1358

Risen 2 - A Risen folytatása
  • PTW
    Csak az arany "hiányra" reflektálnék:

A játék TÖKÉLETESEN van egyensúlyozva ilyen téren. A játék első felében keményen meg kell dolgoznod minden aranyért ill. agyalnod, hoyg melyik skillt vedd meg. Ebben a játékban emiatt van értéke a pénznek (ellentétben pl egy elder scrolls-szal amiben a világon semmi értelme).

Amint eg ypicit erősebb leszel és nem csap le mindenki, illetve tudsz ládákat nyitogatni v. majommal lopkodni + utazgatni a szigetek között, dőlni fog a pénz.

Semmi gáz nincs ilyen téren.

Az elbaszott közelharc"rendszer", ami a gothic sorozat sajátja, már annál inkább.

Állatok elleni küzdelem az elején vérverejtékes.... Szokásos egyszer megütnek és ezzel beindul egy végtelenített ütés-loop ami egy perc alatt ledarál (gothic 3 vaddisznól valaki? :D ).

Egyébként a hangulat imsét hibátlan. Remélem még sok játékot fognak ebben a szériában csinálni, bár ideje lenne azért fejlődniük a srácoknak bizonyos dolgokban
  • Broafka
    huh, hát ahogy páran elmondták van egy pár tényleg érdekes dolog a játékban. Engem az zavar, hogy a víznek semmi értelme nincsen, ugyanúgy futsz benne, mint a parton, ha pedig beleesel akkor nem megfulladsz, vagy tudsz úszni, hanem visszarak a partra. Mi? A másik a megnövő növényzet, miért?
    Az erőteljes gesztikulációk engem nem zavarnak, mert az teljesen Risen/Gothic dolog, akárcsak a karakter mozgása és ugrása is. Grafikailag nem érdekel a játék, mert a hangulata az nagyon jó. Viszont a grafika megcsinálása a játékélmény romlását vonta maga után. Sokkal kevesebb láda van, mint a régebbi sorozatokban, kevesebb felfedezni való. Kár, hogy minden kaja egy tömbbe került, így teljesen értelmetlen, hogy halat eszik a karakterünk vagy disznóhúst. Még az elején tartok, de potikkal nem igazán találkoztam még, csak ilyen 30 másodpercen skill növelőkkel.

De ami nekem a legnagyobb bajom ez a képtelen tanulási rendszer, hogy 1000 pénzt kérnek kb mindenért, és alig lehet aranyat találni. Szegény karakterem elég puhapöcs, és mivel sajnos kicsit elrontottam a játékmenetet, és sikerült a voodoot választanom alap szakmámnak, így kicsit érdekesen fog alakulni a gáme :S
  • Sunrider924
    Risen2 mindent vitt volna HA azt a kicseszett vegso bossfightot megcsinaljak normalisan...
  • torma1
    Azért a KOTOR nagy game volt. A mai fiatalok nem tudják. :-)
  • Molnibalage
    Nem. Én ugyanaz vagyok.
  • Sunrider924
    Izlesek es pofonok, de te regebben egesz mashogy altal a dolgokhoz, vagy valaki mas van most ugyanazon a nicken?
  • Molnibalage
    Azzal sem játszottam. SW = röhejes univerzum. Mai napig szégyellem, hogy szórakoztatott az X-Wing. :)
  • torma1
    Egy jó kis NWN kéne. :-)
  • Sunrider924
    Mondol azert butasagokat is, a Kotor akkor szinten nem rpg volt hanem kardozos jatek? Ha utana olvasol csak egy kicsit is akkor rajossz, hogy a csapatepites miatt eleg hasonlo lett a Risen2 a Mass effecthez, innen a sok osszehasonlito komment, raadasul a tortenete a Mass effectnek is magas szinvonalu es igen, rpg az is raadasul. Mas kerdes hogy a szezont a fazonnal nem lehet oszehasonlitani, egy kalozos hardcore rpg-t egy taktikai sci fi rpg-vel.
  • Molnibalage
    Attól függ, hogy hol. Német és lengyel nyelvterületen a PB RPG-i az alapok és az NWN és minden más RPG a másodvonalas.

