Villámokkal próbáltak gömbvillámot létrehozni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Anaid
Ja, a fölfelé irányuló villámot (kisülést) pár nappal elõzte meg az elsõ GV. Azért sorrendben elég "jól" sorban történtek a dolgok, mindegy. Csak hátha van akit komolyan érdekel...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Kara kán
olyanok is vannak, felfelé irányuló villámok.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Anaid
Az a gondom ezekkel az elméletekkel, hogy nem tudok más olyan fényjelendégrõl, mint a GV, ami gömb alakú és elektromos hatása van...Vagy nincs összefüggés, vagy van. Pl. ez a körülmény, földben, föld alatt lévõ folyamat is közrejátszott a GV-k kialakulásában...Esteleg máshol is elõfordulhatott, csak észre sem vették én is csak véletlennek köszönhettem, hogy nem aludtam akkor.
De lehet, hogy nincs közük egymáshoz. Ha jól kapisgálom nálam okosabbak sem tudják biztosan. A morajló hang utána többször is hallatszódott, de nem azonnal követte fényjelenség. Inkább "adaléknak", vagy egy tényezõnek tûnik nem közvetlen kiváltó oknak. Nem jól gondolom, hogy ha ez lett volna a kiváltó ok a morajlás szerû hangot követte volna a fényjelenség? Ha nem is azonnal rövid idõn belül?
Ja, a lidérfény más fajtájáról is olvastam, ami magasan a légkörben keletkezik és elektromos, nemtom már hol...

Kara kán
tudtam->tudtál

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
Ha ilyen sokat láttál, nem tudtam videót készíteni, esetleg ne adj isten, befõttesüvegbe befogni egy gömböcöt?

Anaid
Az ilyen lidérfények, meg ez az anyag is okoznak elektromos hatásra emlékeztetõ bizsergést a bõrön?

Anaid
Hát ja, az igaz, hogy a "hamisítók megnehezítik nemcsak a kutatók, de a valóban ilyesmit tapasztalt emberek életét is... De végül is, legalább õk jól szórakoznak a saját hülyeségükön, meg hogy nehezítenek vele másoknak. No komment.

Dj Faustus
"Arról kérdeztem, mik a miazmák"
"Miazma: (gör.) a fertõzés (l. o.) ama faja, midõn a betegítõ virus nem közvetlenül más beteg embertõl származik, hanem az állati szervezeten kivül fõleg a talajban s pedig csak bizonyos helyeken tartózkodik, szaporodik és innen jut levegõ, viz stb. közvetítésével oly emberek szervezetébe, akik megfelelõ helyeken magukat az ily virus hatásának kiteszik. Ide tartozik elsõ sorban a malária (váltóláz), a sárgaláz; azután az ízületi csúz, a szeptikus csontvelõgyuladás, a fekélyes szivbelhártyagyuladás, a rostonyás tüdõlob. Ezek az u. n. miazmatikai betegségek."
Forrás: Pallas nagy lexikona

Mellesleg a miazmák a klasszikus homeopátiában is mint krónikus betegségek elõidézõjeként jelenik meg.

De mint mondtam ott van a lidércfény (máshol máshogy hívják), amit a foszforhidrogén (foszfin) nevû anyag öngyulladásakor is megjelenõ jelenségére vezetnek vissza a legtöbbször.

Ott van még a biolumineszcencia jelensége, amit a szentjánosbogaraknál figyelhetsz meg.

"A képi felvételek azért megcáfolni látszanak a hallucinációs elméletet...Nem?"
A hallucinációt igen, de az esetleges hamisítást, illetve a képet készítõ berendezés hibáját/esetlegességét nem.

"Még akkor is, ha pár felvétel "hitelességét" vitatják, kicsit sok ilyen felvétel van és más-más eszközökkel felvett képek, videók..."
Vegyük például a repülõ csészealjakat/UFO-kat (UFO-n a azonosítatlan repülõ tárgyat értem, nem az "idegeneket") - azokból is sok kép készült - viszont a felkapottsága miatt sok benne a hamisítvány, a kis felbontású, kivehetetlen, "franc se tudja mi van rajta".

Anaid
De semmi rengésfélére nem emlékszem...csak annyi volt, hogy mintha meleg áramlana felfele a talajból, halk robaj(morgás szerû hang) a föld alól ennyi, semmi rengés, meg ilyesmi elég rövid ideig tartott. Semmi más különösebb dolog nem történt akkor éjszaka. De tényleg messze vagyunk Pesttõl.

