezt a hülye örökösödést :D Van már 300 órám lassan a játékban, és még indig meg tud lepni valamivel. Most a bizánci birodalmat terelgetem a hódítás útján. A problémám, hogy valamiért megalkottam a Görög és az Anatólia királyi címeket. Anatóliát kiadtam egy családtagnak, akinek nincs claimje a császári trónra, a görögöt viszont megtartottam magamnak. Agnatic-cognatic seniority az öröklés a görög királyságban és a bizánci császárságban is, mégis más a két örökös. A görög címet egy 19 éves ifjonc vinné, a bizáncit pedig a legidősebb férfi a dinasztiámból. Pár évig nem volt ezzel gond, mind a két címet ugyanaz az ember vitte volna halálom után, majd egyszer csak kiírta, hogy új örökösöm lett a császárságban, és nem értem, miért. A fiatal örökösnek van strong claimje a görög, bizánci, és anatóliai trónra is (aki a császárságot örökli), a görög királyság örököse (az idős) pedig csak egy weak claimmel rendelkezik a császárságra. Lehet ez a baj?
Sziasztok! A Steamen szeretnénk kialakítani egy csoportot akik játszanának szívesen egy közös szerveren. Eddig 2 en vagyunk de bárki akit érdekel, írja meg. Nem baj ha kezdő vagy én is csak kb 2 hónapja játszom. De ez a játék neten lehet a legnagyobb buli az előzetes tapasztalataim szerint.
Steam fiók: hentagramm

Ui: Ezt a fórumot is rendszeresen olvasom.

Úgy tűnik megvan a megoldás. Legalábbis nekem az utóbbi 1-2 óra játékidőmben nem jelentkezett mentési hiba.
Szóval amennyiben Windows 7-ed van, úgy menj a Start-ra és írd be a keresőbe, hogy cmd. Mikor megjelennek a találatok, a cmd-t ctrl+shift+enterrel nyisd meg (admin mód) és ezt másold be, vagy írd be:
bcdedit /set increaseuserva 3072

Ha esetleg később vissza akarnád vonni, akkor ezt:
bcdedit /deletevalue increaseuserva

Ez elvileg csak akkor működik, ha van legalább 2 Gb memóriád a gépen. Nem akarom elkiabálni, de eddig működik nálam,

A steam-en böngészd a műhelyt, az a legbiztosabb, hogy működik.
Sziasztok. Érdekelne hogy honnan tudnék letölteni módokat a játékhoz. Esetleg valami ismertető féle magyarul modokhoz van valahol.

Ez nekem is előfordul sokszor. Főleg mikor eltelt pár évtized (nekem is az eredeti van meg) Nem tudom mi okozza, utánanéztem már a neten, de semmi érdemlegeset nem találtam, vagy ha mégis, akkor valami olyan agyonbonyolított módszert, amit még magyarul sem értenék :)
Annyit tehetsz, hogy mikor mentesz, mindig megnézed, hogy tényleg elmentette-e, és ha látod, hogy nem, akkor újraindítod a játékot (automentésnél meg úgyis kidob hibával).
Üdv. Nemrég megvettem a játékot. De így is gondjaim akadtak vele. Először az volt, hogy automentésnél kidobott a játék, így kikapcsoltam az auto mentést. Ez után ment is minden rendesen, de most meg, olyan kétszáz játékbeli év után új probléma van. Hiába mentem el én magam a játék állását, nem ment. Nekem azt írja minden ok, de aztán mikor másnap betölteném se híre se hamva a mentésemnek. Így meg ugye ezt játékot nincs értelme játszani. :D
Próbáltam törölni a régi mentéseket, mert bár egyáltalán nincs tele a lemez, de ki tudja mi a kínja. Nem segített.
Tudna valaki segíteni? Mi lehet a probléma?