38
  • raingun
    #38
    Egyesek már így is fél életüket egy nem létező világban töltik.
  • nlght
    #37
    Nem fogunk ilyen gyorsan fejlődni, mert a világot az hajtja, hogy minél több terméket megvetessenek a néppel és így feljlődjön a GDP. Szóval, ha jobban megnézzük akkor az egész világgazdaság arra van berendezkedve, hogy csak lassan bizonyos sebességgel fejlődjünk. Persze van 1-2 multi, aki szeret beleköpni a levesbe (pl. Google).

    Egyébként érdekes lesz, hogy hogyan fogjuk megélni a 2020-at, ha egy másik cikk azt jósolja, hogy a nap intenzívebb működése 2012-ben elpusztítja az elektronikus infrastruktúrát...
  • roliika
    #36
    Ezzel erősen vitatkoznék.

    Álmodtál már?

    Emlékszel rá milyen tökéletes a 3d-s képi világ, és teljes a fizikai érzékelés is!
    Na ezt semmilyen überbrutál szuperszámítógép nem übereli...még.

    Az agy komplex számításokat végez, pl mikor ránézel a kezedre, valójában amit látsz az mintaillesztések milliói, és közben a hardvered...jó esetben realtime vezérelni is tudod.

    Mikor ébrenvagyunk, hát matekban tényleg levernek a procik, de csak a primitív műveletekben, azt egyik sem tudja, hogy milyen ízű a kenyér, vagy, hogy bármit is megértsen önmagáról egy chip.

    Mikor ébren vagyunk, agyunk csak 2-3%-a üzemel, alvó állapotban aztán erősen rákapcsol, és ilyenkor álmodunk, percek alatt órák/ napok eseményeit...a technikának a biológiával szemben van még mit tanulnia.
  • Amergin
    #35
    1980-ban már állandó holdbázis lesz -mondták húsz évvel azelőtt. Uncsi lapozzunk.
  • kocsis1david
    #34
    A számítógép jóval gyorsabb az emberi agynál már most is, csak nem tud tanulni. De a többi baromságot is biztos álmodták.
  • mynameisbence
    #33
    Az lenne még király hogy ha eltűnne a pénz és a robotok megcsinálnák helyettünk a piszkos munkát mi meg élhetnénk úgy ahogy akarunk
  • tomonor
    #32
    már ez miért rémálom? Én inkább a mennynek nevezném.
  • culas25hc
    #31
    Hát ez nagy jóslás, ilyet én is csináltam volna, ezér kár volt a xerox embereit fizetni. Amúgy meg 2012-ben úgy is itt a világvége, nem értem mit aggódnak páran.
  • Merces
    #30
    A Xeros Knowledge Work 2020 című tanulmánya azt vizsgálta, hogy milyen irányba változik az emberek és a vállalatok munkához fűződő viszonya az elkövetkező tíz évben. Elszomorítóak a kilátások............. hogy jön ez a cikk többi részéhez IDIÓTA!!!
  • byzhouse
    #27
    yeah 2020-ban futni fog a gépemen Crysis maxon :D
  • merai
    #26
    :D 1 centes laptop
    minden afrikai gyereknek 2 lesz
  • tcpip2
    #25
    "Az olcsóbbak akár darabonként egy centért megvásárolhatók lesznek, egy ezer dollár értékű számítógép pedig már 1000 gigahertzes sebességet is kínál majd"
    kíváncsi vagyok, az akkortájt már talán elinduló négyes metróban az egy centes darab fog futni, vagy az ezer gigahertz-es... :)
  • nextman
    #24
    Visszanéztem, ennyit nem fejlődött:) Ennyit kb. az elmúlt 30 évben fejlődött.
  • pheaton
    #23
    Nem? Akkor tán nézz vissza , mennyit fejlödött az elmult 10-20 év alatt. ami ugye a technoloigia fejlödésével csak gyorsul.
  • nextman
    #22
    Tényleg elszálltak ezzel a 2020-al:)
    10 év alatt a kv sem fő le, nemhogy így megváltozzon a világ:)
  • vasziszdasz
    #21
    "terrahertzes"