Elég csak megnézni, hogy milyen modokat és kik hegesztettek hozzá.
  • Molnibalage
    Év játéka? Kinek? Én egyik résszel sem játszottam, de amit láttam az ME3 videóból én nem RPG-t, hanem egy sima lövöldözős játékot láttam. Szégyen, hogy manapság ez lehet az év játéka...
  • Sunrider924
    Szerintem a vudu eseteben legtobben a hianyzo magia aspektusra gondolnak de tudtommal ez a vudu nem az a magia, ergo ujrajatszasi szempontbol nincs olyan mint a risen eseteben hogy egyszer harcoskent egyszer maguskent, de ha tevedek valaki javitson ki es orommel belevagok akkor a vudu vegigjatszasba. A jatek tortenete/hangulata alapjan azonban nem volt szamomra egy percig se problema hogyigazi badass kalozkapitanykent kell vegigvinni, a vudubabas megoldasok meg nalam nem ugy tunt hogy opcionalis, nem lattam mas alternativat,a kuldi kerte a vudubabas megoldast. EN kaloz karakterrel voltam ott es ugyanugy megvolt minden, szoval az isle of the dead se opcionalis.
  • grebber
    Kár ezekkel a dolgokkal dobálózni.
    Lehet neked a ME3 lesz az év játéka meg a szaksajtó is annak válassza majd ,de nem biztos hogy mindenkinek ugyanúgy bejön.
    Én pl az elő 10 perc után amikor megláttam a 3d mark 200x ben látott katonák visszaköszönő mozgás animációját a társam futásakor na ott ki is lőttem. Majd egyszer esetleg ha nem lesz más.

Risen 2 meg magával ragad már csak a hangulata végett is.És hiába nincs neki dx12-es grafikája meg ilyen olyan hibák vannak benne a sját maga mivoltával beszippant magával ragad.És elég hozzá ilyen apróság hogy mész éjjel a sötét dzsungelbe dörög villámlik az ég közben a háttérben ott leselkednek rád az állatvilág fenevadjai.

De kár vitatkozni nem fog minden játék mindenkinek ugyanugy tetszeni.Szóval kár hangoztatni a te nézeted más nem úgy látja a dolgokat.
  • torma1
    Naa messze még az év vége hogy csak így kijelenteni az ME 3-at az év játékának. Neked lehet.
  • bgabor
    Lol, te kikapcsolt monitorral játszottad a Mass Effect3-at? Semmi gond nincs ott az animációkkal!

Megaztán ne hasonlítgassuk már a szegény germán fejlesztő mezítlábas RPG-jét az Év játékához.

A Gothic/Risen szériák mindig is csak a második vonalat képviselték az RPG-k között, most sincs ez másképp.
  • sanyiiiii
    Vudu jóféle még akkor is ha harcban nem is használod, vudubabás küldetésmegoldás + steelbeard szelleme fun, jókat lehet röhögni rajta, mindenképpen érdemes isle of the deadre mihamarabb elmenni vudus karakterrel.
  • torma1
    Tunderstick-et honnan lehet megszerezni?
  • Sunrider924
    Na az a thunderstick akkor az elkerult engem. De a bajonetas marhasag soha nem tudja helyettesiteni a legendas kardot a Wave Dancert 60-100-as atlag sebzes es +20 slashing weapons bonus, azert az odabasz.
    Gondolkodtam hogy mi lenne ha megtanulnam a torzsi harcosoktol a harcmodorukat(capoeira+spear) de azt hiszem akkor buknam a ruhazkodasbol szarmazo bonust es dodge ugye nincs a jatekban, ki tudja, majd raprobalok valamikor en is.
  • dartonita
    Crit dmg megvan az eleje ota de az kb szart sem er,20-30 lovesbol talan 1 crit van.
    A dialogus kozbeni fejloves mar annal inkabb fun :D
    A duplacsovu thunderstick(?) az bizony duplacsovu musketa 2*75 dmg-el.
    2 masodperc-es reload time-al,es bajonettel az elejen.Ha ezt megszerzi valaki akkor a kard es a pisztoly kombo kb total feleslegesse valik.A vudu-rol megoszlanak a velemenyek,majd kiderul.Mivel az elso karaktere altalaban mindenkinek harcos/tolvaj hibrid,muszaj valami teljesen mast kiprobalni ha valaki nekigyurkozne ujra.
  • Sunrider924
    Cuning/sneaking/pickpocket/lockpick es mindig lesz penzed mindenre
  • grebber
    "nagyon durva ruhákat lehet venni, elég borsos áron"