Anaid
2006. dec. 31-földrengés Pest környéke. Onnantól kezdõdött a java, csakhogy mi kicsit messzebb lakunk...Az eseményt megjegyeztem, a dátumot most kerestem meg...ill. a földrengés elõtti éjszaka. A földrengés délutánolt 31-én, elõzõ éjszaka kezdõdött a "ciriburi". Persze lehet véletlen is...Csak az eseményt jegyeztem meg, hogy mikortól is volt itt érdekes a helyzet...De tényleg elég messze lakunk.

Kara kán
Csak vicceltem a miazmákkal.

Régen olvastam errõl, hogy a Föld bizonyos pontjain gyakoriak az ilyen jelenségek. Csak azon csodálkozom, hogy nem figyelték meg õket komoly mûszerekkel stb. A pontos magyarázatra nem emlékszem, így nem akarok butaságot írni, hogy mi lehet az oka. Azt is el tudom képzelni, hogy szeizmikus törésvonalak mentén (kõzetek súrlódása létrehoz plazmagömböket), vagy olyan helyeken, ahol a Föld mélyébõl gázok szivárognak ki, keletkeznek ezek a jelenségek.

Anaid
És milyen pára okozta, hogy mindig kékek voltak ill. az elsõ, meg az "utólagos kisülés" fehér színû volt? Akkor kellett volna vmilyen anyagnak lenni a "gázban" ami kékes fényû jelenséget okoz. Ja és tüzet nem. Zárt térben sem, és igaz rá, hogy vonzzák az elektromos készülékek, majdnem mindig a lakásban a közelükben lebegtek, volt, hogy egy-egy halványabb megközelítette a testem és bizsergõ érzést okozott (mint egy villanypásztor, csak gyengébben), bár pár centire volt a bõrömtõl, akkor is. Mégiscsak több tényezõn múlhatott nem csak egy anyagon, dolgon...

Kara kán
http://i680.photobucket.com/albums/vv162/Nosetroll/lyninnhsting.jpg

Kara kán

Kara kán
Nagyon aranyos:

Kara kán
Volt korábban itt egy topik, nem pont gv-okról, hanem energiáról, és beszúrtam oda egy jópofa grafikát, amelyen két öreg befõttesüvegbe gyûjti a villámokat.
Nézd meg, annyira jó.
A miazmák a föld, fõleg mocsár, kóros kipárolgásai. Azok okozzák a bajokat.

Anaid
Arról kérdeztem, mik a miazmák, nem a helyesírásomról...Talán félreéetted. A topic nem az én helyesírásommal foglalkozik, hanem GV-kal....

Anaid
A billentíûzet nem mindig azt írná, mint én....csak ennyi, de köszi a kedvességet.

Kara kán
Szerintem, te úgy megijedtél a villámoktól, hogy az már a helyesírásod rovására is ment.

Anaid
A képi felvételek azért megcáfolni látszanak a hallucinációs elméletet...Nem? Még akkor is, ha pár felvétel "hitelességét" vitatják, kicsit sok ilyen felvétel van és más-más eszközökkel felvett képek, videók...

Anaid
Hát, itt elég sok ideig elõ-elõ fordult. Vmi volt itt, ami ezt okozhatta....Tavaly meg az ablak elõtti fába vágott be egy kissebb villm, le is tört a teteje, de nem gyulladt meg. Hogy is olvastam...hideg villám. Egy GV, utána egy utólagos kisülés földtõl felele mellesleg a bokámon keresztül, több halványabb fényû nagyobb GV, majd kinn hónapokon át újra és újra elõforduló kissebb fénygömb jelenségek, villám (igazi) csap az ablak elõtti fába, ja nem az a legmagasabb fa a kertben, majd berosáltam akkorát dörrent, meg villant, szegény fa meg azóta jóval alacsonyabb. Szal hogy van-e azt nem tudom, de hogy volt itt vmi, ami vonzotta ezeket a jelenségeket, az tuti ennyi véletlen nincs és cirka 3 év alatt egy helyen...

Anaid
Mik okozzák?

