3032
Crusader Kings II
-
Malarki #2632 Megvettem a Conclave DLC-t. Hát lehet nem kellett volna. Vannak jó dolgok, mint pl a gyereknevelés átalakítása, de hát ez a tanácskezelés, ez valami borzalom. Természetesen a legnagyobb fogyatékosok akarnak tagok lenni, de vagy huszan egyszerre, aki meg kimarad -40-es kapcsolat, köszi... Az elején rögtön volt egy lázadás ami megemelte a tanács hatáskörét, így most már törvényt se tudok hozni, mert ahhoz is kell a beleegyezésük, ami nem kicsit érdekes de annál inkább nevetséges. Így most lényegében parlamentáris monarchia vagyok 870-ben... Ja, és persze a tanács hatáskörét csak úgy lehet csökkenteni ha azt megszavazza a tanács, vagyis sehogy.
Szóval lehet hogy az a 15 euró ment a kukába. -
kissssss #2631 valamilyen event rémlik nekem amivel el lehet tüntetni ezt a traitet, elvileg jó viszonyban kell lenned a pápával... -
Malarki #2630 A Kinslayer traitet el lehet valahogy tüntetni? Véletlenül (tényleg véletlen volt :D) kivégeztetem a testvérem, ezt a dinasztiám többi nem nézi túl jó szemmel. Ha jól emlékszem volt rá valami mód, valami event talán. Már az összes pénzem elküldtem a pápának a k*rva bűnbocsánatokért, de az nem működött. -
#2629 Hát igen ez elég egy véres korszak volt. Majd megszámolom, most nincs előttem az a gép, de 100 év alatt minimum 8 kalaposomat ölték le vadászbalesetben, esett le a lépcsőn, lépett bele kígyóharapásba. Évente legalább két parasztlázadás, 5 évente király lázadás (mikor le akarják cserélni a jelenlegit.. volt hogy hagytam is, hátha kapok olyant, akinél ez a strain nincs jelen). Két nagyobb királyságom foszlott vele semmissé, de végül gyökerestül kiirtották a rossz hajtást :D
Ezek után szent ember leszek, nincs hátbaszúrka, a foglyokat megetetem, megitatom aztán szabadon eresztem. Még egy ilyen tulajdonságot nem akarok összeszedni.
Más, kiadták a Stellarist, a Paradox űrstratégiáját, hát nem tűnik ez sem egyszerűnek: https://www.youtube.com/watch?v=bhLKM2HPLJQ
-
Malarki #2628 Hát az is egy megoldás, bár kicsit nehéz összehozni. :D -
#2627 Közbe megoldódott. Legyilkoltak mindenkit arról az ágról, így átkerült egy új tiszta hajtásra a a korona :) -
Malarki #2626 Elvileg idővel csökken, 15-20 éveket írnak, illetve uralkodóváltáskor is csökken, persze csak akkor ha közben nem csinálsz olyan dolgokat ami növelhetné. -
#2625 van ötlet, hogy kódon kívűl hogy lehet megszabadulni a dynactic stain-től? Azt írja, hogy évtizedek alatt csökken az értéke. Most már lassan 100 éve velem van, és egyszer lement -90-re, de minden máskor -100-as véleményt ad a karakterenek (meg -10 diplomációát). Kb 20 évente buknak el az uralkodóim olyan ellenállás van velük szemben.
van bármi féle lehetőség (valamire rágyúrni a gyerek oktatásánál, bizonyos célokat kiválasztani... tudom is én ? ), vagy ez valami bug lesz, és nem kellene évezredekig tartania eme megbélyegzésnek? (GoT mód)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.05.06. 20:59:20 -
stoppos #2624 Primó, vagy Választás.
Ha rágyúrsz a diplomáciára simán lehet választásos rendszer. Ugye ott a hátulütő, ha nem téged választanak. A primónál meg, ha a kölkök nagy része annyira okos, mint egy szendvics.
Én spec szeretem a választásos rendszert, bár olyankor nincs sok saját területem és a központosítást sem érdemes nagyon tolni. Viszont kárpótol, hogy általában elég nagy seregeket adnak a vazallusok, mert szeretnek.
