133
  • mikromanus
    Úgy látom itt is kb ugyanaz megy mint máshol a témában.
    VAn két alapvető fajta ember(?)típus aki hozzászól:
    - aki megvette, kipróbálta és szereti a játékot
    - aki a büdös életben nem venné meg, és mindenki más hülye, a blizard meg rablóbanda, hogy háromszor adja ki ugyanazt + sose próbálta ki, de semmi újítás nincs benne és sablonos unalmas koppintás az egész

Első csoport kicsit elfogult. Én is ilyen vagyok :). Engem már a bétán is megvettek kilóra, a kampány meg lényegesen eltér a multi résztől. Nekem mindkettő tetszik.
    Akik kipróbálás nélkül is ilyen jól képben vannak, azok számomra amúgy is hiteltelenek.
    Szó se róla, sóher egy alak vagyok és a büdös életben nem gondoltam, hogy ennyit ki fogok valaha is adni egy játékért. Lehet a nyárra kenhető a beszámíthatatlanságom, meg enyhe starcraft függőségemre, de most sem érzem úgy, hogy egy nagy melléfogás lett volna. A második csoport lelkes tagjainak becsülöm az önmérsékletét és örömmel veszem, hogy nem kell velük összemérnem multiba a tudásomat és mehetnek vissza warez offline játékot játszani.

Persze vannak páran akiknek megvan, vagy kipróbálták és ennek ellenére valahogy nem jön be. Ezeket is meg tudom érteni. Van akinek épp az nem jön be, ami másnak tetszik. Vagy épp olyanokat vetnek fel, hogy "nincs benne kihívás, pedig normálon nyomom". Ha nem vagy kezdő és nem csak gyönyörködni akarsz a tereptárgyakban amíg az ellen lustán mozgolódik, akkor inkább hard vagy brutál fokozaton kezdjed. Kapásból kevésbé lesz lassú és lanyha :) Az egyik legnagyobb hiba ha alulbecsülöd a képességeidet. Én is normalon kezdtem, aztán pár map után újrakezdtem hardon. Picit csalóka volta nehézségek leírása. Ennyire azért nem vagyok jó. Lehet a kezdőket nem akarták elriasztani...

Mindenesetre jöhet a zerg kampány, akár "epic" akár brutális és realista lesz, vagy csak enyhe fekete humorral fűszerezett hentelés. A zerg a kedvencem a starcarftban, így valószínüleg hagyom magam ismét lehúzni pár ezressel.:)

Jut eszembe. Mi a fenét értenek itt azon, hogy "epic"?
  • Renjike
    StarCraft 2 > StarCraft & Brood War > CnC 3 > összes többi RTS
  • Ry0K3N
    Starcraft > Generals > Stálin és a marslakók > Red Alert 3
    Starcraft2 > CnC3 > > CnC 4
    Tiberian Sun >
    Redalert2 >
  • Stranger666
    ahahhahahhahaa
  • Fbn Lx
    red alert 2 > tiberian sun > red alert > red alert 3 > sc2
  • Razieel
    C&C3 < Starcraft 2
  • Ry0K3N
    Ya Rly http://en.wikipedia.org/wiki/Real-time_tactics
  • narumon
    "de tény, hogy egy red alerttel vagy tiberian sunnal összepárosítva már nem olyan epik... "

Az mellett is ugyanolyan epic CnC 3 sem rúghat labdába SC2 mellett semmilyen szinten. Sem graf, sem játékmenet, sem hangulat, semmilyen szempontból.
  • Fbn Lx
    "és egy C&C 4 teljesen sterilnek és ötlettelennek tűnik a StarCraft 2: Wings of Liberty mellett"

ja, célszerű a c&c univerzum legunalmasabb, legötlettelenebb epizódjához hasonlítani :D
    de tény, hogy egy red alerttel vagy tiberian sunnal összepárosítva már nem olyan epik...
  • Loverman
    látom neked még mindig nem jutott el piciny agyadig hogy SC2-ből egy rész van úgy megcsinálva mint másból egy egész. És ez a játékidőre is vonatkozik. de azért csak hirdesd nyugodtan a hülyeségeidet. hiszen nem érdekel a játék, nem fogod megvenni, stb, és mégis itt sírsz róla :D annak mi értelme is van? ja hogy időmilliomos vagy és olyan dolgokkal is van időd foglalkozni amit nem szeretsz? éértem kishaver
  • Loverman
    ha a legkeményebb fanboynak 16 óra volt a kampány akkor te mit beszélsz itt össze-vissza 5 meg 8 órákról öcsi?
  • TommyGun
    Szerintem nem neked akartam ezt címezni, hanem aki nyafogott hogy SC2 játékidő = CoD MW játékidővel...ezeket 6-7 óra alatt betoltam az SC2ben meg már most túl vagyok ezen és a felénél sem tartok.
  • morden
    5 vagy 6-8 óra nem mindegy... a lényeg hogy eszméletlen kevés, de majd kiemelem legközelebb, hogy egyértelmű legyen!
  • narumon
    "Amúgy meg a Diablo 3 is egy ugyanilyen game-nek néz ki. Tehát minden marad a régiben csak fel lesz pofásítva. Remélem rám cáfolnak..."