    Mi az a földhertz? Ez vmi kannás boros mértékegység?
  • vasziszdasz
    #20
    1000 GHz, 1 cent... látom ezeknek se kell már többet inni.
  • MsUser
    #19
    Én meg azt jóslom cent sem lesz 2020-ra, a jelenlegi gazdasági rendszer sem lesz lehet, nem lesz elegendő energia, az előre látható véges dolgok miatt, a fejlődés az ellentétére fordul.
    Ez is annyira biztos mint a cikkben lévő tippek vagy vagy.
  • caprocorno
    #18
    Nem rég álmodtam, hogy a lábamhoz töltöttem le egy új illesztőprogramot, de installálás közben kiírta, hogy a hardverem túl régi verzió, és nem tudja kezelni az új illesztőprogramot. A lábam lebénult, rendszer visszaállítással próbálkoztam, de nem volt sikeres. Aztán mikor csökkentett módban újraindítottam magam, akkor rájöttem, hogy itt a vég, mert csökkentett módban majd nem tudom visszaállítani a rendszeremet. Akkor úszott felém egy hatalmas gomb "Game Ower" felirattal, és beletörődtem a sorsomba. De ekkor jött a nagyobbik fiam, és újraindított. Aztán felébredtem, és rettenetesen görcsölt a lábam. A család szerint hülye vagyok:)
  • Locutos
    #17
    1. Szerintem is butasagokat hordtak ezek is ossze
    2. Mindenki kifelejti ebbol a szornyu szep uj munkas jovobol hogy egy haldoklo beteg rendszer.
    Ha annyi szamitogep lessz, es annyi terrahertzes, es mar meg fogjak kozeliteni az amberi agy teljesitmenyet, akkor mar miert ne dolgoztatnanak csak "robotokat" - mesterseges intelligenciakat. A microsoftnak van az programamja nem jut eszembe a neve, amikor egy kisfiuval tarsaloghatsz, meg mehettek halaszni interaktive virtualisan. Meg ezenkivul erti a valos 3D-s dolgokat(embereket, targyakat, stb) meg szemelyisegel is felruhaztak mar.
    Persze ha jol ertettem amit lattam.
    Es ha ez igy tortenne(elvennek a gepek teljesen a munkankat) katasztrofa lenne es osszedolne a vilag! Szoval meg csak meg se forduljon ilyen a fejunkben, meg egy ilyen jovokepjoslasba se merjuk beletenni
    Es ez pont jo azoknak, akik nem is akarjak hogy igy legyen.
  • Kerub
    #16
    Geek dream... sokadik verzió.

    Az véletlenül nem szerepel a kutatásban hogy honnét lesz erre energia? Whatever...

    Egyébként ebben az instant elérhető tudás témában anno készült egy nagyon jó Végtelen Határok rész.
  • coolbboy83
    #15
    mindent összehordanak... az űrkutatást fejleszzék inkább!!!!!!... hipertér hajtómű, fejlettebb ionhajtóművek.
    Nagyobb űrhajók.....

    nehogymár gyerekek Gagarin óta vacak rakétákkal röpdössünk......