Éppen ez a baj azokat az 500/1000 és több aranyakat sem tudom kifizetni amikért tanítanának!
    Küldik teljesítéséért szinte alig adnak pénzt amiket találni lehet 10-100 aranyakat azzal semmire nem megyek!
    Ez van majd csak lesz valahogy!
  • Sunrider924
    Az egyetlen egy szorny volt a gnomok szigeten, ami kirohgte a fegyvereidet, es az volt a nagy poen az egeszben hogy rajosz vagy nem, hogy mikent lehet megolni. Ha firearmsnal megtanulod a critical damaget akkor max 2 lovesbol kinyirod a Guardian mobokat is amik egyebkent a legnehezebbek a jatekban. Duplacsovu musketat nem talatam a jatekban, nekem egycsovu bajonetas volt, a dusplacsovu az shotgun de az meg nem musketa hanem pisztoly, ha jol emlekszem a besorolasara, es a shotgun szarabb reload time es dmg-el rendelkezett mint a unique pisztoly amit Garciatol szereztem.
    Nem ajanlom a vudut, gyakorlatilag hasznalhatatlan, nekem 5os szinten volt a vudu a poti keszites miatt, de az se valtotta be a hozzafuzott remenyeket, annyi haszna volt hogy gear setupot tudtam cserelni es a cuning cuccokat kivaltottam a keszitett permanens potikbol es helyettuk betettem mas fulbevalot, gyurut, nyaklancot.
  • dartonita
    A duplacsovu musketa zabalja a golyokat,es a nagyobb monsztakba bizony bele kell tolni 8-10 lovedeket is mire kilehelik gonosz lelkuket.Sot,volt ahol bombat kellett dobalni mert a fegyvereket nem csak kirohogte az ellenfel de le is nyelte :)
    Meglesem majd amit mondtal,kosz.Ugyis a jatek vegen jarok,a kovetkezo probalkozas tuti hogy a vudu ag lesz.Na meg par utolerhetetlen dialogus ami miatt erdemes ujrajatszani.
    'FUCK YES' :D
  • Sunrider924
    Nalam soha nem volt tobb mint 50 golyo( 800?? oO)en boven kikardoztam magam, musketazni is inkabb csak a fun miatt, a pisztolyt is azert durrogtattam el mert volt fustje de kb 70%ban el se talatam a delikvenst viszont jokat nevettem a dolgon XD
    A kerdesedre a valaszt nem tudom fejbol, a karakter lapon van 3 dolog, attributes, ability es skill, a skill alatt meg tudod nezni a listaban(talan vmi Doctor vagy mi a neve, jo hulyen hivjak), azt irja az emlitett skillnel hogy blood +20 a masodik fejlesztesnel meg blood +30, igy majd ki tudod tolni 150ig a hp-dat 100rol.
  • dartonita
    Nem egeszen,lesz olyan sziget ahol tok egyedul kell boldogulni szoval az embernel mindig legyen 6-800 puskagolyo,elegendo kaja,rum,stb.
    Btw a lovoldozos reszt en ugy oldottam meg hogy levettem easy-re a nehezseget,nehogy mar barmi koze legyen a szerepjatekhoz ezeknek az ostoba minijatekoknak.Baratnom meg szivesen elszoszmotolt vele,par perc alatt kesz is volt :)
    Hp (blood) novelo skillt hogy hivjak,vagy hol a trainere?Arra meg nem jottem ra,hiaba emelem a toughness-t,az alap ertek nem valtozik.
  • Sunrider924
    HA nem akarsz szenvedni a kozelharcban akkor toughness, blade es bulletproof. Masik dolog a cuccaid, mivel dodge nincs ha kozelharcba keveredsz akkor kel valami vedelmed legyen, Crystal fortressbe csinald meg a (fo)kuldit hogy engedjen at az orszem a masik varosreszbe, ott van egy szabo(Pantaloon vmi a neve) akinel nagyon durva ruhakat lehet venni, eleg borsos aron, de komoly vedelmet ad. A pirate cuccos pl ad neked vmi 5os vedelmet blade/bullet/intimidate a szabo ruhaja meg ad 20at, durva kulonbseg, megsporolsz vele par szintet amit rakhatsz mas kepessegekre. VAn meg egy 3ik dolog is, attol hogy felviszel egy abilityt attol meg a skill nem lesz meg hozza, azt is meg kell tanulni trainertol, es pl Toughnessen belul van olyan, ami segit a sebzes turesben vagy ami a hp-dat noveli. A jatek kicsit maskepp mukodik mint az elodje mert itt nagyjabol soha nem vagy egyedul, Patty vagy Chani mindenhova viheto es oket ugyesen hasznalva minden nehezseg konnyen legyurheto.