Én meg remélem nem :)
  • TommyGun
    Bocs nem DEMIGOD csak az ugrott be elsőre mert a DoTA-rók koppintották, szal a DoTA-ról beszélek, méghogy nem modd barát a blizz rofl

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_dota/teljes.html
  • TommyGun
    Ne is haragudj de te miről beszélsz, méghogy a blizz nem támogatja a moddolást ? Minden gémében van editor + mod barát az egész fejlesztés....Demigod ami totál átalakítja az egész WC3-at ?
  • TommyGun
    Ember elvagy tájolva a COD és MW 6-8 óra alatt be lehet tolni kényelmesen...
  • TommyGun
    Bocs de senki nem mondta hogy 24 ezret kell fizetned, SC2 12k boltban nem is egy helyen.
  • morden
    Neten egyrá másra jelennek meg ( a tökéletes, baromijó) vélemények mellett a negatív vélemények is ( játékosoktól, és nem fizetett újságíróktól) lehet hasonlatos lesz a cod6hoz a dolog, hogy a sajtó és a fanboyok elaléltak tőle, a többiek meg végignyomták az 5 órás kapmpányt és tették fel olcsóbban az ebay-re eladni a cuccot.
  • Quent1n
    Szerintem meg egy modern RTS-el hasonlítsuk össze mint pl. a Company Of Heroes. Ha megnézzük azt meg az SC 2-őt, akkor ezen "a játék átalakítja az RTS-ekről kialakított elképzeléseinket és egy C&C 4 teljesen sterilnek és ötlettelennek tűnik a StarCraft 2: Wings of Liberty mellett" csak röhöghetünk.

Az SC2 relative ugyanaz mint az 1 csak alaposan kipofásítva. A bevált receptet meghagyták. Semmiben sem forradalmasítja az RTS-ek világát, maximum a perfect support és az igényes multi lehetőségek tekintetében. De játékmenetben a klasszikus 10millio kattintás/másodperc és mikrózás mindenek felett játékstílust képviseli. Nincs ezzel semmi baj csak a helyén kell kezelni. Ez egy un. klasszikus RTS a Dune2 nyomdokain irtózatosan erős single kampánnyal. De hogy modern lenne? Hát nem igazán. Viszont van akinek ez jön be. Én őszintén megmondom a Company Of Heroes után ezek a klasszikus RTS-ek már nem igazán kötnek le. Lehet öregszem vagy nem tudom.. :P De nagy sikert fog aratni, plusz ott a hype.

Hogy három részre van osztva? Kit izgat? Lehúzás? Persze, hogy az, 12 év alatt simán meg tudták volna csinálni a komplett játékot és kiadni egyben 3dvd-n. De 12 év tökölés után most kell a pénz ennyi. Plusz a legtöbb fan több 100 órát bele fog ölni és máris megéri. Amitől én hányok az a netfüggőség, mintha az ember internettel született volna és alap lenne, hogy mindenhol van. Már 100szor bebizonyosodott, hogy ami jó az fogy, nem véletlen, hogy még az SC1-et is viszik manapság. Az idióta másolásvédelmekkel csak azokat szívatják akik pénzt adnak ki rá... De ez a szép jövő... Bár szerintem a 100/100as tesztek kicsit túlzások de nálam 10/8at simán ér a gamma.

Amúgy meg a Diablo 3 is egy ugyanilyen game-nek néz ki. Tehát minden marad a régiben csak fel lesz pofásítva. Remélem rám cáfolnak...
  • Zoliz
    The Guardian például úgy véli, hogy "a játék átalakítja az RTS-ekről kialakított elképzeléseinket és egy C&C 4 teljesen sterilnek és ötlettelennek tűnik a StarCraft 2: Wings of Liberty mellett"

Akkor a C&C 3 Tiberium Wars-sal hasonlítsák össze, hisz abban is 3 faj volt, a C&C 4 egy selejt lett. Az StarCraft 2 szerintem semmi újdonságot nem hozott, csak még akarják a Blizzard bevételét növelni pozitív reklámmal. Ami csak demagógia.
  • Carbine
    Na ez kezdetnek már nem rossz. Kíváncsi leszek 1-2 év múlva milyen termés lesz itt MOD fronton.
  • nr1ranger
    "Részemről mindig zavarónak találtam, ahogy a Blizzard ellen van a modolhatóságnak"
    Akkor ezt nézd, meg, gyakorlatilag új játékot tudsz csinálni sz sc2 editorával: http://www.youtube.com/watch?v=oAvZlonNTDg
  • Stranger666
    Map editorrol hallottál már?
  • JMáté
    Ja, és még valami. Szerintem meg a Penumbra volt az utolsó említésre méltó játék a történelem során. A többi szar.
  • JMáté
    Én egyébként nem vagyok nagy szakértő, de annyit azért hozzá tennék a vitához hogy a HOI-t és a SC-ot is rts-nek szokták nevezni, de ez egy elég tág kategória. Úgy értem a vak is látja hogy semmi közük egymáshoz, más alfajába tartoznak az rts-eknek.
  • morden
    Csak ezzel az a gáz, hogy az innováció, az új ötletek, a kreativitás mind mind háttérbe szorul ( bár a kiadókat is megértem mert egy x. résszel jobban lehet kalkulálni a negyed éves mérleget, mint egy új címmel.)
  • Carbine
    "Carbine: nekem más jött le, az hogy, hogy húzzunk le minnél több rókabőrt egy játékról és azt az üzenetet küldi a sok-sok eladott sc2 hogy 1 valamit jól megcsinálsz utána eladhatod 5x is kb ugyan azt a nép megveszi."

