1358
Risen 2 - A Risen folytatása
-
#838 asszem azt is megszerezheted, úgy láttam, hogy Bones nevű teljesen elmebeteg orvos "benszülött" (fehér) meg tud tanítani rá. Én most akarom megtanulni, csak nincs elég (és valszeg már nem is lesz) glorym, hogy 10-es toughness-t adjak magamnak -
xido #837 csúnya leszek egyébként és bocsánat is érte,de virág-topikot nem találtam neki,akié virágos,pl skidrow,abban vannak dlc-k,csak némák,ehhez tartozó 3 hangfile innen:
http://tehparadox.com/forum/f43/risen-2-dlc-dialogue-files-4084669/ -
xido #836 úgy rémlik,hogy az után fog sikerülni,ha őket választod...addig nem tanít,mert nem bízik benned -
CamelX #835 Voodoo-val 22 óra gameplay, eddig tapasztalatok: inkább szentimentális dolog az elején, bár potion készítéssel sokminden más kiküszöbölhető, először arra kell gyúrni (thievery, silver tongue). Később Power Sceptre nagy jó dolog, ha már legalább 2 ellenfél van, elég black magickel egymás ellen fordíthatók. Ez különösen jó ghoul VS undead warrior esetében, mert mind2 elég gyors. Fear se rossz, ha több ellenfél van, egy kiválasztottat le lehet dermeszteni vele. Voodoo baba curse nagyon táp. Minden ellenfél, legyen az boss, vagy akármi, kiscsicskává változtatható vele kb. 1 perc erejéig, ami pont elég. Monkey skull ami nehezebben beszerezhető hozzá, ezért csak vészesetben ajánlott. Remélem még azért lesz 1-2 black magic móka. Gyógyítós ami Chaninál van nem jönne rosszul :) -
#834 Visszaolvastam gyorsan, de nem találtam választ a kérdésemre, amely a következő lenne: másnál is csak 5/6-ig megy el Celdric "Swarm" küldetése? Minden szigethez érve beszéltem vele, minden gargoyle-t megöltem, közöltem is vele, minden tojást odaadtam neki, végigjártam, végighajóztam a a térkép helyszíneit vagy kétszer, újra beszéltem Celdric-kel, de minden kikötőben csak valami "meg van írva" sablonlonszöveget nyom, a 6/6 sehogy sem aktiválódik, úgy látszik nem tudok semmit tenni azért hogy lezáródjon a küldetés...
Más: Egyszer a játék során tapasztaltam egyfajta kikapcsolódó mesterséges intelligencia bugot (az ellenségek nem támadnak meg semmiképp, bármit tehetsz, agyon is verheted őket közvetlen közelről), amelyet csak előző mentés visszatöltésével tudtam megoldani, ha bárki hasonlót tapasztal, gyorsan töltsön vissza, mert nem fog újra aktiválódni a MI. -
#833 Igen, képességszinttől és már megszerzett képességektől is függ, na meg hogy van-e rá lé. :) -
W B #832 Akkor jó. Csak jó Gorhic-os múlttal már mindent kleptomániázni akarok.
Fejlődés itt hogy van? Mert a tapasztalati pontokat, látom ilyen érdekes módszerrel lehet elosztani, de világos a módi. De akkor amit tanulni lehet, azt az adott képesség szintje befolyásolja? -
Dzsí Pí #831 Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy a Chani's Plan Questben hogyan v. hol kéne megtanulnom voodoo-zni? már minden karakterrel beszéltem a szigeten, nem tudom hogy kéne tovább menni...:S -
#830 Ne türelmetlenkedj. ;)
Mindenhová többször is vissza kell/lehet térni... -
W B #829 Kezdőhelyen a zárt ládákat ki lehet valahogy nyitni? Illetve csak azaz egy mellék küldetés van, ahol hat cucot kell a tengerpartról össze szedni?
Lopakodást megtaláltam és kitanultam, azzal nincs gond.
Ill a kristály barlangnak van valami értelme? -
#828 Guardianhez én bizony elővettem a muskétát. Még 1-es szinten is durva. Azt hiszem, lőfegyverre koncentrálva hardon is gyerekjáték lesz. Még a vudura kíváncsi vagyok, bele se kóstoltam. :) -
sanyiiiii #827 "dehát a PB játékok sose a könnyűségükről voltak híresek"
azért ezt egészítsük ki egy kicsit, az összes pb játék úgy működik hogy eleinte nagyon nehéznek tűnik amíg nem ismered ki a harcrendszert, utána már inkább azt érzed belőle hogy keményen bünteti a hibákat, főleg ha a neked valónál erősebb ellenfelekkel harcolsz.