Anaid
Ezt a jelenségsorozatot megelõzte egy nagyobb benn a lakásban. Utána megint jópár megjalant aszámcsigép, meg éjjeli lámpa közelében. Kinn viszont tovább volt ilyen és mindig egy helyen. A bentiek máshogy "viselkedtek". De volt egyezés a bentiek mozgásában, nagyságában...stb és a kintiekében. Voltak olyan részletek pl. mozgás sebessége, ami érzékszervekkel felfoghatóan majdnem mindig azonos volt a kintiek esetében és jóval gyorsabb és nem "tapogató volt a mozgása, mint a benti elsõnél, hogy a falat körbejárva, mozgásirányt változtatva mozog. . ahogy felemelkedtem, hogy jobban lássam visszafele mozgott a fal mentén, ja és fehér és kékvolt, nem sárga. A kintiek halvány kék, fehéres áttetszõ színûek, olyasmik kékesebben, mint mikor magnéziumot "égettünk". (ha jól emlékszem) Ja és más leírásokkal ellentétben az elsõnek hangja is volt. A hangra lettem figyelmes, azért néztem oda, mert nem értettem, mi búg, inkább "zûmmög" mint egy halk elektromos gép...

Dj Faustus
A gömbvillám ritka jelenség, és nagyon tág meghatározásokat kapunk a szubjektív beszámolóktól. Egyesek azt mondják hogy átmegy a falon, mások azt mondják, hogy tüzet okoz; egyesek gömb alakúnak, mások szivar alakúnak mondják; egyesek nyugodt idõben látják, mások csak viharok idején.

Sokan összekeverik a Szent Elmo tûzének jelzett jelenséggel, vagy a lidércfénnyel, és nem zárható ki a hallucináció lehetõsége sem.

Sõt ezek a jelenségek rövid idejûek, és teljesen változó a megjelenésük helye és ideje - nem lehet rá úgy számítani, hogy "na akkor most kimegyünk egy kicsit gömbvillámot nézni" - így objektív méréseket (a gömbvillám közelében mekkora a térerõsség, hõmérséklet, páratartalom,...) végezni is eléggé nehéz.

Mivel kevés mérési eredmény áll rendelkezésünkre így nehéz (többismeretlenes) matematikai modellt felállítani. Így maradnak a kísérletezések - leginkább a nagyfeszültségû kisülések és a plazmaállapot témakörében (hisz a villám is ebbe a témakörbe tartozik):
* Vízben sütnek ki feltöltött kondenzátorokat
* Mikrohullámú sütõbe raknak bele kicsi tárgyakat, gyufát, gyertyát
* Szilíciumlapkákat csapkodnak magasfeszültséggel

Kara kán
ezek a talaj közelében keletkezõ gáz-plazma csodák nem gömbvillámok.
A földbõl kipárolgó miazmák okozzák.

Anaid
Ja, még egy tényezõ, nemtom fontos-e kénes szag. (Ha jól emlékszem tanulmányaimból a kénnek van olyan szaga, mint akkoriban éreztem)
A GV szerintem sokismeretlenes egyenlet, nem egyismeretlenes.😊

Anaid
Nálunk azom a helyen, ahol többször elõfordult ilyen jelenség állt egy cseresznyefa, sóderkupac kb. 10 cm-re vasbetonra felhalmozva,ja és még egy dolog, ami nem tudom, hogy lényeges-e: azon a részen kb. egy négyzetméteres részen nagyon lassan de észrevehetõen süppedt a talaj. Fa is, szilícium is, vasbeton is, meg talajsüppedés. Eddig nemigen jutott eszembe, hogy a talaj süllyedése fontos lehet, de lehet, hogy mégis, hiszen a beszámolók alapján általában föld közelében keletkeznek és lebegnek. Arról a területrõl gyorsan "pattogzódtak" általában egyenes vonalban kb. 20 fokos szögben felfelé. Nem a földben, hanem fölötte keletkeztek. De mindig talaj közelébõl indultak. Elég sok idõn át (hónapok, talán fél év)ismétlõdõ jelenség volt azon a helyen.

Anaid
Nem értem miért egy-egy anyaggal próbálkoznak. Inkább tûnik logikusnak, hogy több tényezõ egyezésekor keletkezhet. Talán azért ritka, mert több tényezõ is szerepet játszik a kialakulásában. Ha külön-külön próbálkoznak egy-egy anyaggal, levgõ elektrosztatikus töltöttségével..stb. nem valószínû, hogy eredményes lesz. Túl ritka jelenség ahhoz, hogy ilyen "egyszerû" lenne a keletkezése.

Kara kán
Nekem erre is van egy példabeszédem:

Vizsgáljuk meg az 1980-as évek végéig létezõ diktatúrákat. (Utána ugye jött ez a fene nagy demokrácia.)

