Shakes & Fidget

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bencebence
Ha valakinek van 60és70 közötti szintû mágus karija az szóljon majd elmondom miért.

amd123
van ez a Link barát meghívásához. Ezt hányszor lehet használni egy nap? Mert 5en regiztek a linkem keresztül, de csak 2 levelet, és gombát kaptam.

It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!

topike97
nincsmit 😊

Proci: Intel Pentium 4 CPU 3.00Ghz Ram: 2048 Gb Videokártya: GeForce 7600 GS 256 mb Shakes&Fidget S3 --> Fireman97

Croano
nagyon kedves vagy köszönöm😊

Minecraft forever :D www.xolote.blog.hu

topike97
Elküldtem privátban.

Proci: Intel Pentium 4 CPU 3.00Ghz Ram: 2048 Gb Videokártya: GeForce 7600 GS 256 mb Shakes&Fidget S3 --> Fireman97

Croano
nekem adod? lécci nagyon fontos lenne

topike97
Nekem van egy 21-es Server1-en
35 gomba
1134 arany

Croano
hát ha lehet 20 szinten felül ,az lenne a jó😊

topike97
Hanyas szintû kellene?

Croano
Valaki nekem tudná adni az eggyik iskariját amit odaadhatnák ajándékba egy barátomnak a szülinapjára mert feltörték az övét nagyon sokat segítenétek

Köszönöm elõre is!

amd123
😮
kösssz😊 rohadt sokat segítettél😊

It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!

morcosqtya
Céh nélkül, és gombázás nélkül kezdtem.. szakadt ruhában, mezitlábasan mint egy hobbit.. 😊)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

morcosqtya
Így van, de nem emlékszem konkrétumokra, régen kezdtem a játékot, nem tudom nekem mennyi idõ volt a 15. szintet elérni, ezért nem akartam túlozni a pár órával, a 2 napot úgy értettem, hogy annyi alatt biztosan el lehet érni.

morcosqtya
#3928-ban a lényeg.

A varázsló stratégiáját az a mottó fejezi ki legjobban, hogy "legjobb védekezés a támadás".

Neked az kell, hogy a célod legyen, hogy minél hamarabb lõdd szét az ellenfelet.
Ne fecséreld a pontjaidat erõre, és ügyességre.

Kitartásra kell adni valamennyit, de a fejlesztés gazdaságtalanabb (2-es szintszorzó) mint az értelem növelésével elért sebzés.
A szerencse stat érdekes kérdés. Itt már több a szubjektív álláspont ami leginkább tapasztalatra épül, ki mire esküszik.
A növelését javaslom, de ne menjen a fõ stat rovására!
Ebbõl a szempontból hasznos lehet inkább egy erõs epic tárgy, akár fegyver akár gyémánt vagy gyûrû ami önmagában ad több száz szerencsepontot, a többi tárgyakkal pedig húzd az értelmet és a kitartást.

Hasznosak a 3 statra adó epicek is, kiegyensúlyozott értékeket lehet vele összeállítani.
Ha egyszerre 2 statot adó tárgyat veszel/találsz akkor a taktika az, hogy összeadva az értékeket megnézed mennyi együtt, mivel a kitartást és az értelmet úgyis növelned kell, 2-3 ilyen tárgy magas összértékével magasabb statisztikát kapsz, mint ha lenne 2-3 külön csupán egy statot adó tárgyat kisebb számszaki értékösszeggel.

A nehézség ebben az esetben azzal van amikor cseréled az egyiket, mert könnyen felborul az egyensúly. Matematikailag magasabb összértéked lesz, de eloszlásban más, sok HP-t lehet így egy új "konfig"-gal veszíteni, ami hirtelenjében gyengébbé tesz, persze sebzésben és magasabb értelem statban pedig megtérül.
Visszafelé még kellemetlenebb: egy 2 statos tárgyat cserélsz egy magasabb értékû 1 statosra ami csak HP-t ad (több összpontértékben), így matematikailag fejlõdsz, viszont az elõzõ összeállításhoz képest gyengül a támadásod és a sebzésed.
Ez kazamatákba való vissza-visszatéréskor látványosan hátrányos.