    Ezeknek már nem csak a Sci-Fi világban kellene létezni.....
  • kvp
    #14
    Most is lehet kapni 50 centes szamitogepet, en jelenleg is hasznalok beloluk par tucatot. (egy chip-es mikrovezerlokrol van szo) Ilyen chipek vannak a tv taviranyitokban, a zenelo kepeslapokban, stb. Vicces, de a legoregebb ilyen chip csalad a microchip pic sorozat joreszt szoftver kompatibilis a nasa fele apollo guidance computer-rel, ugyanis annak az osszezsugorodott, magasabb orajelu valatozatai. Tehat azzal amivel anno elmentunk a Holdra (es vissza) most zenelo kepeslapokat meg kapunyito taviranyitokat hajtanak. (de ilyen chipek vannak az olcsobb elektronikus jatekokban is) Az 1 cent koruli 1 chipes mikroszamitogep ar teljesen elkepzelhetonek tunik, mert mar most is nagyon kozel vagyunk hozza. Ilyenbol rak az ember egy jatekrobotba szervonkent 1-1-et, igy egy 30 centis jatekrobot akar 20 fuggetlen szamitogepet is tartalmazhat lokalis halozatba kotve. (10 dollarert szerintem megeri, gyarilag ilyen renszereket pl. a hitech arul)

    1 Terahertz-es cpu mar ma is van, ezek az ibm kiserleti powerpc-s rendszerei, egyelore csak az aruk es a fogyasztasuk miatt nem aruljak oket. (egyebkent nem tudom miert, a zafirra gozolt szilicium nem tunik annyira draga technologianak)

    A xerox pedig ott rontotta el, hogy a vezetok nem vettek komolyan az alto-s csapatot, akik szemelyi szamitogepeket, hordozhato irotabla gepeket, grafikus feluletet, egeret es halozatokat vizionaltak (es raktak ossze) a 70-es evek elejen. Az egyetlen uj dolog a mostani joslatban a neuralis interface-ek megjelenese es elterjedese, de ez viszont mar Gibson scifijeiben sem volt ujdonsag, pedig azokat nagyon nagyon regen irta.
  • balee66
    #13
    30 éve is ugyanezt jósolták 2000-re, aztán mi lett belőle...
  • Alwares
    #12
    Értem én már! A Xeroxnál valaki elment kocsmába, előtte még jól be is spanglizott aztán összehordott egy ilyen baromságot... Lol. Az emberek nem hülyék, nem fognak miden baromságba belemenni feltétlenül. A Facebook egy dolog, egy felület, a Google Latitude már egy veszélyes szolgáltatás nekik...
  • Justil
    #11
    fincsi vírust :)
  • mynameisbence
    #10
    "irnak egy ket fincsi firust is direkt embereknek?" Mit írnak?
  • Justil
    #9
    ez röhej ja.

    mellesleg ha így folytatjuk, 2020-ra már cinkben leszünk, 2200-ra meg írmagvunk se marad.
  • SNP
    #8
    ezek a jóslások mindig nevetségesek
  • vmiki88
    #7
    "Az olcsóbbak akár darabonként egy centért megvásárolhatók lesznek"

    ??????
  • Crane
    #6
    Ennyi hülyeséget összehordni egy cikkben... pfff.
  • Lollerka
    #5
    es akkor lesz 10 milliard ember aki nagyon okos lesz a foldon, a kerdes az, h az emberek megbecsulik e majd az igy szerzett tudast, esetleg majd irnak egy ket fincsi firust is direkt embereknek?
  • mynameisbence
    #4
    Én még mindig azt várom hogy a tudást csak úgy le lehessen tölteni az ember agyába és nem kéne 20 évet eltölteni azzal hogy rengeteg haszontalan információval terheljük magunkat
  • kanduhr
    #3
    "10 éve 1 GHz-es gépek voltak, most 3Ghz-esek. "
    De ma mindez negyed akkora, 4-8 magos, Az l2, l3 cash memória a többszörösére nőtt, ezen kívül van egy valagnyi újítás.

    2200? Ne a filmeket vegyük alapul, nőj fel egy picit.
  • andersh
    #2
    sztem 2200-at akartak írni
    2020 az már 10 év múlva lesz.
    100GHz hahahaha
    10 éve 1 GHz-es gépek voltak, most 3Ghz-esek.
  • Laurion
    #1
    Ez elszomorító? Én inkább várom. Ez nem rémálom, hanem kellemes. Ide nekem a virtuális és a kibővített, személyes valóságokat!