4904
-
#3941 :O
kösssz:) rohadt sokat segítettél:) -
#3940 Céh nélkül, és gombázás nélkül kezdtem.. szakadt ruhában, mezitlábasan mint egy hobbit.. :)) -
#3939 Így van, de nem emlékszem konkrétumokra, régen kezdtem a játékot, nem tudom nekem mennyi idő volt a 15. szintet elérni, ezért nem akartam túlozni a pár órával, a 2 napot úgy értettem, hogy annyi alatt biztosan el lehet érni. -
#3938 #3928-ban a lényeg.
A varázsló stratégiáját az a mottó fejezi ki legjobban, hogy "legjobb védekezés a támadás".
Neked az kell, hogy a célod legyen, hogy minél hamarabb lődd szét az ellenfelet.
Ne fecséreld a pontjaidat erőre, és ügyességre.
Kitartásra kell adni valamennyit, de a fejlesztés gazdaságtalanabb (2-es szintszorzó) mint az értelem növelésével elért sebzés.
A szerencse stat érdekes kérdés. Itt már több a szubjektív álláspont ami leginkább tapasztalatra épül, ki mire esküszik.
A növelését javaslom, de ne menjen a fő stat rovására!
Ebből a szempontból hasznos lehet inkább egy erős epic tárgy, akár fegyver akár gyémánt vagy gyűrű ami önmagában ad több száz szerencsepontot, a többi tárgyakkal pedig húzd az értelmet és a kitartást.
Hasznosak a 3 statra adó epicek is, kiegyensúlyozott értékeket lehet vele összeállítani.
Ha egyszerre 2 statot adó tárgyat veszel/találsz akkor a taktika az, hogy összeadva az értékeket megnézed mennyi együtt, mivel a kitartást és az értelmet úgyis növelned kell, 2-3 ilyen tárgy magas összértékével magasabb statisztikát kapsz, mint ha lenne 2-3 külön csupán egy statot adó tárgyat kisebb számszaki értékösszeggel.
A nehézség ebben az esetben azzal van amikor cseréled az egyiket, mert könnyen felborul az egyensúly. Matematikailag magasabb összértéked lesz, de eloszlásban más, sok HP-t lehet így egy új "konfig"-gal veszíteni, ami hirtelenjében gyengébbé tesz, persze sebzésben és magasabb értelem statban pedig megtérül.
Visszafelé még kellemetlenebb: egy 2 statos tárgyat cserélsz egy magasabb értékű 1 statosra ami csak HP-t ad (több összpontértékben), így matematikailag fejlődsz, viszont az előző összeállításhoz képest gyengül a támadásod és a sebzésed.
Ez kazamatákba való vissza-visszatéréskor látványosan hátrányos.
A fent leírtak leginkább harcosnál adnak kiegyenlített működő módszert, varázslónál sajnos számszakilag megegyező értéknövekmény eltérően térül meg a sebzésben és az életerőben, köszönhetően a kitartás pontok alacsony szintszorzója miatti csekély HP növekménynek.
Matematikailag modellezve ezek a tények.
Röviden és konyhanyelven:
Értelmet növeld ahogy csak tudod!
Kitartást tartsd elfogadható szinten!
Ha van lehetőség, növeld a szerencsét (főként tárgyakkal) mert a kritikálok varázsló esetében olyan monumentális sebzésekkel járnak, hogy sokszor kihúz a bajból!
(itt említeném meg, hogy a szerencse értéke varázslónál térül meg a legjobban, a kaszt magas alapsebzés értéke miatt)
(egyszerű szorzással belátható)
Végül:
Erő és ügyesség: nem kell növelni, nem gazdaságos. Ami marad nálad pénz és nem tudod elkölteni költsd el ezekre kényszerből vagy passzióból..
Egy kasztidegen tulajdonság növelésére alapozni a védelmet badarság, mivel az ellenkaszt ellenstatja nagyobb mértékben nő az idővel mint amit tartani tudsz a Te karaktereddel, nyílik az olló, egyre kevesebb védelmet nyújt...
-
#3937 Gombázva és céhben jó bónuszokkal első nap este level 15, ez bizonyított tény. -
#3936 Első napon este regelés után simán összejön pár óra alatt a level 10, céhtagság nélkül is. -
#3935 Az elején igen, de nem is kell erőltetni. Az első 10 szintet pár nap alatt lazán lezavarod. Teljesen más lesz a játék.
