Villámokkal próbáltak gömbvillámot létrehozni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
De lehet, hogy nincs közük egymáshoz. Ha jól kapisgálom nálam okosabbak sem tudják biztosan. A morajló hang utána többször is hallatszódott, de nem azonnal követte fényjelenség. Inkább "adaléknak", vagy egy tényezõnek tûnik nem közvetlen kiváltó oknak. Nem jól gondolom, hogy ha ez lett volna a kiváltó ok a morajlás szerû hangot követte volna a fényjelenség? Ha nem is azonnal rövid idõn belül?
Ja, a lidérfény más fajtájáról is olvastam, ami magasan a légkörben keletkezik és elektromos, nemtom már hol...
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
"Miazma: (gör.) a fertõzés (l. o.) ama faja, midõn a betegítõ virus nem közvetlenül más beteg embertõl származik, hanem az állati szervezeten kivül fõleg a talajban s pedig csak bizonyos helyeken tartózkodik, szaporodik és innen jut levegõ, viz stb. közvetítésével oly emberek szervezetébe, akik megfelelõ helyeken magukat az ily virus hatásának kiteszik. Ide tartozik elsõ sorban a malária (váltóláz), a sárgaláz; azután az ízületi csúz, a szeptikus csontvelõgyuladás, a fekélyes szivbelhártyagyuladás, a rostonyás tüdõlob. Ezek az u. n. miazmatikai betegségek."
Forrás: Pallas nagy lexikona
Mellesleg a miazmák a klasszikus homeopátiában is mint krónikus betegségek elõidézõjeként jelenik meg.
De mint mondtam ott van a lidércfény (máshol máshogy hívják), amit a foszforhidrogén (foszfin) nevû anyag öngyulladásakor is megjelenõ jelenségére vezetnek vissza a legtöbbször.
Ott van még a biolumineszcencia jelensége, amit a szentjánosbogaraknál figyelhetsz meg.
"A képi felvételek azért megcáfolni látszanak a hallucinációs elméletet...Nem?"
A hallucinációt igen, de az esetleges hamisítást, illetve a képet készítõ berendezés hibáját/esetlegességét nem.
"Még akkor is, ha pár felvétel "hitelességét" vitatják, kicsit sok ilyen felvétel van és más-más eszközökkel felvett képek, videók..."
Vegyük például a repülõ csészealjakat/UFO-kat (UFO-n a azonosítatlan repülõ tárgyat értem, nem az "idegeneket") - azokból is sok kép készült - viszont a felkapottsága miatt sok benne a hamisítvány, a kis felbontású, kivehetetlen, "franc se tudja mi van rajta".
Régen olvastam errõl, hogy a Föld bizonyos pontjain gyakoriak az ilyen jelenségek. Csak azon csodálkozom, hogy nem figyelték meg õket komoly mûszerekkel stb. A pontos magyarázatra nem emlékszem, így nem akarok butaságot írni, hogy mi lehet az oka. Azt is el tudom képzelni, hogy szeizmikus törésvonalak mentén (kõzetek súrlódása létrehoz plazmagömböket), vagy olyan helyeken, ahol a Föld mélyébõl gázok szivárognak ki, keletkeznek ezek a jelenségek.

Nézd meg, annyira jó.
A miazmák a föld, fõleg mocsár, kóros kipárolgásai. Azok okozzák a bajokat.
Sokan összekeverik a Szent Elmo tûzének jelzett jelenséggel, vagy a lidércfénnyel, és nem zárható ki a hallucináció lehetõsége sem.
Sõt ezek a jelenségek rövid idejûek, és teljesen változó a megjelenésük helye és ideje - nem lehet rá úgy számítani, hogy "na akkor most kimegyünk egy kicsit gömbvillámot nézni" - így objektív méréseket (a gömbvillám közelében mekkora a térerõsség, hõmérséklet, páratartalom,...) végezni is eléggé nehéz.
Mivel kevés mérési eredmény áll rendelkezésünkre így nehéz (többismeretlenes) matematikai modellt felállítani. Így maradnak a kísérletezések - leginkább a nagyfeszültségû kisülések és a plazmaállapot témakörében (hisz a villám is ebbe a témakörbe tartozik):
* Vízben sütnek ki feltöltött kondenzátorokat
* Mikrohullámú sütõbe raknak bele kicsi tárgyakat, gyufát, gyertyát
* Szilíciumlapkákat csapkodnak magasfeszültséggel
A földbõl kipárolgó miazmák okozzák.
A GV szerintem sokismeretlenes egyenlet, nem egyismeretlenes.😊
Vizsgáljuk meg az 1980-as évek végéig létezõ diktatúrákat. (Utána ugye jött ez a fene nagy demokrácia.)
