Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Az "independent" területről kiderült, hogy egy nagyobb birodalom része, csak az anyaországtól jó messzire le volt szakadva, én pedig figyelmetlen voltam (de még mindig "independent"-nek van feltüntetve).
2. A claimre azért tértem ki, mert "casus beli" nélkül és claimes emberkék hiányában egyszerűen leáll a terjeszkedésem ameddig egy kisebb országgal vagyok. Házasodás nem mindig opció, mert pl a muszlimoknál nem igazán dívik a nőági örökösödés.
3. Köszi 😊
For the greater good
2. A claim szerzés random, van rá X% évente. Minél jobb a kancellár annál nagyobb az esély, de ugyan úgy random marad. Lehet hogy 2 hónap alatt bejön, lehet hogy 10 év után se.
3. Ha jól tudom, külföldre csak a pogányokhoz lehet küldeni térítőket, a "rendes" vallású területekre nem.
A papokat be lehet tolni a bíborosok kollégiumába, akik a pápaválasztást intézik. Ott láthatod hogy ki lesz a pápa utódja ha meghal és azt a saját hűbéresedet akinek erre a legnagyobb esély van. Mellette lehet kampányolni pénzért így nő az esélye. HA őt választják meg akkor neked jó lesz. Annyira nagyon azért nem, de könnyebb lesz kérni tőle dolgokat.
A piety meg(ha erre gondolsz) akkor olyan mint a prestig, minél nagyobb annál jobban szeretnek az egyházi személyek.
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.12.26. 14:49:46
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
-Erős claimem van egy területre, de nem tudom megtámadni (elvileg azért mert a terület "independent"😉, mit lehet ilyenkor tenni?
-A kancellárom nagyon jó képességű, a presztizspontom is magas, de claimet gyártani egy területre rengeteg időbe kerül, van, hogy nem is ad be claimet. Min múlik még a dolog? Mert azon a területen ahová claimet szeretnék, egyszerűen nincs olyan személy akit átcsábíthatnék magamhoz. Emiatt nem tudok területet sem növelni. Más taktika ilyen esetben?
-A papok, imámok esetében miért csak országon belül tudok téríteni, amikor mellettem más vallású területek is vannak (muszlimokkal vagyok)? Továbbá elképzelhető, hogy az egyházi emberemet (vagy az uralkodómat) valami pozícióba tolják az egyházán belül? Ha igen, mi kell hozzá? Mert van egy hallom egyházi presztizspontom is, de mire lehet menni vele?
Ha jönne válasz, előre is köszi!
For the greater good
Próbálta valaki a nomádokat így?
Pc guru teszt
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Amúgy igen, a választásos rendszernél az egyik legfontosabb az utód kinevelése, magas diplomácia értékkel. Saját földed nem sok lesz, hacsak nem akarsz szívni a -15 opinionokkal. Az elsőnél azt csináltam, hogy magam neveltem 15 éves koráig, majd odaadtam egy olyannak, akinek 4-es szintű diplomáciája volt. Onnantól én neveltem az utódokat. Plusz földet is kell neki adni, ami megintcsak csökkenti a saját földterületet. Hacsak el nem plotolod valakitől. Ha meg mégis kimegy a kezedből a hatalom, addig kell gyilkolászni a népet, amíg csak egy olyan utód marad az ellennél, aki olyan, mint a tied volt. 😊
Egy Magyarország területű játéknál még azt is meg lehet próbálni, hogy feltöltöd a hercegségeket a saját családoddal, onnantól nem nagyon kerülhet ki a kezedből a hatalom, de egy Német-Római császárságnál nem tudom ez mennyire lenne járható út. Amúgy is agyfaszt kaptam attól az országtól. Tele van papokkal, én meg azokat utálom mikromenedzselni, hogy jobban szeressenek, mint a pápát. Meg hol elfelejtem kinevezni az utódot, hol csak ájtatoskodnom kéne többet, ehh.
ahogy mondani szokták.... innen szép nyerni 😄D
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Salamonnal kapcsolatban pedig igazad lehet, közben eszembe jutott, hogy Aba nemzetiségű gróffal kezdtem, esélyem sem volt az elején. Elébb a hercegi címet kellett összeszedni.
Pont most volt hogy megszereztem a császári címet(megválasztottak), 2 generációig megtartottam, majd jött egy olyan uralkodóm aki így kb worst caracter ever. Homokos, kegyetlen, önző, cinikus, falánk, lusta és még gyáva is volt, jó sz*r tulajdonságokkal. Mondanom se kell hogy rühellte mindenki, és bárhogy machináltam nem sikerült császárrá választatni. És innentől a kötsög Ludolfingerek úgy bebetonozták magukat hogy azóta se tudtam kiütni őket.