Nos, ahol jobboldali diktatúra volt (Spanyolország, Chile, Dél-Afrika...) ott rendezett gazdaság, jó közbiztonság, kielégítõ életszínvonal maradt a következõ kormányokra.

Ahol baloldali diktatúra volt, ott a rendszerváltás után minden összeomlott (nyomor, válságok, munkanélküliség, züllöttség stb.)

Érdemes ezeken elgondolkodni...

ja, remélem megvalósítják magyarországon. csak az összes többi ország fog egyszerre lebombázni minket 😊 illetve titeket...

Erre ezt mondom:

A nacionalista diktatúra a legjobb rendszer. Csak meg kell tisztítani a kommunista-ateista csökevényektõl, erõsíteni kell a technokrata, futurista jellegét. A kommunista, ateista szavakat még a szótárakból is számûzni, egy tudományosan tervezett, szigorúan nacionalista,hungarista társadalmat kell építeni.<#mf1><#eplus2><#beka2>

Azzal, hogy azt mondod a kuruc nem pártatlan nem mondasz semmi újat! 😄
Magukat is egy "politikailag nem korrekt" oldalként definiálják, szóval döglött vadra lõttél ezzel. 😊 Mondod persze mindezt úgy, hogy saját bevallásod szerint sem olvasod az oldalt....

Nem hiteles? Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sajátos politikai nézettel párosulva ironikusan, gúnyosan és kissé kissé gerilla módon hiánypótlóak. Más kérdés az, hogy a politikai nézetükhöz a Jobbik áll a legközelebb. Ha már nem egyeznek ezek a nézetek velük, ugyan úgy fogják ütni õket, mint a többi pártot, abban biztos vagyok... a múltkor pl Balczót szúrkálták, mert nem tudta, hogy a Jobbiknak megállapodása van a HVIM-el és egyéb más jobbos szervezetekkel...

Hogy ne lennének hitelesek, azt semmiképp se mondanám. Én pl az MTI-t sem tartom hitelesnek... ott is láttam már olyan csúsztatásokat, hogy ihaj....

kép/videó linket tudnál errõl adni?

Az egy példa volt sp stílusban semmi más.

Egyébként soha nem a rendszerben van a hiba hanem az emberekben. Így a mostani rendszer is lehet(ne) tökéletes.

Más oldalról megközelítve a problémát: Az ember elvileg a legalkalmazkodóképesebb állat. A jelenlegi környezet nem kellene hogy problémát okozzon neki. Ha mégis éppen ideje egy kis darwini evolúciónak. 😊

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Kara kán
Értem.
Nos, elmondásod alapján ez egy nulladik típusú találkozás volt. :-D
Máskor fel kell venni a telefont, már csak illembõl is.

Hm.. A kérdésekre a válasz:

1. Mert be voltam gyulladva 😊 Mint irtam akkor volt az a periódusom, amikor érdekeltek a para jelenségek. Elvileg van olyan, hogy spontán égés, amit többen a gömbvillámokkal kapcsolnak össze. (Ha létezik, elvileg ez jó magyarázat lenne.)
2. Mert nem vettem fel... 😊 Viszont el felejtettem leirni, hogy az eset után kérdezõsködtem az utcában/faluban és többeknél volt "furcsa" telefoncsörgés az adott idõben. A mássik, a szomszéd utcából is volt szemtanú, aki a házunknál fényeket látott (õ sem látta a közvetlenül a gömbvillámot, csak a fényét) és azt hitte valami felgyulladt. Magyarul közvetlen észlelés nem volt, tehát senki nem látta, hogy ez gömbvillám volt e, vagy sem. De a tapasztaltakból nem tudok másra következtetni. Míg az elsõ esetre 99%-ban rá merem mondani, hogy gömbvillám volt.
Kara kán
Nagyon élveztem a leírásod. <#eljen>

Annyit fûznék hozzá, hogy a villámtevékenység helyett nyugodtan próbálkozz azzal, hogy villámlás.

Van két villámkérdésem is:
1. Miért nem néztél ki az ablakon?
2. Miért nem vetted fel a telefont?

Julius Caesar
"Néhány hippi leírja milyen tökéletes közösséget álmodtak meg, de amikor elmondják a gyerekeknek rájönnek hogy az olyan mint a jelenlegi rendszer."

