86
  • narumon
    Ne felejtsük el, hogy az egy sem az első évben szedte össze ezt a mennyiséget!

Én a Starcraft II-t is úgy saccolom, hogy az első pár hónapban biztos elmegy 2-3M utána meg pár év alatt még 3M, de szerintem ha tíz év múlva visszatekintünk akkor a 6M-t tuti hogy átlépte. Persze ha maga a játék jó lesz és nem szar.
  • Buco
    Konzolos megjelenés nélkül én se számítanék sokra, de ne legyen igazam!! Mondjuk attól sem tartok, hogy az Activision Blizzard egy WoW mellett megérezné azt a kis 100 millás mínuszt.
    Mi meg hátha kapunk egy jó játékot... :)
  • Skynet
    Csak az 1 nem akkor jelent meg amikor a pc játékipar gyakorlatilag haldoklik a wareztől.:)
    Ha a warezmultit megoldják jó ha lesz 2millió eladott példány a játékból...
  • Justil
    Naja, amúgy lesz ugye warcraft film (javítsatok ki ha tévedek, de legutóbb még arról volt vmi cikk, h lesz), na ott is ugyanezt éreztem, hogy az 1 dolog, hogy ne Boll mester csinálja, de úgy en bloc kár volna rábízni akárki másra. A Blizzard ha nem játékokat gyártana, házon belül csinálhatna olyan atom durva cg filmeket, hogy csak fognánk a fejünket. Az összes eddigi bliz játék renderjei atom kemények, nyilván főleg az újabbaké (bár ez relativ, Diablo 2 hány éves már, és még mindig ütnek az átvezetői).
    Vagy amúgy csinálhatják ezeket vkivel?
  • narumon
    A blizzardosoknál nem tudom milyen animátorok dolgoznak de mindig beszarás amit csinálnak. Nekiállhatnának egyszer egy mozi animációnak is, igazi kickass lenne.
  • narumon
    Jah és ha már PC meg konzol. Idén ez az egyetlen PC-re betervezett game vásárlásom. (Nah jó Civ5 még lehet hogy változtat ezen)
  • narumon
    Szerintem nagyon szép eladásokat fog produkálni.
    Azt meg nem értem, hogy akinek nem tetszik az minek jön ide fröccsögni. Mikor az 1 megjelent, mindenki lefikázta a grafikáját többek között, és mégis a mai napig az egyetlen játék a kilencvenes évekből aminek a grafjától nem hányom el magam. A kettő meg kifejezetten jól néz ki szerintem. Ha csak fele olyan jó lesz mint az 1. akkor már nagyon megéri rögtön leszurkolni érte az összeget.
  • FoodLFG
    Esélye nem lesz az SC2-nek, nagyok komoly erők fognak ráindulni...
    max 2 hetet bír ki. Inkább az lesz a baj, hogy a nagy verseny miatt mindenki kapkodósra veszi majd a figurát, és félkész törések jönnek majd ki.

Single részt hamar fel fogják törni.
  • HyBrYd
    Ez lemaradt:

Minimum System Requirements*:
    Mac: Mac OS X 10.5.8, 10.6.2 or newer
    Intel Processor
    NVIDIA GeForce 8600M GT or ATI Radeon X1600 or better

PC/Mac: 12 GB available HD space
    1 GB RAM (1.5 GB required for Windows Vista/Windows 7 users, 2 GB for Mac users)
    DVD-ROM drive
    Broadband Internet connection
    1024X720 minimum display resolution