A fent leírtak leginkább harcosnál adnak kiegyenlített mûködõ módszert, varázslónál sajnos számszakilag megegyezõ értéknövekmény eltérõen térül meg a sebzésben és az életerõben, köszönhetõen a kitartás pontok alacsony szintszorzója miatti csekély HP növekménynek.
Matematikailag modellezve ezek a tények.

Röviden és konyhanyelven:
Értelmet növeld ahogy csak tudod!
Kitartást tartsd elfogadható szinten!
Ha van lehetõség, növeld a szerencsét (fõként tárgyakkal) mert a kritikálok varázsló esetében olyan monumentális sebzésekkel járnak, hogy sokszor kihúz a bajból!
(itt említeném meg, hogy a szerencse értéke varázslónál térül meg a legjobban, a kaszt magas alapsebzés értéke miatt)
(egyszerû szorzással belátható)

Végül:
Erõ és ügyesség: nem kell növelni, nem gazdaságos. Ami marad nálad pénz és nem tudod elkölteni költsd el ezekre kényszerbõl vagy passzióból..
Egy kasztidegen tulajdonság növelésére alapozni a védelmet badarság, mivel az ellenkaszt ellenstatja nagyobb mértékben nõ az idõvel mint amit tartani tudsz a Te karaktereddel, nyílik az olló, egyre kevesebb védelmet nyújt...

Sir Quno Jedi
Gombázva és céhben jó bónuszokkal elsõ nap este level 15, ez bizonyított tény.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Elsõ napon este regelés után simán összejön pár óra alatt a level 10, céhtagság nélkül is.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

morcosqtya
Az elején igen, de nem is kell erõltetni. Az elsõ 10 szintet pár nap alatt lazán lezavarod. Teljesen más lesz a játék.
10-20-as szintû tanonc karakterrel ne is nagyon akarj epic cuccot...

amd123
de oda csak 10 level után lehet menni nem?

Sir Quno Jedi
Netán kazamatából esett pl.

amd123
nézem a dicsõség csarnokába azokat, akik velem 1 szinten vannak, és mindnek ilyen zaza varázspálcája meg ilyesmik vannak. Ezek honnan szereznek? Se boltból, se küldetésbõl nem lehet ilyet szerezni. hogy csinálják?

Vath
Akkor nem lõttem mellé, hogy a felderítõ szakmát választottam <#vigyor2>

A sisak, póló, kesztyû, cipõ, öv páncélpontokat adnak. Az italok mellett tudod mehnézni hány pondog van és ha ráviszed az egeret akkor kiírja, hogy hány százalékkal üt kisebbet a másik. A max:
Mágusoknál 10%
Felderítõknél 25%
Harcosoknál 50%
A kitartás fejlesztése életerõ pontokat ad. Az örök élet ital 25%-ot ad az életerõdhöz. A képlet a következõ:
Harcosoknál: Kitartás*5*(szint+1)
Mágus: Kitartás*2*(szint+1)
Felderítõ: Kitartás*4*(szint+1)
amd123
nem arra koncentrálok. Csak morcosqtya mondta, hogy kevés hp és nincs kitérés. És találkoztam arénába egy mágussal, akit épp h le tudtam gyõzni. És megnéztem statját, és a védekezése volt nagyon sok. de lényegtelen😊 majd belejöövk idõvel😊. Ilyenekbe hamar bele szoktam.

ha a védekezésre koncentrálsz akkor a varázsló mégsem volt jó döntés....hiszen egy full offenzív kaszt....

amd123
köszi 😊. Én varázslót választottam, és már értem miért ilyen gyors. Arénába kb 2 lövés akárki, de látom ez nem lesz sokáig így😊. Varázslót hogyan lehet úgy erõsíteni, hogy mittomén... mondjuk sok legyen a védekezésem, és nehezen üssenek rám nagyot vagy hasonló, szóval h ne 2-4 ütés legyek😊