Egyébként risen 2ben kardozással 1v1 majdnem az összes normál szörny legyőzhető a bal gomb megfelelő ritmusban való nyomogatásával (szörnye válogatja hogy mi ez a ritmus pontosan) úgy hogy nem tud visszaütni, nekem ezt egyedül az aligátorokkal nem sikerült megcsinálnom. Amikor van veled csapattárs akkor meg easymode az első 10 óra után egy jó karddal csak arra kell játszani hogy őt üssék ne téged, mivel így folyamatosan tudsz támadni és így még hardon is előbb le tudod darálni őket mint hogy a társadat kiüssék.
Összességében a harc Risen2ben az elejétől eltekintve, amikor még nem tudtam hogy mi merre hány lépés (akkor még én is úgy voltam hogy wtf ezek nem tanultak abból hogy utálták a játékosok a vaddisznókat a g3ban) kellemes csalódást okozott, nem kis részben azért mert nem olyan szuprekönnyű mint a legtöbb játék mostanában, de annyira nem nehéz mint amennyire néhányan állítják. A vége felé meg vicc, water temple kb csukott szemmel is meg lehetne csinálni szint. -
#826 Talán arra gondolt, hogy nincs master, csak hard fokozat. Én azon tolom, és igen, egy-kettőre kinyúvad az ember, ha nem vigyáz, dehát a PB játékok sose a könnyűségükről voltak híresek. :) -
cherubim06 #825 ? -
#824 -
cherubim06 #823 ez master nehézségen értendő? -
#822 szerintem inkább arra gondol, ami miatt én is sokat dühöngtem, mivel az elején elég nehéz a harc (amúgy annyira a vége felé sem könnyű) ezért elég gyakran meg lehet halni, és tényleg hosszú a játék betöltése. Load.................. játék és halál, load..................... azért ez így nem poén
u.i.: most jöttem az alvilágból, nah ez a rész nagyon tetszett :) -
#821 De ezzel eredetivel nem üthetem meg a bokám? -
#820 Hosszú töltési idő, mint negatívum??? Biztos van vagy 10 másodperc az elején, utána meg gyakorlatilag semmi (hajós átvezetőt ki lehet nyomni). -
Csokis #819 Így! -
-
CamelX #817 Szerintem inkább Two Worlds 2-nek állok neki újra ezután :) bár tény h Gothic 2 kimaradt, úgyhogy ha nem kell 1024-es max felbontással kiegyeznem, akkor lehet adok annak is esélyt, szeretem a nagy klasszikusokat.
A 2 órás szigetbejárásról meg annyit, hogy amíg ezt megtettem 2. szigeten, kb. 3 órát bolyongtam mielőtt találtam térképet, közbe csak lestem amikor nagy elszántsággal megindultam a kiindulópontról, aztán fél óra múlva ugyanott kötöttem ki :D -
#816 A Gothic 2 térkép is elég üres volt, de nem volt túlságosan nagy. A NoTR igazán feltöltötte élettel, csak olyan rohadt nehéz volt az elején, hogy még edzett G2-es játékosként is sokszor csak anyáztam. -
#815 inkább így -
#814 ajánlom figyelmedbe a Gothic sorozatot, különösen a 2. részét (nem maradsz le semmiről ha egyből azzal kezded). Marha nagy bejárható terület, és tele van rejtett dolgokkal. Én azt élveztem a legjobban benne, hogy ha elindultál, csak úgy felfedezni, akkor biztos találtál valami titkos ládát (kiegészítővel még jobb). Itt viszont lehet, hogy el van találva a hangulat, de nincs annyi felfedezni való, 2 óra max 3 óra alatt szinte bejárod az egész adott szigetet. a Karaktereket egyenlőre nem érzem, hogy túlságosan kihatással lennének egymásra vagy a történetre. Mind1, most nem írom le azokat a hibákat, amiket sajnálok a játékban, mert már egyszer megtettem, de egyet értek Molnibalage-val.
részemről, szívesebben látnám ezt a játékot egy Risen 1 vagy egy Gothic 2 grafikával, viszont 6X ekkora bejárható területtel, halandó csapattársakkal és NPCk-kel és több rejtett zuggal. -
#813 Konzolból aktiválhatóak a Dlck
Engem a ruha aktiválása érdekelne csak :)
Aki tudja hogy lehet ne fogja vissza magát írja le. -
#812 És ez az, ami őrjítő is egyben. Ők lenneének az istenek, ha nem bénáznának ennyit... -
CamelX #811 Ezt teljes mértékben alátámasztom, pedig sosem voltam Gothic párti, a Risen 1-t is csak félvállról véve játszottam végig, itt viszont eszméletlen jó a hangulat. Végre sikerült kreatív gombát reggelizniük a készítőknek, meg a kihívás is ott van rendesen. Nem szeretem a túl nehéz játékokat, de itt adja hogy kiszenvedje az ember a sikert. A pénzért küzdés is nagyot dob az egészen. Kialakuló karakter jellememet pl. szembe tudtam állítani azzal, hogy mi mindent képes megtenni 1 kis zsák csillogó tallérért :) alig várom hogy a frissen megszerzett Voodoo tudást tökélyre fejlesszem. Nagyon szimpatikus az egész törzs nekem. A dialógusokat is nagyon eltalálták, ami nekem hibádzott első részben, viszont még mindig hiányolom a szabadabb választás lehetőségét. -
MrAndree #810 Ja, azért valahol vicces, hogy a PB 11 év után is képes ugyanolyan hülye hibákat belerakni a játékaiba. Ellenben képesek ugyanazt a hangulatot is hozni mindegyikben így megbocsátom nekik. -
#809 Érdekes egy cég ez a PB na azt meg kell hagyni!