Van még az ultimogenitúra, na azt kerülöm, mert túl gyakran kell 2 évessel játszani. :/ Plusz ugye azt nyírni is szeretik.
Utoljára szerkesztette: stoppos, 2016.05.03. 12:43:32 -
Malarki #2623 Bocs, elég régen játszottam már a játékkal, akkor is modokkal, szóval lehet hogy félreértelek, de ha arra gondolsz ahol az örökösödési törvényeket lehet állítani, nos, ott az örökösödési törvényeket lehet állítani. :D
A legjobb a primogenitúra, itt mindent az elsőszülött örököl és kész. Felül a nők "jogait" lehet álltani, az agnatic-nál csak a fiúk örökölnek, az agnatic-cognatic-nél a nők is de csak ha nincs férfi örökös, a cognatic-nál meg a nők is ugyan úgy mint a férfiak.
Remélem erre gondoltál :D -
#2622 Vegul sikerult. Tobbszot ostromolt, de megusztam, aztan osszegyult vagy 170 gold es zsoldosokkal csak bevertem. Az utodjat kivegeztettem, aztan beket kotottunk. Eloszor ot is ki akartam vegeztetni, aztan inkabb a varborton melyere rakattam... Vegul meg csak kiengedtem 70 aranyert, az a nagy szivem fog sirba vinni... :D Most emeltem a kozpontositason es az orokosedesi oldalt tanulmanyozom, ez eleg homaly nekem... Mire celszeru allitani?! -
Malarki #2621 Próbálj zsoldosokat felvenni, az elején azért vannak olcsóbbak is, meg úgyse sokáig kell fenntartani őket, max 1-2 hónap.
A császárt sajnos választják, legalább is alapból, szóval azt házassággal nem tudod megszerezni. Mondjuk addig örülj ameddig nem vagy az, az uralkodásod 90%-a az elégedetlenkedő és lázadó hűbéresek megregulázásával telne. Persze jól néz ki hogy te vagy a holy fucking emperor, de annyi alattvalóval nem lehet jóban lenni, valaki mindig mást akar majd. -
#2620 Gyerekek a faszom kezd tele lenni... Fellazadt egy szar kis tartomany, 1 huberes. Nekem van 10 vazallusom. Egy 950-es sereggel tart sakkban. Folyamatosan gyujtenem ossze a sajat 1000-1100 fos sergemet, de allandoan kiront es egyesevel veri le oket, mar van igy van 60 veresegem es marad a patt helyzet. Ha jo latom nehez gyalogsaggal van tele.
Most Duke of Bavaria vagyok a felesegem a Holy German-Roman birodalom tronorokose. Remelem en leszek a csaszar es eltiprom ezt a firget. :D -
Somae #2619 Nekem is ezt csinalja, ne piszkáld, nállam fél, 1 perc után tölt tovább ha nem piszkálod. Ha a zene is leáll esetleg akkor már más a probléma. -
#2618 Van egy olyan problemam, hogy a jatek inditasa utan sokszor beragad a kek csik a felenel (Loading Sounds) es tobbszor ujra kell inditani a jatekot, mig vegre sikerul betoltenie. Erre van valami gyogyir? -
Malarki #2617 Gondolom nem matrilineal házasságot kötött a nőci ezért a fia a férj dinasztiájába tartozik, aki viszont másnak a hűbérese, így ha ő örököl akkor a terület az apa hűbérurához fok tartozni. -
#2616 Csao!
Uzenet: problema a huberes oroklesi vonalaval, teruletet veszithetek. Ha jol latom a huberesem no, van ferje es egy fia. Nem egeszen ertem hova kerulhet a terulet? Megoldas? Kinyiratni az orokost vagy milyen lehetosegek vannak meg? -
jocika #2615 És a játék kezdő időpontját is kitolják. Na, meg a hókifli; akarom mondani a magyar nomádok...Honfoglalás előtt... -
Malarki #2614 Azért pontosítsunk, nem csak új népeket kap, hanem egy tonnányi új játékmeneti elemet is.