Még a legelső játékban szaldtam bele abba, hogy a segghülye, nullás diplomáciájú trónörököstől nem tudtam az istennek sem megszabadulni. Akkor váltottam választásosra és soha nem volt gondom, hogy kedveljenek. Figyeltem a magas diplomácia értékre, hogy a kiszemlélt örökösnek felnőttként legyen földje és onnantól veled szavaznak.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A választásos monarchiát én szvsz rühelem, túl sokat kell gürcölni hogy biztos legyen az utódlás. A primogenitura sokkal biztosabb és kiszámíthatóbb.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
köszi . de bármilyen jó tanács is jó lenne a magyar kampányhoz. köszi.
1. úgy tudtam, hogy csak a saját kezelésben lévő tartományokat kell/érdemes fejleszteni építkezéssel. A többit a hűbéresek majd fejlesztik. De most belefutottam abba, hogy elfoglaltam területet, nem volt rajta kőépület, csak faerődítmény, és az istennek sem akart építeni kastélyt a széparcú, nekem kellett megépíteni neki, addig duzzogott. Miután megépítettem, rögtön abbahagyta a morcit. Én voltam a hercege, lehet ezért? Anyagilag ez gondot fog okozni, nem keveset.
2. a technológiák terjedése a másik. Én úgy tudtam ez automatikus, és a gazdasági tanácsadóval ezt lehet gyorsítani. Kell egy fejlett tartomány, és a körülötte levők szépen átveszik a technológiákat, tovább terjesztik és így tovább. De van olyan tartományom, ami iszonyat lassan fejlődik. Pénze van(nincs nemesi adó), háború nincs, még csak nem is ellenséges, akkor mi a pék lehet? Ehhez kapcsol, hogy a tanácsadó, ahova kihelyeztem, csak abban a tartományban fejt ki hatást, vagy a tartománnyal határosakban is?
Mas:
Valaki probalta mar a Game of thrones modot a jatekhoz?
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.12.09. 08:34:12
Ha ez a CK2 tetszik akkor gondolom az is tetszene. vagy az EU 4 innovatívabb, akciódúsabb ?
A nomád (magyar ebben az esetben) rendszer egészen más mint a hagyományos. Bizonyos szempontból jóval könnyebb mert nagyon gyorsan lehet terjeszkedni, másrészt építkezni, fejlesztgetni nem fogsz sokat. Ki kell tanulni a szövetségi rendszert, mert a vazallus klánok seregeit nem tudod közvetlenül irányítani és vigyázni kell, hogy nagyobb sereget tarts fent mint a klánok (ami sok pénzbe kerül), mert különben fellázadhatnak.
A vikingek megint más tészta, nekik tribal rendszerük van (Jorvik kivételével), aminek a legnagyobb problémája (soha nem is játszom velük emiatt) az gavelkind örökösödési rendszer, vagyis a birtokokat szétosztják a fiúk között. Összehozol egy szép nagy birodalmat, aztán meghal a király és hirtelen ott állsz megint egy provinciával meg egy csapat lázongó vazallussal.
Utoljára szerkesztette: stoppos, 2015.12.08. 13:06:49
mostanra már a grófságomban ( hiába vagyok "király"😉 jól mennek a dolgok, van 5 gyermekem, örökösöm 2 fiúval stb. de most jött az értesítés hogy megkezdődött a viking kor.... gondolom most majd bármikor megjelenhetnek nagyobb fosztogató seregekkel.
amit még nem értek az a katonai-háborús rész. a mellettem lévő essex grófsággal háborúztam. először is felvettem 300 arany kölcsönt a zsidótól, majd az én seregem mellé vettem fel zsoldosokat. így már elég emberem lett essexet elfoglalni ( 3 területes) igen ám de a városait többször is elfoglalva a területek nem lettek az enyémek, hanem egy békekötés után csak sarcot fizettek, ami nem egy nagy pénz ugye. a területek be lettek "vonalkázva" de maradt a régi gróf . 😞( szóval nem jöttem még rá hogy miért nem tudtam a területeit elvenni tőlük és miért nem az én grófságom lett nagyobb a győztes háború után ?
Egyébként én azt mondom, hogy kezdésnek az ilyen kis egytartományos grófocskák nem túl jó választások, mert semmit se lehet velük csinálni. Valami keresztény uralkodó jobb választás, talán velük a legegyszerűbb a játék.
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.12.07. 21:09:04
a másik gond hogy a seregem kicsi, alig 500 fő. a szolgabírót ugyan kiküldtem hogy toborozzon de ennyi, az meg kevés lesz egy várat elfoglalni. hiába ni ez nem a total war, ahol megszoktam hogy pár kör után betámadhatok és annektálom a területet... 😊
És igen, akkor tanulod és érted meg ha játszol vele, elsőre talán hogy kicsit riasztó, de pár nap alatt bele lehet tanulni. Ha valami meg nem világos akkor kérdezz itt.
Ez nem az egyszer végigtolom kategória, ez benne a jó.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.12.07. 17:47:11