4904
  • amd123
    :O
    kösssz:) rohadt sokat segítettél:)
  • morcosqtya
    Céh nélkül, és gombázás nélkül kezdtem.. szakadt ruhában, mezitlábasan mint egy hobbit.. :))
  • morcosqtya
    Így van, de nem emlékszem konkrétumokra, régen kezdtem a játékot, nem tudom nekem mennyi idő volt a 15. szintet elérni, ezért nem akartam túlozni a pár órával, a 2 napot úgy értettem, hogy annyi alatt biztosan el lehet érni.
  • morcosqtya
    #3928-ban a lényeg.

A varázsló stratégiáját az a mottó fejezi ki legjobban, hogy "legjobb védekezés a támadás".

Neked az kell, hogy a célod legyen, hogy minél hamarabb lődd szét az ellenfelet.
    Ne fecséreld a pontjaidat erőre, és ügyességre.

Kitartásra kell adni valamennyit, de a fejlesztés gazdaságtalanabb (2-es szintszorzó) mint az értelem növelésével elért sebzés.
    A szerencse stat érdekes kérdés. Itt már több a szubjektív álláspont ami leginkább tapasztalatra épül, ki mire esküszik.
    A növelését javaslom, de ne menjen a fő stat rovására!
    Ebből a szempontból hasznos lehet inkább egy erős epic tárgy, akár fegyver akár gyémánt vagy gyűrű ami önmagában ad több száz szerencsepontot, a többi tárgyakkal pedig húzd az értelmet és a kitartást.

Hasznosak a 3 statra adó epicek is, kiegyensúlyozott értékeket lehet vele összeállítani.
    Ha egyszerre 2 statot adó tárgyat veszel/találsz akkor a taktika az, hogy összeadva az értékeket megnézed mennyi együtt, mivel a kitartást és az értelmet úgyis növelned kell, 2-3 ilyen tárgy magas összértékével magasabb statisztikát kapsz, mint ha lenne 2-3 külön csupán egy statot adó tárgyat kisebb számszaki értékösszeggel.

A nehézség ebben az esetben azzal van amikor cseréled az egyiket, mert könnyen felborul az egyensúly. Matematikailag magasabb összértéked lesz, de eloszlásban más, sok HP-t lehet így egy új "konfig"-gal veszíteni, ami hirtelenjében gyengébbé tesz, persze sebzésben és magasabb értelem statban pedig megtérül.
    Visszafelé még kellemetlenebb: egy 2 statos tárgyat cserélsz egy magasabb értékű 1 statosra ami csak HP-t ad (több összpontértékben), így matematikailag fejlődsz, viszont az előző összeállításhoz képest gyengül a támadásod és a sebzésed.
    Ez kazamatákba való vissza-visszatéréskor látványosan hátrányos.

A fent leírtak leginkább harcosnál adnak kiegyenlített működő módszert, varázslónál sajnos számszakilag megegyező értéknövekmény eltérően térül meg a sebzésben és az életerőben, köszönhetően a kitartás pontok alacsony szintszorzója miatti csekély HP növekménynek.
    Matematikailag modellezve ezek a tények.

Röviden és konyhanyelven:
    Értelmet növeld ahogy csak tudod!
    Kitartást tartsd elfogadható szinten!
    Ha van lehetőség, növeld a szerencsét (főként tárgyakkal) mert a kritikálok varázsló esetében olyan monumentális sebzésekkel járnak, hogy sokszor kihúz a bajból!
    (itt említeném meg, hogy a szerencse értéke varázslónál térül meg a legjobban, a kaszt magas alapsebzés értéke miatt)
    (egyszerű szorzással belátható)