10-20-as szintű tanonc karakterrel ne is nagyon akarj epic cuccot... -
#3934 de oda csak 10 level után lehet menni nem? -
#3933 Netán kazamatából esett pl. -
#3932 nézem a dicsőség csarnokába azokat, akik velem 1 szinten vannak, és mindnek ilyen zaza varázspálcája meg ilyesmik vannak. Ezek honnan szereznek? Se boltból, se küldetésből nem lehet ilyet szerezni. hogy csinálják? -
#3931 Akkor nem lőttem mellé, hogy a felderítő szakmát választottam -
DarkPanther #3930 A sisak, póló, kesztyű, cipő, öv páncélpontokat adnak. Az italok mellett tudod mehnézni hány pondog van és ha ráviszed az egeret akkor kiírja, hogy hány százalékkal üt kisebbet a másik. A max:
Mágusoknál 10%
Felderítőknél 25%
Harcosoknál 50%
A kitartás fejlesztése életerő pontokat ad. Az örök élet ital 25%-ot ad az életerődhöz. A képlet a következő:
Harcosoknál: Kitartás*5*(szint+1)
Mágus: Kitartás*2*(szint+1)
Felderítő: Kitartás*4*(szint+1) -
#3929 nem arra koncentrálok. Csak morcosqtya mondta, hogy kevés hp és nincs kitérés. És találkoztam arénába egy mágussal, akit épp h le tudtam győzni. És megnéztem statját, és a védekezése volt nagyon sok. de lényegtelen:) majd belejöövk idővel:). Ilyenekbe hamar bele szoktam. -
Rundstedt17 #3928 ha a védekezésre koncentrálsz akkor a varázsló mégsem volt jó döntés....hiszen egy full offenzív kaszt.... -
#3927 köszi :). Én varázslót választottam, és már értem miért ilyen gyors. Arénába kb 2 lövés akárki, de látom ez nem lesz sokáig így:). Varázslót hogyan lehet úgy erősíteni, hogy mittomén... mondjuk sok legyen a védekezésem, és nehezen üssenek rám nagyot vagy hasonló, szóval h ne 2-4 ütés legyek:) -
DarkPanther #3926 S1-en harcossal, s3-mon mágussal, s4-en felderítővel vagyok. Mindegyik céhemnél 100% fölöttiek a bónuszok. Harcosomat gombáztam legjobban.
Nekem a harcos jön be legjobban. Az elején tényleg nagyon nehéz, főleg a kaziölés. A 2. kazi boss kiirtása csak 71-es szinten sikerült. A csaták valóban hosszúak, de én mindig a kihagyásra nyomok. Felderítőket nem hívok ki az arénában, a DCS-ben megnézem, hogy van-e nálam gyengébb mágus/harcos és azokat ütöm. Most már nagyon jól megy a kaziirtás. Tegnap lettem 116-os, egy kaziszörny kinyírásával. -
#3925 119. szintű harcossal vagyok S3-on.
Röviden:
A leggazdaságtalanabbul fejleszthető leggyötrelmesebb kaszt.
1-30. szintig lealáznak a varázslók.
30-80. szintig kiegyenlítődik némileg.
90-100 felett a szintkülönbségből adódó előnyök (az ellenfél javára) érdekesen alakulnak.. a varázslók nem jelentenek akkora veszélyt mint a játék elején, viszont az ellenséges felderítők egyre erősebbek.
Magas szinteken egyértelműen felderítő a veszélyes.
Öreg rókákkal (S1-es veteránok) értekezve is azt a választ kaptam, hogy a játék magasabb szintjein is (és egyre inkább) a felderítő a nyerő.
Ebben persze szerepet kap az is mennyire okosan fejleszted, mennyit gombázol, szerencséd van-e az epic tárgyakkal.. és milyen céhbe kerülsz.
Mindezek együttesen befolyásolják az elérhető sikereidet egyazon kasztú játékosokhoz viszonyítva.
Mágussal gyorsak a harcok, mivel sem védeni nem tud sem őt védeni nem lehet, emellett nagyot sebez és kevés a HP, ergo gyorsak a csaták, 2-4 lövés.
Harcossal ha harcos vagy felderítő ellen mész gyötrelmesen hosszú csihi-puhi lehet az eredmény.
Felderítő esetén (máguson kívül) bármi ellen harcolsz lassú a harc a kitérések miatt.
Két felderítő csatája végtelenül unalmas, nyugodtan kimehetsz kávézni, de legjobb ha 3 napi hidegélelem nélkül nem is ülsz le játszani.. :) -
#3924 amúgy ti mit ajánlanátok? varázsló vagy az a harcos vagy melyik a legjobb szerintetek? -
#3923 Már, már 7-es szintű vagyok -
#3922 Nyilvánvalóan logikus döntés.
Innentől kezdve két dolog dönt annak kapcsán, hogy gombázik-e az ember vagy nem:
1. Mennyi pénze van (pontosabban bevételeihez képest relative milyen kiadást jelent a gombára költött sms (vagy utalás))
2. Elvből kiad-e rá pénzt vagy ingyen szeretné játszani a játékot
Egy döntés vagy elv miatt sem lehet valakit elítélni, az élet is mérlegeléseken alapul, ahol egyik serpenyőben mindig a befektetett energia/erőforrás fekszik, a másikban pedig a nyert "haszon". Ez lehet szórakozás, pénz vagy erkölcsi nyereség.