S1-en harcossal, s3-mon mágussal, s4-en felderítõvel vagyok. Mindegyik céhemnél 100% fölöttiek a bónuszok. Harcosomat gombáztam legjobban.
Nekem a harcos jön be legjobban. Az elején tényleg nagyon nehéz, fõleg a kaziölés. A 2. kazi boss kiirtása csak 71-es szinten sikerült. A csaták valóban hosszúak, de én mindig a kihagyásra nyomok. Felderítõket nem hívok ki az arénában, a DCS-ben megnézem, hogy van-e nálam gyengébb mágus/harcos és azokat ütöm. Most már nagyon jól megy a kaziirtás. Tegnap lettem 116-os, egy kaziszörny kinyírásával.
morcosqtya
119. szintû harcossal vagyok S3-on.
Röviden:
A leggazdaságtalanabbul fejleszthetõ leggyötrelmesebb kaszt.

1-30. szintig lealáznak a varázslók.
30-80. szintig kiegyenlítõdik némileg.
90-100 felett a szintkülönbségbõl adódó elõnyök (az ellenfél javára) érdekesen alakulnak.. a varázslók nem jelentenek akkora veszélyt mint a játék elején, viszont az ellenséges felderítõk egyre erõsebbek.
Magas szinteken egyértelmûen felderítõ a veszélyes.
Öreg rókákkal (S1-es veteránok) értekezve is azt a választ kaptam, hogy a játék magasabb szintjein is (és egyre inkább) a felderítõ a nyerõ.
Ebben persze szerepet kap az is mennyire okosan fejleszted, mennyit gombázol, szerencséd van-e az epic tárgyakkal.. és milyen céhbe kerülsz.
Mindezek együttesen befolyásolják az elérhetõ sikereidet egyazon kasztú játékosokhoz viszonyítva.

Mágussal gyorsak a harcok, mivel sem védeni nem tud sem õt védeni nem lehet, emellett nagyot sebez és kevés a HP, ergo gyorsak a csaták, 2-4 lövés.

Harcossal ha harcos vagy felderítõ ellen mész gyötrelmesen hosszú csihi-puhi lehet az eredmény.

Felderítõ esetén (máguson kívül) bármi ellen harcolsz lassú a harc a kitérések miatt.

Két felderítõ csatája végtelenül unalmas, nyugodtan kimehetsz kávézni, de legjobb ha 3 napi hidegélelem nélkül nem is ülsz le játszani.. 😊

amd123
amúgy ti mit ajánlanátok? varázsló vagy az a harcos vagy melyik a legjobb szerintetek?

Vath
Már, már 7-es szintû vagyok<#papakacsint>

morcosqtya
Nyilvánvalóan logikus döntés.

Innentõl kezdve két dolog dönt annak kapcsán, hogy gombázik-e az ember vagy nem:

1. Mennyi pénze van (pontosabban bevételeihez képest relative milyen kiadást jelent a gombára költött sms (vagy utalás))

2. Elvbõl kiad-e rá pénzt vagy ingyen szeretné játszani a játékot

Egy döntés vagy elv miatt sem lehet valakit elítélni, az élet is mérlegeléseken alapul, ahol egyik serpenyõben mindig a befektetett energia/erõforrás fekszik, a másikban pedig a nyert "haszon". Ez lehet szórakozás, pénz vagy erkölcsi nyereség.

A közgazdaságtanban használt határhaszon elve alapján munkálkodva pedig minden létezõ dologra vagy meghozott döntésre kiszámítható az optimális befektetési kvantitás.
Persze ez csak a szigorúan racionális döntésminta, matematikai szemmel.. az ember nem így viselkedik, hanem elmegy sörözni ha jól esik... 😊)

Ezért ember.