Végül:
    Erő és ügyesség: nem kell növelni, nem gazdaságos. Ami marad nálad pénz és nem tudod elkölteni költsd el ezekre kényszerből vagy passzióból..
    Egy kasztidegen tulajdonság növelésére alapozni a védelmet badarság, mivel az ellenkaszt ellenstatja nagyobb mértékben nő az idővel mint amit tartani tudsz a Te karaktereddel, nyílik az olló, egyre kevesebb védelmet nyújt...
  • Sir Quno Jedi
    Gombázva és céhben jó bónuszokkal első nap este level 15, ez bizonyított tény.
  • Sir Quno Jedi
    Első napon este regelés után simán összejön pár óra alatt a level 10, céhtagság nélkül is.
  • morcosqtya
    Az elején igen, de nem is kell erőltetni. Az első 10 szintet pár nap alatt lazán lezavarod. Teljesen más lesz a játék.
    10-20-as szintű tanonc karakterrel ne is nagyon akarj epic cuccot...
  • amd123
    de oda csak 10 level után lehet menni nem?
  • Sir Quno Jedi
    Netán kazamatából esett pl.
  • amd123
    nézem a dicsőség csarnokába azokat, akik velem 1 szinten vannak, és mindnek ilyen zaza varázspálcája meg ilyesmik vannak. Ezek honnan szereznek? Se boltból, se küldetésből nem lehet ilyet szerezni. hogy csinálják?
  • Vath
    Akkor nem lőttem mellé, hogy a felderítő szakmát választottam
  • DarkPanther
    A sisak, póló, kesztyű, cipő, öv páncélpontokat adnak. Az italok mellett tudod mehnézni hány pondog van és ha ráviszed az egeret akkor kiírja, hogy hány százalékkal üt kisebbet a másik. A max:
    Mágusoknál 10%
    Felderítőknél 25%
    Harcosoknál 50%
    A kitartás fejlesztése életerő pontokat ad. Az örök élet ital 25%-ot ad az életerődhöz. A képlet a következő:
    Harcosoknál: Kitartás*5*(szint+1)
    Mágus: Kitartás*2*(szint+1)
    Felderítő: Kitartás*4*(szint+1)
  • amd123
    nem arra koncentrálok. Csak morcosqtya mondta, hogy kevés hp és nincs kitérés. És találkoztam arénába egy mágussal, akit épp h le tudtam győzni. És megnéztem statját, és a védekezése volt nagyon sok. de lényegtelen:) majd belejöövk idővel:). Ilyenekbe hamar bele szoktam.
  • Rundstedt17
    ha a védekezésre koncentrálsz akkor a varázsló mégsem volt jó döntés....hiszen egy full offenzív kaszt....
  • amd123
    köszi :). Én varázslót választottam, és már értem miért ilyen gyors. Arénába kb 2 lövés akárki, de látom ez nem lesz sokáig így:). Varázslót hogyan lehet úgy erősíteni, hogy mittomén... mondjuk sok legyen a védekezésem, és nehezen üssenek rám nagyot vagy hasonló, szóval h ne 2-4 ütés legyek:)
  • DarkPanther
    S1-en harcossal, s3-mon mágussal, s4-en felderítővel vagyok. Mindegyik céhemnél 100% fölöttiek a bónuszok. Harcosomat gombáztam legjobban.
    Nekem a harcos jön be legjobban. Az elején tényleg nagyon nehéz, főleg a kaziölés. A 2. kazi boss kiirtása csak 71-es szinten sikerült. A csaták valóban hosszúak, de én mindig a kihagyásra nyomok. Felderítőket nem hívok ki az arénában, a DCS-ben megnézem, hogy van-e nálam gyengébb mágus/harcos és azokat ütöm. Most már nagyon jól megy a kaziirtás. Tegnap lettem 116-os, egy kaziszörny kinyírásával.
  • morcosqtya
    119. szintű harcossal vagyok S3-on.
    Röviden:
    A leggazdaságtalanabbul fejleszthető leggyötrelmesebb kaszt.

1-30. szintig lealáznak a varázslók.
    30-80. szintig kiegyenlítődik némileg.
    90-100 felett a szintkülönbségből adódó előnyök (az ellenfél javára) érdekesen alakulnak.. a varázslók nem jelentenek akkora veszélyt mint a játék elején, viszont az ellenséges felderítők egyre erősebbek.
    Magas szinteken egyértelműen felderítő a veszélyes.
    Öreg rókákkal (S1-es veteránok) értekezve is azt a választ kaptam, hogy a játék magasabb szintjein is (és egyre inkább) a felderítő a nyerő.
    Ebben persze szerepet kap az is mennyire okosan fejleszted, mennyit gombázol, szerencséd van-e az epic tárgyakkal.. és milyen céhbe kerülsz.
    Mindezek együttesen befolyásolják az elérhető sikereidet egyazon kasztú játékosokhoz viszonyítva.

Mágussal gyorsak a harcok, mivel sem védeni nem tud sem őt védeni nem lehet, emellett nagyot sebez és kevés a HP, ergo gyorsak a csaták, 2-4 lövés.

Harcossal ha harcos vagy felderítő ellen mész gyötrelmesen hosszú csihi-puhi lehet az eredmény.

Felderítő esetén (máguson kívül) bármi ellen harcolsz lassú a harc a kitérések miatt.

Két felderítő csatája végtelenül unalmas, nyugodtan kimehetsz kávézni, de legjobb ha 3 napi hidegélelem nélkül nem is ülsz le játszani.. :)
  • amd123
    amúgy ti mit ajánlanátok? varázsló vagy az a harcos vagy melyik a legjobb szerintetek?
  • Vath
    Már, már 7-es szintű vagyok
  • morcosqtya
    Nyilvánvalóan logikus döntés.

Innentől kezdve két dolog dönt annak kapcsán, hogy gombázik-e az ember vagy nem:

1. Mennyi pénze van (pontosabban bevételeihez képest relative milyen kiadást jelent a gombára költött sms (vagy utalás))

2. Elvből kiad-e rá pénzt vagy ingyen szeretné játszani a játékot

Egy döntés vagy elv miatt sem lehet valakit elítélni, az élet is mérlegeléseken alapul, ahol egyik serpenyőben mindig a befektetett energia/erőforrás fekszik, a másikban pedig a nyert "haszon". Ez lehet szórakozás, pénz vagy erkölcsi nyereség.