A közgazdaságtanban használt határhaszon elve alapján munkálkodva pedig minden létező dologra vagy meghozott döntésre kiszámítható az optimális befektetési kvantitás.
Persze ez csak a szigorúan racionális döntésminta, matematikai szemmel.. az ember nem így viselkedik, hanem elmegy sörözni ha jól esik... :))
Ezért ember. -
DarkPanther #3921 Amúgy én tartogattam az első 25 gombámat. Amikor swok gyűlt össze vettem belőle griffet. Azóta sem tudok leszokni a griffről, így hát gombát veszek. :D -
#3920 Griffsárkány nálatok, Sárkánygriff nálunk.. :)
Hatalmas fantázia kellett a fejlesztők részéről...
-
#3919 Jah tudom csak elirtam ! Amugy én ember vagyok nálam tigris meg griff van ! xD -
#3918 Én most jelelleg raptorra gyűjtök. -
#3917 Alapból 15 darabbal indulsz.
Regisztráció után az authentikáció (megerősítés e-mailben) révén kapsz még 10-et.
Ez valójában alapvetően a játék kezdetét jelenti, bele van kalkulálva a készítők által, ne bónuszként tekintsetek rá.. Mindenki elküldi a levelet a 10 gomba miatt (és elhiszi, hogy ez egy ajándékba kapott plusz).
Célja és értelme marketingfogás ügyes alkalmazott pszichológiával.
A 25-ből megveszed a sárkányt (amire még aranyat is ad) így érzed a gyors fejlődést, "rászoksz" az 50%-os hátasra, ami ezek után gombába (nagyrészt pénzes sms-be) kerül, vagyis megy nekik a biznisz...
Ez a lényege.
Az első szinten indított karakter 25 gombáját tárgyakra, kalandvágyra vagy boltpörgetésre elkölteni logikátlan és badar lépés.
Csak sárkány. -
#3916 Jó döntés, szerintem az a legjobb. Morcos már leírta azt, hogy miért. -
#3915 Oké... -
#3914 alap 25??? nekem 15 volt az alap. -
#3913 gombaárus vagy néha találsz kaland közben -
#3912 Amikor kezdesz alapból 25 gombád van +10 -et kapsz ajándékba de utána már csak küldikböl kapsz gombát vagy veszel gombát ! -
#3911 sziasztok. most kezdtem el és kérdezném, hogy gombát hogy lehet szerezni? -
#3910 Rádnézek.. -
#3909 Köszi a tippet morcosqtya! Akkor mindenesetre regisztrálok világ 3-ra.
Vath néven játszok. -
#3908 Üdv!
S1.: régi szerver, túlnőtte magát, sok inaktív hulladék karakter, és mivel a legrégebbi, az élboly elérhetetlenül magas szintű. Nem regisztrálnék oda friss karakterrel.
S2: nem ismerem, így "objektív" véleményt nem tudok mondani, de az is régebbi.
S3: elég friss, tavaly őszi szerver, gyűlik itt is az inaktív karakter, de még van esély "felnőni".
S4: legfrissebb szerver, de a társaság egy része hagy némi kívánnivalót maga után... tele lett vérpistikékkel akik a gyors felnövekvés reményében próbálnak szerencsét, kaotikus céhalapítások, stb.
Tény, hogy mivel az utóbbin (friss indulás miatt) vannak a legkevésbé magas szintű karakterek, relative nagyobb eséllyel kerülsz be a top 100-ba, főleg ha gombázol..
Viszont ha szempont az is, hogy milyen társaságban akarod a céhes életet élni akkor a helyedben óvatos lennék az S4-el.
Én az S2 / S3-at javasolnám.
Fenti véleményem kapcsán fenntartom, hogy szabad vélemény amivel senkit nem kívántam megbántani, a leírtak nem MINDEN tagra vonatkoznak, akinek nem inge ne vegye magára! Trendeket vázoltam. Ha gondolod megfogadod, ha nem nem.
Majd válaszol más is itt. -
#3907 Rey** -
#3906 Te inkább jobban teszed ha befogod gyerek...
Ray ilyen nevet pff ...vagy. -
#3905 Sziasztok! Egy hirdetésben akadtam rá erre a játékra. Fórumokat keressgélve erre találtam. Annyi lenne a kérdésem, melyik világra regisztráljak, a négy közül? -
Rey01 #3904 bencebence...
Hogy lehetsz ennyire hülye?
nem tűnik fel?Pont Ápr.1-én...
-
#3903 Jó lenne szerintem az s5 -
#3902 nah eljött az én időm :)