15
 • nohea
  #15
  milyen érdekes crapple éveken át a greenpeace listájának a végén battyogott, nem azért, mert annyira szar volt, hanem mert nem is volt hajlandó engedni a vizsgálatokat - most meg voilá hirtelen a lista élén vannak? vajon kik és összesen mennyit kaptak zsebbe?
 • farxis
  #14
  köcsög pécések...az Apple évek óta betart mindent mert ök minösségi termékeket gyártanak!!!!
 • Eleskanyar
  #13
  Mondjuk ez válasz a finanszírozási kérdésre, persze sajnálatos,hogy azt mondák másban nem tudsz, ált. elmondják, hogy tudsz az időddel, kreativításoddal stb is segíteni, azaz aktivistának is jelentkezhetsz...
  Megkerestem neked:
  http://greenpeace.hu/aktivista
 • Mice
  #12
  hát én csak egyet tudok a dologhoz hozzátenni: amikor az utcán két lelkes, csillogó szemű fiatal megállít, mindenféle papiruszt lobogtatva, hogy "make a better world... blablabla..." és közlöm velük, hogy szimpatizálok velük, de pénzügyi adományban nem tudok segíteni, miben tudok másban help?, akkor azt kapom válaszul, hogy ezen felül semmiben...

  na köszönöm, innentől kezdve kezd el bűzleni a dolog nekem...

 • Eleskanyar
  #11
  Nem hiába komolytalan, hogy lehetne komolyan venni valakit, aki csak járatja a száját, de ahhoz, hogy olvasson a témáról túl sötét..
  Fejtágítás: 1.:A Greenpeace-nek nagy szerepe volt abban, hogy ma tilos a fejlődő országokba való elektronikai hulladék export, csakhogy sok cég az írja a szállítmányra, hogy használt, de mé működőképes termék, így szabad..
  2.: Az ősrégi mérgek mint a pvc stb. rád is veszélyes, nem csak arra, aki elégeti, a te szervezetedben is ott van persze védheted a cégeket, hogy érthető, hogy egy kis plussz haszonért megmérgeznek, de ez a te sajátos véleményed csupán...
  A kritériumok pedig már régen a mostaniak voltak, amikor még az alma a szennyezők táborát gyarapította a ranglistán, nem a Gp váltott, hanem az apple, de a Gp Green Apple kampánya miatt, szóval mieltt elkezdesz pötyögni valamit számolj háromig, és tájékozódj..
 • Komolytalan
  #10
  Még mindig inkább ilyen név, mint valami fos betűszámkupac, mint a tiéd.
 • Komolytalan
  #9
  Az a gyógyszergyár, amelyik jövőre piacra dob valami űberfasza Lyme-kór kezelő készítményt. Esetleg az, amelyik jelenleg a védőoltást gyártja.
 • T2k
  #8
  Te már aztán csak tudod, hogy mi miről volt szó. Komolytalan
 • mrlujoak
  #7
  na bumm.

  Tényleg, valakinek valami infója van - a Dellen kívül - az első ígéreti időpontra?
  Csakmert a gyártók többsége 2011-et jelöli meg, de volt náluk is egy első ígéret?

 • EroSennin
  #6
  Nyilvan az Apple-nek ez penzebe kerult, amit megengedhetnek maguknak hiszen magasabb arakon is elkelnek a gepeik, a tobbiek meg az arverseny es a gazdasagi valsag miatt szepen elhalasztottak az igereteik teljesiteset. Vajon ha egy PC-n kornyezetbarat matrica lenne de 10%-al tobbe kerulne hanyan vennek a dragabbat?
 • Glutamin
  #5
  Greenpeace sosem a környezetvédelemről szólt. A legtöbb környzet/állat egyéb védő csoport mindig valamilyen gazdasági lobby. Azon is el lehet gondolgodni, hogy az idei szúnyogírtás elmaradásával (eltolásával) mely cégek is jártak jól, a környezetvédelemre való kamumaszlaggal.
 • Komolytalan
  #4
  Azért a ződbéke is jófej. Afrikában megdöglenek, akik elektronikai hulladékot égetnek. Mi a megoldás? Nem, nem az hogy ne vigyük Afrikába az elektronikai hulladékot elégetni, áááá, dehogy. Csináljuk fából, mert attól nem döglenek meg a bennszülöttek. Hátulról mellbe pörgőrúgással. Nem ám arról van szó, hogy az almás cég tolt egy borítékot a zsebükbe, hogy úgy védjék a környezetet, ahogy almáéknak jó, ááá, dehogy.
 • Julius Caesar
  #3
  Nem szerencsés valóban, de ettől függetlenül példás az Apple hozzáállása. Nem komálom őket, de legalább megtették, amit ígértek (és jó ígéretet is tettek).
 • Mice
  #2
  "az ígéreteit egyedül az Apple tartotta be." "a felhasználók is sokat tehetnének a változásokért. Elég lenne környezetbarát termékeket vásárolni, amelyek" ...


  ...
 • NEXUS6
  #1
  "A BFR-anyagok és a PVC jelentik a legnagyobb veszélyt azokra az emberekre, akik Ghánában, Nigériában, Kínában és más országokban az elektronikai hulladékok kézi feldolgozásából élnek. Elégetik az alkatrészeket, hogy így jussanak a bennük lévő aranyhoz, rézhez és más értékes anyagokhoz. A megoldás nem csak egészség-, hanem környezetkárosító."

  Akkor talán változtatni kéne a feldolgozás módján!? Lehet, hogy olcsóbb is lenne, mint az összes gyártónak áttérni más anyagokra.