Nos, ahol jobboldali diktatúra volt (Spanyolország, Chile, Dél-Afrika...) ott rendezett gazdaság, jó közbiztonság, kielégítõ életszínvonal maradt a következõ kormányokra.
Ahol baloldali diktatúra volt, ott a rendszerváltás után minden összeomlott (nyomor, válságok, munkanélküliség, züllöttség stb.)
Érdemes ezeken elgondolkodni...
A nacionalista diktatúra a legjobb rendszer. Csak meg kell tisztítani a kommunista-ateista csökevényektõl, erõsíteni kell a technokrata, futurista jellegét. A kommunista, ateista szavakat még a szótárakból is számûzni, egy tudományosan tervezett, szigorúan nacionalista,hungarista társadalmat kell építeni.<#mf1>#mf1><#eplus2>#eplus2><#beka2>#beka2>
Magukat is egy "politikailag nem korrekt" oldalként definiálják, szóval döglött vadra lõttél ezzel. 😊 Mondod persze mindezt úgy, hogy saját bevallásod szerint sem olvasod az oldalt....
Nem hiteles? Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sajátos politikai nézettel párosulva ironikusan, gúnyosan és kissé kissé gerilla módon hiánypótlóak. Más kérdés az, hogy a politikai nézetükhöz a Jobbik áll a legközelebb. Ha már nem egyeznek ezek a nézetek velük, ugyan úgy fogják ütni õket, mint a többi pártot, abban biztos vagyok... a múltkor pl Balczót szúrkálták, mert nem tudta, hogy a Jobbiknak megállapodása van a HVIM-el és egyéb más jobbos szervezetekkel...
Hogy ne lennének hitelesek, azt semmiképp se mondanám. Én pl az MTI-t sem tartom hitelesnek... ott is láttam már olyan csúsztatásokat, hogy ihaj....
Egyébként soha nem a rendszerben van a hiba hanem az emberekben. Így a mostani rendszer is lehet(ne) tökéletes.
Más oldalról megközelítve a problémát: Az ember elvileg a legalkalmazkodóképesebb állat. A jelenlegi környezet nem kellene hogy problémát okozzon neki. Ha mégis éppen ideje egy kis darwini evolúciónak. 😊
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Nos, elmondásod alapján ez egy nulladik típusú találkozás volt. :-D
Máskor fel kell venni a telefont, már csak illembõl is.
1. Mert be voltam gyulladva 😊 Mint irtam akkor volt az a periódusom, amikor érdekeltek a para jelenségek. Elvileg van olyan, hogy spontán égés, amit többen a gömbvillámokkal kapcsolnak össze. (Ha létezik, elvileg ez jó magyarázat lenne.)
2. Mert nem vettem fel... 😊 Viszont el felejtettem leirni, hogy az eset után kérdezõsködtem az utcában/faluban és többeknél volt "furcsa" telefoncsörgés az adott idõben. A mássik, a szomszéd utcából is volt szemtanú, aki a házunknál fényeket látott (õ sem látta a közvetlenül a gömbvillámot, csak a fényét) és azt hitte valami felgyulladt. Magyarul közvetlen észlelés nem volt, tehát senki nem látta, hogy ez gömbvillám volt e, vagy sem. De a tapasztaltakból nem tudok másra következtetni. Míg az elsõ esetre 99%-ban rá merem mondani, hogy gömbvillám volt.
Annyit fûznék hozzá, hogy a villámtevékenység helyett nyugodtan próbálkozz azzal, hogy villámlás.
Van két villámkérdésem is:
1. Miért nem néztél ki az ablakon?
2. Miért nem vetted fel a telefont?
A tökéletes rendszer olyan, mint a mostani? <#wow2>#wow2> Utópiában élnénk? Bár igen, 200-300 éve ez még utópia lett volna, de akkor is.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
1. eset: Egy barátommal éppen bringáztunk. Majd arra lettünk figyelmesek, hogy egy nyári vihar van érkezõben. Még megfelelõen messze járt, ezért elhatároztuk, hogy egy dombról szemláljük az érkezését. A vihar még kb 8-10 kilométer távolságban volt, igen intenzív villámtevékenységgel. Ezt néztük, amikor jobbkéz felöl hirtelen egy fényes pontszerû alakzat tûnt fel (kb 70-80 fokra a vihar közepétõl) A távolsága szitén több mint 4-5 kilóméter lehetett. Az idõtartama viszonylag rövid, max kb 2 másodperc lehetett. Összegzésképp: mind a ketten ugyanazt, és ugyanúgy láttuk, ugyanabban az irányban. Tehát érzéki csalódás kizárva. Lehet igazság az Egely György féle teóriában, mert térben 10-15 km távolság lehetett a jelenség helye és a vihar helyzete között.