Én azt mondom hogy a Sword of Islam-ot, a The Republic-ot, a The Old Gods-ot, a Way of Life-ot és a Horse Lords-ot mindenképp érdemes beszerezni, mert nagyon sokat dobnak a játékon. De igazából a többit is érdemes, nem drágák és csak nyersz velük. -
kissssss #2613 pontosan, + kapsz új népeket is amikkel játszhatsz... vikingek,muszlimok,bennszülött afrikaiak(nem vicc),indiaiakkal is játszhatsz akár, vagy a nomádokkal is(mongolok,türkök,stb). -
#2612 A kiegeszitokkel marad tok ugyanaz a jatek csak sokkal nagyobb a valasztasi lehetoseg (korszak, nep, foldrajzi terulet stb.)? -
stoppos #2611 De legalább egy way of life-ot. :) -
kissssss #2610 az eddig megjelent dlc-k mellet az alapjáték olyan mintha egy demóval játszanál, nem mondom hogy üres az alapjáték de ég és föld a különbség ha felrakod az összes értelmes dlc-t(kivéve a sunset baromságot) -
#2609 Egyenlore csak az alap, nagyon olcso, igy megvettem. Ha bevalik, johet a tobbi is. ☺ -
#2608 4 evvel kesobb. A prince az elso szulott (tronorokos) herceg, az osszes tobbi duke. Lanyban princess, duchess. -
jocika #2607 Magyarítás jó régi van, keresőbe "CK2 magyarítás" és ott lesz. Magyar leírásról, vagy oldalról nem tudok, de itt Paradox Wikis mindent megtalálsz; plusz még youtube-on találsz magyar játékokat(pl.video). Ha kérdésed is van, akkor ennél jobb helyet nem találsz, a profik mindig válaszolnak.
Kiegészítőkkel együtt? -
#2606 A 2.5.2 verzio van most fent, gondolom a legfrissebb, ehhez van magyaritas elerheto? -
#2605 Udv!
Ma vettem meg a jatekot, egyenlore elegge addiktiv. Talalok valami magyar nyelvu oldalt, ahonnan lehet tanulni? -
jocika #2604 Köszönöm.
Jól gondolom, hogy a föld adás olyan, mint amikor feudalizmusban a vazallusnak adok földet(grant land ...)? Csak kell egy kis időnek eltelni? Azért kérdezem így, mert adtam földet, de még mindig azt írja, hogy kevés a föld a klánoknál. Még egy kérdés, ha a feudalizmus felé akarom terelni a dolgokat, akkor a klánvezetőket kell afelé terelni; van egy ilyen opció a vezetők jobb menüjében, jól gondolom? Vagy először törzsi viszonyokat kell bevezetni(tribal)? -
hollófernyiges #2603 Más klán csak akkor megy bele a szétválasztásba ha nagyon jó viszonyban vagytok, egyszerűbb a saját klánodból oldalhajtást csinálni. Ehhez jobb klikk a saját arcképen és split clan. Földet a főnöknek kell adni személyesen. -
jocika #2602 A klánoknál érti valaki, hogy hogyan lehet a klánszámot menedzselni? Illetve hogyan lehet földet adni a klánoknak? Adtam földet, de nem volt hatása, fellázadtak. -
jocika #2601 A Jeruzsálemi királyságot(achi) bármilyen kezdéssel meg lehet alapítani, csak az a lényeg, hogy keresztény legyen az alapító? Magyar királyként arra orientálódnék, bár elég sokan vannak arra... -
stoppos #2600 Pont ez a szép benne. Ha primogenitúra van, akkor max kinyíratni tudod a legidősebbet, ha olyan sötét, mint az éjszaka. A választásnál meg ugye benne van a pakliban, hogy mégy vissza a balettba ugrálni, plusz nem lehet túl sok saját területed sem. Ha egyszer már felemelted annyira az autoritást (mi erre a legjobb magyarul?) hogy tudsz primóra váltani, akkor a vazallusok is tudnak és fognak is. Onnantól lehetnek szuper hercegek. Olyankor már nem buli a választás. Előtte viszont általában gravelkind-on hagyják, akkor ugye arra kell figyelni, hogy magas legyen a diplomáciája az utódnak. -
#2599 En eddig a szavazast eroltettem, de a vazallusok ha tul erosek nagyon tudnak szivatni.