Mert nem igaz hogy ennyi éven át képesek mindig ilyen gyermeteg hibákat véteni.És nemhogy tanulnának belőle mindig beletesznek valami mást amivel csak rontanak a helyzeten.
A konkurenciára viszont már nagyon kiváncsi vagyok! -
#808 Sunrider924: köszi, majd lehet megnézem, de félek, hogy akkor nagyon lelassulna, és annyira azért nem zavaró
PTW: igen, már rájöttem (máshol is írták) én "békésen" oldottam meg :P Szabotáltam egy ágyút, és elfutottam, mire visszamentem már nagyon nyugodt volt :) ugyanezt megcsináltam a másik kettőnél is.
btw nem értem, sok tekintetben nekem inkább visszafejlődés ez a játék. Egy csomó házba lazán be tudok menni és elemelhetem a nagyi drága étkészletét és csak annyit fűznek hozzá, hogy "láttalak ám", kb ugyanez a ládákkal is.
Gothic sorozatban meg az utolsó parasztnak is volt legalább egy vékony husángja, itt meg a bennszülött csaj felé terelem az aligátort, hogy segítsen, hát nem megette?. És egyébként is, nem tud meghalni az NPC? Mi? miért nem? gothicban figyelni kellett rájuk rendesen, különben sok küldetést bebuktál ha meghalt a társad. SŐT a főbb karaktereken kívűl, amikor már avége felé unatkoztam én szinte kiírtottam az egész várost!! -
#807 hát igen, de ők azért vitatkoznának veled :D
-
#806 Semmi esetre sem mennék bele ebbe a vitába de ez a hozzászólás több sebből vérzik.
A gothic/risen játékok távolról sem b kategóriás szerepjátékok, hanem meghatározói elemei a műfajnak (nyílván, ez főleg gothicra igaz, hiszen azzal indult)
Német fejlesztőket alapból nem kell lesajnálni, mert ezek mellett pl egy Drakensang szériát is letettek az asztalra ami szintén nem nevezhető se szarnak se másodvonalasnak (max nem közismert)
Ezekkel szemben van egy Mass Effect (amit habár szeretek nagyn), aminek az utolsó része a legszarabb a szériában és rpg nek max távcsővel nézve nevezhető. Az meg, hoyg az év játéka semmi mást nem bizonyit csak azt, hogy egy milliók által emészthető tömegcikk, sikeres akció kaland. Mennyiség sosem volt egyenlő a minőséggel.
-
#805 Lol, rajtad évek múltán is könnyesre röhögi magát az ember! :D
Tessék, íme barátunk számára az év futás animációja! :DDD
-
Sunrider924 #804 Draw distanceot novel dmeg annyira amennyit a geped elbir az segit, sokkal kevesebbszer fogod latni a novenyeket magad elott "kiviragozni" -
#803 sajnos semmi más mód nincs rá, csak hogy "belekötsz", jól megagyalod (lehetőleg minél messzebb az ágyúktól -mondjuk lent a parton) és amíg magához tér babrálsz az úgyúkkal. -
#802 jah, ha közeledek a növényekhez, akkor változik a növényzet, hol nő, hol csökken, hol csavarodik. (egyébként más is panaszkodott erre lejjebb, nem értem miért csodálkozol :) ) -
#801 azt a tagot (Benito) hogy lehet elzavarni az ágyúktól? már minden megvan, már csak az ágyúk tönkretétele hiányzik, de meg se mozdul, reméltem este elmegy aludni, de még pisilnije se kell... -
#800 Folyamatosan nő a növényzet? -
#799 jaaaj a vaddisznó, kb 5 percet játszottam a gothic 3-mal, két dolog miatt, a 15 FPS és a vaddisznó. Megyek, haverommal nézzük a játékot. Mondom "áááh, egy disznó, most meghalsz" disznó jön, és amit mondtál, a végtelen vissza-képtelen-vagy-ütni-se-elmenekülni támadás. "Bazd meg disznó!" haverom egy fél órát röhögött ezen :D
amúgy az az érzésem, hogy előröl kell majd kezdenem, vagy nem tudom, mert az az érzésem, hogy elég gyatrán lett fejlesztve a karakterem. De baromira nincs kedvem most már előröl kezdeni :S