Ha jobban körbenézel, manapság ez a játék kiadók szokása. Egy címet felfutattni, majd azt x részen át fejőstehénnek használni. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy minden annyit ér, amennyit az emberek hajlandók érte adni. Most megveszik x millióan ezt az "epizódot" abból csak is azt vonhatja le a Blizzard, hogy jól döntött.

Februárban magam is kipróbáltam a bétát és a grafikát leszámítva semmi olyan újdonságot se vettem észre benne, amit egy nagyobb volumenű MOD-ba nem lehetett volna betenni.
    Részemről mindig zavarónak találtam, ahogy a Blizzard ellen van a modolhatóságnak. Egy játék élettartamán sokat képes javítani a játékos közösség.
  • FoodLFG
    erről van szó.
  • narumon
    Húha tobbzódik az iq!
  • vg
    "végigjátszotta az egyszemélyes kampányt, mely kereken 16 órájába telt."

Ez mi? Már 7 órával a megjelenés után fent volt youtubon az egész végigjátszás. Kár, hogy meghal a végén az a nagydarab akit az elején beleforrasztanak a páncélba... kit érdekel nélküle a folytatás????
  • FoodLFG
    "a játék átalakítja az RTS-ekről kialakított elképzeléseinket és egy C&C 4 teljesen sterilnek és ötlettelennek tűnik a StarCraft 2: Wings of Liberty mellett"
    Ezen a mondaton befostam! XD
    A The Guardian cikkírója egy idióta! :DD

De most komolyan, hogy lehet egy C&C4 összehasonlítási alap _akárhol_ ?? :D
    Látszik, hogy csak a bulvárra hajtott a szerencsétlenje. Kiemelt egy olyan játékot, amiről mostanában sokan hallhattak (C&C4) és ezzel a mellesleg szar játékkal szembeállítva hozza ki az SC2-őt nyertesnek. Amit megint csak bulvárosan, nagy szavakkal ajnároz: "játék átalakítja az RTS-ekről kialakított elképzeléseinket".
    Anyádat alakítja át, azt! XD
  • JMáté
    Basszus!! Most akartam tékelni.
  • FoodLFG
    Gondolom a második rész ingyenes lesz azoknak, akik az elsőt már megvették...
  • morden
    Már látom az új reklámot: " vegye meg az SC 2/2őt és a párja az SC 2/3-at féláron veheti meg majd " :DDD
  • narumon
    Pedig szerintem többen vannak így. Most ebben a hónapban az 1 példány megvásárlása bőven elég volt, de sajnos nem lesz más 1-2 hónapon belül venni kell egy másikat is :(
  • morden
    Ez kemény :D lehet meg se fordult a blizzard fejében, hogy meglett családos férfi ember játszik a feleségével, írd meg egy mailba a helyzetet nekik, tuti kapsz valami kedvezményt, vagy a torrenet boltban van ilyen 1-et fizet kettőt kap kedvezmény még a héten :D
  • narumon
    Én max 1 dolgot érzek lehúzásnak, mi a legnagyobb játékokat a feleségemmel szoktuk játszani, ő is imádja a starcraftot. Ha most mi ketten akarunk játszani az már 2x13500. Ezt érzem egy kicsit keménynek igazán lehetne valami family kedvezmény vagy mittomén :)
  • Renegade
    valamit félreértettél, megismétlem akkor: nem véleményeztem a játékot (nincs is rá jogalapom, mert nem láttam, úgy meg buta dolog lenne véleményt formálni), feltettek egy kérdést, amit megválaszoltam, kúltúráltam, ez a gebedj meg meg kedves, tényleg, szerintem lazíts, nem támadtalak, nem támadtam a kedvenc játékodat.
  • Renegade
    Szerintem attól függetlenül, hogy ki mit szeret, nem szép dolog a kiadóktól, az ilyen szintű rajongó nyúzás. Mert ugye megveszed, mert szereted, aztán egy kevés dlc, meg exppack, meg spec hátas (WOW), meg fasza ruha (ME2), nem jó ez a "fizes paraszt" hozzáálás.