Mit erdemes akkor hasznalni? Az oroklessel az a bajom, hogy nem tudom iranyitani, hogy ki kapja, foleg ha nem a legidosebb gyermek a legmegfelelobb. -
Malarki #2598 Lenne egy kis problémám. Letöltöttem a HIP mod legújabb verzióját, ami kegyetlen módon akad, de csak akkor ha megy az idő. Na a fura az, hogy az előző verzió meg tökéletesen futott tükörsimán, akadás nélkül. Látott már valaki ilyet? Eredeti játék, csak a Conclave nincs meg, a mod is a hivatalos fórumról van. -
wednes #2597 Kiírja a játék, hogy melyik karakterrel folytatod a játékot. Ez az egyenesági leszármazott. Legalábbis régen és sok patchel ezelőtt mikor én játszottam vele így volt. Nem hinném, hogy ez változott. Tehát megszavazhatnak mást is nem csak a játékos karakterét.
Igazából a primogenitura az ami a legkényelmesebb a játszhatóság szempontjából.
-
#2596 Igen, püspökséget csak nagykorúnak adhatsz. Az öröklésnél mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy primogenitura. Ugye ott mindent a legidősebb fiú örököl senki más (ha agnatic - cognatic primogenitura-d van akkor a legidősebb fiú, ha az nincs akkor a legidősebb lány). -
Herbalista #2595 jó ez a játék, mindig meg tud lepni.
Pont mikor kezdenék rá unni és úgy érzem, hogy már túl erős vagyok, mindig történik valami. Most épp a Németekkel vagyok még az elején (900 körül), mikor a Nyugat francia király közölte, hogy kéri a fél királyságom. Nem szokásom háborút veszteni, de itt megtörtént. Csak pislogni tudtam mikor 2szer verte el kicsit erősebb, zsoldosokkal megerősített seregemet. Elvitte a fele királyságom a 3 legerősebb hercegemmel egyetemben (később ez lett a veszte) Közben Lotaringia és követelt 1 grófságot. Őket még levertem. Megölettem a Francia Királyt, mert gavelkind volt, így 3 felé esett a birodalma . Épp a sebeimet nyalogattam és azon törtem a fejem, hogyan szerzem vissza a földeket, mikor a 3 elvett hercegem úgy döntött, hogy inkább én uralkodjak felettük és fellázadtak a bitorló király fia ellen! Csatlakoztam hozzájuk megmaradt seregemmel és így már könnyen ment.
Nem sokkal később már HRE császár lettem. Erre elkezdtek születni a lányok, a lányok, még a 3 szeretőm is csak lányokat szült… volt pár stresszes év, mire a feleségem (aki utált) szült 1 fiút. Már épp a feleségem meggyilkolásán gondolkoztam.
Most az elektív örökléssel ismerkedem. Jól érzékelem, hogy azzal a dinasztia taggal folytatom a játékot, akire épp a legtöbben szavaznak?
Kicsit kusza amúgy még a dolog, ráadásul van olyan saját tulajdonú hercegségem és grófságom, ahol gavelkind van. Így ott a 2. 3. stb fiú örököl, mert persze az első fiú után jött a többi is... Azok öröklési rendszerén nem tudok változtatni? Püspökséget csak nagykorú kaphat, és ügye így kiejthető az öröklésből? -
#2594 Akit esetleg érdekel, itt van a legújabb fejlesztői napló, hogy mi lesz a következő 2.6-os patchben. Ami érdekes, hogy a betegségeket fogják részletesebbre megcsinálni. Az új patch után már nem csak annyi lesz, hogy beteg lettél és vársz, hogy meg gyógyulj vagy sem, hanem folyamatai lesznek. Lehet akár egy kis megfázás is, de akár lehet a végén belőle valami komoly, akár halálos akár maradandó károsodást okozó betegség is, attól függően, hogy az udvari orvosod mennyire ügyes (ha jól értem minél nagyobb az udvari orvosod learning skillje annál nagyobb lesz az esélyed arra, hogy túléld). -
Herbalista #2593 én úgy tapasztaltam, hogy vassal limitbe nem számítanak bele a gróf alatti címek (püspök, báró)
te meg csináltál 1 báróból grófot, ezért lett +1 vassal :)