A tökéletes rendszer olyan, mint a mostani? <#wow2> Utópiában élnénk? Bár igen, 200-300 éve ez még utópia lett volna, de akkor is.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Visszatérve a gömbvillámokhoz. Alapjában szkeptikus érzelmû ember vgyok. "fiatalabb" koromban persze volt egy idõszak amikor ufok-telepátia és egyéb "parajelenségek" érdekeltek. Nemere, ufo magazin, 0-dik tipusú találkozások. No azóta benõtt a fejem lágya. Egyedül a gömbvillám maradt fent a rostán, mégpedig 2 személyes észlelés alapján. Ki tudom zárni az optikai csalódást, és a hallucinácót is.

1. eset: Egy barátommal éppen bringáztunk. Majd arra lettünk figyelmesek, hogy egy nyári vihar van érkezõben. Még megfelelõen messze járt, ezért elhatároztuk, hogy egy dombról szemláljük az érkezését. A vihar még kb 8-10 kilométer távolságban volt, igen intenzív villámtevékenységgel. Ezt néztük, amikor jobbkéz felöl hirtelen egy fényes pontszerû alakzat tûnt fel (kb 70-80 fokra a vihar közepétõl) A távolsága szitén több mint 4-5 kilóméter lehetett. Az idõtartama viszonylag rövid, max kb 2 másodperc lehetett. Összegzésképp: mind a ketten ugyanazt, és ugyanúgy láttuk, ugyanabban az irányban. Tehát érzéki csalódás kizárva. Lehet igazság az Egely György féle teóriában, mert térben 10-15 km távolság lehetett a jelenség helye és a vihar helyzete között.

2. Észlelés: Kicsit viccesebb: Egy nyári este éppen friss szerzeménymet: Egely gömbvilámokról szóló könyvét olvastam. majd elaludtam. Éjszaka közepén arra ébredtem, hogy egy masszív vihar közeledik. Ráadásul az a fajta, amiben szinte minden villám "lecsapott" Majd lassan odaért a vihar, szintén sûrû villámtevékenység, sûrû "lecsapásokkal. Még viccesen arra gondoltam, milyen ideális idõ a gömbvillámok kialakulásához. Egyszer hihetetlen nagy csattanás, kékesfehér fény, és a fényjelenség nem szûnt meg! Hanem a sötétítõ függönyön keresztül is szinte nappali világosság a szobámban! Természetesen tele lett a gatyám 😊 Ezzel egy idõben meghallotam, hogy szüleim szobájában elkezd csörögni a telefon. De nem a megszokott módon, hanem folyamatosan. Átfutottam hozzájuk, persze mondtam hogy valószínû gömbvillám. Az õ ablakukon is lehetett látni a fényjelenséget, de nem közvetlenül, sajnos nem arra nézett! A fény kb 20-30 másodpercig szinte azonos intenzitással sugárzott, közben pedig a telefon is folyamatosan csengett. Majd hirtelen, mintha "kikapcsolták" volna megszünt, és vele egy idõben a telefoncsörgés is.. Mit ne mondjak, izgalmas volt! Persze már bánom, hogy nem mertem kinézni akkor a szobám ablakán..
"Anarachia nem szervezés nélküli." Ha már megszervezed a munkát akkor kell valaki aki ezt megteszi, vezetõ. Ha ki akarod szûrni a lustákat akkor kellenek emberek akiknek ez a feladatuk, ellenõrzõk. Ha vannak emberek akiknek a feladata az hogy a többieket vezessék és/vagy ellenõrizzék akkor az már olyan mint bármelyik nem anarachista rendszer.
Az egyik Southpark részben (Sp-ben minden van) errõl is van szó. Néhány hippi leírja milyen tökéletes közösséget álmodtak meg, de amikor elmondják a gyerekeknek rájönnek hogy az olyan mint a jelenlegi rendszer.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Julius Caesar
Deal with it.

flammius:
Tudod mit jelent a technokrata szó? Azt, hogy a döntéseket mérnökök és tudósok hozzák, a vezetõ hatalom ezeknek a kezében összpontosul. Szerintem te a techno-utópista szót keresed (aki a technológia révén akarja elérni a tökéletességet). A technokrácia jól hangzik, lehet vele dobálózni, de a jelentése elég snassz, ráadásul ember szerintem nem adná mérnökök kezébe a hatalmat.

Másrészrõl szerintem a techno-realizmusnak van létjogosultsága. Maga a technológia a legnagyobb barátunk, maximum a felhasználási céljai a rosszak.