Amúgy én tartogattam az elsõ 25 gombámat. Amikor swok gyûlt össze vettem belõle griffet. Azóta sem tudok leszokni a griffrõl, így hát gombát veszek. 😄
morcosqtya
Griffsárkány nálatok, Sárkánygriff nálunk.. 😊
Hatalmas fantázia kellett a fejlesztõk részérõl...

wesker24
Jah tudom csak elirtam ! Amugy én ember vagyok nálam tigris meg griff van ! xD
Vath
Én most jelelleg raptorra gyûjtök.

morcosqtya
Alapból 15 darabbal indulsz.
Regisztráció után az authentikáció (megerõsítés e-mailben) révén kapsz még 10-et.
Ez valójában alapvetõen a játék kezdetét jelenti, bele van kalkulálva a készítõk által, ne bónuszként tekintsetek rá.. Mindenki elküldi a levelet a 10 gomba miatt (és elhiszi, hogy ez egy ajándékba kapott plusz).
Célja és értelme marketingfogás ügyes alkalmazott pszichológiával.
A 25-bõl megveszed a sárkányt (amire még aranyat is ad) így érzed a gyors fejlõdést, "rászoksz" az 50%-os hátasra, ami ezek után gombába (nagyrészt pénzes sms-be) kerül, vagyis megy nekik a biznisz...

Ez a lényege.

Az elsõ szinten indított karakter 25 gombáját tárgyakra, kalandvágyra vagy boltpörgetésre elkölteni logikátlan és badar lépés.
Csak sárkány.

Grr1234
Jó döntés, szerintem az a legjobb. Morcos már leírta azt, hogy miért.

Vath
Oké...

amd123
alap 25??? nekem 15 volt az alap.

toysoldier
gombaárus vagy néha találsz kaland közben

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

wesker24
Amikor kezdesz alapból 25 gombád van +10 -et kapsz ajándékba de utána már csak küldikböl kapsz gombát vagy veszel gombát !
amd123
sziasztok. most kezdtem el és kérdezném, hogy gombát hogy lehet szerezni?

morcosqtya
Rádnézek..

Vath
Köszi a tippet morcosqtya! Akkor mindenesetre regisztrálok világ 3-ra.
Vath néven játszok.

morcosqtya
Üdv!

S1.: régi szerver, túlnõtte magát, sok inaktív hulladék karakter, és mivel a legrégebbi, az élboly elérhetetlenül magas szintû. Nem regisztrálnék oda friss karakterrel.

S2: nem ismerem, így "objektív" véleményt nem tudok mondani, de az is régebbi.

S3: elég friss, tavaly õszi szerver, gyûlik itt is az inaktív karakter, de még van esély "felnõni".

S4: legfrissebb szerver, de a társaság egy része hagy némi kívánnivalót maga után... tele lett vérpistikékkel akik a gyors felnövekvés reményében próbálnak szerencsét, kaotikus céhalapítások, stb.
Tény, hogy mivel az utóbbin (friss indulás miatt) vannak a legkevésbé magas szintû karakterek, relative nagyobb eséllyel kerülsz be a top 100-ba, fõleg ha gombázol..
Viszont ha szempont az is, hogy milyen társaságban akarod a céhes életet élni akkor a helyedben óvatos lennék az S4-el.
Én az S2 / S3-at javasolnám.

Fenti véleményem kapcsán fenntartom, hogy szabad vélemény amivel senkit nem kívántam megbántani, a leírtak nem MINDEN tagra vonatkoznak, akinek nem inge ne vegye magára! Trendeket vázoltam. Ha gondolod megfogadod, ha nem nem.

Majd válaszol más is itt.

bencebence
Rey**

bencebence
Te inkább jobban teszed ha befogod gyerek...
Ray ilyen nevet pff ...vagy.

Vath
Sziasztok! Egy hirdetésben akadtam rá erre a játékra. Fórumokat keressgélve erre találtam. Annyi lenne a kérdésem, melyik világra regisztráljak, a négy közül? <#wave>

bencebence...
Hogy lehetsz ennyire hülye?
nem tûnik fel?Pont Ápr.1-én...
topike97
Jó lenne szerintem az s5

ToCsEk
nah eljött az én idõm 😊

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?