A közgazdaságtanban használt határhaszon elve alapján munkálkodva pedig minden létező dologra vagy meghozott döntésre kiszámítható az optimális befektetési kvantitás.
    Persze ez csak a szigorúan racionális döntésminta, matematikai szemmel.. az ember nem így viselkedik, hanem elmegy sörözni ha jól esik... :))

Ezért ember.
  • DarkPanther
    Amúgy én tartogattam az első 25 gombámat. Amikor swok gyűlt össze vettem belőle griffet. Azóta sem tudok leszokni a griffről, így hát gombát veszek. :D
  • morcosqtya
    Griffsárkány nálatok, Sárkánygriff nálunk.. :)
    Hatalmas fantázia kellett a fejlesztők részéről...
  • wesker24
    Jah tudom csak elirtam ! Amugy én ember vagyok nálam tigris meg griff van ! xD
  • Vath
    Én most jelelleg raptorra gyűjtök.
  • morcosqtya
    Alapból 15 darabbal indulsz.
    Regisztráció után az authentikáció (megerősítés e-mailben) révén kapsz még 10-et.
    Ez valójában alapvetően a játék kezdetét jelenti, bele van kalkulálva a készítők által, ne bónuszként tekintsetek rá.. Mindenki elküldi a levelet a 10 gomba miatt (és elhiszi, hogy ez egy ajándékba kapott plusz).
    Célja és értelme marketingfogás ügyes alkalmazott pszichológiával.
    A 25-ből megveszed a sárkányt (amire még aranyat is ad) így érzed a gyors fejlődést, "rászoksz" az 50%-os hátasra, ami ezek után gombába (nagyrészt pénzes sms-be) kerül, vagyis megy nekik a biznisz...

Ez a lényege.

Az első szinten indított karakter 25 gombáját tárgyakra, kalandvágyra vagy boltpörgetésre elkölteni logikátlan és badar lépés.
    Csak sárkány.
  • Grr1234
    Jó döntés, szerintem az a legjobb. Morcos már leírta azt, hogy miért.
  • Vath
    Oké...
  • amd123
    alap 25??? nekem 15 volt az alap.
  • toysoldier
    gombaárus vagy néha találsz kaland közben
  • wesker24
    Amikor kezdesz alapból 25 gombád van +10 -et kapsz ajándékba de utána már csak küldikböl kapsz gombát vagy veszel gombát !
  • amd123
    sziasztok. most kezdtem el és kérdezném, hogy gombát hogy lehet szerezni?
  • morcosqtya
    Rádnézek..
  • Vath
    Köszi a tippet morcosqtya! Akkor mindenesetre regisztrálok világ 3-ra.
    Vath néven játszok.
  • morcosqtya
    Üdv!

S1.: régi szerver, túlnőtte magát, sok inaktív hulladék karakter, és mivel a legrégebbi, az élboly elérhetetlenül magas szintű. Nem regisztrálnék oda friss karakterrel.

S2: nem ismerem, így "objektív" véleményt nem tudok mondani, de az is régebbi.

S3: elég friss, tavaly őszi szerver, gyűlik itt is az inaktív karakter, de még van esély "felnőni".

S4: legfrissebb szerver, de a társaság egy része hagy némi kívánnivalót maga után... tele lett vérpistikékkel akik a gyors felnövekvés reményében próbálnak szerencsét, kaotikus céhalapítások, stb.
    Tény, hogy mivel az utóbbin (friss indulás miatt) vannak a legkevésbé magas szintű karakterek, relative nagyobb eséllyel kerülsz be a top 100-ba, főleg ha gombázol..
    Viszont ha szempont az is, hogy milyen társaságban akarod a céhes életet élni akkor a helyedben óvatos lennék az S4-el.
    Én az S2 / S3-at javasolnám.

Fenti véleményem kapcsán fenntartom, hogy szabad vélemény amivel senkit nem kívántam megbántani, a leírtak nem MINDEN tagra vonatkoznak, akinek nem inge ne vegye magára! Trendeket vázoltam. Ha gondolod megfogadod, ha nem nem.

Majd válaszol más is itt.
  • bencebence
    Rey**
  • bencebence
    Te inkább jobban teszed ha befogod gyerek...
    Ray ilyen nevet pff ...vagy.
  • Vath
    Sziasztok! Egy hirdetésben akadtam rá erre a játékra. Fórumokat keressgélve erre találtam. Annyi lenne a kérdésem, melyik világra regisztráljak, a négy közül?
  • Rey01
    bencebence...
    Hogy lehetsz ennyire hülye?
    nem tűnik fel?Pont Ápr.1-én...
  • topike97
    Jó lenne szerintem az s5
  • ToCsEk
    nah eljött az én időm :)