Nem ateistákat kéne nevelni, hanem az egyházakkal van a gond, szerintem. A hit magánkérdés, egyaránt megértem azokat, akik hisznek az úrban (allahban vagy jahovében, hívjuk aminek akarjuk), felõlem lehet politeista is vagy amit akar. Megértem a nem-hívõket is. Amíg ezek a szemléletek nem irányulnak más ellen és nincs negatív hatással a környezetére, addig olyan mindegy.

Kommunista, internacionalista diktatúra a legjobb rendszer. Csak meg kell tisztítani a keresztény csökevényektõl, erõsíteni kell a technokrata, futurista jellegét. A morál szót még a szótárakból is számûzni, egy tudományosan tervezett, szigorúan ateista társadalmat kell építeni.
Balumann
Elméletben mindegyik rendszer lehet tökéletesen mûködõ képes, a gyakorlatban meg a diktatúra, illetve a demokráciának álcázott pártdiktatúra szelektálódott ki ^^ Én azért a demokrácia mellett maradnék, csak nem egészen úgy ahogy most van.

Kara kán
Anarchista elveket valló, de diktátor nevét viselõ fórumozó. Jól nézünk ki.

Julius Caesar
Má nem azért, de itt ki helyeselte a kisemberek egyre durvább megtiprását? Mert szerintem senki.

Talán térjünk vissza a gömbvillámokhoz. (Ez a hányingerkeltõ mocskolódás egy hírportál ellen olyan emberek részérõl, akik helyeslik a kisemberek egyre durvább megtiprását (nem részletezem mert offtopic), szerintem eddig csak azért nem szült nagyon durva anyázást, mert néhányan nem dõltek be egy féreg provokációjának. PONT.)

Megjegyzem errõl a 4dimenziós elméletrõl, hogy meglehetõsen távol áll a bizonyított elméletektõl.
A gömbvillám létezése eléggé biztosnak tûnik, bár magát a gömbvillámot nem filmezték le, de:
-- a nyomairól készültek felvételek
-- több esetben (ha lehet hinni a híreknek) sok szemtanú írta le hasonlóan a jelenséget.

Gömbvillámok elõállításával már évtizedekkel ezelõtt is kisérleteztek, nagyfeszültségû (kaszkád és Van de Graaf) generátorok által elõállított több méteres kisülésekkel. Ezekrõl készültek fényképek (ez kb. 30-35 évvel ezlõtt, az "Élet és Tudomány" és a "Természet Világa" újságokban volt olvasható. Sajnos, az Élet és Tudomány azóta jelentõsen átalakult, hátrányára)

Ezekbõl a nagy szikrakisülésekbõl sajnos nem sütöttek ki semmit (<#vigyor4>) Annak dacára, hogy a másodperc töredékéig élõ aprócska fénylõ pomponokat sikerült gyártani, errõl készült fénykép.

Szerintem az sem zárható ki, hogy többféle, hasonlóan kinézõ de teljesen eltérõ természeti jelenségrõl van szó.
Csirke4
"Elõbb utóbb lesznek olyanok akik leszarják és lusták lesznek."
És mivel nincs állam, hogy ossza a segíjt, szépen éhen döglenek.
Julius Caesar
Anarachia nem szervezés nélküli. Látom te se olvastad el, mi is az anarchia. Az anarchia alapelve: szervezkedj! Alapeleme lenne, hogy az emberek önmagukat megszervezik. Ugyanúgy lenne pénz és kereskedelem, csak nem engednék meg ezeket a hatalmas vállalkozásokat.

Amit mondasz, hogy lennének lusták. Igen ez így van, de az anarchia ezt úgy oldja meg, hogy nem dolgozol -> nem eszel. Ellátná a többi a betegeket, öregeket, de nem a lustákat (ugye elvileg minden rendszerben így van...).

De teljesen jogos amit mondasz, sose lesz anarchia, mert elméletben bár lehet életet lehelni bele, gyakorlatban hamar elhalna.

Az embereknek még mindig a totális diktatúra a legjobb, hiszen a legtöbb egyén olyan segghülye, hogy kábé ha nem mondod meg neki, hogy lélegezzen, nem lélegzik.

Anarchia akkor lesz újra, ha a körülmények megint hasonlítani fognak a paleolitikum alattiakra. Közel kimeríthetetlen erõforrások, kis csoportokban is önfenntartó szervezõdések, kimeríthetetlenül nagy élettér, kölcsönös elrettentés. Ezek a feltételek szerintem csak valami nagyon távoli "ûrutazó" jövõben lesznek újra adottak.