Recommended Specifications:
    Mac: Intel Core 2 Duo processor
    4 GB system RAM
    NVIDIA GeForce 9600M GT or ATI Radeon HD 4670 or better
  • Skynet
    Örülnék neki ha nem oldanák meg és pislogna a sok patkány...BFBC2 miatt a mai napig hisztiznek a warezcsótányok:)
    Nem mondom hogy én nem warezolok. De amit az ember sokat használ illik megvenni...
    Márpedig SC2 is ilyen lesz.
  • Ry0K3N
    A single talán... a multi, az egy jó darabig tuti nem.
  • Skynet
    Ha a warez nem lesz megoldott....
  • Ry0K3N
    A pc-s társadalom a cataclysm 2. hónapjában visszatejelnek nekik annyit
  • Skynet
    Ha valóban ennyibe fájt a játék, és megoldják rá a warezmultit akkor kibebaszott nagy bukta elött állnak a gyerekek a pc-s társadalommal...
    Ha a warezmulti/warez single nem jön össze még van eéslyük hogy legalább a pénzüket visszanyerjék...
  • Julius Caesar
    Mióta kerestem ezt a gammát! Tudtam milyen, de a nevét elfelejtettem! Hatalmas nagy köszi :D
  • Justil
    én mondjuk időről időre fejlesztek a vason, de tulajdonképpen nem tudom mi értelme, az új játékoknál az van, hogy felrakom ámulok bámulok a grafikán 1-2 napig, meg kb annyi ideig még érdekes is a dolog, aztán uninstall, vagy jobb esetben csak porosodik a hdd-n egy ideig, ellenben egy starcraft, baldur's gate, diablo 2, populous 3D, imperium galactica 2 vagy masters of orion 2, ezek a mai napig le tudnak kötni :)
  • Justil
    szuper lista :)
  • gulyasandras
    Hogy ON is legyek:

Elképesztő.
  • gulyasandras
    Az első részért még mindig szép összeget kérnek.

Igazából nem is a pénzhiány az oka, csak gépfejlesztés helyett "elszórom" (lányom, könyvek, filmek).

Annyi videót pakolnak fel az új játékokból, hogy elég pár percig belenézni, így gyorsan le is tudom mindegyiket. :)

Nálam az a lényeg, hogy fusson a BG, PT, Bejeweled 2, Outcast, SC/WC, Giants: Citizen Kabuto, System Shock, Elasto Mania, ilyesmik.

Ez is le tud kötni, ha nagyon unom magam munkavégzés közben.
  • Ry0K3N
    Magának az enginnek? Még jóhogy.
  • Justil
    én, de nem hardware vagy pénzhiány miatt. egész egyszerűen rühellem, amikor 1 játék körül nagy a HYPE. majd ha elcsendesedik, úgy fél-1 év múlva, akkor megveszem, addigra olcsóbb is lesz talán.
  • Justil
    és ennek te örülsz te marha? szeretnél olyan világban élni, ahol csak 1bites konzolszutykokkal lehet játszani?
  • richard45
    "Mert ha nem, és bukik a játék biztos lehetsz benne, hogy ez a játék fogja beveri pc koporsójába az utolsó szeget." Jah persze te már csak tudod. Imádom az EZSGÉN ezt a sok okos mindentudó embert.
  • Carbine
    Mert a grafikai motornak és a hálózatnak aztán sok köze van egymáshoz.
  • Ry0K3N
    Ja csak a netkódja lenne egy rakat hulladék.
  • FoodLFG
    A CryEngine 2 tökéletesen alkalmas olyan szintű stratégiai játékok megjelenítésére, mint a SC2. Nagyon rugalmas motor.
    http://www.gametrailers.com/video/gdc-07-crysis/17757?type=flv

Egyébiránt az editorja igen szép munka...

Persze lehet olyan grafikát csinálni, mint ami az SC2-nek van, de akkor ne lepődjön meg senki, hogy mások kiröhögik a munkájukat. Ez nem színvonal 2010-ben. Ennyi.
  • Carbine
    "az meg h stratégia-e vagy nem,azt nem itt fogjuk eldönteni,de az átlag ember szintjén igenis az "