2. Észlelés: Kicsit viccesebb: Egy nyári este éppen friss szerzeménymet: Egely gömbvilámokról szóló könyvét olvastam. majd elaludtam. Éjszaka közepén arra ébredtem, hogy egy masszív vihar közeledik. Ráadásul az a fajta, amiben szinte minden villám "lecsapott" Majd lassan odaért a vihar, szintén sûrû villámtevékenység, sûrû "lecsapásokkal. Még viccesen arra gondoltam, milyen ideális idõ a gömbvillámok kialakulásához. Egyszer hihetetlen nagy csattanás, kékesfehér fény, és a fényjelenség nem szûnt meg! Hanem a sötétítõ függönyön keresztül is szinte nappali világosság a szobámban! Természetesen tele lett a gatyám 😊 Ezzel egy idõben meghallotam, hogy szüleim szobájában elkezd csörögni a telefon. De nem a megszokott módon, hanem folyamatosan. Átfutottam hozzájuk, persze mondtam hogy valószínû gömbvillám. Az õ ablakukon is lehetett látni a fényjelenséget, de nem közvetlenül, sajnos nem arra nézett! A fény kb 20-30 másodpercig szinte azonos intenzitással sugárzott, közben pedig a telefon is folyamatosan csengett. Majd hirtelen, mintha "kikapcsolták" volna megszünt, és vele egy idõben a telefoncsörgés is.. Mit ne mondjak, izgalmas volt! Persze már bánom, hogy nem mertem kinézni akkor a szobám ablakán..
Az egyik Southpark részben (Sp-ben minden van) errõl is van szó. Néhány hippi leírja milyen tökéletes közösséget álmodtak meg, de amikor elmondják a gyerekeknek rájönnek hogy az olyan mint a jelenlegi rendszer.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
flammius:
Tudod mit jelent a technokrata szó? Azt, hogy a döntéseket mérnökök és tudósok hozzák, a vezetõ hatalom ezeknek a kezében összpontosul. Szerintem te a techno-utópista szót keresed (aki a technológia révén akarja elérni a tökéletességet). A technokrácia jól hangzik, lehet vele dobálózni, de a jelentése elég snassz, ráadásul ember szerintem nem adná mérnökök kezébe a hatalmat.
Másrészrõl szerintem a techno-realizmusnak van létjogosultsága. Maga a technológia a legnagyobb barátunk, maximum a felhasználási céljai a rosszak.
Nem ateistákat kéne nevelni, hanem az egyházakkal van a gond, szerintem. A hit magánkérdés, egyaránt megértem azokat, akik hisznek az úrban (allahban vagy jahovében, hívjuk aminek akarjuk), felõlem lehet politeista is vagy amit akar. Megértem a nem-hívõket is. Amíg ezek a szemléletek nem irányulnak más ellen és nincs negatív hatással a környezetére, addig olyan mindegy.
Megjegyzem errõl a 4dimenziós elméletrõl, hogy meglehetõsen távol áll a bizonyított elméletektõl.
A gömbvillám létezése eléggé biztosnak tûnik, bár magát a gömbvillámot nem filmezték le, de:
-- a nyomairól készültek felvételek
-- több esetben (ha lehet hinni a híreknek) sok szemtanú írta le hasonlóan a jelenséget.
Gömbvillámok elõállításával már évtizedekkel ezelõtt is kisérleteztek, nagyfeszültségû (kaszkád és Van de Graaf) generátorok által elõállított több méteres kisülésekkel. Ezekrõl készültek fényképek (ez kb. 30-35 évvel ezlõtt, az "Élet és Tudomány" és a "Természet Világa" újságokban volt olvasható. Sajnos, az Élet és Tudomány azóta jelentõsen átalakult, hátrányára)
Ezekbõl a nagy szikrakisülésekbõl sajnos nem sütöttek ki semmit (<#vigyor4>#vigyor4>) Annak dacára, hogy a másodperc töredékéig élõ aprócska fénylõ pomponokat sikerült gyártani, errõl készült fénykép.
Szerintem az sem zárható ki, hogy többféle, hasonlóan kinézõ de teljesen eltérõ természeti jelenségrõl van szó.
És mivel nincs állam, hogy ossza a segíjt, szépen éhen döglenek.
Amit mondasz, hogy lennének lusták. Igen ez így van, de az anarchia ezt úgy oldja meg, hogy nem dolgozol -> nem eszel. Ellátná a többi a betegeket, öregeket, de nem a lustákat (ugye elvileg minden rendszerben így van...).
De teljesen jogos amit mondasz, sose lesz anarchia, mert elméletben bár lehet életet lehelni bele, gyakorlatban hamar elhalna.
Az embereknek még mindig a totális diktatúra a legjobb, hiszen a legtöbb egyén olyan segghülye, hogy kábé ha nem mondod meg neki, hogy lélegezzen, nem lélegzik.