  • torma1
    A vuduval lehet rendesen varázsolni? A sword Island-on választani kellet kiknek segítesz. Az Inkviziciónak vagy bennszülötteknek. Miben más a két oldal? Milyen frakciók vannak még a játékban?
  • torma1
    Lent középen a térképen. Egy ösvényem tudsz oda jutni.
  • Broafka
    hi. Hol a fenében van a graveyard? már vagy 2 órája bóklászok és keresem azt a vackot, de nem találom :-/
  • Kopiati
    Ha szenvedsz, firearms, musket (kb életed sem fog fogyni ha okosan játszol:) voodoo sztem felesleges, kardozás 4-ig elég, puska miatt kb használni sem kell, csak a futkározó lámpás halra, mert az gyors. alulról a 2-ra is érdemes, mert lopni muszáj, a pénz miatt, a toughness meg szintén ajánlott de nem kell túlzásba esni:) 5körül el lehet lenni vele, ha puska-zárfeltörés elér a 8-as ig, akkor tehetsz a toughnessre még párat, 10 fölé meg nem érdemes menni egy képességgel sem., 10re meg csak akkor ha master akarsz lenni egy fegyverből.
  • grebber
    Egyébként mire érdemes rakni hogy fejlesszük magunkat?
    Mert rohadjak meg ha látom hogy fejlődök! Van amim már 4-es (oké tudom az még lószar) de az 1-eshez képest a sokszorosa mégis ugyanolyan kínszenvedés minden ellenfél mintha még mindig foscsira lennék.Ezek szerint az is a karakterem!
  • rotator
    Henri lövöldözős játékával tegnap fél órát szenvedtem eredmény nélkül, ma harmadik próbálkozásra meglett. :D Egyetlen pontot se raktak Firearmsra, és nem is szándékoztam, azért ez így vicces lett...
  • rotator
    Akkor te még nem játszottál a Mass Effect 3-mal, na az a megaLOL.
  • ToMM23
    Sziasztok! Nektek milyen verziós a game ? Nekem "1.0.1168.0" as...
    Feldobtam egy trainert hozzá, az meg kivág hibával ,hogy neki ugyan "1.0.1 168.0" as kell.... (igen valoban egy szoköznyi különbség van a 2verzio között..) A másikkal meg csak kilép .. :S:S
  • Kopiati
    1. Driver, directX bla-bla-bla
    2. Megismerkedtél a játék egyik alapvető funkciójával:) (Nyalogass közben bélyeget, vagy voodoo gombát sokkal jobb lesz)
  • XeroX
    A következő problémákra keresek megoldást : -
    1. - Villognak a textúrák
    2. - A növényzet a szemem előtt alakul át (ahogy közelítek összemegy, majd megnő) "Talán az Avatárban láttam ilyet"
  • Kopiati
    Minden típusból kell 2.
  • torma1
    Idolból mindegy milyen típusúból tartasz meg 2 db-t?
  • LSC
    az arany és ezüst tárgyaknak nincs szerepe, nyugodtan eladhatod, az idolokból tarts meg kettőt.
  • grebber
    Most vagyok Sword Coast-on mert sehogy sem tudtam megszerezni az iszákos csávótól a térképet így azt a küldetést sajnos buktam mikor eljöttem a szigetről :(

Itt este a dzsungel elég hangulatos nem látni semmit (fáklya nélkül megyek mindig) megvan az éjszakai feeling + égdörgés villámlás.Nagyon jó!

Most már csak pénzt kéne szereznem meg ruhát mert így kb félpucéran hamar halok mindig!

Kérdésem az arany tárgyaknak lesz valami jelentősége a későbbiek folyamán vagy simán eladhatom őket? Mert már van pár tucat belőlük.
    Meg van csomó IDOL is bár ezek még talán kellhetnek az ajtók nyitásához!

Steam meg bahalt nem ad acsikat szóval ez a game nem lesz kimaxolva :(