Ebből csak az szűrhető le, hogy az átlag emberek idióták és még a hámozott lufit is ellehet nekik adni jó marketinggel.
  • Aradebil2
    mert sok mindenre mennének vele,főleg úgy h aki komolyabban játszik lehúzza a grafikát minimumra
  • Ry0K3N
    Utóbbi, enéél a gammánál neten nem nagyon fogsz találkozni kezdővel.
  • Ry0K3N
    Tessék tovább is olvasni ^^
    "In game theory, a strategy refers to one of the options that a player can choose. That is, every player in a non-cooperative game has a set of possible strategies, and must choose one of the choices.
    A strategy must specify what action will happen in each contingent state of the game—e.g. if the opponent does A, then take action B, whereas if the opponent does C, take action D.
    Strategies in game theory may be random (mixed) or deterministic (pure). That is, in some games, players choose mixed strategies. Pure strategies can be thought of as a special case of mixed strategies, in which only probabilities 0 or 1 are assigned to actions."
  • Ry0K3N
    Én ezt mint a huzat, de sokkal valószínüleg később mert jelenleg ezen a notin low on fut csak elfogadható framerate-el így kell egy új gép majd hozzá.
  • Lost Lont
    Pillanatnyilag elfutna nálam, de szoktam hasonló cipőben járni. Szerintem sem ciki később játszani/megvenni egy játékot.
  • FoodLFG
    ja, hát igen...
    Blizzardosok ennyi pénzből simán megvehették volna a CryEngine 2-t.
    És akkor nem kellett volna feleslegesen bizonygatniuk, hogy graf motort is "tudnak" írni. Mindenki jobban járt volna...

Fogadjunk, hogy csak a graf motort fejlesztették vagy 3 évig. xD
  • Julius Caesar
    Pár hétis springeztem de ott meg ilyen cfg-k vannak és pár perc alatt kiszarnak 6000 építőtornyot. 4-en voltunk egy csapatba, nekem 3 perc alatt lett 15 épületem pár alap robottal meg tankkal, a másik 3 meg már a nukleáris csapásnál tartott.

És gyanítom hogy vagy volt vmi bot-.progi náluk, vagy nekik is 350-es klikkelésük volt.
  • Aradebil2
    ennyi trollt istenem:D
    grafikahuszárok nem tudom miért ide kommentelnek,van nekik elég sok krájzisz meg fasztuggya mi topic/hír,nem itt kell trollkodni,főleg egy olyan játéknál,aminél a grafika a legeslegutolsó szempont...
    az meg h stratégia-e vagy nem,azt nem itt fogjuk eldönteni,de az átlag ember szintjén igenis az
  • JeD
    Azért aki előrendeli, az ha nem is 100, de legalább 99.9%-ban meg is veszi.
  • vg
    Egyrészt 500.000 előrendelésből nyilván nem 100% egyén vásárolja meg, másrészt a hardwired nem igazán hiteles oldal az állandóan befüvezett íróival, nem gondolod? Egy kérdést tegyél fel jó barátom, TE megveszed??? Mert ha nem, és bukik a játék biztos lehetsz benne, hogy ez a játék fogja beveri pc koporsójába az utolsó szeget.
  • JeD
    Pontosan, tisztában kéne lenni a szó jelentésével... A stratégia hosszú távú célokról szól, egy-egy csata megnyerése a _taktikán_ múlik. Ha már wiki: "In military usage strategy is distinct from tactics, which are concerned with the conduct of an engagement, while strategy is concerned with how different engagements are linked." (http://en.wikipedia.org/wiki/Strategy)

Vannak az RTS-ekben is stratégiai elemek (a fejlesztési fa melyik irányában indulsz el, merre terjeszkedsz), de a pálya mérete miatt ezek is inkább taktikai dolgokká válnak. Stratégia az lenne, ha te választanád meg a kampánycélokat is, és a játék dinamikusan ahhoz képest alakulna. Ilyet tényleg csak körös formában szoktak megvalósítani.
  • FoodLFG
    Húú hát ha konzolra jön a következő (15 év múlva), akkor azzal saját magukat köpik szembe a készítők. Stratégia konzolon ? LOL.
    Bár beszéd alapú irányítással lehetne mit kezdeni, de az már nem SC lenne és a microsoft/szoni sohasem a technológia csúcsán járt.

Inkább sorozatok gyártását támogatják, mert azokat ki tudják adni ugyanarra hardverre ugyanolyan szar grafikával többször minimális munkával. FAIL
    Érdemi fejlesztések nuku.
  • Rage47
    3 éves gépemen is elfut szépen, és akkor sem volt csúcskat. :]